Programkereső

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

34 év után végre elérhetővé vált Madonna betiltott Pepsi-reklámja

A Like a Prayer című klipre épülő hirdetést maga az énekesnő hozta nyilvánosságra Instragram-oldalán.

Négyszámos EP-vel és egy különleges turnéval köszönti az őszt a Margaret Island

Az Idegszálaival című új EP izgalmas feldolgozások sora: két vers, egy népdal és egy vendégszöveg megzenésítése található rajta, melynek szerzője Palya Bea énekesnő. A most megjelenő kislemez a Margaret Island őszi, „Szabadon szép a tánc” elnevezésű turnéjának előfutára.

POP 10 ikonikus zenész és banda, akinek nem volt listavezető slágere

Nagy sláger a Friday I'm In Love, a Nothing Else Matters vagy a Smells Like Teen Spirit, de az első helyhez mégsem volt elég.

A Carson Coma az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját

A Carson Coma az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai sikersztorija gitárzene fronton, négy év alatt négy nagylemezt jelentettek meg, kétszer is megtöltötték a Budapest Parkot és szinte nincs olyan hazai fesztivál, ahol ne kérné őket a közönség. A zenekar jövőre egy fergeteges koncerttel ünnepli meg ötödik születésnapját április 6-án az MVM Dome-ban, a csapat eddigi legnagyobb bulijával.

Club 27

Sztárok, akik 27 évesen haltak meg

A Club 27 egy olyan elitklub, amelynek csupa nagy nevű tagja van, mégsem jó bekerülni közéjük.

Visszatérés

Legnagyobb slágereivel tér vissza Budapestre Rod Stewart

Öt évtizedes pályafutása során Sir Rod Stewart generációja egyik legjobb énekeseként vonult be a köztudatba. Most visszatér Budapestre egy különleges show-val június 22-én az MVM Dome-ban.

Madonna

A botrányos MTV-gáláktól a betiltott Pepsi reklámig: 6+5 érdekesség a 65 éves Madonnáról

A Grammy- és Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő, rendező és üzletasszony nem véletlenül vívta ki magának a „pop királynője” címet: ellentmondásokkal és átváltozásokkal teli karrierje során sok millió rajongóra és irigykedőre tett szert.

Koncertek mostanában

Manuel
szept. 28. 18:00 - Budapest Park - Budapest
John és Paul
szept. 30. 20:00 - Muzikum Klub & Bisztró - Budapest

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ kedd ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Miyavi

Dürer Kert, szeptember 26., 19:00

A Livesounds bemutatja: Return of the Samurai Guitarist Tour MIYAVI szeptemberben visszatér Budapestre! A világszerte ismert japán zenész, színész és emberbarát 2019 óta most először játszik a kontinensen, ahol mindössze 9 alkalommal lép fel, majd nem sokkal később már Pekingben játszik. A turnén MIYAVI 20 éves pályafutásának szinte minden korszakából felcsendülnek majd dalok, és a készülő új anyagból is kapunk ízelítőt.

Vinnie Moore | European Tour

Analog Music Hall, szeptember 26., 19:00

Vinnie Moore a shred gitározás, azaz a gyors és nagy hangterjedelmű, virtuóz futamokra épülő játékstílus egyik első képviselője, aki eddigi pályafutása során 10 szólólemezt készített, illetve a legendás UFO zenekar hat nagylemezén és élő DVD-jén is közreműködött. Emellett tagja volt Alice Cooper zenekarának is, és számos vendégzenészi szerepet is elvállalt, sőt még a Pepsinek is készített reklámzenét.A több száz koncertnyi rutinnal rendelkező zenész most Double Exposure címen adott ki új lemezt, amit szeptember 26-án Budapesten is bemutat. Most először egy énekes, Titta Tani (Goblin) is csatlakozik a turnéhoz, Emiliano Tessitore ritmusgitáros, Francesco Caporaletti basszeros és Roberto Pirami dobos mellett.

Ádám elméi - Zsiványjazz feat. Szirtes Edina Mókus, Mohai Tamás, Tóth Viktor // Vendég: Switch

Kobuci Kert, szeptember 26., 19:00

Az Ádám Elméi egy akusztikus jazzformáció, könnyedebb, populárisabb hangvétellel. A zenekart Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő díjas zeneszerző hívta életre két fiatal jazzmuzsikussal, Fábry Adonisszal a dobok mögött és Siklai Istvánnal, aki basszusgitáron és nagybőgőn is játszik. A formáció repertoárjában az örökzöld vokális és instrumentális dallamok, jazz standardek mellett főleg saját szerzemények szerepelnek, virtuóz improvizációkkal fűszerezve.Az első nagylemez 2023 tavaszán jelent meg, amely egyben Nagy Ádám akusztikus szerzői albuma isA SWITCH zenekar hozza nektek az igazi vidám és táncolható soul és blues számokat. Mert ki kell tudni kapcsolni néha, váltani kell a hétköznapok rutinja és az élő zene megismételhetetlen energiája között. Személyes hangvétel, találkozások, közös mezők, emlékképek Aretha Franklin, Slim Harpo, Joss Stone, Ray Charles és Etta James zenéivel. A dob meg a basszus groove fölött a női ének köré fonódnak a gitár, a zongora és a szájharmonika dallamai. Menetrend:19:00 Switch20:00 Ádám elméi

Emlákhangverseny Bartók Béla halálának évfordulóján - Berecz Mihály zongoraestje

Bartók Emlékház, szeptember 26., 18:00

Frescobaldi-Bartók: ToccataHárom magyar népdal, BB 80bTizenöt magyar parasztdal, BB 79 Három burleszk, op. 8c, BB 55Három csíkmegyei népdal, BB 45b Etűdök zongorára, op. 18, BB 81Gyászinduló a Kossuth-szimfóniai költeményből, BB 31Szabadban, BB 89

Várallyay Petra

Budapest Jazz Club, szeptember 26., 20:00

Petra zenéjében organikus fúziót alkot a műfaji sokszínűség, karakteres játékával ugyanúgy jelen van kultikus underground koncerthelyszíneken, mint a legnívósabb hangversenytermek színpadán. Dolgozott már Bobby McFerrinnel, Uri Caine-nel és Yo-Yo Mával, 2020-ban saját hegedűversenyt mutatott be a Zeneakadémián. A Junior Artisjus, Junior Prima és Creative Art-díjas előadó ezúttal szóló projektjével érkezik a BJC-be.Várallyay Petra – ének, hegedű, zongora

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ szerda ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

ManGoRise

A38 Hajó, szeptember 27., 20:00

"Tarts velünk szeptember 27-én az A38 Hajó fedélzetére, egy nyárzáró ManGoRise koncertre , ahol az idén kiadott összes új dal elhangzik majd sőt talán meglepetésekkel is készülünk majd nektek. A jegyekért keresd fel az A38 hajó weboldalát. OTT TALÁLKOZUNK! "

Thomas Bergersen & Nick Phoenix - Two Steps From Hell – Live

Papp László Budapest Sportaréna, szeptember 27., 20:00

2023. szeptember 27-én 20 órától a Papp László Budapest Sportarénában élő koncerten lesznek hallhatóak Thomas Bergersen és Nick Phoenix művei. A világhírű zeneszerzők összefogásából indult Two Steps from Hell amerikai formáció olyan filmek zenéihez is nevét adta, mint a Harry Potter, A Karib-tenger kalózai vagy az X-Men. Élő koncertshow-jukat Európa legnagyobb koncerthelyszínein mutatják be, a helyszínek közé választották Magyarországot is. A 2022-es óriási sikerük után a Two Steps From Hell Live 2023-ban ismét felrázza rajongóit energikus és ellenállhatatlan élő showjával Európa legnagyobb arénáiban. A Two Steps From Hell Live először lép fel a Magyarországon, 2023. szeptember 27-én 20 órától a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet.

Kacaj - Csángálló

Kobuci Kert, szeptember 27., 19:00

A KACAJ egy immáron hároméves, pécsi székhelyű folkpop zenekar. Különlegessége, hogy nem csak korosztálya szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a hiphopigszámos stíluselem található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. Céljuk: a népzenei értékeinket minél szélesebb körben megkedveltetni és hallgatottá tenni, így elérve a fiatalabbgenerációkhoz is. Progresszív módon, mégis popzenei köntösben, örömzene formájában születnek dalaik. Lendületes, magukkal hozott vidéki energiájuk garantálja a fergeteges koncertélményt. Aki nem hiszi, járjon utána!A CSÁNGÁLLÓ 2009-es indulása óta hosszú utat járt be, azóta már végig muzsikálták Magyarországot és Európát is. Zenéltek a legnagyobb fesztiváloktól kezdve, a legnevesebb koncerttermeken át, egészen a legkisebb erdélyi és moldvai falvakig, ahonnan zenéjük gyökere is ered. Három nagylemez, valamint jó pár színházi és táncos előadás zenéje született már a Csángállók keze által. Muzsikájuk a hagyományos népzenékből táplálkozik, mely a zenekarra jellemző sajátos hangzással és nyitott gondolatisággal alkot egy új fajta zenei stílust. A végeredmény mégis egyfajta pszichedelikus élmény, mely köszönhető a dallamok húzásának, és a kíséret valódi mélységének. Így zenéjük nem csak egy virtuóz buli esemény, hanem muzsikájuk eredetének tudatállapota is.

Danubia Zenekar, Nemzeti Énekkar, vez.: Hámori Máté

Zeneakadémia (Nagyterem), szeptember 27., 19:30

Szerelem/Zsoltár/BúcsúBrahms: Nänie, op. 82Stravinsky: Zsoltárszimfónia Johann Strauss: Liebeslieder – keringő, op. 114Liszt–Weiner: h-moll szonáta Liszt h-moll szonátája nem csupán a szerző egyik főműve, de az egész romantikus zeneirodalom előremutató csúcspontja. Nem véletlen, hogy Weiner Leó zenekarra is átültette a kompozíciót, amelyben Liszt egyik kedvenc alapanyaga, a Faust-történet nyert csodálatos zenei feldolgozást. Zenekari koncerteken ennek ellenére nagy ritkaságnak számít, hasonlóan Brahms szívfacsaró gyászzenéjéhez, amit kedves barátja emlékére szerzett; mellette Stravinsky ujjongó, dicsőítő Zsoltárszimfóniája fényes, tüzes napként emelkedik fel. Strauss keringője elsőre kakukktojásnak tűnik ebben a műsorban, ám keletkezésének egyidejűsége a Liszt-szonátával, a szerelem mint téma közössége és a nyilvánvaló kontrasztok mégis erős, egyedi megvilágításba helyezik egymás mellett ezt a két művet. A koncert, bár ritkaságokból áll, mégsem nehezen befogadható: rengeteg dallam, szélsőséges érzelmek és csupa fény-árnyék játék a legmagasabb zenei szinten, így nemcsak haladóknak, de kezdő koncertlátogatóknak is bátran ajánljuk.

Férfiszemmel / Női szemmel – Horváth Balázs, Herczku Ágnes

Magyar Zene Háza (Koncertterem), szeptember 27., 19:30

Horváth Balázs 2010-ben íródott Férfiszemmel / Női szemmel című dalciklusa különböző típusú szerelmes versek – magyar költők szövegei, műfordításai – alapján készült. A hét dal karakterében, stílusában nagyon eltérő, azonban mindegyik a párkapcsolat témáját, férfi és nő viszonyát járja körbe, ezen belül főleg a nőt férfiszemmel, illetve a férfit női szemmel. A darab központi, negyedik tétele népdalokból összeszőtt folyamat, részben improvizáció, melyben állandóan változik e nézőpont. A sokszínűség tehát igen fontos része a műnek. “A darab Herczku Ágnes számára íródott - mondja Horváth Balázs - akivel korábban együtt dolgoztam, és tudtam róla, hogy képes lesz többféle stílusban énekelni. A próbák során aztán az is kiderült számomra, hogy ahány dal, annyiféle karakterben énekel és annyiféle figurát tud megjeleníteni a színpadon.” Herczku Ágnes pedig így nyilatkozott a darabról: “Tele van iróniával, zenei humorral, különféle karakterekkel, meg persze éteri szépséggel. Amit külön szeretek: villámgyors karakterváltást vár az énekestől, szóval aki szeret játszani - én nagyon -, annak igazi jutalomjáték.” Horváth Balázs zeneszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult zeneszerzést Jeney Zoltán irányításával, 2002 óta pedig maga is az Egyetem oktatója. Ezenkívül a kortárs zenét játszó THReNSeMBLe együttes művészeti vezetője, valamint 2014-ben Gryllus Samuval létrehozta és társkurátorként vezeti az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált. Az utóbbi időben elsősorban a populáris és komolyzenei elemek ötvözése, valamint színházi jelenségek hangszeres zenébe történő integrálása érdekli.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ MÉG TÖBB HÍR ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Ismét közös lemezt adott ki Azahriah és DESH: itt a tripq!

Bevált csapaton ne változtass, tartja a mondás, és jelenleg nincs csapat a magyar könnyűzenében, amely jobban bevált volna, mint Azahriah és DESH párosa: 2022-ben a magyar streamelők kettejük közös dalát, a Pullupot hallgatták meg a legtöbbször az NMHH hivatalos statisztikái alapján – mintegy 6,5 milliószor. És ez csak egy a duó számos rekordja közül.

Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz

Az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a Halott Pénz 3 teltházas Budapest Aréna és 12 teltházas Budapest Parkos koncert, rengeteg sláger és szakmai díj után emeli a tétet és 2024.június 8-án a Puskás Arénában a rajongóikkal együtt egy felejthetetlen show-val ünneplik meg a Halott Pénz-sztori 20. születésnapját.

José Carreras visszatér Budapestre

Legújabb gála koncertjével 2023. november 29-én lép fel a Budapest Arénában.

Hamarosan

Cavalera Budapesten – a Sepulturát alapító brazil metál-testvérpár megrengeti a Dürer Kertet

Sepultura és Soulfly rajongók figyelem! Brazil death metal headbang-találkozó november 30-án a Dürer Kertben, azaz visszatérnek hozzánk a Cavalera testvérek! A testvérpár a Sepultura két elsőlemeze újra felvett verziójával indul turnéra.

9 dolog, amit talán nem is tudtál Billie Eilish-ről, a Sziget keddi fellépőjéről

Billie Eilish augusztus 15-én, 21:15-kor lép fel a Sziget nagyszínpadán. Na, de ki is ő?