Megérkezett Elton John és Britney Spears duettje

Az ikonikus énekes-dalszerző Dua Lipa után ismét egy popdívával gondolta újra egy (több) régi nagy klasszikusát.

Mindössze néhány hónappal azután, hogy Britney Spears felszabadult édesapja közel 14 éven át tartó gyámsága alól, az egykori tinisztár visszatért a zenei életbe. Méghozzá nem is akárhogyan, ugyanis legújabb kislemezét a könnyűzene élő legendájával, Elton Johnnal közösen dobta piacra, Hold Me Closer címmel.

A disco beütésű elektropop dal verzéjében a brit énekes-dalszerző 1992-es slágere, a The One, refrénjében pedig a több mint húsz évvel korábban megjelent Tiny Dancer sorai csendülnek fel a két világsztár előadásában. A szám az énekesnő első új felvétele a 2016-os Glory című albuma megjelenése óta, azóta ugyanis csak a szóbanforgó korong deluxe verziója látott napvilágot a 2020-as év során, rajta korábban rögzített bónusz dalokkal.


A Hold Me Closer című számot Elton eleinte szólóban tervezte kiadni, azonban végül megkereste Britney-t egy esetleges együttműködés ötletével. Spears természetesen azonnal igent mondott a legendás zenésznek, aki a következőt nyilatkozta a kollaborációról:

„Teljesen el vagyok ragadtatva, hogy lehetőségem volt Britney Spearsszel együtt dolgozni. Ő valóban egy ikon, minden idők egyik legnagyobb popsztárja, és csodálatosan énekel ezen a felvételen. Nagyon szeretem őt, és nagyon örülök annak, amit együtt hoztunk létre.”

Spears szintén megosztotta izgatottságát követőivel, és így írt az Eltonnal való közös munkáról:

„Ez hatalmas dolog számomra. Őrületesen menő dolog, hogy korunk egyik legnagyobb klasszikus férfi előadójával énekelhetek. Teljesen el vagyok ájulva.”

A kislemez már most az első helyen áll az iTunes amerikai és az angol slágerlistáin is.

Címlapkép: Britney Spears és Elton John 2013-ban; Fotó: Michael Kovac/Getty Images for EJAF