Programkereső

Tudtad?

Mit nézzünk ma a tévében?

Levetítik a Kapd el a kölyköt! című filmet, a Rio második részét, a Hangyaboy-t, a Lemony Snicket - A balszerencse áradását, a Charlie és a csokigyárat, a Csodacsibét, a Barátom Knertent és a Dínó kalandot.

A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Margó Irodalmi Fesztivállal, Szalóki Ági születésnapi koncertjével, robotos PomPom partyval, Gubás Gabi koncerttel és Modellvasút Fesztivállal várnak benneteket.

24 órás maratonnal búcsúzik a Kalandra fel!

A sokak által várt utolsó epizód többször is látható lesz szombat délutántól vasárnap délutánig.

Jegyajánló

Dino Safari VR

2018. november 1-30., Allee Bevásárlóközpont

A DinoSafari napjaink legmodernebb VR technikájával kelti életre a Föld 100-200 millió évvel ezelőtti elő-világát. Egy feledhetetlen időutazás a dinoszauruszok földjére, ahol szabadon sétálhatunk a dinók közt és élethű élményt kaphatunk egy őskori túrán, tapasztalt vezetők segítségével.

Micimackó

2018. október - november

Micimackó, ahogy még sosem láttad: mesemusical formájában kel életre A. A. Milne klasszikusa.

Kövek

2018. október -november

Kamaszokról kamaszoknak. De, mielőtt továbbírjuk az ismertetőt: MI JELENT EGYÁLTALÁN A KAMASZ SZÓ? Ki tudja? Komisz. Kamasz. Tinédzser.

Diótörő

2018. december 5-25.

A Stahlbaum-család karácsony estéjén Marika és Frici izgatottan várja az ünnepi ajándékokat. A család jó barátja, Dosselmeyer mester erre az alkalomra pompás várkastélyt készített. Frici egy játékegérrel ijesztgeti kishúgát. Drosselmeyer unokaöccse különös ajándékot hoz, egy diótörő babát...

Színház

A kis herceg

Ferencvárosi Műv. Központ - október 20., 11.00

Antoine de Saint-Exupéry legendás műve, amely sokakat röpített el egy olyan bolygóközi utazásra, ahol az állomások nem távoli galaxisok, hanem az emberi természet különböző végpontjai.Az alkotók sem kívánnak egyebet, mint olyan expedícióra invitálni a gyerekeket és a felnőtteket, ahol megbizonyosodhatnak arról, hogy a valós és fontos dolgok a szem elől rejtve maradnak.

Időfutár

Pesti Magyar Színház -október 20., 15.00

A 14 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, az unatkozó Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. A múlt s a jövő találkozása azonban cseppet sem veszélytelen…

Zene

Szalóki 40! - Születésnapi koncert bábokkal

Budapest Bábszínház - október 20., 11.00 és 15.00

Szalóki Ági negyvenéves, amit az énekesnő egy csodálatos, megismételhetetlen koncerttel ünnepel a Budapest Bábszínházban - ami tökéletes alkalom arra, hogy mindannyian, akik szeretjük Ágit és zenéjét, együtt bulizzunk vele ezen a napon. Természetesen a bábok sem hiányoznak majd az ünneplésről, mert a vendégek a Gingalló című előadás szereplői. Lesz tánc, vetítés, móka, kacagás és sok-sok meglepetés!

Malek Andrea és az Eszement Meseband

Turay Ida Színház - október 21., 10.00

A koncert elején Aranka, a takarítónő bejelentést tesz, hogy a meghívott művésznő hirtelen lemondta a fellépést, ezért őt kérték meg, hogy a gyerekeket versekkel, mesékkel és dalokkal szórakoztassa. Aranka piros bevásárlókocsijából a takarítás kellékein kívül előkerülnek Lackfi János, Varró Dániel, Szabó T. Anna és Bartos Erika versei. Legtöbbjük az előadók által, világzenei stílusban megzenésítve.

Gubás Gabi: Biomese avagy Puff Ancsi egy napja

Újpesti Kulturális Központ - október 21., 11.00

A zenés mese Puff Ancsiról szól, aki bizony egy kis súlyfelesleggel és némi telhetetlen chips, csoki éhséggel és persze gyerekes csínytevéssel rendelkezik. Barátja Kuka apó segítségével egy izgalmas nap hatására - melyben várják a Télapót - illetve a gyerekek segítségével rengeteget tanul, mint például hogy kell enni, hogy ne habzsoljunk, miért jó a fogmosás, avagy mire jó a torna.

PomPom Family Robot Rave

Akvárium Klub - október 21., 16.00 - 18.30

Az Irie Maffia híres MCje, Busa Pista most gyerekeknek szövegel. A zene mellett lesz vetítés, sok UV fény és diszkóhangulat. Így táncolhat együtt az egész család a PomPom Party-n, ahol robotos dekoráció és játékrobotok várják a kicsiket. A szülők igazi buliban érezhetik magukat, amíg a gyerekeket nemcsak a zene, hanem óriáslabdák, konfetti és buborékfújás szórakoztatja vasárnap délután 16 órától az Akvárium Klubban.

Margó

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Várkert Bazár - október 18-21.

Negyven kiadó legfrissebb könyvei, száz program, hat külföldi író, öt színpad a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron 2018. október 18–21. között a Várkert Bazárban. A Bookline Szívünk rajta programja saját gyereksarokkal települ ki a fesztiválra, ahol hétvégén interaktív foglalkozásokkal, mesevetítésekkel, felolvasásokkal és dedikálásokkal várnak benneteket.

Bábkészítő foglalkozás

Várkert Bazár - október 20., 10.00

Ismerkedj meg a Csirimojó Kiadó mesehőseivel, Egérkével Furda borzzal, Grétával, a bálnával és a két felfedező robottal!

Fedezd fel velünk a város titkait!

Várkert Bazár - október 20., 11.00

Megismerhetitek Budapest legérdekesebb helyszíneit, történelmi lakóit, és a város falai között kutathatok Szotyi, a galamb után.

Kézműves foglalkozás Murakami Harukival

Várkert Bazár - október 21., 14.00

Murakami Haruki különleges világába kalauzolják az alkotni kívánó olvasót. A szerző kedvenc illusztrátorainak munkáiból origami, fotómontázs, egyedi alkotások készíthetők!

Színezzük ki együtt a kaméleont!

Várkert Bazár - október 20., 12.00

Kamill nem olyan, mint a többi kaméleon. Amíg a többiek kényükre-kedvükre változtatják a színűket, neki ez még nem sikerült. Most rajtatok a sor. hogy segítsetek neki!

Igazi hősöket keresünk!

Várkert Bazár - október 20., 13.00

Szeretnél te is valódi hős lenni? Az interaktív gyerekprogram keretében nemcsak az 50 elszánt magyar nő című könyv szereplőit ismerheted meg, hanem te magad is egyike lehetsz a legendás hírességeknek!

Így féljünk bátran!

Várkert Bazár - október 20., 14.00

Szerinted ki az igazán bárot? Például az, aki bár fél, meg meri tenni azt, amitől tart. A félelem, bármilyen furcsán is hangzik, fontos és hasznos érzés. Sőt, a segítségedre lehet, ha megtanulod kezelni!

Mindenmás

'56 falun

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - október 20-23., 9.00 - 18.00

A Skanzen '56 emlékére rendhagyó programmal, a forradalmi események korhű megelevenítésével várja az érdeklődőket. Ajánlják a programot azoknak, akik a magyar történelemnek ezt a eseményét nem könyvekből, levéltárakból, vagy filmekből szeretnék megismerni, hanem élő jelenetekből. A múzeumban megelevenített epizódok néprajzi és történeti kutatásokon alapulnak és a vidéki települések részben kevésbé ismert epizódjaira koncentrálnak.

X. Temofeszt - Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál

Magyar Vasúttörténeti Park - október 20-22.

Tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a Magyar Vasúttörténeti Parkban Közép- és Kelet-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása. A rendezvény a szinte minden méretarányban fellelhető hagyományos és modulterepasztalok mellett az RC járművek széles skáláját is felvonultatja, mint például a kamionok, tankok, munkagépek és repülők. Idei újdonság a LEGO® elemekből épült vasút lesz.

Közös erdőnk, saját mítoszunk

GYIK Műhely - október 21., 10.00

Képzeljétek el, hogy városunkban elszabadul a természet: indák szaladnak át a termeken, őserdei fák bukkannak fel az utak mentén, futónövények borítják be a házak falát, vadvirágok nőnek a beton repedéseiben, madárhangok hallatszanak a buszmegállókban. Mit látnál egy madár perspektívájából, vagy egy dzsungelből idetévedt vadállatéból? Keljetek útra és keltsétek életre közös erdeinket, ismerkedjetek meg a vadon éléskamrájával!

Mozi

Pelyhes - Kalandra fel!

Október 18-tól a mozikban

Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Előzetesek

Pályázatok

Bulizz Spongyabobbal!

Beküldési határidő: október 25.

A Nickelodeon október 16. és 25. között ijesztő fotókat vár, a magukról képet beküldő gyerekek pedig igazán extrém nyereményre számíthatnak. Három szerencsés a legjobb barátjával részt vehet a legendás Millipop Halloween Bulin.

MŰvészet / MŰanyag / MŰalkotás

Beküldési határidő: október 31.

Képzeljétek el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsétek meg az alkotásotokban.

Hősök leszünk!

Beküldési határidő: november 15.

Dóka Péternek idén ősszel új könyvsorozata indul Szupermalac és Űrpatkány címmel. A sorozathoz kapcsolódóan a Móra Kiadón rajzpályázatot ír ki. Találd ki, rajzold meg és nevezd el a saját állati szuperhősödet!

A lyukakat is betömi a fogkrémek új generációja

Egy nemrégiben előállított, speciális fehérje tudja a csodát.

4 nap a Balaton-felvidéken: tippek, látnivalók, program!

Természetjárás, várlátogatás és barlangtúra az északi parton.

Egy kutyát kidobni olyan, mint elhagyni a gyereked

A kutya ugyanúgy kötődik a gazdájához, mint egy 2-3 éves kisgyerek a szüleihez.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22. 15:30, MÜPA

Jegyvásárlás