Programkereső

Tudtad?

A Százholdas Pagony a valóságban is létezik

Ahogy a kis híd is, amiről Micimackóék a botokat dobálták. Sőt, a Micimackó-Vízipólónak még világbajnoksága is van!

Gyerektáborok 2018

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

Végre egy eredeti rajzfilm!

Semmi bajunk a Hihetetlen család 2-vel vagy a Hotel Transylvania 3-mal, de jó lenne egy olyan egész estés animációs filmet látni, ami nem valaminek a folytatása, és az Apróláb a jelek szerint még jó is!

Jegyajánló

Minimax Gyerekhajó

2018. nyara

A Minimax Gyerekhajó egy élményekkel teli, élvezetes program az egész család számára. A Balatonon egész nyáron 3 helyszínen (Siófok, Badacsony, Balatonfüred), Budapesten egész évben várja vendégeit.

Bűvész Színház

2018. szeptembertől

Magyarország legvarázslatosabb helyszíne, az első és egyetlen Bűvész Színház, ahol bármi lehetséges, és ahol senki sem hihet a szemének.

PlayIT Show Balaton

2018. augusztus 18-19.

Az ország legnagyobb IT- és videojáték rendezvénye először látogat a magyar tengerhez, és rögtön egy 2 napos programsorozattal örvendezteti meg a siófoki játékosokat.

Masha és a Medve

2018. december 28., 14:00 és 17:30

Masha barátjával, a nyugis, lustácska medvével folyton elképesztő kalandokba keveredik, ezúttal azonban nem a képernyőn, hanem életre kelve a színpadon, egy elbűvölő mesemusical keretében.

Mozi

Az elrabolt hercegnő

Augusztus 16-tól a mozikban

Ruszlán, a vándorszínész arról álmodik, hogy lovag lesz belőle. Egy napon találkozik a szépséges Milával, akivel első látásra egymásba szeretnek, ám a fiú nem sejti, hogy ő a király lánya. A szerelmesek boldogsága nem tart sokáig, mert egy ördögi varázsló, Csernomor elrabolja a hercegnőt. Ruszlán a nyomába ered, szembeszáll megannyi veszéllyel, hogy bebizonyítsa, az igaz szerelem erősebb a varázslatnál.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Színház

Ingyenes

Mi van a ládikóban?

Interaktív Meseszínpad - augusztus 18., 10.30

"Hát, kinek mi! Vagyishogy az attól függ. Mitől is? Nos, hát tőlünk. A ládikó nem más, mint cselekedeteink tükröződése, "jutalma"." Borka és Terka, a jó és a rossz lány. A két véglet. Mégis testvérek, s e testvérek ott lakoznak mindnyájunkban. Talán mert a "jó és a rossz mindig együtt jár".A népmese szerint a szerénység, a szívbéli jóság, a segítőkészség végül elnyeri méltó jutalmát, a rossz pedig büntetését.

A Holdkirály palotája

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 19., 10.30

"Laimét a Holdkirály magával ragadta ,fekete várába hét lakattal zárta.Nyergeld fel lovadat, indulj messzi útra,fel az égbe, alá a tengerbe, a látóhatáron túlra..." Te is segíthetsz kiszabadítani a szépséges leányt : locsogj, mint a tenger, kopogj, mint a kövek, ciripelj, mint a kabócák, s meglátod a szerelmesek újra egymásra találnak.

Mindenmás

32. Mesterségek Ünnepe

Budavári Palota - augusztus 17-20., 10.00 - 21.00

Idén augusztus 17. és 20-a között 32. alkalommal változik a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek találkozóhelyévé. A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak halbőr varróval, íjkészítővel, kalligráfussal, miniatűr készítővel és sok más, különleges mesterség képviselőjével.

A Világ Múmiái

Komplex - augusztus 16. - december 3.

2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

Fedezd fel velünk a város titkait! - Interaktív könyvbemutató

Bookline könyvesbolt - augusztus 16., 17.00

Vajon milyen titkokat rejt Budapest és hol lakik Szotyi, a galamb? Minden kis felfedezőt szeretettel várnak augusztus 16-án 17.00-tól a Móricz Zsigmond körtér 2. alatt található Bookline könyvesbolt és kávézó gyerekprogramjára, amelyen Tittel Kinga Mesélő Budapest című könyvét Kis-Várday Júlia kelti életre egy izgalmas, interaktív foglalkozás keretében.

Ingyenes

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs, Zsolnay Negyed - augusztus 17-19., 10.00 - 20.00

Az első ízben 2012 nyarán megszervezett programsorozat középpontjában idén, hetedik alkalommal is a gyerekek, a család, a közös játék, és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai. Minden program ingyenes!

Betyáros hétvége

Skanzen - augusztus 18-20., 9.00 - 18.00

Betyárvilág ez, és jól tudták ezt az igazi betyárok, akik a hosszú hétvégén benépesítik a Skanzent. Három napig a múzeumban settenkednek, és ha nem figyeltek, még a Skanzen Vonat is veszélybe kerülhet! Lehet nyomozni, betyárruhát ölteni, és persze ügyességben és furfangban is kipróbálhatjátok magatokat. Megmutatjátok, hogyan lettek a 19. század betyárjai közönséges bűnözőkből a zsarnokság ellen harcoló népi hősök, és milyen gazdag folklóranyag kapcsolódik emlékezetükhöz. Vajon melyik múzeumi épületben tanyáztak a legenda szerint betyárok és merre menekültek?

Te jössz?! Kiállítás a társasjátékokról

Kiscelli Múzeum - augusztus 20-ig látogatható

A társasjátékozás napjainkban virágkorát éli. A kiállításon bebarangoljátok a társasjátékok világát az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propaganda játékokon át a Catanig. De mi is az a társasjáték? Alig több mint 100 éve olyan játékokat neveztek így, mint a bújócska, a zálogosdi, a barkochba vagy a sport és ügyességi játékok. Azóta az elemekből felépíthető-variálható táblák, a játékosok által irányított komplex karakterek, a filmszerűen összetett sztorik korát éljük.

Galiba Gyermekfesztivál

Debrecen, Nagyerdő - augusztus 15-20., 15.00 - 19.00

2012-ben született az ötlet: a virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva hadd kóstoljanak bele a karneválozás örömeibe. A Galiba Gyermekfesztivál Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket. S mivel „nincs szebb állat, mint a lúd”, a Galiba ideje alatt igyekeznek a ludak dicséretét is becsempészni a virágok közé.

Mese-túra

Tihany, Akasztó-domb - augusztus 20., 9.30 - 11.30

Eredj te is az Óperenciás tengeren túli csodák nyomába! A séta során egy mese-térkép segítségével kincskereső útra indulhattok, a túra végén pedig - ha ügyes segítőkre lelek a résztvevők személyében - összeáll a mese. A program előzetes regisztrációt igényel!

Szent István Napi Várjátékok

Hollókő, Ófalu - augusztus 20., 11.00 - 16.00

Augusztus 20-án középkori hangulatba repülhettek vissza Hollókő váránál. Akik elmennek, láthatják a fegyveres harcok, s csaták hiteles forgatagát, a mutatványosok boszorkányosságát, s a gyönyörű táncosokat, hallhatnak reneszánsz zenét és királyi lakomában is lehet részük.

Szent István ünnepe

Székesfehérvár, Fő utca - augusztus 20., 10.00

Szent István napján az óriásbábok újra megjelennek a belvárosban: a hivatalos ünnepséget a fehérvári királyok menete, a Kárpát-medencei néptáncegyüttesek felvonulása (Vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, Alba Regia Táncegyüttes, Miskolci Szinva-völgy Táncegyüttes, Salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes) vezeti fel a hagyományőrzők kíséretében. A napot és a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatát hagyományosan ünnepi tűzijáték zárja.

Előzetesek

Pályázatok

Mit neked cirkusz?

Beküldési határidő: augusztus 15.

Ha szereted a cirkusz világát, ha mindig is érdekelt, milyen lehet a cirkuszi élet romantikája, együtt dolgozni állatokkal, akkor írj verset, novellát vagy dalt a cirkuszról!

Kóbor állatok

Beküldési határidő: augusztus 16.

Szereted az állatokat? Elszorul a szíved, amikor egy kóbor állatot látsz? Mutasd meg egy rajzzal, verssel vagy novellával, mit gondolsz, mit jelenthet az otthon társállataink számára?

MŰvészet / MŰanyag / MŰalkotás

Beküldési határidő: október 31.

Képzeljétek el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsétek meg az alkotásotokban.

Galéria

Róbert Gida, Micimackó és a Százholdas Pagony a valóságban

Archív képek a felnőtt Róbert Gidáról, Micimackó és társai jelenlegi fotói és a Százholdas Pagony ingatlanhirdetése – galériánkban!

Hír

Fischer Iván néhány napra a fél szemére megvakult

A Fesztiválzenekar alapító dirigense Berlinben és Budapesten retinaműtéten esett át, de megmentették a szeme világát. Az állapota már stabil.

Előkerült a moszkvai Bulgakov-ház macskája, Behemót

A Mester és Margarita egyik szereplőjéről elkeresztelt hivatali háziállatról korábban azt hitték, hogy ellopták és emiatt az intézmény feljelentést is tett a rendőrségen. A cica tekintetét elnézve ez amúgy sem volt egy valószínű verzió.

Liu Shaolin Sándor: Új utakat mutatunk

Edzésről, utazásról, kajálásról és terveiről beszélgettünk az olimpiai bajnok gyorskorcolyázóval.

A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Gyógyszer nélkül is legyőzhető az allergia

A szénanátha okozta orrdugulás és tüsszögés elveszi a nyaradat? Így harcolj a pollen ellen!

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás