Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

5.Skandináv Filmfesztivál

November 22-28., Budapest, Art+ Cinema

Ugye még mindig szeretitek a skandináv filmeket? Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Skandináv Filmfesztivál. A fesztivál keretein belül az északi filmek legkiválóbb válogatása kerül a vászonra, premier előtti vetítésekkel, és filmtörténeti klasszikusokkal fűszerezve. A skandináv filmfesztivál egyes filmjei angol felirattal is vetítődnek, mely ilyen módon a határokat is felszabadítja nézőink között.Mindenkit szeretettel várnak! S hogy mivel készülnek? Többek között premier előtt vetítik a Q-ügyosztály következő darabját és Lars von Trier legújabb pszicho-thrillerét. Ingmar Bergman születésének századik évfordulóját egy retrospektív programmal ünnepelik.

DExpo 2018

November 21-22., Debrecen, Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási rendezvénye a 2006 óta megrendezésre kerülő DExpo, melynek keretében november végén két napon át várjuk a középiskolás diákokat színes programokkal, előadásokkal, kari standokkal, számtalan a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen információval. Lehetőség van bepillantani az egyetem életébe, megtapasztalni az egyetemi hangulatot, feltérképezni a campusokat.

XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál a Városligetben

November 24., Budapest, Városliget, Vajdahunyad vára épületegyüttes

A fesztivál 2018. november 24-én szombaton 10-19 óráig az impozáns Vajdahunyadvárban kerül megrendezésre, ahol a minőségi gasztronómiára nyitott közönség a Kárpát-medence elismert borászainak 300-500 féle borát és több mint 80 kiváló kézműves sajtot kóstolhat meg.

iTTKutathatsz - Természettudományos és Mérnöki Fesztivál

November 21., Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának nyílt napja, ahol különleges eszközökkel, rendkívüli kísérletekkel és izgalmas tudományterületekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Junibor Újbor Nagykóstoló - Frissek, újak, fiatalok

November 21., Budapest, Gozsdu-udvar

Vége a szüretnek, de most kezdődik az igazi kaland: vajon milyen lesz a 2018-as évjárat? A borok már a pincékben, a frissek november közepére már palackokban, szóval borászaink nekiindulnak, hogy megmutassák Nektek, mit hozott az év. Járjátok körbe az országot velük! Egy este tele érdekességekkel, hordómintákkal, friss tételekkel, több mint 10 borásszal.

Jegyajánló

Angyalok és pásztorok - Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

2018. december 5., 19:00

Jóság és szeretet testet öltenek újra és újra karácsony ünnepén. E rohanó világ idegen zajában népi dallamok és kódexek mélyéről meríthetünk erőt az adventi készülődéshez.

Szegedi Szabadtéri Játékok

2019. nyara

Fergeteges Queen-musical, Szerelmes Shakespeare, Aida és Titanic érkezik Szegedre.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2019. nyara

Budapest Nyári fesztivál első programjai: Turandot, Pink Martini, NICOLA BENEDETTI és a San Francisco Szimfonikus Ifjúsági Zenekar.

Leonardo da Vinci és a budapesti lovas

2018. október 31. - 2019. január 6.

2018 őszén a budapesti Lovast Leonardo és kortársai külföldi gyűjteményekből kölcsönzött, itthon először látható remekműveinek társaságában láthatja a közönség  felújított Szépművészeti Múzeumban.

FESZTIVÁL HÍRADÓ

Márton napi Borfesztivál a 100 éves Gellértben

Immár nyolcadik alkalommal jelentkezik Budapest legizgalmasabb Márton napi borfesztiválja az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellért csodálatos épületében, természetesen a 100-as szám jegyében: felvezetésként butik sörfesztivállal, aztán sörre borral, pezsgővel és pálinkákkal - korlátlan kóstolással, a páratlan hangulatú lakosztályétteremmel, kreatív borvacsorával és záróakkordként jön az elmaradhatatlan Sunday brunch is. Mindez november 8-11 között.

Márton napi jótékonysági vigadalom

A tavalyi év sikere után ismét jótékonysági vigadalom várja az érdeklődőket a Budakalászi Faluházban! A bevétel a városi Betlehem karbantartását, fejlesztését támogatja. A budakalászi Márton Napi Jótékonysági Vigadalom táncházzal, kvízzel, kézműves foglalkozásokkal, finomságokkal, és persze szuper koncertekkel szórakoztat majd, többek között az indie folk, alternatív rock, barokk pop és "vagabond rock" műfajokban alkotó Fran Palermo Akusztik Duó.

Hasznos és érdekes

Bréking: Ed Sheeran a Szigeten
Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

JÖN-JÖN-JÖN!

7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

November 28.-december 2., Budapest, Művész mozi, Puskin mozi

November utolsó, december első napjaiban a Művész és a Puskin mozikban több mint húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.

16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

November 28.-december 2., Uránia Nemzeti Filmszínház, Francia Intézet, Lengyel Intézet, Három Holló Kávéház

Az Anilogue fesztiválra meghívást kapott minden olyan animációs film, amelyet a világ bármely pontján az elmúlt évben felállva tapsolt meg a közönség. Az Anilogue szervezői idén 300 animációs rövidfilmet és 10 egész estés filmet válogattak be a legjobbak közé.

II. Kaposvári Csokoládé Örömünnep

December 1-2., Kaposvár, Dorottya Hotel

Magyar kézműves édességek és készítőik bemutatkozása az ország minden területéről. Minden, ami a csokoládéval kapcsolatos: szórakoztató programok, előadások, bemutatók és kóstolók kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  

A Természetgyógyász Magazin  XXII. Ezoterikus Karácsonyi fesztiválja

December 2., Budapest, Villányi úti Konferencia Központ

A tudatalatti hatalma - ez a mottója a Természetgyógyász Magazin idei karácsonyi fesztiváljának.

Ez a világ 10 legszebb vára és kastélya

Tudod, hogy melyik vár ihlette Walt Disney Hamupipőkéjének a kastélyát? És azt, hogy melyik Európa legrégebbi vára? Most kiderül.

Így találhatod meg az álommelódat

Már a hirdetésből kiderül, hogy melyik hely neked való, és melyiktől óvakodj.

Új-Zélandon gyereket nevelni egy állandó kaland

Milyen gyereknek és milyen szülőnek lenni a világ egyik mintaállamában?

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás