Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Bakancslistához adom
Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, thriller, életrajzi film, 108 perc, 2019

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata.
Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el.
Bemutató dátuma: 2019. május 23. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Owl okt. 15. 15:55:34 8/10
Egy közelebbi ismerős vagy aggódó barátnő nézőpontjából ismerhetjük meg a pszichopata Bundyt. Szinte minket is elfog a kétség, hogy valóban bűnös-e, ahogy az amerikaiak egy része is a média által ártatlanul meghurcolt áldozatnak hitte. Szóval itt nem lesznek véres jelenetek, inkább arra játszik a film, hogy a kételyt fenntartsa, a bűnösségét lebegtesse. Csak a végén, a halálsoron jön a beismerés, de erről már nem szól a film. Szerintem jól összerakták, bár beleillett volna több infó az áldozatok növekvő számáról, az egy helyben topogó rendőrségről.
7/10
szilvi0000 okt. 08. 09:46:04 7/10
Nagyon jól megrendezett film, és ez a Zac srác iszonyú jó benne. Sose bírtam, vagy csak olyan szerepeket kapott, amiben nem jött át, nem tudom, de itt nagyon nagyot alakít.
7/10
szilvi0000 okt. 08. 09:43:45 7/10 Előzmény Jeneregretterien
Igen, John Malkovich magyar szinkronja általában és a legeslegjobb verzióban Kulka János volt, annyira hiányzik a hangja... Itt is.
Joseph Barbera okt. 07. 09:27:03 Előzmény The Cortez
Azért sajnálom kicsit, hogy moderálták a nekem szánt választ. Mindig érdekelt, hogy valaki, aki képes egy intelligens - bár kissé minden ízében indulatos - hozzászólás megalkotására, agyának melyik zugából tol elő olyan - vélhetően trágár - megjegyzést, amelyet moderálni kell. Hogyan jut el eddig a bántó agresszióig, miféle eredendő lelki sérülésben szenved?
6/10
The Cortez okt. 05. 13:19:02 6/10
A megtörtént eseményeket feldolgozó, átkozottul vagány és stílusos eredeti (meg magyar!) című film, kivitelezésében már nem annyira veszett, sokkoló, de szerencsére nem is hitvány.
Pár éve nagy divat volt mondogatni, hogy Zac Efron már kitört a nyálas musicalek világából, illetve a buzis hülye gyerek szerepkörből, kizárólag azért, mert játszott néhány alpári hollywoodi vígjátékban... Valójában az ő kiszakadása a szartengerből az idei Túltolva elnevezésű alkotás rövid jelenetében kezdődött, majd ebben a rohadt hosszú nevezetű moziban teljesedett ki, mivel itt élete alakítását nyújtja.
A többi színész is jó, a cselekményvezetés viszonylag pörgős, a 60-as, 70-es trackek illeszkednek a hangulathoz, viszont sajnos sok szar párbeszédnek-bebüfögésnek lehetünk fültanúi. A Ted Bundy volt nője könyvéből készült tárgyalótermi krimidráma fő érdekessége, hogy kiválóan bemutatja, miként majmolták a nőneműek már Bundy idejében is a pszichopata alfákat, valamint azt, hogy egy megnyerő külsejű, full normálisnak látszó tag is lehet őrült sorozatgyilkos – bár ez utóbbit hiába, ugyanis ennek tényét a sok agyhalott direkt nem akarja megérteni.
6/10
The Cortez okt. 05. 13:11:52 6/10 Előzmény Joseph Barbera
A hozzászólás moderálva lett.
3/10
Jeneregretterien okt. 03. 12:44:18 3/10 Előzmény Ruma
Alapvetően nem vagyok szinkronellenes, de teljesen egyetértek veled, kritikán aluli volt a szinkron. Főleg az egyébként zseniális Malkovich esetében fajt nagyon.
3/10
Jeneregretterien okt. 03. 12:39:23 3/10
Szerintem is nagy előnye a filmnek, hogy nem a gyilkolászást mutatja be, de ezzel nagyjából ki is fújtak az előnyök. A kritikák alapján nagyon jót vártam, de egy döbbenetesen unalmas film volt, a rövid jelenetek sora nem ütőssé, hanem felszínessé tették a filmet, a főszereplőn kívül a karakterek kb. teljesen kidolgozatlanok, úgy erzem, elvárt a nézővel szemben, hogy jól ismerje az eredeti sztorit, ezért fogadjon el egy sor dolgot “bemondasra”, pedig egy film ezt nem teheti meg szerintem. Zac Efron alakításában nekem nem jött át a zsenialitás, tokegyforma volt végig.
Én baromira untam az egészet és nem tudok rájönni, mi lehetett a film célja, mit akart elérni a nézőknek?
7/10
Richard Kovács okt. 01. 09:28:22 7/10
Tetszett, hogy nem a gyilkolászós szemszögből mutatták be a filmet, hanem a hétköznapi életet próbálták bemutatni. A főszereplő nagyon el van találva, eléggé hasonlít arra akit megszemélyesít.
Egykutya szept. 25. 21:32:44 Előzmény Joseph Barbera
Köszönöm szépen!
4/10
Gaddemon szept. 21. 14:52:36 4/10
Nem volt különösebben jó film. Ennyi időbe bőven belefért volna több részlet is, és érdekesebben is lehetett volna tálalni - ráadásul John Malkovichon kívül senki nem játszott igazán jól.
8/10
Dancs1229 szept. 21. 00:51:25 8/10
10/8 tetszett, lekötött és elgondolkodtató . jó volt
bandytos szept. 17. 10:22:59
Egyszer nézhetős. Szerintem se Zac Efron se Lily Collins nem volt túl hatásos szereplő. Nem volt rossz, tényleg durva, hogy vannak, voltak ilyen emberek, de szerintem jobb lett volna, ha kicsit jobban beborult és sötétebb lett volna a film.
6/10
Atis88 szept. 16. 16:36:30 6/10
Egyszer meg lehet nézni, pár dolog kiderül belőle Bundyról, de korántsem olyan tartalmas alapanyag, hogy ilyen hosszú filmet lehessen belőle csinálni unalom nélkül. Sajnos el lett nyújtva rendesen. Talán ha fiatalabb korától kezdve vették volna szemügyre az életét, csak hát gondolom ahhoz meg nem volt alapanyag. Efron meglepően jól hozta a karaktert egyébként.
5/10
pihes szept. 16. 15:15:46 5/10
Nem rossz ZE szerepe. Az egész film az unalomig időhúzás, a végéig.
Sok jót nem mondhatok róla, nem is igazán tetszett!

5/10
7/10
Ruma júl. 27. 19:27:49 7/10
Spoiler gyanús:
A film alapján - ha jól értettem - nem volt megdönthetetlen, minden kétséget kizáró tárgyi bizonyíték, és a filmbeli tanú vallomása sem lehetett perdöntő. Még szerencse, hogy utólag részleges vallomást tett, sokakat megmentve a lelkiismeretfurdalástól.
Szinkron:
Egy rendkívül gyatra szinkronnal ismét sikerült csökkenteni egy film értékét.
10/10
Andriska07 júl. 06. 16:08:29 10/10
Nagyon jó volt a film. Azért meg külön dicséret, hogy végre egyetlen csepp vér nélkül sikerült megoldani egy ilyen témájú filmet. Akik hiányolták az erőszakot belőle, azoknak 2 dolog:
- végig bizonytalanságban tudta tartani ezáltal a nézőket (ahogyan a feleséget is anno)
- akkor lett volna csak igazán középszerű az alkotás. Olyanokból tucat akad.
Edmond Dantes jún. 09. 11:16:47
A film fő e r é n y e i éppen a korábbi hozzászólásokban fölsorolt kifogásokban leledzenek. Az alkotók mellőzték a hasonló filmek sokaságánál alkalmazott patronokat: sejtelmes zörejek, kézi kamerás közelítés a következő áldozathoz, nyílt színi gyilkosság, véres ruhanemű és kezek mosása, helyszínelés stb. Bundy valószínűleg éppen ilyen volt. Fülig szerelmes menyaszony és fülig szerelmes új barátnő, aki még a börtönben is...szóval hajlandó "arra", sőt...(de ez már nagyon spoiler lenne) Bundy személyiségén keresztül jut el a film és jut el a néző a döbbenetes végkifejletig. Aki becsapva érezte magát a végén, az minden krimi végén is becsapva érezheti magát, ha történetesen nem az általa tippelt szereplő a tettes. Márpedig a legtöbb krimi pont attól is jó, ha jó. Ha jobban belegondolunk, valójában a cím,a tartalomismertető és az összes hozzászólás (részben az enyém is) tulajdonképpen spoileres. Bűnös vagy nem bűnös? A végső választ csak az utolsó percekben kapjuk meg. Más kérdés, hogy az amerikaiaknak, akiknek Bundy neve és ügye ma is ismerősen csenghet, tehát az amerikaiaknak ez nem feladványos-talányos krimi, hanem dokumentarista játékfilm.
10/10
UncleSam jún. 01. 22:43:30 10/10
"Semmi kettős élet vagy titkos én, egyszerűen lenyomott egy nőcsábász bájgúnár szerepet mindenféle komplikáció nélkül. Ráadásul én nem tudtam, miről szól a film, és addig, amíg a film közepén nem hangzott el Ted Bundy neve, azt hittem a faszi ártatlan, és erről szól a film"

Ezert jó a film, hisz ez volt a célja.
Pont azt akarta éreztetni, hogy akár mi is hihetnénk neki.
Bemutatni, hogy a gonosz emberek teljesen hétköznapi életet élnek és senki nem gondolna róluk rossz dolgokat. Ilyenek a pszichopaták és skizofrének.
10/10
UncleSam jún. 01. 22:38:32 10/10
Jól bemutatja, hogy milyen nehezen tudunk csalódni valakiben vagy valamiben. Hogy mennyire elvakít bennünket a hit és a remény, ami meggátolja hogy tisztán lássunk. És ez az élet minden területén működik.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás