Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Bakancslistához adom
Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, thriller, életrajzi film, 108 perc, 2019

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata.
Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el.
Bemutató dátuma: 2019. május 23. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ruma júl. 27. 19:27:49 7/10
Spoiler gyanús:
A film alapján - ha jól értettem - nem volt megdönthetetlen, minden kétséget kizáró tárgyi bizonyíték, és a filmbeli tanú vallomása sem lehetett perdöntő. Még szerencse, hogy utólag részleges vallomást tett, sokakat megmentve a lelkiismeretfurdalástól.
Szinkron:
Egy rendkívül gyatra szinkronnal ismét sikerült csökkenteni egy film értékét.
10/10
Andriska07 júl. 06. 16:08:29 10/10
Nagyon jó volt a film. Azért meg külön dicséret, hogy végre egyetlen csepp vér nélkül sikerült megoldani egy ilyen témájú filmet. Akik hiányolták az erőszakot belőle, azoknak 2 dolog:
- végig bizonytalanságban tudta tartani ezáltal a nézőket (ahogyan a feleséget is anno)
- akkor lett volna csak igazán középszerű az alkotás. Olyanokból tucat akad.
Edmond Dantes jún. 09. 11:16:47
A film fő e r é n y e i éppen a korábbi hozzászólásokban fölsorolt kifogásokban leledzenek. Az alkotók mellőzték a hasonló filmek sokaságánál alkalmazott patronokat: sejtelmes zörejek, kézi kamerás közelítés a következő áldozathoz, nyílt színi gyilkosság, véres ruhanemű és kezek mosása, helyszínelés stb. Bundy valószínűleg éppen ilyen volt. Fülig szerelmes menyaszony és fülig szerelmes új barátnő, aki még a börtönben is...szóval hajlandó "arra", sőt...(de ez már nagyon spoiler lenne) Bundy személyiségén keresztül jut el a film és jut el a néző a döbbenetes végkifejletig. Aki becsapva érezte magát a végén, az minden krimi végén is becsapva érezheti magát, ha történetesen nem az általa tippelt szereplő a tettes. Márpedig a legtöbb krimi pont attól is jó, ha jó. Ha jobban belegondolunk, valójában a cím,a tartalomismertető és az összes hozzászólás (részben az enyém is) tulajdonképpen spoileres. Bűnös vagy nem bűnös? A végső választ csak az utolsó percekben kapjuk meg. Más kérdés, hogy az amerikaiaknak, akiknek Bundy neve és ügye ma is ismerősen csenghet, tehát az amerikaiaknak ez nem feladványos-talányos krimi, hanem dokumentarista játékfilm.
10/10
UncleSam jún. 01. 22:43:30 10/10
"Semmi kettős élet vagy titkos én, egyszerűen lenyomott egy nőcsábász bájgúnár szerepet mindenféle komplikáció nélkül. Ráadásul én nem tudtam, miről szól a film, és addig, amíg a film közepén nem hangzott el Ted Bundy neve, azt hittem a faszi ártatlan, és erről szól a film"

Ezert jó a film, hisz ez volt a célja.
Pont azt akarta éreztetni, hogy akár mi is hihetnénk neki.
Bemutatni, hogy a gonosz emberek teljesen hétköznapi életet élnek és senki nem gondolna róluk rossz dolgokat. Ilyenek a pszichopaták és skizofrének.
10/10
UncleSam jún. 01. 22:38:32 10/10
Jól bemutatja, hogy milyen nehezen tudunk csalódni valakiben vagy valamiben. Hogy mennyire elvakít bennünket a hit és a remény, ami meggátolja hogy tisztán lássunk. És ez az élet minden területén működik.
Joseph Barbera máj. 31. 21:35:57 Előzmény Egykutya
Én úgy tudom, tényleg önmaga ügyvédje volt. Van fenn a neten néhány eredeti videó a pasasról. Annyira nem volt jóképű, mint Zac, de volt benne valami...Teljesen hihető, hogy bolondultak utána a nők...még a tárgyalóteremben is.
Joseph Barbera máj. 31. 21:33:56
Összességében tetszett a film. Nem egy vérengzős horror volt - pedig Ted Bundy figurája adta volna ezt a témát - inkább amolyan romantikus dráma. Valahogy nem jött át szerintem markánsan, hogy Ted tényleg egy elmebeteg volt. A rendező célja az lehetett, hogy a néző abból a szemszögből ismerje meg a főhőst, ahogy az átlagember ismerte őt. Mármint azok, akik végül nem lettek az áldozatai. Végtelenül sajnáltam Lizt, egy őrületes, kiheverhetetlen csalódás lehetett életének ez a szakasza, de még ennél is jobban sajnáltam az áldozatokat. Túl azon, hogy a rendezőnek szabadságában áll a saját fantáziája szerint megalkotni a művét, nagyon hiányoltam, hogy egyáltalán nem firtatta az okokat, mi vezetett idáig. Mert nem lesz valakiből csak úgy pszichopata sorozatgyilkos...szerintem fontosak a miértek. Képi világ, zene, színészi játék szerintem rendben volt. Tökéletesen hozta a 70-es, 80-as éveket...
Egykutya máj. 29. 14:10:17
Azt mondanám, inkább életrajzi film. Ne számítsunk pergő, akciódús jelenetekre. Azonban igényes rendezői megoldásokat láthatunk. Nem hagyományos tömegfilm.
Meg tudja mondani valaki, valóságban is önmaga ügyvédje lehetett a címszereplő? John Malkovich zseniálisan alakít a bíró szerepében :D
Mitzy máj. 29. 08:46:10
Ez a film annak volt élvezetes, akinek fogalma se volt, ki volt Ted Bundy.

Ide írd a spoileres tartalmat


Zac Efron úgy játszotta el őt, hogy a néző mindvégig azt higgye, ártatlan, és sokkolódjon le, mikor kiderül, hogy lelke mélyén egy pszichopata abberált állat. Az volt a benyomásom, Zac Efron nem nézett eredeti felvételeket Ted Bundy-ról. Ted Bundy nem volt szerető és odaadó családapa és barát, csupán megjátszotta. Kihasználta a körülötte élőket, és ugyan lehet, hogy alapvetően szerette Lizt, de biztos, hogy vele is gané volt, titkolózott, napokra eltűnt, hazudozott neki. Liz se volt az a megtestesült ártatlanság, rá volt függve Bundyra és piált is, ráadásul tök hiteltelen, ahogy az egyedülálló anya naphosszat a kanapén búsul. Könyörgöm, a film nagy részében hol volt a gyereke, plusz napi rutin, bevásárlás, házimunka??? Mindenesetre az alakításokból sokkal többet ki lehetett volna hozni. Zac Efron túl jó színész Ted Bundy-hoz képest, neki valóban elhittem, hogy jószívű :-) Semmi sunyulás, semmi oldalpillantás, gyúnyos mosoly, beszólogatás. Sose találkozott még pszichopatával? A kosztümök, a helyszínek, a fényképezés azonban hibátlanok voltak, mintha egy korabeli felvételt néznék.
robertsuzuki máj. 28. 21:16:17
Most akkor ez nem a "Berlusconi-s" olasz film volt ?
4/10
hozzászólás máj. 28. 21:04:32 4/10
Olyan semmilyen lett ez a film. Nem rossz, de nem is jó. Nem ásott a dolgok mélyére, felszínes. Nincs kiemelkedő színészi alakítás.
A John Malkovich rész jött be a legjobban. 5/10
7/10
napleon máj. 28. 11:49:42 7/10
Ebben a filmben tényleg csak a bulizós, csajozós énjét ismerjük meg Ted Bundynak. Azt hittem jobban szemléltetik majd a kettős életét. Cseppet csalódás a film... hónapok óta vártam.