Szokatlan húzás a Golden Globe-on

Örülhetnek a tévések: új kategóriát indítanak számukra a díjátadó gála szervezői.

A Golden Globe-on meglepő módon egy olyan új életműdíjat vezetnek be, amit arról neveztek el, akinek elsőként odaítélik: a Carol Burnett-díjat tehát először Carol Burnett komikának adják át a jövő év elején. Ezt követően pedig mindig egy olyan személy kapja, akinek kiemelkedőnek ítélik a televíziózáshoz való hozzájárulását.

Carol Burnett. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Ez tulajdonképpen a Cecil B. DeMille-díj, azaz a filmeseknek járó életműdíj tévés megfelelője lesz a gálán. A Golden Globe-ot szervező Hollywood Foreign Press Association, azaz a hollywoodi külföldi tudósítók szervezete közleménye szerint a Carol Burnett-díj kitételeként említett hozzájárulás a televíziózáshoz lehet a kamerák előtti, de a kamerák mögötti teljesítmény is.

A Carol Burnett-díj első tulajdonosa, a 85 éves Carol Burnett ötszörös Golden Globe-díjas tévés komika. Ő volt az első nő, akinek saját kabaréműsora volt, a The Carol Burnett Show, amely 1967-től kezdve tizenegy éven át futott, és összesen 25 Emmy-díjat nyert. Burnett a róla elnevezett és neki szóló díjat a jövő január 6-i ceremónián veheti át.

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Az új díj mellett más újdonságok is lesznek a gálán, mivel újratervezték a Golden Globe-trófeákat: az Arany Glóbuszok ezentúl nagyobbak és nehezebbek lesznek (így közel egy kilóval nagyobb súlyt kell majd a díjazottaknak cipelniük), és a márványtalapzat helyett az egész szobor fémből készül majd. Az ikonikus figura, a filmszalaggal körbefont földgolyó azonban marad a régi.


(via Independent)