Programkereső

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Legyen nyár!

VeszprémFest 2024

Gregory Porter, Toto, Paloma Faith, Milky Chance, Caravan Palace és Snétberger háromszor!

NYÁR

Zenei sokszínűség, generációs misszió - világsztárokkal: Bejelentették a 12. Paloznaki Jazzpiknik első neveit

Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. A butikfesztivál jövőre is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a szervezők régi vágyaként a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában.

Sting újra Budapesten!

A 17-szeres Grammy-díjas művész, Sting visszatér egy különleges koncerttel a Budapest Arénába 2024. május 31-én

A TOOL visszatér Európába!

A TOOL tavaszra jelentette be várva várt visszatérését Európába, közte egy június 13-i, Budapest Aréna koncerttel.

Újra Budapesten a La Femme

Az Akvárium Klubban lép fel május 25-én a francia újhullámos-retrofuturista-szintipop zenekar, a La Femme.

Koncertek mostanában

Cecilia
dec. 09. 21:00 - Lámpás - Budapest
Hanukai neon party
dec. 09. 22:00 - Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark terme - Budapest
Cafuné
dec. 13. 20:00 - IF Cafe - Budapest
Tempvs Fvgit
dec. 16. 19:00 - Árpád-házi Szent Margit templom - Veszprém
Kodály 141
dec. 16. 19:30 - Zeneakadémia - Budapest

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ szombat ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Paddy and the Rats - 15. jubileumi évzáró nagykoncert

Barba Negra, december 9., 18:30

15. jubileumi év megkoronázásaként örömmel jelentjük be a budapesti évzáró nagykoncertünket melynek exkluzív vendége a The Dublin Legends (Ex-The Dubliners) akik gyakorlatilag a modern ír folkzene keresztapjai. Olyan alapvetések köthetők a nevükhöz, mint a Whiskey in the Jar, The Irish Rover, Dirty Old Town és még számtalan más műfajformáló klasszikus! Több mint 6 évtizedes pályafutás van mögöttük és talán nem szükséges mondanunk, hogy mekkora megtiszteltetés számunkra megosztani velük a színpadot az est folyamán! Az alaphangulatot kedves barátunk, az Aurevoir főhőse Agócs Márton biztosítja, ezúton köszönjük neki is, hogy jelenlétével emeli a poharakat! Vendég: Agócs MártonMentrend:18:30 kapunyitás19.00 Agócs Márton20:00 The Dublin Legends21:45 Paddy and the Rats

Honeybeast, vendég: Wolfolks

Akvárium Klub, december 9., 19:00

Hét tél, hét tavasz és hét nyár után, sok-sok fesztivál koncerttel a háta mögött, szimfonikusokkal, táncosokkal és stand uppal színesített színháztermes turnék után, 2023 őszén a Honeybeast visszatér oda, ahonnan minden igazi zenekar elindul: a klubokba. Kordonok nélkül, lüktető szubok mellett, már csak karnyújtásnyira a színpadtól, ez az, gyertek közelebb! A Honeybeast vendége a turnén a csodálatosan megkapó, gyógymasszázs hatású Wolfolks zenekar.

A Kultark bemutatja: Balázs Elemér Group

Budapest Jazz Club, december 9., 20:00

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.Balázs Elemér – dob, Molnlár Enikő – ének, Varga Dávid – ének, Balázs József – zongora, Komjáti Áron – gitár, Lakatos Pecek Krisztián – bőgő, Czibere József – ütőhangszerek

Jim Morrison 80 - Doors Emlékzenekar

Hunnia Art Bisztró, december 9., 20:00

A The Doors együttes énekese és szövegírója, egy nemzedék bálványa, Jim Morrison előtt tisztelgünk ezen az estén, aki december 8-án lenne 80 éves, a Doors Emlékzenekar pedig 31 éves lesz!

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ vasárnap ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Barcelona Gipsy balKan Orchestra - Zenei utazás az ezerarcú Balkán dallamaival

Várkert Bazár, december 10., 19:00

Különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), amely a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával szól a közönség szívéhez. A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock'n'roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit. A Barcelona Gipy balKan Orchestra a hagyományokat és azok ősi hátterét tiszteletben tartva ülteti át a zenéket a mindennapjainkba, így kötik össze a múltat a jelennel.A formáció 2022-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, 2023-ban pedig új dalokkal és a régóta várt hetedik albummal jelentkezik.Közreműködik:Margherita Abita (ének, Olaszország)lvan Kovačević (nagybőgő, Szerbia)Julien Chanal (gitár, Franciaország)Pere Nolasc Turu (hegedű, Spanyolország)Fernando Salinas (harmonika, Spanyolország)Xavi Pendón (klarinét, Spanyolország)Albert Enkaminanko (ütőhangszerek, Spanyolország)

MÁSNAP || Beck Zoli és Szűcs Krisztián játssza Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalait

Magyar Zene Háza (Koncertterem), december 10., 19:30

Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején, a nyolcvanas évek második felében a Mélyrepülés című egyetlen közös műsorukban és 1988-as lemezükön. Az ekkor született dalszövegek nagyobb része viszont több mint harminc évet pihent a fiókban, mígnem a Cseh Tamás Archívumban őrzött hagyaték részeként megkezdődött ezek feldolgozása. A megtalált, megtisztogatott szövegekből, félkész dallamfoszlányokból, dúdolgatott ötletekből állította össze estjét és vette lemezre a dalokat Beck Zoli és Szűcs Krisztián, a szövegíró fiának, Csengey Balázsnak a segítségével. A Másnap című műsor most a Magyar Zene Házában szól a Cseh Tamás 80 sorozat keretében. A 30Y frontembere, Beck Zoli és az egykori Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián által befejezett dalok régiek is, mégis maiak, hiszen most nyerték el végső formájukat. A rekonstruáló, alkotó folyamatot követően „a fiúk a dolgok mélyére ásnak” a színpadon, így elevenedik meg és ér össze múlt és jelen a dalokban. A kiindulópont számos előadatlan dal, melyeket kész-félkész állapotban őriz a Cseh Tamás Archívum. A Katona József Színházban 1986-ban bemutatott Mélyrepülés körül is született vagy születőben volt egy újabb „zenés tragikomédia” szövege és a hozzá tartozó dalok, ám a nyolcvanas évek végének politikai forrongása és Csengey korai halála megakadályozta, hogy ezek a dalok Cseh Tamás előadásában színpadra-lemezre kerüljenek. Beck Zoli így foglalja össze a Másnap műsor összerendezését: „a meglévő vázlatokat, dallamos kazettákat meghallgattuk, a kéziratokat olvastuk, a versszövegekre írt akkordokat átjátszottuk, a dalokra vonatkozó szerzői megjegyzéseket – amelyek a kéziratokon, levelekben, véletlenül rögzített beszélgetésekben őrződtek meg – értelmeztük: restauráltunk vagy éppen újraírtunk. Közben rajzolódott az a narratív keret, ami ezeket a dalokat műsorként egyben tartja, és ebben kerestük magunkat, azt az önazonosságot, ami a számunkra elengedhetetlen. Szóval mi a saját dalainkat kell, hogy játsszuk, nekünk képviselnünk kell ezeknek a daloknak az igazságát, nem egyszerűen eljátszani azokat így-úgy.”

Pécs

GOSPEL KARÁCSONY 2023 - Virginia State Gospel Chorale

Kodály Központ, december 10., 18:00

Páratlan karácsonyi élmény Advent ezüst vasárnapján!Európai turnéjának állomásaként Pécsre látogat Amerika egyik legaktívabb és leghíresebb gospel kórusa a Virginia State Gospel Chorale, akik 2013-ban döntősök voltak az America's Got Talent versenyén és rendszeresen szerepeltek az élő show-ban!A kórus először jár Magyarországon, és a tavalyi nagy sikerű Gospel Karácsony koncert után most az ő előadásukkal tölthetjük meg szívünket melegséggel az örökzöld gospel és karácsonyi dalok által élőben a Kodály Központban.A 25 fős csapatot élő zenekar kíséri (dob, basszusgitár, zongora és szaxofon), valamint az idei turnén velük énekel a világhírű szólista is, David Bratton, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját és tavaly már vendégünk volt itt Pécsett.Az 1971-ben alakult kórus turnéi során bejárta már szinte egész Európát. Számos hírességgel volt alkalmuk együtt dolgozni. Karrierjük kezdetekor II. János Pál pápa tiszteletére adtak koncertet a Central Parkban. Az 1990-es évek végén felléptek Whoopi Goldberggel, Diana Ross-szal, Cindy Lauperrel a Radio City Music Hallban, valamint a BB King Blues Klubban.2003-ban első helyezést nyertek a Black Music Caucus Choir versenyen New Yorkban. 2012-ben a How Sweet the Sound közönségdíját, 2015-ben a Steve Harvey Neighborhood Awardot nyerték el a legjobb kórus kategóriában. Európai turnéjuk során kétszer is lehetőségük volt fellépni a Vatikán karácsonyi koncertjén.

Hanukafeszt 2023

Palya Bea és barátai hanukai koncertje

Rumbach utcai Zsinagóga, december 10., 19:00

Km.: Palya Bea  (ének), Jávori Ferenc „Fegya” (zongora), Szokolay „Dongó” Balázs  (fúvós hangszerek), Gazda Bence (hegedű), Turi Tímea (költő)

Geszti Péter: Csillagszórás koncert-est | vendég: Falus Mariann

Budapest Kongresszusi Központ, december 10., 19:00

Zene és fény, barátság és szeretet – ez a Csillagszórás koncert. A harmadik éve nagy sikerrel megrendezett, ünnepre hangolt est során Geszti Péter különleges zenei programmal jön idén is. Fülbemászó, korszakos slágerei mellett olyan szívmelengető dalokat is előad az unplugged hangulatú koncerten, mint az új „Mégis él" című szerzemény, és igazán különleges pillanatokat ígér, hogy vendége idén Falusi Mariann. Most először lépnek fel együtt, az erre az alkalomra hangszerelt duettekkel, és biztosak lehetünk benne, hogy a lírai dalok mellett a humor és a vidámság is szóhoz jut."Gyere, szórni ma csillagokat a sötétbe,A fény mi legyünk, ameddig itt a helyünk!”Ének, dalszöveg: Geszti PéterÉnek: Falusi MariannZenekarvezető, billentyűs hangszerek: Gátos IvánGitár, ének: Kálmán Tamás KátéÉnek: Kiss Enikő, Zabos ReginaGitár: Studniczky László ZsatyiGitár: Kormos JanóDobok: Gyenge LajosTechnikai szolgáltató, booking: Art and PepperManagement: GRUND Productions

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ kedd ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

ROTTEN SOUND (FIN) · WARFUCK (FRA) · RETORSION

Dürer Kert (Kisterem), december 11., 19:30

Daveform Quintet

Budapest Jazz Club, december 11., 20:00

A modern jazz műfajában alkotó Daveform Quintet az amerikai, skandináv és balkán jazz egyedi fúzióját hozza létre, teret engedve a nagy ívű improvizációknak is. A jazz balladától a kortárs komolyzenén át, a slampos groove-okig széles skálán megvillantják eszköztáraikat a srácok. A zenekar alapítója, zeneszerzője és dobosa Szegő Dávid, aki ezzel a formációjával mutatkozik be, mint jazz-zeneszerző. Eddig leginkább színházi darabokhoz írt koncepcionális zenéit ismerhettük, most viszont egy egészen más oldalát mutatja meg szerzői egyéniségének. Végigkomponált modern jazz kompozíciók láncolatát alkotta meg, tele izgalmas és szokatlan fordulatokkal. A kvintett minden tagja megkerülhetetlen egyénisége a hazai jazz- és könnyűzenei életnek, előadóként és alkotóként egyaránt. Mester Dániellel, Subicz Gáborral, Oláh Krisztiánnal és Hock Ernővel közösen olyan erőket szabadít fel a csapat, ami garantálja a kollektív eksztázist minden hallgató számára. A Daveform Quintet zenéje koncertről koncertre megújul, alkalmazkodik időhöz és térhez, folyamatos mozgásban van, csak egy-egy pillanatra pihen meg, hogy új lendületet gyűjtsön. Szegő Dávid – dob, Mester Dániel – szaxofon, Subicz Gábor – trombita, Oláh Krisztián – zongora, Hock Ernő – bőgő

Gorg and Benzol Akusztik TV-felvétel

A38 Hajó, december 11., 12:00

A limitált férőhelyes TV-felvételen jelentkezési sorrendben, az alábbi linken való ingyenes regisztrációt követően vehetsz résztFONTOS:   TV-felvétel miatt érkezzetek fél órával a kezdés előtt, hogy mindenki időben elfoglalhassa a helyét.Ha azt hiszed, hogy a Gorg & Benzoltól laza könnyűzenei, sőt, rendkívül könnyen befogadható fúziós jazzre számíthatsz, tévedsz. Zeneelméleti furcsaságok, hektikus váltások technoba vagy latinra, gyomorforgató és szerelmes dalok kéz a kézben. Az izgalmas az egészben, hogy soha nem tudják, merre mennek, de a lényeg, hogy a végére odaérnek legalább.

Légüres tél

Lámpás, december 11., 20:00

A Légüres tél a legutóbbi formációja három hülyegyereknek, akik 15 éve zenélnek együtt. Idén jött ki a Canyon című daluk, ezzel mutatták meg először a harmóniákra épülő szomorú zenéjüket. Ha koncert előtt meg szeretnétek nézni, hogy milyen klipet forgattak a dalhoz, itt tudjátok meglesni.

Pintér Péter szóló zongora koncert

IF Cafe, december 11., 20:00

A temperamentumos, csupa ötlet és szenvedély virtuóz zongorista Pintér Péter!Mint mindig különleges műsorral készül, gyertek meghallgatni!

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ MÉG TÖBB HÍR ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Meghalt DJ Palotai

62 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Palotai Zsolt, a legendás DJ és kultúraszervező, a néhai Tilos az Á és a Tilos Rádió egyik alapítója, aki épp tegnap kapott Pro Cultura Urbis-díjat.

Sisi

Mi ez a „Sz*r”? Ja, hogy Sisi ELSŐ nagylemezének ELSŐ trekkje?

Nagy „dubásra” készül a hiphop kelendő királynője, Sisi, hiszen egy új, albumbejelentő dallal bukkant elő alkotói műhelyéből. Sokaknak meglepő fordulat lehet a nemes egyszerűséggel „Sz*r” címre keresztelt dubstep-téma, de a megjelenés kapcsán elárulta a rapperlány, hogy olyan frizurát viselt az iskolában, mint az akkori Skrillex és ez még bizony csak a kezdet a cseppet sem túl távoli jövőben érkező újdonságáról.

Bruce Dickinson szólókoncerttel tér vissza Budapestre

Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere, minden idők egyik legnagyobb és legkarakteresebb heavy metal énekese 19 év után vadonatúj szólóalbumot ad ki 2024 elején. A The Mandrake Project-re keresztelt album megjelenését egy turné is követi,amely Budapestet is érinti, 2024. június 1-jén Bruce Dickinson koncert lesz a Barba Negrában.

Aréna háromszor? – Megpróbáltunk megfejteni az Azahriah-titkot

Nem kisebb feladatra vállalkoztunk, minthogy ősboomerként megkíséreljük megfejteni Baukó Attila kozmikus népszerűségének titkát.

9 dolog, amit talán nem is tudtál Billie Eilish-ről, a Sziget keddi fellépőjéről

Billie Eilish augusztus 15-én, 21:15-kor lép fel a Sziget nagyszínpadán. Na, de ki is ő?