Film

Három óriásplakát Ebbing határában

/Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/
amerikai-angol dráma, 115 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny
    • eny
    • f
    • f
    • eny

Értékelés:

349 szavazatból
Szerinted?

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

Bemutató dátuma: 2018. január 25. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Vélemény:

július 09. 21:47:38
július 09. 21:47:38

No akkor én leírom mire jutottam az elkövetővel kapcsolatban:
SPOILER!
A filmben szereplő információk alapján az elkövető a hencegő faszi, - aki az ex rendőrt megverte- valamelyik ismerőse vagy rokona aki elmondta az erőszakot a hencegőnek, aki később úgy mesélte el a gyilkosságot, mintha ő követte volna el. A nő meg az ex rendőr ezért megy a végén a hencegőhöz, hogy kiverje belőle, kitől hallotta az erőszakot. Mást nem tudok kitalálni.
Nem értem mi a faszért nem lehet normálisan befejezni egy filmet. Utálom ha nekem kell pontot tennem a végére. Amúgy nagyon jó film, de a végével ki volt a tököm.

szavazat: 8/10 július 07. 00:42:24
július 07. 00:42:24

SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Nos, hát elolvasgatva a hozzászólásokat, mindenképp van köztük néhány érdekes meglátás. Ritkán szoktam ilyen jellegű filmet nézni, ezért sem nagyon tudtam, hogy mire számíthatok a megtekintése előtt. Mindössze annyi volt számomra ismeretes, hogy Oscar-díjat nyert, de annak sem néztem utána, hogy milyeneket. Most látom, hogy a legjobb női főszereplő (Frances McDormand) és a legjobb férfi mellékszereplő (Sam Rockwell) díjakat nyerte el, ami akár tekinthető reálisnak is, az egyik legalábbis mindenképpen.
A legjobb kategória, amibe besorolható az talán a dráma, vígjáték elemekkel fűszerezve. Ez a kettő viszont valahogy üti egymást, mégis szórakoztató tud lenni a film a komoly témája ellenére is. Számomra egyáltalán nem irreálisak a szereplők viselkedési formái, simán el tudom képzelni, hogy egy anya egy ilyen helyzetben így cselekszik. A cselekmény lassúságával sem volt bajom, egyáltalán nem éreztem unalmasnak, amiben nagyban közrejátszottak a vígjáték elemek. A színészek nagyon jók, Frances McDormand, Woody Harrelson és Sam Rockwell (nagyon jól hozza a keményebb zsaru karaktert és a végére a jellemváltozása/fejlődése is érthető és jó húzás) is, akiket ki kell emelni a többiek közül. Ahogy látom, Sam Rockwell mellett jelölve volt Harrelson is a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, hát, nagyon úgy tűnik, hogy Harrelson sem fog Oscart kapni soha, vagy max. öregségére. Valamint, mindenképp érdemes még megemlíteni Peter Dinklage-t, aki szintén remek és feldobja (mint ahogy Abbie Cornish is, csak ő másképpen) az amúgy szinte végig feszültséggel teli és komor filmet, illetve John Hawkest (aki eddig számomra mindig is az Alkonyattól pirkadatig boltosaként maradt meg, pedig biztosan láttam már másik filmjét is).
A helyszín, az amerikai kisváros is remek, találó, még ha nem is létezik ilyen nevű helység. Viszont egyszer szívesen elmennék a forgatás helyszínéül szolgáló kisvárosba. A film zenéje és a magyar szinkron is rendben volt. Engem is érdekelt volna a végkifejlet, de így sem volt rossz a film befejezése (azt mondjuk kicsit furcsállom, hogy gyakorlatilag semmit sem tudunk meg az igazi elkövetőről, pedig köré/miatta van felépítve az anya egész történetszála).
Nem egy hétköznapi film, de néha ilyeneket is érdemes megnézni.
8/10

szavazat: 1/10 június 29. 18:36:50
június 29. 18:36:50

Ez egy nagyon nagyon nagyon nagy SEMMI.Egy értékelhetetlen unalmas,1 perces reklámba belefoglalható nagy nulla.Csak az amerikaiak értékelték fel saját maguk miatt,mert amerikai.de szerencsére más országokban élő emberek is értékelhetik maguknak.
Szerintem 1/10 (az is csak azért mert ..).
NE nézd meg nincs értelme.
:):)

szavazat: 10/10 június 19. 12:55:29
június 19. 12:55:29

Minden pozitív véleménnyel egyetértve: az igazán nagyhatású, zseniális alkotások, amint ez a film is, sokszor szükségszerűen a morál, a befogadhatóság és az eltérő ízlések határterületein mozognak. Az ízlésvita természetesen ez esetben is értelmetlen. Senkitől nem lehet elvitatni az általa már átélt, felkavaróan nagyszerű (vagy számára viszolyogtató) élményét.
OFF
A fogalmakat viszont tárgyszerűen helyre kell tenni, hogy tudjuk miről beszélünk! Sznobság: Jellemző, hogy a sznob, sznob-módon önmagát mintegy kiemelve és ekként feljogosítva, másokat minősít sznobnak csak azért, mert eltér az ízlésük. A sznob ugyanis éppen az az ember, aki olyan viszonyulást, stílust vesz fel, amivel az általa magasabbrendűnek vélt "elit"-csoport tagjának szeretné mutatni magát. Ennek egyik formája az álintellektuális sznob, aki az átlagnál műveltebbnek akarja feltüntetni magát egy olyan területen, amihez alig vagy egyáltalán nem ért; és eközben épp a fogalmi zűrzavarával leplezi le magát. Ebből következően legközelebb, mielőtt önmagát minősítené értelmetlen használatukkal, érdemes lenne fogalmilag tisztáznia az itt szintén öncélú oktalansággal ismételgetett (?) "szociopata, idióta, retardált autista" (?) kifejezéseket is. Szerintem ugyanis, aki akár csak érintőleg is foglalkozott valaha "pszichológiával és kommunikációval" vagy csak egyszerűen tájékozottan kulturált az feltétlen tartózkodna ezen szavak másokra tukmálásától. Javaslom tehát, hogy az eltérő ízlésűek minősítgetése helyett, adjuk vissza ezt a felületet eredeti céljának, a filmekről szóló értékeléseknek!
ON
Aki nem akar kihagyni egy rendkívül különleges hangulatú, sajátos humorú, a feszültséget végig fenntartó, mélyen átélhető ugyanakkor vitatható és továbbgondolható, páratlan filmélményt, az semmiképp ne hagyja ki! Szerintem.

szavazat: 10/10 június 19. 12:15:51
június 19. 12:15:51
A hozzászólás moderálva lett.
június 10. 13:31:03
június 10. 13:31:03

Nagyon jó film. Einstein mondta, hogy "két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok biztos". Ez a film jól példázza ezt. Az emberi indulatoknak, erőszaknak, előítéletességnek és gyűlöletnek számtalan formáját mutatja meg, de mégsem végletesen. Nincs jó vagy rossz, a pillanatnyi helyzet, a saját érdeke teszi éppen jóvá vagy gonosszá a karaktereket, ettől válik az egész emberivé. Érdemes megnézni.

szavazat: 1/10 június 06. 21:16:22
június 06. 21:16:22

Valóban kissé elragadták az érzelmei, de csak azért, mert nem tudta kontrollálni a film rá gyakorolt hatását illetve túlzottan feldühítette... Miért is baj az ha elutasítja ezt az abnormális viselkedést, amit felvázoltak a filmben? Nem biztos, hogy mindenkit kikapcsol ez a művészet a szomorú és tragikus valóságról. Ha van szabad 2 órám egy hónapban nem feltétlen szeretném az "ereim felvágni". Harelson miatt érdemes volt nézni, a többi lecsó... és ha egy idegen szónak van magyar megfelelője, akkor illik használni, különben túlontúl emelt szintűvé válik a komment...

május 08. 18:18:45
május 08. 18:18:45

Ha ilyen mozit is lát az ember, akkor kénytelen elhinni, hogy a film nem csak szórakoztatásra, a hétköznapok nyűgéből való kiszakadásra alkalmas. Nem bizony, hiszen a film a legvalódibb, a legtöbb emberhez eljutó művészet, ha értő kezek és lángoló elmék alkotják meg.

szavazat: 9/10 május 04. 21:37:28
május 04. 21:37:28

Várj... Azért mert három éve pszichológushoz jár, aki a külvilággal tanítja kommunikálni, még nem kellene, hogy vegye a bátorságot ahhoz, hogy ennyi irreleváns ostobaságot ideböfögjön nekünk. Mindenesetre azt azért sikerült elérnie, hogy végre valaki foglalkozzon vele. Besétáltunk a napszemcsis pubi csapdájába... Emberszámba vettük a trollt.Negligálnunk kellett volna inkább, mert ugyebár pofán mégsem vághatjuk. Esetleg verbálisan, de azt úgysem érti...

szavazat: 9/10 május 04. 20:46:06
május 04. 20:46:06

"...komolyan retardált autisták írták ezt a filmet? látszik ez a meetoos trump ellenes hollywoodi elit a 100-200M vagyonaikkal, már a választások alatt is látszott h totál elvesztették a kapcsolatot a való világgal, a hétköznapi, főleg egyszerű vidéki emberek problémáival..."

Amellett, hogy némileg spoileres volt a hozzászólásod, szerintem egyrészt inkább Te nem ismered az embereket. Vannak olyan családok, ahol ezek a dolgok sajnos meg tudnak történni, csak Te egy rózsaszín álomvilágban élsz. Másrészt ez egy film, ezért nem is kell mindennek valósághűnek lennie.

szavazat: 9/10 május 04. 17:15:23
május 04. 17:15:23

Naaa! Kicsit rányomja még kommunikációra, még Kriszti08 is lehet belőle! Istenadta tehetség ez a fiú. Na meg egy komplett szexszimbólum.

szavazat: 9/10 május 03. 23:25:27
május 03. 23:25:27

kicsi vagy, kriszti!!

május 02. 17:55:11
május 02. 17:55:11

"ezeket a karaktereket csak egy szociopata tarthatja reálisnak" - teljesen igazad van, én már a piroska és a farkasnál láttam, hogy ezek az írók teljesen hibbantak. hogy tudna egy farkas emberhangon beszélni? nincsenek erre alkalmas hangszálai és ajkai. szóval tök hülyeség az egész.

május 02. 17:53:26
május 02. 17:53:26

érdekes, szerintem tök rendben van a film vége.

szavazat: 7/10 április 30. 20:46:50
április 30. 20:46:50

Kár , hogy nem volt rendesen befejezve a film vége !

szavazat: 9/10 április 30. 09:38:52
április 30. 09:38:52

Az tisztán látszik, hogy agyadra ment a pszichológia. Amúgy mást is kéne tanulni, művelődni, nem csak ilyen szarságokat, mert különben megmaradsz korlátoltnak.

szavazat: 5/10 április 29. 09:05:12
április 29. 09:05:12

1x megnéztük, nem voltam annyira elragadtatva, főleg a végén nem.
Túlértékelt.

április 29. 06:21:53
április 29. 06:21:53

teljesen jogos a kritikád, sőt. én 44 percig bírtam.
lásd előző hsz-ek.

április 29. 06:20:49
április 29. 06:20:49

nem is tudok jobban egyetérteni veled. lásd előbbi 4 hszem.

totál kiverte a biztosítékot nálam ez afilmnek csúfolt ostobaság. egyébként kb 3 éve foglalkozom pszichológiával és kommunikációval. meggyőződésem h ezeket a karaktereket csak egy szociopata tarthatja reálisnak (ami a HW-i elit 99%-a kb...)

április 29. 06:18:04
április 29. 06:18:04

engem inkább az érdekel ti vmit kompenzálni akartok ezzel a nevetséges sznoboskodással? vagy ti valóban ilyen emberek között töltitek a napjaitokat, akik úgy viselkednek mint a film karakterei? fura mert azt hittem a hárshegy bezárt. persze. a fogorvos szét akarja fúrni a nő száját csak mert totál ki van hogy a lányát halálra erőszakolták meg felgyújtották. bocsi de ilyen ember a földön nicns. de utána megtudjuk h egy 3 mondatos szóváltás után azt kibaálja a tök szép lánya után h bárcsak megerőszakolnának.

kikérem magamnak ezt a gyalázatos filmet, izléstelen és ostoba, ahogy a túlfizetett hollywoodi szociopata elit 100 millával a hollywood hillsi mansionjéből elképzeli a vidéki embereket. szégyen.

csak nem azért mert pont ők viselkednek egymással így? na azt már inkább el tudom képzelni. ha róluk készülne film, abban reálisak lennének ilyen idióta karakterek...

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás