Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Olasz Nyelv Hete

Október 16-22., Olasz Kultúrintézet, Budapest
"Olaszok a filmművészetben, az olasz a filmekben"

Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

Október 18-21., Jókai Mór Művelődési Központ, Budapest
A hatodik Primanimára 56 országból több mint 500 nevezés érkezett, amelyből az előzsűri végül 15 elsőfilmet, 21 diplomafilmet és 30 diákfilmet, azaz összesen 66 rövidfilmet, továbbá 34 gyerekfilmet választott ki, amelyek a Primanima díjaiért szállnak versenybe.

Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál

Október 18-22., Gárdonyi Géza Színház, Eger
A GG Tánc Eger idén hatodik alkalommal rendezi meg a Stúdiószínházi Táncfesztivált. Programsorozatukkal évről-évre házhoz szeretnék vinni, az észak-kelet-magyarországi régió táncszerető közönsége számára a(z első sorban hazai) táncpaletta aktuális alkotásait.

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Október 6-22., Budapest
Több mint 100 program számtalan műfajban, közel 40 helyszínen, szerte Budapesten: A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó szabadtéri programokkal várja a közönséget.

Jegyajánló

WAKO Kick-box Világbajnokság

2017. november 6-11.
PROGRAM November 6. hétfő 10:00 - Megnyitó ünnepség 11:00-20:00 - Selejtezők November 7. kedd 10:00-20:00 - Selejtezők November 8. szerda 10:00-20:00 - Selejtezők, elődöntők November 9. csütörtök 10:00-20:00 - Elődöntők November 10. péntek 10:00-20:00 - Döntők, díjátadó November 11. szombat 10:00-16:00 - KIEMELT DÖNTŐK 19:00-22:00 - GÁLAMÉRKŐZÉSEK

Hasznos és érdekes

A valóságot tolja az arcunkba a 14. Verzió

Az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjei műanyag szeméthegyben élő kínai gyerekekről, bebörtönzött ukrán filmrendezőről, szíriai bloggerekről, brazil médianindzsákról és vízumra váró focistalányról mesélnek. Különleges sorsok a 14. Verzió Emberi Jogi Filmfesztiválon.

15 éves a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

Egy tánctalálkozó, ahol a kortárs mozgásforma és az autentikus néptánc jól megfér egymás mellett, ahol a hagyomány és a modern összeolvad, hogy ezzel egy izgalmas egyveleget hozzon létre.

Jön-jön-jön!

Szabadulószobák Éjszakája

Október 27., Budapest - Zalaszabar
Te ki tudsz szabadulni? Immáron IV. alkalommal, minden évben csupán egyetlen napon, a Szabadulószobák Éjszakáján több tucat szabadulószobában nyomozhatnak Magyarország szabadulós játék szerelmesei, 50% kedvezménnyel!

Budapest Auto Show 2017

Október 27-29., Millenáris, Budapest
Szeretnéd 2017 autós újdonságait egy helyen megnézni és szívesen körbejárnád a hazai újautó piacot? A Budapest Auto Show-n mindezt megkapod. Színes programok, tesztvezetés.

CEWES Őszi Esküvő Kiállítás 2017

November 4-5., Hungexpo, Budapest
2018-as esküvői ruhakollekciók helyszínek, virágok, torták, dekorációk, ételek, italok, vendégajándékok....minden amit végig kell gondolni életünk legnagyobb álom eseményének szervezése előtt

Márton napi Borfesztivál a Gellértben


Az idei borfesztivál a számmisztikát és a bűvös 7-est idézi meg, hiszen ez a szám kiemelkedik a többi közül. A hetes számmal találkozunk többféle időszámításban, vallásban, mágiában, mesében, a magyarság történelmében és szervezetünk ritmusaiban is.

I. Nemzetek Sajtfesztiválja

Október 28., 15:00-22:00, Hilton Budapest
"365 különleges sajt a világ minden tájáról - Kóstolj meg annyi sajtot, hogy az év minden napján meleg szívvel gondolhass vissza egyre!" - ezzel a mottóval rendezik meg idén első alkalommal hazánk legjelentősebb sajtfesztiválját október 28-án.

Ádám almái - ahogy még biztosan nem látta!

Mindig rizikós vállalkozás népszerű filmeket színpadra adaptálni, ám Szikszai Rémusznak sikerült megtalálnia hozzá a megfelelő színházi formát. A sikerrel futó Kutyaharapás után október 21-én a dán kultfilm, az Ádám almái bemutatójára készül.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.