Trónok harca-sztárok is lesznek az Amazon 1 milliárd dollárból készülő Gyűrűk Ura-sorozatában!

Itt a teljes szereplőgárda listája! Februárban kezdődik a forgatás, év végén jön az első trailer.

Nem sokat lehetett tudni eddig az Amazon boszorkánykonyháján készülő Gyűrűk Ura-tévésorozatról, csak azt, hogy 1 milliárd dollárból (helyesebben első körben még csak 770 millióból) készül Új-Zélandon. Most  viszont új hírek láttak napvilágot a várva várt produkcióval kapcsolatban: februárban elstartol a forgatás, év végén jön az első előzetes, és ha minden jól megy, 2021-ben már meg is nézhetjük az első évadot!

Azt is megírták már a filmes és tévés lapok, hogy a Gyűrűk Ura-sorozat forgatókönyvét Patrick McKay és John D. Payne jegyzik, akik korábban a Star Trek 3-on dolgoztak. A rendező pedig egy horrorfilmes, Juan Antonio Bayona, aki olyan sikerfilmeket készített eddig, mint az Árvaház és a Jurassic World 2. És most már a szereplőgárda kiléte sem titok (bár azt egyelőre nem lehet tudni, ki fogja mondjuk Szauront vagy Elrondot alakítani, már ha egyáltalán ők benne lesznek a történetben):

A sorozat hivatalosan a Másodkorban fog játszódni, a Tolkien-rajongók pedig már régóta azt pletykálják a neten, hogy a főszereplő Szauron lesz, hiszen ő pont ekkoriban vette át egykori mestere, Morgoth helyét, hogy ő lehessen Középfölde zsarnoka. J.R.R. Tolkien a jegyzeteiben részletesen kidolgozta, mivel múlatta az időt a regények cselekménye előtt a sötétség ura. Felépítette Mordorban a tornyát, kikovácsoltatta a Hatalom Gyűrűit, amelyek mellé titokban megcsinálta az Egy Gyűrűt is, aztán hogy legyőzze a númenoriakat, fogolyként a szigetükre vitette magát, elkezdte megrontani a lelküket, és belehajszolta őket egy háborúba a valák ellen, amibe végül Númenor bele is roppant. Izgalmasan hangzik, reméljük 2021-re tényleg elkészül az első évad! (via Collider)