Programkereső

Tudtad?

Légy egy hang a sok közül! – összefogás a gyerekekért

„Idén sok minden másképp alakult, mint ahogy megszoktuk. A gyerekzenekarok háza táján ez most különösen igaz, hiszen ilyenkor hosszú fejtörés előzi meg, hogy miként jutunk el egy hétvége alatt a lehető legtöbb helyre, hogy örömet szerezzünk a zenénkkel” – mondja Farkasházi Réka, akinek fejéből a karantén első napjaiban pattant ki egy gondolat, mely nem hagyta nyugodni, s amelynek az elkészült eredményét éppen gyermeknap estéjén láthatta a közönség.

Legyél Te is Digitális Szuperhős!

A vírushelyzetben kialakult fizikai távolság nem kell, hogy egyet jelentsen a közösségi élmény megszűnésével, ha ügyesen használjuk az okoseszközöket.

Mesebeli szörnyekkel nyit újra a Deák17 Galéria

Június 2-tól a biztonsági szabályok betartásával újra kinyit a Deák17 Galéria és egy igazi meglepetéssel várja a látogatókat: a kortárs magyar gyerekkönyv-illusztráció szörnyeinek apraja-nagyja látható.

VÉSZHELYZETI ALTERNATÍVA

A nyár első keddje

Szép nyarat! Napsütést! De még egy kicsit #szórakozzotthon! Segítünk.

Múzeumpedagógia krízishelyzetre szabva

Az élet nem állt meg, csak új keretek közé kényszerült. A Ludwig Múzeum múzeumpedagógusai sem tétlenkednek, digitális keretek között hozzák el a múzeumi élményt a legkisebbeknek.

Ingyenes képeskönyv a koronavírusról

A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük.

Színház

Csíki Játékszín: Rózsa és Ibolya

INTERNET - június 2., 11.00

Volt egyszer egy király és volt annak egy nagyon szép lánya, Ibolya, meg egy második felesége, aki az ördöggel cimborált. Amikor Ibolya eladósorba került, a mostohája rávette a királyt, hogy csak olyan kérőhöz adják feleségül, aki kiállja a három próbát. Hulltak a fejek, majd a kérők sorába a szomszéd birodalom hercege, Rózsa is beállt...

Akutyafája - A mi kis falunk

INTERNET - június 6., 17.00

Újra játszik a Báb-stream-ház, immár negyedik alkalommal! Ezúttal vendégművészek lépnek fel, a közönség pedig egy sosem látott, ám mégis szívmelengetően ismerős falunapi közvetítés online világpremierjének lehet részese. A végtelen nézőtér továbbra is nyitva tart...

ZENE

Veronaki: Kuruttyoló Békakirály Mesekoncert

INTERNET - június 3., 16.00

Délutáni családi MeseFotel a VERONAKI duóval: A kuruttyoló békakirály. A koncertet a Liget Online Gyermeknap csoportban, virtuálisan tudjátok követni, megtekinteni – legyetek bárhol is a világon.

Gryllus Vilmos zenés műsora

INTERNET - június 7., 10.00

Kirándulós dalok óvodásoknak és kisiskolásoknak. „Mindig is szerettem kirándulni. Erdőt-mezőt járni, állatok után leskelődni, növényekkel ismerkedni, vízcsobogást hallgatni, madarakban gyönyörködni... De jó is kirándulni! Aki nem hiszi, járjon utána..."

MINDENMÁS

Engedjük a kiskuktákat a konyhába! Gyerek főzőműsor a Dödölle című könyvvel

INTERNET - június 6., 10.30

Szívünk rajta gyerekprogram Lovász Andrea mesekönyve, a Dödölle segítségével Kis-Várday Júlia két kuktája, Léna és Zsiga egy finom, nyári ételt készít el önállóan, főzőcskézés közben pedig a recepthez tartozó mese mutat irányt nekik. A Szívünk rajta programba beválogatott könyv minden évszak ételeit, azok történeteit mutatja be játékos formában, így tanít és szórakoztat is egyszerre.

Liget Online Gyereknapok

INTERNET - június 4-ig

Nagyon sok izgalmas program vár rátok, lesznek sportfoglalkozások, kézműves sarok, mesemondók, zenészek, művészek és persze sok-sok vidámság!

FessNeki Online - Bagoly

INTERNET - június 7., 16.00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt.

Pályázat

Készíts tündérkertet!

Beküldési határidő: június 18.

Álmodj egy cserépnyi vagy balkonládányi mesevilágot, ültesd be virágokkal, mohával, majd népesítsd be manókkal, tündérekkel, törpökkel vagy bármilyen mesebeli lénnyel, amihez csak kedved van.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

150 éves a Magyar Tűzoltó Szövetség - Rajzpályázat

Beküldési határidő: augusztus 31.

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén ünnepli 150. születésnapját. Jubileuma alkalmából a Deák17 Galériával együttműködésben rajzpályázatot hirdet.

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.