Programkereső

Vasárnapozó

Tudtad?

Családi filmek vasárnapra

Ma sok varázslatra készüljetek, hiszen ellátogathattok Óz birodalmába, valamint a legendás Seholszigetre, és akkor még a különféle pókemberek misztikus univerzumáról nem is beszéltünk, de érkezik egy falunyi esetlen, pocakos panda is, akiknek ugyan nincs varázserejük, de irtó cukik.

Újra jótékony célért úsznak a Kis-Pingvinek

Július 14-én 25 Kis-Pingvin - úszók és vízilabdázók - vág neki a Lupa tónak, hogy több mint 20 órán keresztül ússzon, összesen 250 kilométert.

Karszalagos Hétvégével vár a Debreceni Vidámpark!

Az idén 60 éves vidámpark ismét megrendezi a nagysikerű Karszalagos Hétvégét, amelynek keretében a vendégek egész nap korlátlanul használhatják majd valamennyi játékgépet.

Gyerektáborok

Gyerektáborok 2020

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

SZÍNHÁZ

Papa-Mama-Gyerekek családi nap a Kabócában

Veszprémi Kabóca Bábszínház - július 12., 9.30-12.30

Ingyenes családi napot tart a Kabóca Bábszínház. Lesz móka és kacagás, interaktív szabadtéri bohócműsor, babaelőadás, majd érkezik Zsiga föstő, végül pedig A Holdkirály palotája zárja a programot.

A dzsungel könyve

Center Színház - július 12., 11.00

Egy napon furcsa hangok zavarják meg a dzsungellakók megszokott életét. A hang tulajdonosa: egy emberkölyök! A farkasok befogadják és el is nevezik őt Mauglinak. Bagira a párduc és a farkascsalád segítségével a kis Maugli nagy és erős fiúvá cseperedik. Tízéveskorában azonban minden megváltozik. Ősi ellenség tér vissza a dzsungelbe...

ZENE

"Zenegyerekeknek!"

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér - július 15., 10.00

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok és mondókák.

Rutkai Bori Banda a Kacsakőben

Kacsakő Bisztró - július 19., 17.00

Az első élő RBB koncert a Karantén után! Nyári dalok az új Zsebtenger című lemezről és a korábbi albumokról! Duna Party táncolda gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

MINDENMÁS

Illatpárna - kézműves-foglalkozás

Millennium Háza - július 12., 12.00

A Millennium Házába érkező gyerekeket kézműves-foglalkozással várják a szervezők a hétvégén. Zárjuk a nyár illatát párnákba, hogy a hosszú téli estéken is felidézze a rózsák varázslatos aromáját! A kézműves-foglalkozáson rózsapárnákat készíthettek, melyek a lakás és a ruhásszekrények illatfelhői lesznek. A program középpontjában az alkotás: a vágás, színezés, ragasztás, festés kavalkádja áll, aminek keretet ad egy-egy történet, melyet a drámapedagógia módszereivel adnak át a kicsiknek.  

Régészkalandok pizsamaparti

Magyar Nemzeti Múzeum - július 17., 19.00

A múzeumi élmény zseblámpás kincskeresést és kézműves-foglalkozást is tartogat.

Áss velünk a történelem mélyére

Táncsics 9 - július 18., 11.00

Múzeumpedagógiai program, mely során a gyerekek megismerkedhetnek a budai Várnegyed történetével.

Pályázat

A Föld, ahogy én szeretem - rajzpályázat gyerekeknek

Beküldési határidő: július 15.

A Műanyagmentes július szellemében olyan alkotásokat várnak, melyek bármilyen módon kapcsolódnak környezetünk védelméhez, megóvásához.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

Tervezz pólót a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak!

Beküldési határidő: október 15.

Segítsetek megtervezni egy olyan pólót, melyet a kezelés alatt álló gyerekek és családjaik, valamint a gyógyító személyzet is büszkén és mosolygósan viselhet!

A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni

22 ember fulladt a vízbe, de az ÁVH minden erejével azon volt, hogy ez ne derüljön ki.

Ha nem kicsi, akkor legalább ne legyen cigány – történetek az örökbefogadásról

Június elején jelent meg Mártonffy Zsuzsa újságíró örökbefogadásról szóló könyve, az Akiknek két anyja van. A szerzővel beszélgettünk.

Így engedd el, hogy folyton mások kedvében akarj járni

A te szükségleted is számít annyit, mint bárkié. Ismerd meg!