Programkereső

Tudtad?

Ezeket a filmeket várjuk ősszel a mozikban

Jön a Jégvarázs és a Demóna folytatása, visszatérnek a Kuflik, de kalandozgattok az űrben, Kínában és a műanyag figurák világában is.

Ilyen egy életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását vasárnapig nézhetitek meg.

Budapestre költöznek az ország erdői

Színes erdei és családi programok két napon keresztül a Szabadság téren.

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

7 új étteremmel várja a látogatókat a budapesti ÁRKÁD

Megnyitotta kapuit a Food Loft a budapesti ÁRKÁD-ban, ahol hét új étteremben nemzetközi ízek várnak, a Kölyökpark pedig teljessé teszi a családi kikapcsolódást.

Mozi

János vitéz – Digitálisan felújítva

Szeptember 19-től a mozikban

Jankovics Marcell rajzfilmklasszikusa digitálisan felújítva szeptember 19-től visszatér a mozikba. Az ismert történetben Kukorica Jancsi, az egyszerű juhászbojtár szerelmes a gyönyörű árvába, Iluskába, ezért ahelyett, hogy a rábízott nyájat őrizné, inkább párját öleli a patakparton. Ezért hamar összetűzésbe is kerül Iluska gonosz mostohájával, az azonban még nagyobb gond, hogy mire lemegy a nap, szétszélednek a rábízott juhok, így Jancsinak bujdosnia kell.
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

KAFF-nap az Urániában

Uránia Nemzeti Filmszínház - szeptember 21., 14.00

A kicsiket gyerekfilmes program várja, amelyben olyan közönségkedvenc sorozatok epizódjai láthatók, mint az Egy kupac kufli, az Egy komisz kislány naplója, a Hajótöröttek, a Városi legendák, az Ahány király, annyi mese és a Cipelő cicák. Emellett vetítik Marék Veronika Kippkopp a hóban című meséjének animációs adaptációját, a hortobágyi állatvilágot népszerűsítő Hortobágyi darumesét, és egy dán alkotást is, a Vitello undi barátnőjét.

Vízipók-csodapók - a film

Premier Kultcafé - szeptember 22., 11.00

Beköszönt a tavasz, a kishangyák egy kiflicsücsök morzsával szaladgálnak a füvön. Katica tanácsára a csigaház felé igyekeznek. Odabent nem csiga lakik, hanem a Vízipók, aki úszkálni akar a tóban a szabad ég alatt. Ekkor találkoznak Keresztespókkal, aki kifogásolja, hogy egy rendes pók az nem úszkálhat a vízben. Vízipók ezen kicsit mérgelődik, a kishangyák próbálják meggyőzni a Keresztespókot, hogy a Vízipók szerintük nagyon rendes póknak tűnik...

Színház

Stanna és Panna, a felfedezők

Bethlen Téri Színház - szeptember 21., 11.00

Lehet-e bejárni a világot, lépésről-lépésre, bolygóról-bolygóra úgy, hogy nem kell zötyögni, átszállni, szállást keresni? Lehet. Stanna és Panna átutazóban mindezt felfedezi a gyerekekkel, bőröndökben, táskákban lapuló tárgyakkal, fantáziával. Meglesik a balettáncos ollót, a tengeri evolúciót és a civilizációt…. na, és Tojglit, kiből még nem tudni, ki lesz. Egyéb nem is kell, mint fantázia és játékkedv, és indulhatunk is a nagy felfedezésre.
Színházak Éjszakája 2019

Kuruttyoló békakirály meséi

MOM Kulturális Központ - szeptember 22., 10.30

"Volt, ha volt, ha nem volt, hát mégis volt – volt egyszer egy kis, zöld béka, aki boldogan kuruttyolt a lapos köveken, hiszen ő volt a békanemzetség királya. Ám egy napon szörnyű dolog történt: Éliás Tóbiás, a gonosz óriás megirigyelte boldogságát, és ellopta tőle féltve őrzött kincsét: a hangját." A Kuruttyoló békakirály világjáró körútra indul a zene, hangszerek és mesék birodalmában.

Vedd meg a jegyed a premierre!

Zene

Halász Judit: Játsszunk együtt!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - szeptember 22., 11.00

Halász Judit több mint harminc éve énekli magyar költők verseit a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében - méghozzá gyermekeknek. A koncerten az eddig megjelent  zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Makám: Bogárbál

Hunyadi tér - szeptember 21., 10.00

A Makám együttes Bogárbál című műsora közel hozza a városi gyerekekhez a természetet: erdőt, mezőt, tavat, folyót és a bennük élő állatokat.

Kakaókoncert

BFZ próbaterme - szeptember 21., 14.30 és 16.30

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Kakaókoncert-sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér.

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

Puskin mozi - szeptember 22., 10.00 és 12.00

"Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: „Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…” Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története.
Puskin Kuckó

Dolák-Saly Róbert: Családi gumiszoba

UP Újpesti Rendezvénytér - szeptember 22., 11.00

A L'Art pour L'Art Társulatból is ismert ezerarcú humorista és zenész, Dolák-Saly Róbert gyerekeknek szóló műsora egy játékos, interaktív, sajátosan "Dolák-Salys" humorba ágyazott koncert. Az előadáson a versmegzenésítéseken, önálló dalszerzeményeken kívül, találós kérdések, bűvészmutatvány, tánc, "házibuli", valamint némi rosszalkodás is helyet kapnak.

Mindenmás

Ingyenes

IV. Erdővarázs Családi Nap

Szabadság tér - szeptember 20-21., 10.00 - 23.00

Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, változatos ismeretterjesztő programokat a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók színesítik. A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával.

Előzetes regisztrációt igényel!

Családi délelőtt - Attribútum akcióban

Ludwig Múzeum - szeptember 21., 10.30 - 12.30

Művészet-e az, ha rajzolok a földre egy egyszerű jelet vagy ha egy nagyméretű szimbólummal felállok a lépcsőre és ott lefotóznak? Műtárgynak tekinthető- e a cselekvésemről készült fotó, ha nem az a lényeg, hogy a cselekvésemmel egy tárgyat hozok létre, hanem hogy amit létrehoztam, az elillan? A vajdasági neoavantgárd művészet egyik alkalmazott műfaját az akciót ismerhetitek meg a Ludwig Múzeum kiállítóterében látható műveken keresztül.

Előzetes regisztrációt igényel!

Kalózok a Dunán - Teknősles, kincskeresés és kódfejtés a Margitszigeten

Margitsziget - szeptember 21., 15.00

Ki volt az a különös, magányos kalóz, aki megbolygatta a helyi kolostorban élő apácák nyugodt mindennapjait? Mit hagyott hátra és mit vitt magával erről a szigetről? Amíg a gyerekek térkép és feladatlap segítségével titkos kincsek után nyomoznak a Margitszigeten, a felnőttek történeteket hallgatnak a szigethez kapcsolódó legendákról és a vízhez kötődő hiedelmekről.

Varázslények - Mesebeli küldetés

Vajdahunyad vára épületegyüttes - szeptember 21. - november 3.

A Vajdahunyad várban nyíló új, őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra, mesebeli küldetésre hív benneteket. A kiállítást járva felfedezhetitek a mesék világát, találkozhattok a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével, rácsodálkozhattok meglepő külsejükre és varázslatos képességeikre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésztek, a jutalom sem marad el!

Esti kaland a Mátyás-templomban

Mátyás-templom - szeptember 20., 19.15

Fedezd fel zseblámpával a Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás)-templom kincseit interaktív tárlatvezetés során! Zseblámpát feltétlen vigyél magaddal!

Huszárok és királykisasszonyok

Budapesti Operettszínház - szeptember 21., 10.00

Zenés, színházi beavató program 6-18 éves korig a János Vitéz kapcsán, Kékkovács Mara és Bordás Barbara vezetésével.
Színházak Éjszakája 2019

Ingyenes

Európai Mobilitási Hét – Autómentes hétvége az Andrássy úton

Andrássy út - szeptember 21-22., 9.00 - 22.00

Sétáljatok végig az Andrássy úton szeptember 21-én és 22-én, az Európai Mobilitási Hét Autómentes Hétvégéjén! A járművek helyett a gyalogosoké lesz a főszerep: családi programokkal, játékokkal, Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel, járműkiállítással és gasztrosétánnyal várnak benneteket.

Bölcs Kavics Kalózhajó - Nyílt nap

Szimpla terem - szeptember 22., 10.00 - 13.00

Nem is gondolnád, milyen sok mindenhez kell értenie egy igazi kalóznak: hajóépítéshez, térképolvasáshoz, tengeri csatákhoz, egy teljes legénység élelmezéséhez. A három alkalmas programsorozaton szokás szerint kísérletezhettek, beszélgethettek és alkothattok. Kiderül majd, ki volt a legádázabb női kalózkapitány, hogyan lehet a felhők, a csillagok vagy a tengeráramlatok alapján tájékozódni, mitől tud a beton lebegni a víz tetején, még a kalózok konyhájába is beleshettek.

Ingyenes

Belvárosi Családi Piknik - Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér

Károlyi-kert - szeptember 21., 10.00 - 18.00

A Károlyi-kertben szeptember 21-én 10 és 18 óra között ismét Családi Pikniket tartanak. Fellép többek között a Kolompos együttes, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kalimpa Színház, Vig Balázs, a Kék Katica és a Ringató csapata is. Emellett természetesen kézműves programokkal is várnak benneteket. Ott lesz a Cellux Csoport, Parádi Orsolya, Nyitrai Szilvia, Sayti Krisztina is, akikkel együtt alkothattok. Egész nap játszhattok cirkuszi artistákkal, ujjlenyomatot készíthettek a BRFK standjánál, illetve a Motiváció Alapítvány és a BLESZ Védőnői Szolgálat is ott lesz a rendezvényen.

Denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben

Pálvölgyi-cseppkőbarlang - szeptember 20., 19.30

A barlangászok kutatásának köszönhetően a különböző időszakokban feltárt (kezdetben önállónak ismert barlangok) mára már egységes barlangrendszert képeznek. Több barlang bejáratánál is feszítenek ki denevérbefogó függönyhálókat. A hálózás remek lehetőséget teremt a különböző denevérfajokkal való találkozásra.

Ingyenes

V. Újbudai EgészségPART

Feneketlen tó - szeptember 22., 10.00 - 17.00

A Feneketlen-tó partján immár hagyománnyá vált, hogy ősszel az egészségé a főszerep. A családi nap egy hangulatos Ringató foglalkozással indul majd, melyre a legkisebbeket és szüleiket várják, majd Schobert Norbi tornáztat meg mindenkit. A nap folyamán koncertet ad a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint a népszerű Kolompos együttes is.

The Fans Strike Back – Csillagok háborúja kiállítás

Bálna - szeptember 15. - december 31.

A kiállítás közel 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. Találkozhattok a filmből jól ismert - Chewbacca, Yoda, R2D2, C-3PO, a Sithek, Darth Vader és további sok más főszereplő és szereplő - életnagyságú figurájával, megcsodálhatjátok százharminc limitált kiadású figurát, és több mint harminc ember méretű páncélzatot is. Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolc méteres Palpatine trónterem és az Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata is. Megtekinthettek egy mitikus fegyverekből álló kollekciót, de a kézi készítésű diorámák és sisakok is lenyűgözőek. A kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló virtual reality élménysarok és a Jedi kiképző ring. A virtual reality teremben több űrcsatát is átélhettek.

Foglalkozás gyerekeknek

Futrinka Játéktár - mozgás és alkotás 5-7 éveseknek

Itt és Most Közösségi Tér - szeptember 18., 16.00

Lenne kedved golyópályát építeni, ami elröpít a Holdra? Zsebkertet készíteni a kedvenc állataidnak? Úszó szigetet barkácsolni szúnyogoknak? Kristályt növeszteni egy csészealjban? Elkészíteni saját játékaidat, amiket haza is vihetsz? A Futrinka játéktár 12 alkalmas foglalkozássorozata sok mesével, mozgásos gyakorlattal és alkotófeladattal várja az 5-7 éves gyerekeket!

A sharenting csapdája, avagy ezért nem jó ötlet kitömni a közösségi médiát a gyerekeddel

Szakember mondja el, hogy milyen szempontokat mérlegelj, mielőtt kiposztolsz egy képet a gyerekedről.

Így néz ki a tökéletes nő – és persze a tökéletes férfi

Szépségideálok jönnek-mennek, de mindig van egy „tökéletes”, akire hasonlítani akarunk. Vagy még sincs?

Így őrli fel a nőket a család és a munka összeegyeztetése

Akármi van, a gyerekek napi gondjai az anyára maradnak – ezt valahogy figyelembe kéne venni a munkahelyeken.