Programkereső

Tudtad?

A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén többek között Erdővarázs Családi Nappal, Tudományok Fővárosa rendezvénnyel, A játék napjával és a Színházak Éjszakája gyerekprogramjaival várnak benneteket.

Alma & Hagyma - Új sorozat a Cartoon Networkön

A limitált számú epizódból álló szériát hétköznaponként 17.40-től követhetitek nyomon a CN-ön.

Az Aranyhaj egy részének elkészítése majdnem olyan hosszú, mint Aranyhaj hajkoronája

Ben Balistreri, a sorozat egyik producere bevezet benneteket a sorozat készítésének kulisszatitkaiba.

Tévé

Mit nézzünk ma a tévében?

Levetítik a Vigyázz, kész, szörf! című rajzfilmet, a Gazdátlanul Mexikóbant, a Kettőn áll a vásárt, a Szörnyen boldog családot, A magányos lovast, Lili, a kis boszorkány újabb kalandját, és a Csizmás, a kandúrt.

Jegyajánló

Szélkötő Kalamona

2018. szeptember 29-től

Mi is az a Kalamona? Hát azt senki sem tudja. Egy biztos: a szelet, azt megkötötte, mert a Király világszép leánya nem akar hozzámenni feleségül. Az eredeti népmese zenés színpadi feldolgozásából nemcsak azt tudhatjuk meg, ki lesz a királykisasszony férje, hanem azt is, milyen hosszú az út a disznópásztorságtól a királyi trónig.

Cinderella - Mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról

2018. szeptember - október

Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, családi tánc- és mesemusicalként kel életre.

Tesz-vesz Muzsika

2018. szeptember - december

Hétköznapi tárgyak (törölköző, sál, csipesz, gomb, fakocka) kreatív felhasználásával, mindennapos élethelyzetek (öltözés, fürdés, teregetés) felidézésével szövi a dalos, mondókás játékok sorát Hegedűsné Tóth Zsuzsanna.

Bűvész Színház

2018. szeptembertől

Magyarország legvarázslatosabb helyszíne, az első és egyetlen Bűvész Színház, ahol bármi lehetséges, és ahol senki sem hihet a szemének.

Színház

Bemutató előadás

A varázskert

Griff Bábszínház - szeptember 22., 17.00

A Bíbor Császár hadseregében szolgálni nem egy leányálom. De mit számít a sok nehézség és nélkülözés Araknak, a hős katonának, ha végül a győztesek között büszkén menetel? Naggyá és erőssé tette a Császár országát, övék a dicsőség! Mégis, mikor végre hazatér, nem ünnepli senki... Szülővárosa romokban hever, az emberek éhes árnyékokká váltak. Ez lenne a győzelem? Hova lett az öröm és a boldogság? Mindent újra kell kezdeni, és ez nem könnyű. De talán sikerül a város romjait újra virágzó kertekké, az emberek szívét boldoggá varázsolni. Türelemmel, szeretettel, együtt...

Brekegi Barnabás és a nagy szemétkupac

Lóverseny téri Közösségi Ház - szeptember 22., 10.00

Egy szép reggelen Brekegi Barnabást nagy bosszúság éri! Valaki az odúja elé szemetelt! Gyorsan szól is Cilikének, aki a szomszéd odúban lakik, hogy tud-e valamit a rejtélyes szemétkupacról, vagy talán ő szemetelt oda? Természetesen Cilike tudja, hová kell vinni a szemetet, de valaki nem és a végére kell járni ki lehetett a szemetelő!

Banyamesék

Karaván Színház és Művészeti Alapítvány - szeptember 22., 11.00

A Banyamesék három kisebb, humoros mesét foglal magába, ebből kettő székely és egy orosz eredetű: A pletykás asszony, A három leány és a Répamese. A meséket bábok segítségével adják elő a színészek. Nem használnak paravánt, hanem ők is láthatók, így mimikájukkal válik színesebbé az előadás. A bábok segítségével a gyerekeket is bevonják a játékba.

Pinokkió Cirkuszi Meséje

MU Színház - szeptember 23., 16.00 és 18.00

"Minek ez a nagy felhajtás? Öreg vagyok én már ehhez… Különben is kevesen becsülik a munkám. Kihalok az asztalosműhelyemmel együtt. Ki fog rám emlékezni? Egy asztalosra? Maguk is elfelejtenek majd. Élt és aztán meghalt… mit hagyott az utókorra? Néhány széket, zsámolyt, néhány szú ette heverőt...de utódot, azt nem. Egy fiút, aki tovább vihetné a mesterségem, aki megőrizne emlékeiben. Akit taníthatnék, akinek az apja lehetnék…Minek is beszélek, úgyse hallja senki! Legalább te válaszolhatnál nekem, hallod! Milyen szép fiúcska lehetnél! Készíthetnék neked vacsorát, aztán jó éjszakát kívánhatnék. Betakargatnálak. S te azt mondanád: „Jó éjt papa!” Áh, minek is ábrándozok én itt, vén bolond Dzsepettó?!"

Zene

Kakaókoncert

BFZ próbaterme - szeptember 23., 14.30 és 16.30

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Kakaókoncert-sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér. Idén is szeretettel várják a családokat a kötetlen interaktív koncertjeikre, utána pedig, amikor lecseng a muzsika, a pöttyös bögrékben gőzölgő kakaóra.

Ingyenes

Kifli zenekar

Szabadság tér - szeptember 22., 14.00

A kifli ideális választás, lehet édes vagy sós, tejes vagy vajas, mákos vagy diós, pont ahogyan a zene is... A Kifli zenekart 2018-ban az Alma együttes öt tagjából négyen hívták életre. Az új név új lendületet, új műsorokat is jelent, amelyekben a főszerepet a zenének szánják.
III. Erdővarázs Családi Nap

Kokopelli Jazz Matiné - gyerekeknek szóló jazzkoncert

MOM Kulturális Központ - szeptember 22., 10.30

Interaktív, játékos koncert, a gyerekekkel közös éneklés, zenélés, és improvizáció; mindez a jazz hangzásvilágából merítve. A gyerekek a koncert alatt folyamatos interakciókkal, mozgásos feladatokkal, ritmusjátékokkal, szerepjátékokkal és különféle kreatív feladatokkal vesznek részt az aktív folyamatban. Az előadás része néhány rövid hangszerbemutató is, a koncert után pedig „hangszersimogató" az érdeklődő gyerekeknek.

Mindenmás

Ingyenes

A játék napja

Óbudai-sziget - szeptember 22., 10.00 - 16.00

Szeptember 22-én pattanjatok fel a tévéképernyő elől és nyomás ki a szabadba, hiszen nektek is az Óbudai-szigeten, a Golf Tanyán a helyetek! A játék napja nevű rendezvényen nemcsak Dórával, a felfedezővel, vagy SpongyaBob Kockanadrággal találkozhattok, hanem a sport- és szórakoztatóprogramokon értékes nyeremények, a nagyszínpadon pedig a Búgócsiga Zenede koncertje is vár benneteket.

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - szeptember 22. - november 4.

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve izgalmas kaland részesei lehetnek. Vajon miféle küldetés vár rátok? Ártó bűbáj vagy mesés varázslat lakozik a fák rejtekén? Fedezd fel a bűvös erdő titokzatos birodalmát, de jól vigyázz, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

Színházak Éjszakája

Budapest, több helyszínen - szeptember 22., 10.00

A Színházak Éjszakáját ebben az évben is azért szervezik, hogy ezen a különleges alkalmon igazán közvetlenné tegyék a közönség és az alkotók kapcsolatát. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, játékos, interaktív, beavató programelemekkel készülnek. Lesznek gyerekeknek szóló mesedarabok, szappanbuborékos pizsamaparty, kézműveskedés, improworkshop, közös tízóraizás, ebéd és uzsonnázás, valamint találkozhattok a Kuflikkal is.

Ingyenes

III. Erdővarázs Családi Nap

Szabadság tér - szeptember 21-22., 10.00 - 18.00

Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával. Játékos feladatok, kézművesség, vetélkedők és nyeremények, erdészeti gépek bemutatója, népi játszóház – és minden, amit kicsiknek és nagyoknak a magyar erdőkről tudni érdemes!

Óbudai Sportágbörze

Görzenál -szeptember 22., 9.00 - 15.00

Mit sportoljon gyermekünk? Merül fel gyakran a kérdés az iskolaév kezdetén, hiszen nagyon fontos a testmozgás, amellyel nem csak a testi kondíciónkat, hanem agyunk működését is karban tartjuk, trenírozzuk. A Görzenál Görkorcsolya és Szabadidőparkban a nagy kedvencek a kerékpár és különböző freestyle sportok is bemutatkoznak, találkozhattok küzdősportokkal, atlétikával, tornával, akrobatikával, tánccal, vizes sportágakkal és labdajátékokkal.

Korzó Parkolópálya

Budaörs, Auchan Korzó - szeptember 22., 10.00 - 18.00

A legmenőbb extrémsport versenyekkel és bemutatókkal vár benneteket a Korzó Parkolópálya. Látványos görkorcsolya, BMX, gördeszka bemutatók és amatőr országos versenyek mellett a szervezők lehetőséget kínálnak a különleges sportok kipróbálására és tanulására is, ahol a legkisebbek is biztonságos körülmények közt állhatnak deszkára, vagy épp tehetik próbára ügyességüket egy akadálypályán.

Ingyenes

Tudományok Fővárosa

Akvárium Klub - szeptember 23., 10.00 - 20.00

Drónok, robotok, ismert tudósok és mérnökök lepik el az Erzsébet teret és az Akvárium Klubot szeptember 23-án a Tudományok Fővárosán, hiszen a tudományok nagyágyúi idén is összegyűlnek egy fergeteges és inspiráló STEM-fesztivál alkalmából. Az ingyenes rendezvényen a sok egyéb érdekesség mellett találkozhattok Pepper és CruzR robotokkal, végigizgulhattok egy nemzetközi drónversenyt, benevezhettek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatjátok védőruhába öltözve a sugárkaput és még masszázst is kaphattok egy igazi holdrovertől.

Előzetesek

Pályázatok

170 éves a Magyar Honvédség - rajzpályázat

Beküldési határidő: október 12.

Országos rajzpályázatot hirdettek meg 170 éves a Magyar Honvédség címmel. A pályázaton hazai vagy határon túli magyar általános iskolás diákok vehetnek részt. A díjazottak oklevelet és tárgyjutalmat kapnak.

Bulizz Spongyabobbal!

Beküldési határidő: október 25.

A Nickelodeon október 16. és 25. között ijesztő fotókat vár, a magukról képet beküldő gyerekek pedig igazán extrém nyereményre számíthatnak. Három szerencsés a legjobb barátjával részt vehet a legendás Millipop Halloween Bulin.

MŰvészet / MŰanyag / MŰalkotás

Beküldési határidő: október 31.

Képzeljétek el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsétek meg az alkotásotokban.

Broadway

Öngyilkos tinisztori-musical az elmúlt Broadway-évad legnagyobb szenzációja

Igazi fiatal zsenipáros áll a Dear Evan Hansen című musical mögött, akik két éven belül nyerték el az Oscart, a Tonyt és a Grammyt is. A musicalban komplex, ellentmondásos karakterekkel mutatnak be kemény és fontos témákat.

72 órás drogbulik és vodka reggelire – mi történt Johnny Depp-pel?

Hogyan csúszott le az évek során az egyik kedvenc színészünk?

5+1 gyönyörű hazai vízesés, ahova idén ősszel el kell látogatnod

Túrázz a hazai erdőkben ősszel, és fedezd fel a vízeséseket!

Lakásfelújítás? Huh! Adunk pár tippet, hogy közben ne kapj agyvérzést!

Az otthoni apokalipszis megelőzhető, kezelhető, túlélhető.

Budapest Bár a MÜPÁban - MEGDUPLÁZZUK!
Budapest Bár a MÜPÁban - MEGDUPLÁZZUK!

2018. október 22. 15:30 és 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás