Programkereső

A nép- és világzene színe-java a Budapest Folk Festen

Folk delicatess a városban 2018. május 23-27. helyszínek: Fonó, Várkert Bazár

Tudtad?

Hova menjünk gyereknapon?

„Hova menjünk gyereknapon?” - Ez a kérdés a legtöbb szülőben felmerül, a lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Összegyűjtöttük 10+1 érdekesnek ígérkező programot, hogy könnyebben tudjatok választani.

Lesz valami jó gyerekprogram hétvégén?

Ezen a hétvégén gyereknapi programokkal, Nyári PagonyFeszttel, Nagy Sportágválasztóval, a Honvédség családi napjával és Agymenők Élménynappal várnak benneteket.

Vár a Parkoló Parádé!

Budapest ökumenikus autóstalálkozóján a családokat is várják! A gyerekeknek ráadásul ingyenes a belépés!

Jegyajánló

Atlantic Flight - Nagy Cirkuszi Utazás

2018. május - június

Budapest legismertebb cirkusza is vízicirkusszá válik pár hónapra, hogy a nézőket egy hűsítő élménnyel elvarázsolják.

Savaria Szimfonikus Zenekar: Gyerek Hollywood

2018. május 26., 15:00 és 18:00

Ízelítő a kínálatból: Aladdin, Gru, Trollok, Szilaj a vad völgy paripája, Pocahontas, Énekelj, Vaiana stb…

Gyerekfesztivál

2018. május 26., 10.00

A színházba járást nem lehet elég korán elkezdeni. Ezért hívja a Magyar Színház évente egyszer egész napos Gyerekfesztiválra a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket.

Billy Elliot - a Musical

2018. június - július

A musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül.

Tévé

Mit nézzünk ma a tévében?

Levetítik a Cápamesét, az Éjszaka a múzeumban című filmet, a Holdfény királyságot és a Cinderellát.

Színház

Hófehérke

Papp László Budapest Sportaréna - május 27., 17.00

"Gondolom, ti is ismeritek a népszerű Grimm mese, a Hófehérke történetét. Van ám pár részlet, amit biztosan nem tudtatok eddig. Hófehérke és a Herceg már a történet közepén egymásra talált, és boldogan éltek az erdő mélyén. Ez persze nem tetszett a gonosz Királynőnek, így szörnyű bosszút forralt: elkészítette a legmérgesebb varázsszert, az Álomcsókot. Ezt a láthatatlan varázslatot a törpék házára bocsátotta. Furfangos csellel sikerült legyőzniük a gonosz Királynőt, aki maga lépett a tettek mezejére: felismerhetetlenül rút külsőt öltött, és útra kelt egy mérgezett almával a törpék házához, hogy Hófehérkét végérvényesen kiradírozza ebből a meséből. Innentől megint ismerős a történet, igaz?"

A pokoli puncs-pancs

Pinceszínház - május 26., 15.00

A szilveszter éjszakáján játszódó, lidércesen pörgő történet percről percre követi végig egy szörnyű varázsló, dr. Lidérczy Belzebub és nénikéje, Vám Piri fondorlatait. Éjfélig, hét óra alatt ezer csapást akarnak az emberiségre zúdítani. Persze ehhez az Állatok Nagytanácsának is lesz egy-két szava: Krakél Karesz varjút és Miaurcella di Mauro macska titkos ügynököket küldik a gonosztettek megakadályozására.

Manómese

INspirál Cirkuszközpont - május 27., 11.00

A manók mindenütt élnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak, álmot őriznek, vagy pálinkát főznek. Összevesznek, kibékülnek, izgága, fura, kotnyeles teremtmények. Őszintén szólva nem is láttunk még hisztis gyereket, durcásat, füllentőst, de csíptünk már fülön épp elég manót gyerekek közelében... és, hogy mit tesznek... azt legalább egyszer érdemes megnézni!

Zene

Ingyenes

Lovászi Edina és zenekara: Abszurd, bravúr, celeb családi koncert

Óbudai Kulturális Központ - május 27., 10.00 - 11.00

"ABC. Abszurd. Bravúr. Celeb. Micsoda furcsa szavak! Vajon mit jelenthetnek? Derítsük ki együtt! Hogyan? Interaktív játék és dalok segítségével!" A zenés utazás a szavak birodalmába kalauzolja el a gyerekeket és az egész családot. A Laik Eszter verseire és az azokból született dalokra épülő koncerten bejárhatjátok a kutyák birodalmát, körülnézhettek Afrikában, és a dzsungelbe is eljuthattok, ahol törzsi táncot lejthet mindenki, aki csak szeretne.

Ingyenes

Alma együttes

Kaszásdűlői Kulturális Központ - május 26., 11.00

Gyereknap alkalmából az Alma együttes zenél kicsiknek és nagyoknak a 3K előtti téren. Az együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.

Ingyenes

Rutkai Bori Banda

Savoya Park - május 26., 16.00

A Rutkai Bori Banda egy nagy tavaszi táncoldába várja a kedves közönséget. A koncerten olyan mesesztárokkal várnak, mint Rizibizi bácsi és kedves felesége, a sztreccs bekecsben táncoló Rizibizi néni vagy az Űrdöngölők, sőt, még a porszívó is táncra perdül.

Mindenmás

Nyári PagonyFeszt - Irány a kert!

Petőfi Irodalmi Múzeum - május 26., 10.00

Igazi cirkuszos-színházas Pagonyfeszttel várnak mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében: számtalan színházi, mesés, zenés, kézműves programból válogathatsz egész nap! Ébredj reggel Maszattal, majd egy szuper Boribon koncerttel várnak! Ismerd meg Marék Veronika meséjét A bohóc és a kis majmot egy különleges színházi előadásban, és hallgasd meg Pöttyös néni történetet, melyet Molnár Piroska mesél el majd. A Budapest Bábszínház pedig elhozza Jakabot, hogy teljes legyen ez a nap! Egész nap zsonglőrködhetsz és beleshetsz a cirkusz kulisszái mögé a Tintaló Cirkusz jóvoltából.

Agymenők Élménynap

Fővárosi Állat- és Növénykert - május 26., 9.00 - 19.00

Az Agymenők Élménynap célja, hogy a gyerekek szabadon és nevetve ismerjék meg a bennünket körül vevő világot és könnyed, játékos formában találkozzanak különböző tudományokkal.2018. május 26-án ismét hatalmas Agymenők Birodalommá alakul át a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol izgalmas játékok és feladatok várnak mindenkire!

Meselátó

Magyar Mesemúzeum - május 26., 11.00

A világ majd minden országát bejárta már, de csak keveseknek adatik meg, hogy találkozhassanak vele. Egyes helyeken a Minden Mesét Látó Gurunak nevezik és varázslónak tartják, mások bűvésznek, de akadnak, akik szemfényvesztőnek. Különleges tudománya, hogy látja az emberek közös történetét, de csakis akkor, ha az általa kiválasztott csoport bizonyítja, hogy alkalmas erre a megtisztelő mutatványra. Közösségi meseszövés Kliment Jankóval és Makkai Danival.

Ingyenes, de regisztráció köteles!

Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont - május 25-26., 9.00 - 17.00

"Boji, Leung Ting Wing Tsun Kung Fu, Tamburello, Tchoukball, Wushu... Tovább is van, mondjuk még?" A jól ismert sportágak mellett ilyen különleges mozgásformákat is kipróbálhattok, ha ellátogattok a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztóra. A május 25–26-án megrendezett eseményen több mint 100 sportág mutatkozik be. A helyszínen ismert olimpikonokkal is találkozhattok, sőt: akár együtt is sportolhattok velük!

Előzetesek

Pályázatok

Te milyen nyugdíjas leszel?

Beküldési határidő: május 31.

Te hogyan képzeled el magad nyugdíjas korodban? Vajon milyen leszel nagyszülőként? Képzeld el és rajzold le! A sikeres pályázó 15.000 Ft értékű papír-írószer utalványt nyerhet.

Szuperapák kerestetnek!

Beküldési határidő: június 4.

Az UNICEF Magyarország idén először ünnepli a családokkal június 17-én az Apák napját. Ennek első elemeként fotópályázatot hirdet 7-18 éves gyermekek számára „Szuperapa” címmel.

Mese-és Novellaíró pályázat

Beküldési határidő: június 15.

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum mese-és novellaíró pályázatot hirdet a Szívmelengető középkor - Kályhák és kályhacsempék a középkori Magyarországon, 14-16. század című kiállításához kapcsolódóan.

Akár az országból is kivihetik Munkácsy Golgotáját

A festmény tulajdonosa, Pákh Imre és a kép megvásárlásáért/országon belül tartásáért harcoló állam már négy éve pereskedik a Munkácsy-trilógia egyik darabja miatt. Ezidő alatt szinte minden kifejlet felsejlett már. Most úgy tűnik, Pákh rendelkezhet a művel.

Alföldi Róbert: Nem ismerjük a valóságunkat!

A Zsidó Művészeti Napok (ZsiMü) programjaként május 30-án a MOMKult színháztermében Alföldi Róbert felolvasóestjét hallhatja a közönség. Részletek hangoznak el Zoltán Gábor Orgia című művéből, Lukács Miklós cimbalomművész közreműködésével, Csáki Judit szerkesztésében.

A Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon

A 2016-os természeti katasztrófákkal terhelt év után a párizsi múzeum visszaszerezte a címet. Százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden fetasajt Görögországból jön, de melyik a legjobb? Kiderítettük!

A 11 legkülönlegesebb szállás itt, a szomszédban

Az unalmas szálláshelyek ideje lejárt. Aludj egy kolostorban, az erdőben vagy akár egy boroshordóban!

A csirkesütés 8 halálos bűne

Kívül száraz, belül szaftos. És sehol sem hideg!

Parkoló Parádé
2018. május 25. Parkoló Parádé

A TotalCar rendezvénye vasárnap!