Ted Lassóként is kipróbálja magát Ryan Reynolds - ELŐZETES

Teljesen hülye a focihoz, de azért vett egy klubot Walesben, és forgatott is belőle egy sorozatot.

Fura hobbi kezdett el terjedni pár éve a hollywoodi sztárok körében. Az (európai) focihoz nem különösebben vagy egyáltalán nem értő színészek csaptak fel klubtulajdonosnak vagy befektetőnek, így tett többek közt Natalie Portman (Angel City FC), Matthew McConaughey (Austin FC), Reese Witherspoon (Nashville SC), Drew Carey (Seattle Sounders) vagy Will Ferrell (LAFC) is, de utóbbi legalább képben van a játékot illetően, és szokott is focizni.

Ryan Reynolds és Rob McElhenney a haladó fokozatot képviselik, ők ugyanis a futball őshazájában vásároltak maguknak klubot. A két színész a világjárvány idején döntött a befektetés mellett, annak ellenére, hogy személyesen soha nem találkoztak egymással. Sms-ben kezdtek el haverkodni egymással, és a beszélgetések végeredménye az lett, hogy ők lettek a Wrexham A.F.C. tulajdonosai. Csak egy apró probléma van: egyiküknek sincs semmilyen klubvezetői tapasztalata – vagyis kicsit hasonló a szituáció ahhoz, mint amit az Apple Tv-n nagy sikerrel futó Ted Lassóban látunk, amelyben egy ameriakaifutball-edző próbál Angliában boldogulni.

 

 

Ha már így alakult, úgy döntöttek, készítenek egy dokusorozatot, amelyben megörökítik az új hobbijukkal és pozíciójukkal kapcsolatos minden örömöt és nehézséget. A Welcome to Wrexham az előzetes alapján nemcsak a két komikus bohóckodásáról, hanem magáról Wrexham városáról is szól, arról, mit jelent az ott élők számára a most éppen az angol labdarúgó-bajnokság ötödosztályában szereplő egyesület.

 

Forrás: Getty Images - Matthew Ashton

 

A 65 ezer fős walesi településen már 1864 óta működik a Wrexham A.F.C, és ezzel a világ harmadik legrégebbi profi labdarúgóklubjának számít.

Ryan Reynolds klubtulajdonosi és futballkommentátori munkásságáról egyszer már írtunk, akkor az is kiderült, hogy ez a befektetés valószínűleg nem csak hobbi, mert Európában viszonylag kis pénzből lehet csapatot vásárolni, ami a ligába bejutva, közvetítési díjakat és szponzori szerződéseket bezsebelve nem rossz biznisz. A Wrexham egyik szponzora ráadásul az a gin, ami Reynoldsé.

A Welcome to Wrexham augusztus 24-én debütál az FX-en, azért pont itt, mert ez a Rob McElhenney által kreált Felhőtlen Philadelphia otthona is.

Via: Uproxx