Film

Némaság /Silence/

feliratos, olasz-mexikói-amerikai történelmi dráma, 161 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?
A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.
Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Bemutató dátuma: 2017. március 16. (Forgalmazó: Freeman Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


augusztus 20. 22:03
Ez egy nagyon mély és elgondolkodtató film. Kemény és kegyetlen ez a vallásos harc, mindig is az volt. Az emberek a hit nevében ölnek és kínoznak, de miért? Miért nem lehet az, hogy mindenki abban hisz amiben akar? Ez a kérdés ma is simán feltehető. A film nagyon jól mutatja be jelen esetben a kereszténység elnyomását Japánban és azokat a kegyetlen módszereket, amelyekkel próbálják rávenni a keresztényeket, hogy tagadják meg hitüket. Brutális, talán ez a legjobb szó rá, s az, hogy a valóságban ilyen megtörtént, az még inkább elszomorító. A történetre térve Rodrigues atya esetében nem igen volt jó döntés ugyebár, de nem akarok spoilerezni. Fogalmam sincs mit tettem volna a helyében, de valószínűleg én is így döntök, ugyanis ki vagyok én, hogy mások felett ítélkezzek? Nyomasztó és mélyenszántó alkotás lett. Részemről 10 pont, mivel a hossza ellenére sem unatkoztam a filmen és meglepő volt a végkifejlet a kezdethez képest. Szerintem mindenkinek megér egy próbát a film, de persze a hívők jobban fogják értékelni.

április 22. 11:28
A film nézése közben vártam, hogy mikor is jön azaz igazi "aha" érzés. Szerintem nagyon hollywoodi volt az egész. Egyik főszereplő padre sem hitette el velem, hogy igazán hívő. Sok pénz semmiért. Végig néztem mert gondoltam, hogy amit ennyire látványosan oldanak meg előbb vagy utóbb a film értelme is megszületik! Eddig még negatív kritikát sohasem írtam, de ez a film nagyon lehangoló és unalmas volt. Csak a táj miatt 5-ös az értékelésem.

április 15. 09:21
Nem értem a film fő vonalát, miszerint oda mennek téríteni, Jézust viszik ha kell ha nem, pedig maga Jézus mondta az első tanítványainak, hogy ahol nem látnak szívesen titeket, ott még a lábatokat is töröljétek meg, és soha többet oda vissza. Ezek meg minden áron vinni akarják. És az is fura, hogy pont ázsiába mennek, ahol a hitnek Jézusnál is régebbi a beidegződése. Persze tudom a kereszténység szerint egy igaz hit van, az övék. Minden esetre nekem ez a tömény szenvedéstörténet elég értelmetlennek és céltalannak tűnik. Ha már keresztény propaganda, és hit megerősítő film, akkor a Fegyvertelen Katona. Abban jobban kijön a személyes elhivatottság.

7.

Összes hozzászólás