?>

Programkereső

FRISS HÍREK

Online programok

Ezen a pénteken még #szórakozzotthon!

Ha ezt az estét otthon töltöd, garantáltan nem lesz időd unatkozni, mert rekord mennyiségű online program között válogathatsz.

heti online vetítések

Madách Színház: Örökké fogd a kezem

Június, 5., 6. 20h

A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás.A fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekszenek. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót. Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert.

Pannon Várszínház: Toldi

Június 5., 17h-ig

A gazdag zenei világú musical költemény hűen követi Arany János remekművének cselekményét, kiemeli drámai pontjait. Előadásukban a költő, az ifjú Arany János kelti életre a történetet, sajátjaként éli meg hősei sorsát, egyre inkább részese lesz a történéseknek. Toldi Miklós, a jobbágysorba kényszerített ifjú nemes alakja bonyolult személyiség, méltatlan emberi helyzete és különleges testi ereje közé szorult érzelmei végletesek, sorsa bűnnel, gyötrődéssel és dicsőséggel teli.

Karanténszínház Extra - Tóth Krisztina: Csütörtök van

Június 7., 20h

“A Csütörtök van áprilisban született. Azokban a napokban folyamatosan emelkedett a betegek száma, nem tudtuk, mi vár ránk. Én egy kis faluba költöztem, naponta egyszer néztem a híreket, különben meg bámultam az elhagyatott utcát. Itt, a tóparton könnyebb volt átvészelni ezeket a szorongató napokat, és az, hogy ezen a drámán dolgoztam, csak tovább oldotta bennem a feszültséget. Valószínűtlennek és abszurdnak tűnt minden, ami körülöttünk történik." (Tóth Krisztina)

Gárdonyi Géza Színház: Tóték

Június 5., 19h

50 éve, hogy Fábri Zoltán rendezésében elkészült a Szarvaskőben forgatott, Isten hozta őrnagy úr című legendás film. Az emlékezés szeretetével tűzte most műsorára a Gárdonyi Géza Színház Örkény: Tóték című tragikomédáját 2018. őszén.Az egri premieren Tótot Baranyi Péter, feleségét Saárossy Kinga, lányukat Nagy Fruzsina Lilla, az őrnagyot Reiter Zoltán játszotta, és fontos szerepe volt a postást alakító Rácz Jánosnak is.

Jászai Mari Színház: Rokonok

Június 5., 20h, június 6., 17h

"Magyarország a rokonság és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul" - írta Móricz Zsigmond a Rokonok kapcsán 1932-ben, melynek főhősét, Kopjáss Istvánt, Zsarátnok város tisztviselőinek egyikét váratlanul megválasztják a város főügyészének. Egy csapásra híres ember lesz, a város vezető személyiségeinek egyike, akinek jóindulatát és kegyeit egyaránt keresik ismeretlenek és régi ismerősök.

Budapesti Operettszínház: Szétszakítottak - bemutató

Június 5., 6., 7., 19h,

A történet az első világháború végét és az azt követő időszakot öleli fel. Középpontjában egy három fiút nevelő temesvári értelmiségi család élete áll. Dér Zoltán és családja sorsát egy kerettörténetbe ágyazva ismerhetjük meg. A mű elején és végén látjuk Zoltán és Ibolya fiát, Dér Tamás történészt, kutatót. Édesanyja, Ibolya, felesketi, hogy megtalálja testvérének sírját és emléket állít neki. A történet végén pedig a történész Dér Tamás egy rendhagyó történelemórát tart a Sacra-zonában diákjainak.

Jegyajánló

Stand-up a Budapest Parkban!

Stand-up a Budapest Parkban!

A korlátozások enyhültek ugyan, de zárt térben még mindig nem lehet rendezvényeket tartani, ezért (is) úgy döntöttek, hogy a június 1-5. közötti, a budapesti Corvin Dumaszínházba meghirdetett előadásaikat a Budapest Parkban rendezik meg.

gyerek online vetítések

Akutyafája - A mi kis falunk

Június 6., 17h

Újra játszik a Báb-stream-ház, immár negyedik alkalommal! Ezúttal vendégművészek lépnek fel, a közönség pedig egy sosem látott, ám mégis szívmelengetően ismerős falunapi közvetítés online világpremierjének lehet részese. A végtelen nézőtér továbbra is nyitva tart: az alkotók azt kérik, hogy küldjetek fotókat magatokról, amit kitehetnek a nézőtérre, így ha rátok néznek, olyan mintha tényleg ott lennétek az előadás alatt. 

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros: Pimpáré és Vakvarjúcska

Június 16., 19h

Erdős Virág verses meséje elevenedik meg a Bartók Kamaraszínház társulatának előadásában, Miareczky Edit fantáziadús látványvilágával, Hegymegi Máté koreográfiájával és Nyitrai László zenéjével. A Pimpáré és Vakvarjúcska lírai történet a szerelemről, a másik elfogadásáról, a felnőtté válásról és az önzetlenségről.

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.