Programkereső

Tudtad?

Terence Hill szívmelengető jótékonysági reklámfilmet forgatott Budapesten

A Buggyt személyesen adja át az árverés nyertesének, amikor februárban újra Magyarországra jön! A bevételt a Heim Pál kórház kapja meg.

2019-ben is lesz Vándortábor

Új élmények, és öt új útvonal várja a Vándortáborba jelentkező iskolás gyerekeket és kísérőiket az ország legszebb tájain. Összesen már 19 helyszín és három mozgásforma közül választhattok.

Nézd meg az Oscar-esélyes animációs kisfilmeket!

Tíz elragadó rövid animáció, amiről nem is gondoltad, hogy érdekel – pedig nagyon jók.

HAMAROSAN A MOZIKBAN

Jegyajánló

A Mézga család

2019. április 15-től, MOM és országosan is

A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. 

Békakirály

2019. január - február

Ahogy Vas Henrik elmeséli Jacob és Wilhelm Grimm meséje nyomán.

Punktum!

2019. január - február

Óvodai dac-parádé Miért finomabb a másik uzsonnája, miért érdekesebb a másik játéka? Miért kell mindig a másé? És miért vagyunk képtelenek odaadni a sajátunkat, miközben a társunké után ácsingózunk?

Mozi

Kókusz Kokó a kis sárkány - Irány a dzsungel!

Január 24-től a mozikban

Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint a vízi sárkányok a felelősek. Mindenkinek azonnal el kell hagynia a fedélzetet, a partra szállás közben pedig eltűnik Matilda, a kis süni...
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Legkisebbek mozija: János Vitéz

Puskin mozi - január 26., 10.00

Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, az őrzésére bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell és sok nehéz kalandban, számtalan viszontagságban van része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, s mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát, s így jut el a mesék birodalmába, ahol megtalálja végre Iluskáját.
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Színház

Moha és Páfrány

Klebelsberg Kultúrkúria - január 25., 9.00 és 10.30

Moha és Páfrány csendben, békében, nyugalomban éldegél – mígnem egymutatós órájuk, amely az évszakok változását jelzi, fogja magát és megbolondul. A feje tetejére áll minden! Hó hull nyár közepén; a falevelek fölszállnak a földről a fákra; a virágok visszabimbósodnak; a madarak visszaváltoznak tojássá. Ki állítja vissza most már a világ rendjét? Talán a béka? A vízimanó? Vagy a görény? Dehogy. Moha és Páfrány, a két kelekótya manó? Persze, hogy ők. Ha tudják.

Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai

Bethlen Téri Színház - január 27., 10.00

A Tomcsa Sándor Színház előadásában tanúi lehettek az első székely bábhős megszületésének.

A rézerdő lakói

Thália Színház - január 27., 11.00

Rézerdő lakói a gyerekek gondtalan életét élik egy távoli vidéken. Titkon abban reménykednek, hogy valamelyikük egyszer kiérdemli majd a királyi trónt.

Zene

ZENEDÉLután - Tél

Újpesti Kulturális Központ - január 25., 15.00

Az Évszak koncertek mindegyik alkalmán Vivaldi Négy évszak sorozatából egy-egy hegedűversenyt mutatnak be. A zenehallgatás mellett a vizualitás is nagy szerepet kap.

Mozart, a csokigolyók sztárja

BMC - január 26., 10.30

Hámori Máté karmester sok vidámsággal, rendhagyó módon mutatja be Mozart különböző zenei világait a gyermekkori zsengéktől egészen a Requiem drámájáig.

Karmester-játék

Erkel Színház - január 26., 10.30

Miért van szükség karmesterre? Hogyan irányítja a zenekart? Tudna játszani a zenekar karmester nélkül is? Vajon neki is van hangszere? És mi az a partitúra? Itt bárki kipróbálhatja a karmesterséget!

Belvárosi Betyárok: Télkergető koncert

Józsefvárosi Galéria - január 25., 9.30

A Belvárosi Betyárok vidám, télkergető, interaktív gyerekkoncertje. Okos humorral, nyelvi leleménnyel írt gyerekdalok, amelynek történetei megélt csibészségek, hősei pedig a valóságban is léteznek.

Kifli zenekar: Kiflihajó

Virányosi Közösségi Ház - január 26., 16.00

A 2018-ban a zenekar kiadta első nagylemezét Kiflihajó címmel. A lemezen a tagok szerzeményei szólalnak meg, melyek Andrejszki Tibor, Födő Tamás, Kiss-Péterffy Márti, Körmendy Dávid és Zelk Zoltán szövegeire készültek. A lemezbemutató koncerten a teljes lemezanyag elhangzik.

Veronaki: Kuruttyoló békakirály kalandjai

Budapest Jazz Club - január 27., 11.00

Kuruttyoló békakirály az egész világot bejárja, hogy meséket és zenéket gyűjtsön – velünk és nekünk. Fejér Simon és Mogyoró Kornél zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt. A triókoncert repertoárján az afrikai gyermekdalok feldolgozásán keresztül az indiai, lappföldi, litván, pakisztáni, magyar népdalokon kívül sok zenei csemegét találhatunk még.
Szeleburdi Játéksziget

Mindenmás

TudKult 2019

Csodák Palotája - január 22., 9.00 - 13.00

Ünnepeljétek együtt a magyar kultúra napját Óbudán, a Csodák Palotájában január 22-én 9-től 13 óráig! A szakmai partnerek interaktív standjain, előadásain, műhelyfoglalkozásain keresik közösen a kapcsolatot az irodalom, a zene, a tánc, a fotózás, a filmezés, a fesztiválok, a színház, a népművészet, a hagyományok és a természettudományok között!

Tütü! - Színházlátogatás balerinákkal

Erkel Színház - január 23., 9.00

A színházjáró túrán a gyerekek körbejárják az Erkel Színház épületét, bepillantanak a kulisszák mögé, és balettjelmezeket, illetve spicc cipőket próbálhatnak.

Játszani jó! - Római kori játékok

ÓKK Civil Ház - január 23., 15.00

Rövid kis előadás keretében megismerkedhettek a római kori játékok történetével. Ezután kézműves foglalkozás következik.

Ingyenes

STARTfeszt

Itt és Most Színház és Közösségi Tér - január 24-27.

Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban! A Itt és Most Színház és Közösségi Tér fő profilja a színházi improvizáció, de emellett környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, társasjáték-est, családi mesedélelőtt és filmvetítések is várhatók. A fesztivál összes programja ingyenes.

VII. Vendégváró Fesztivál

Bethlen Téri Színház - január 25-27.

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, valamint az Udvarhely Néptáncműhely.

Anyukáknak ajánljuk!

Tihanyi Rita: Stresszkezelés gyerekeknek

Villányi úti Konferencia Központ - január 22., 18.00

Hogyan segíthetjük gyermekünket félelmei feldolgozásában? Milyen stresszoldó gyakorlatok léteznek és azokkal milyen hatást érhetünk el? A vizsgadrukk, dolgozatírás, felelés előtti izgalom miként csökkenthető? A mesék, a relaxáció, a testhelyzetek miként hatnak gyermekünkre? Miért fontosak a gyermek életében a szabályok, a korlátok? Érzelmi és mentális biztonság – miért van ennek kiemelt szerepe a mai óvodások, iskolások életében?
Előadó: Tihanyi Rita, gyermekagykontroll oktató, pedagógus

Pályázatok

Future Makers Nagydíj

Beküldési határidő: január 21.

Világunkban számos olyan megoldatlan probléma van, melyekre a technológia jelentheti a megoldást. A Future Makers Nagydíj ezekre keresi a választ. A kétfordulós versenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek.

Ez állati jó! - rajzpályázat

Beküldési határidő: január 31.

A Gyermekjóléti Alapítvány országos rajzpályázatot hirdet Ez állati jó! címmel. A pályázaton általános iskolás diákok vehetnek részt a következő témában: vadállatok. Iskolánként öt rajz küldhető be.

100 év múlva milyen iskolában fognak tanulni a gyerekek?

Beküldési határidő: március 14.

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete 100 év múlva milyen iskolában fognak tanulni a gyerekek? címmel.

Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Eddig talán észre sem vetted, pedig foglalkoznod kellene vele.

Az úszógumi és a hordóhas – a célunktól függ, melyiket támadjuk

Másra reagál a bőr alatti zsírszövet, megint másra a zsigeri zsír.

Nincs 3000 forint a tökéletes szendvicssütő

De mi van, ha grillezni is szeretnél vele, vagy gofrit sütnél?