A Konyhafőnök VIP

Értékelés:

104 szavazatból
Szerinted?

A Konyhafőnök VIP _ A séfek csatája az RTL Klubon, ahol a két Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos és Rácz Jenő az ételeken túl ezúttal egymást is kóstolgatják! A legújabb évadban a két Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos és Rácz Jenő csap össze egymással, és ezúttal csapatot választva ők is küzdenek a győzelemért. Hírességek közül válogatják ki azokat a versenyzőket, akikkel dolgozni szeretnének. Munkájukat harmadik zsűritagként és a mérleg nyelveként Fördős Zé segíti. A verseny első hetében, a Válogatón dől el, hogy a 40 vállalkozó kedvű híresség közül kik kerülhetnek be Rácz Jenő és Sárközi Ákos 12-12 fős csapatába, azaz kiket mentorál majd heteken át a két séf. Ők 24-en küzdhetnek meg a Konyhafőnök VIP címért és a 10 milliós nyereményért. A séfek nem kímélik sem egymást, sem a versenyzőjelölteket, mert csak az igazán jók kerülhetnek be a legjobbakhoz! Aki nem üti meg a mércét, annak ezúttal rögtön el kell hagynia a konyhát... Amit természetesen senki nem fogad könnyen.

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
KKornél 2023 márc. 08. - 13:23:43 5/10
Egy alapjáraton ígéretes koncepcióról való századik bőrlenyúzás, ami itt zajlik. Néha még így is szórakoztató a műsor, de nekem már kicsit izzadtságszagú, ahogy előtúrják ezeket a celebeket, mintha az alapján menne, hogy "jó, akkor ő még nem volt, szerepelessük." A VIP azt jelenti ma már az esetek 80 százalékában, hogy szerepelt már valamelyik szutyok reality műsorban vagy sorozatban, ami a csatornán fut.
Ami működik a műsorban, hogy jók a díszletek, a körítés, sokkal inkább eltalálják a megfelelő hangulatot, mint a TV2 főzős műsorai (nem véletlen, hogy pl. a Séfek séfjé már rég nem erőltetik, míg ebből már kb. számolni sem tudom, hány évad ment le). A zsűri között láthatóan van kémia, és Zé már eléggé beletanult ebbe, hogy kisujjból levezessen bármennyi műsort. És vannak érdekes kaják, alapanyagok, szóval még egy jó műsor is lehetne.
Amik idegesítettek:
- Néha úgy vágják össze, hogy nem is látjuk, hogy mindenki megkóstolja az ételt, néha meg mindenkit mutatnak a zsűriből. Olykor azt sugallják, hogy a három tagból csak egy vagy kettő kóstolta meg. Rohadtul nincs semmi értelme.
- A műsoridő eleve mesterségesen van felfújva, és erre még ránk dobnak háromnegyed órányi reklámot. Kereskedelmi tv ide vagy oda, ez már az a katagória, mikor az ember inkább elkapcsol.
(Online felületen sem sokkal jobb, ott rövid reklámok vannak, de letuszkolják a torkodon, és állandóan megszakítják a műsort.)
- Indokolatlanul nehéz feladatokat találnak ki, alig adnak rá időt, és nem csak akkor, amikor öten vannak már bent, ott már akár jogos is lenne a szimultán főzés, meg a hatszáz féle alapanyag felhasználása.
- A zsűri inkonzisztensen viselkedik (bár van, amiben kiszámítható). Egyszer elröhögcsélnek, és full lazák, máskor marginális baromságokon feszengenek.
- Élő állat felhasználása. Ez inkább morális mint ízlésbeli probléma. Tudom, hogy a homárt divat élve megfőzni. Nem érdekel, az se, ha emiatt finomabb lesz, undorító, embertelen és kegyetlen az állattal szemben. Nálam ez egyértelműen állatkínzás kategóriába csúszik, ha van is ilyen elkészítési módja, nem kellene főműsoridőben propagálni. Egészen visszataszító és felháborító.
- Részrehajlás. Legalább néha lehetne, hogy valamelyik zsűritag elismeri, hogy a másik fél versenyzője jobb volt. Már eleve a csapatok összerakásában nincs sok logika, olyan, mintha hasukra ütnének a séfek.
9/10
popeszku 2022 dec. 22. - 19:27:17 9/10
Akik a Port.hu-t fejlesztik milliárdokból,Szibériába kéne küldeni sínt törölni
tamas patkos 2022 dec. 20. - 18:14:20
A mai VIP ismétlés csak nekem szaggat?
fricsi01 2022 dec. 16. - 18:01:51
Ruhaaggatás, "fityula" pakolás!? Mivaaan?? Amúgy imádom a humort. A humort! Nem kicsit.
fricsi01 2022 dec. 16. - 17:52:48 Előzmény olahmiki1959
De úgy egyáltalán !!! - "A tegnapi adásban Rácz Jenő sztárséf - úgymond - "megszívatta" Járai Mátét azzal, hogy Máténak 10 percenként tornagyakorlatokat kellett végeznie.
Oké.
Máténak többek között fekvótámaszokat kellett végeznie, hemperegnie kellett az asztalon meg a földön, utána, amikor végzett, gyorsan visszaszaladt a pultjához, és folytatta a főzést.... "- hát ez meg mii????? Ugye ezt a gusztusztalan, ízléstelen idétlenkedést, infantilis baromkodást, nem nevezzük humornak, viccnek, jópofaságnak, kedves élcelődésnek....stb. ???!!! Nyugtassatok meg! Ugye nem??! Egy ilyen jellegű műsorban, plánehogy!! Ez NEM OKÉ.

2/10
olahmiki1959 2022 dec. 15. - 18:10:49 2/10
Tényleg csak engem zavarnak a műsorban sorozatosan előforduló higiéniai problémák? El tudom képzelni, hogy a kedves fórumózó-társaim is unják már az állandó akadékoskodásaimat...
Elnézést, de van, amikor nem tudom megállni, hogy ne tegyek szóvá egészen elképesztő dolgokat!

A tegnapi adásban Rácz Jenő sztárséf - úgymond - "megszívatta" Járai Mátét azzal, hogy Máténak 10 percenként tornagyakorlatokat kellett végeznie.
Oké.
Máténak többek között fekvótámaszokat kellett végeznie, hemperegnie kellett az asztalon meg a földön, utána, amikor végzett, gyorsan visszaszaladt a pultjához, és folytatta a főzést.

KÉZMOSÁS NÉLKÜL!!!

Ha valaki a stúdió koszos talaján tornázik, nem az a minimum, hogy utána kezet mos, miután tésztát gyúr, alapanyagokba, fűszerekbe nyúl bele csupasz kézzel?
Ez egészen hihetetlen, katasztrofális, és minősíthetetlen!

"Gratulálok" a Michelin csillagos sztárséfeknek!
Jópofiznak, szellemeskednek, sokszor teljesíthetetlen feladatokat kérnek a versenyzőktől, közben a legelemibb higiéniára sem figyelnek.

Ennyi!
omama2 2022 dec. 12. - 14:16:29 Előzmény anonemde
Nem tudom, hogy futtatja e valaki, vagy inkább nincs más celeb aki elvállalna ilyen műsorokat. Azt tudom, hogy a nyerő párosban került be a TV-hez és azóta nyomatja magát. Undorító egy pasas, valahol vidéki színházban játszott eddig , nem is lehetett hallani róla.
Bonitó 2022 dec. 09. - 17:57:39
Ákos ma azt kiáltotta csapatának, hogy "szeretnék ma büszkélkedni a  zsűri társaimnak veletek, szépen tálaljatok...." (vagy valami hasonlót mondott).
Erre, szinte mindenkinek kártyavárként omlott össze az étele, minden a tányéron.........az utolsó egy percben volt olyan kapkodás, hogy elszédültem.

Egyébként, amióta a kék csapat szerepel, csak háttérbe megy a műsor! 
Már a kötényosztásnál zavart Ákos választása, mert nem értettem őt már akkor  sem! Hogy mi alapján döntött vajon, vagy csak úgy osztogatta fűnek-fának a kötényeket? Komolyan a piros csapat gyengébb szereplői is jobbak Ákos csapatánál. Egyébként is ez az évad eddig a leggyengébb, szerintem.

Sajnos a két séf már unja az egészet, lerí róluk sokszor. Nem csoda, hiszen több éve már, hogy  évadokon keresztül  - akár a civil, akár a VIP évadokat nézve -,  már semmi újat nem tudnak létrehozni.  A műsorban gyökeret eresztett Fördős Zéről már nem is beszélve.
A megújulásra már semmi esélyt nem látok. És ennek ellenére már hirdetik civileknek, a következő évadot?! Ez normális?! Kérdezem úgy, hogy én kedveltem ezeket a műsorokat!
De a csatornának a világ kincséért sem jut eszébe pihentetni a műsort?! Inkább égnek vele. Hiszen a másik csatorna már kenterbe veri, bármit is adnak vele párhuzamosan. 

És igen, dögunalom már minden! Kezdve az értelmetlen szivatásokkal, a legvadabb feladatok, a szimultánfőzéstől a pocsékolásig, a lobonc hajak, és minden, minden életszerűtlen már a műsorban. Méghogy "szivatás" egy konyhában?! Elképzelhetetlen ötlet! Életszerűtlen! Amikor a vendég várja a rendelést, és a szakácsok szivatják egymást hát nem röhej?! Hiszen ez a szivatás dolog kellemetlen annak is aki adja, annak is aki kapja!
És csodálkoznak a nézettség csökkenésén, ami ugye a legnagyobb(kincs!), jelen esetben csapás a csatornának!  Megérdemlik! 
Tudom, hogy a kutyát sem érdekli - a csatornát pedig pláne nem -, de  hétfőtől már én sem növelem a nézettséget! :)
anonemde 2022 dec. 09. - 06:58:36 Előzmény omama2
Engem is a hideg ráz, ha felbukkan a tévében, pedig nem vagyok én sem egy Adonisz. Ki futtatja?
2/10
olahmiki1959 2022 dec. 08. - 19:58:51 2/10
Tegnap és tegnapelőtt a kedves, bájos Geszler Dorottya megint nagyot dobott...:)
Először jó alaposan végigsimította a szép hosszú haját, aztán egy gumival összefogta hátul, utána kifújta az orrát egy papírtörlőbe, amit összegyűrt és zsebrevágott, aztán KÉZMOSÁS NÉLKÜL folytatta a sütést-főzést, puszta kézzel, csuklóig belenyúlt a darált dióba, és megszórta a tésztát.
Mondanom sem kell, a séfek megint nem szóltak egy szót sem, valószínűleg észre sem vették...:)
2/10
olahmiki1959 2022 dec. 07. - 06:36:06 2/10
Nem értem a verseny egyik logikáját, és azt sem, hogy mi a fenéért találták ki! Abszolút igazságtalan!
Konkrétabban.
Az, hogyha valaki jól teljesít, és ezért kap egy előnyt, az még rendben is van - fogjuk rá...
De mi a fenéért hátráltathat egy másik játékost, vagy csapatot?
Ez olyan, mintha az olimpián az előfutamokat Usain Bolt nagy fölénnyel megnyerte volna, és ezért joga lett volna a döntőben egy másik futó hátára egy 10 kilós hátizsákot felrakatnia!!!
Ez rendben van így, kedves konyhafőnökök??? Ez igazságos?
Szerintem agyrém!
Gratulálok annak, aki ezt a hülyeséget kitalálta!
kekval 2022 dec. 05. - 22:04:11
3 sütemény 1 óra alatt ? 😆 Még akkor sem lehetséges, ha 3-an vannak erre a feladatra. Ráadásul még a lekvárt is nekik kell főzni hozzá! Még jó, hogy a diót nem kell megtörni, de darálni igen! Egy zserbó tésztát még pihentetni is kell! Hogy a francba lehet meggyúrni , nyújtani, tölteni, pihentetni, megsütni, csoki mázat főzni! Ez egy tiszta burkeszk műsor! Tele lehetetlenségekkel.
Jó lenne, ha befejeznék már ezt a műsort
virtigli 2022 dec. 02. - 23:51:50
Mindenben teljes mértékben egyetértek Veled. Jók a meglátásaid és kifogástalan a helyesírásod! :-)
2/10
olahmiki1959 2022 nov. 28. - 11:02:45 2/10 Előzmény kekval
Mindenben igazad van, egy pörköltet ennyi idő alatt meg lehet csinálni, de csak akkor, ha kuktában főzöd, egyébként nem fog megpuhulni a hús.
A lányok a lelógó hajakat állandóan hátrasimítják, utána ugyanazzal a kézzel folytatják a főzést, akkor is, ha éppen tésztás, vagy zsíros a kezük.
És a séfek ezt soha nem teszik szóvá, holott - szerintem - minden egyes napot úgy kellene kezdeni, hogy a séfek az elején, még a főzés előtt, szólnak, hogy hosszú hajakat tüntessék el, fogják hátul össze, vagy rakják sapka alá!
De ennél jobbat mondok!
Szerintem teljes agyrém, hogy nagytestű madarakat - tyúkot, fácánt, pulykát - a versenyzőknek kell megkopasztaniuk, egyrészt nem nagyon tudják, hogy hogyan kell, másrészt minden tele lesz tollakkal, a kis pihék szállnak a levegőben, a játékosok arca elé maszkot kellene húzni, mert belélegzik a láthatatlan pici tollakat, pihéket, és utána az egész pultot le kellene mosni, az edényeket, az evőeszközöket, könyékig kezet kéne mosniuk, mert a tollak mindent ellepnek.
Én a séfek helyében ilyenkor meg sem kóstolnám a kajákat, mert nem lehetnek biztosak abban, hogy mindenki megfelelően megtisztított-e mindent, és az ételekbe, a főzővízbe, a mártásba nem került bele semmi.
Egyébként meg az egész kopasztás egy agyrém, biztos vagyok benne, hogy komoly, nagynevű éttermekben a konyhába be sem visznek ilyen feladatot, azt máshol, kint elvégzik a kisegítők, és a szakácsok elé csak a tökéletesen megtisztított baromfiakat teszik le, hogy ételt készítsenek belőlük.
Nagyon csodálkozom ezeken a nagynevű, Michelin csillagos séfeken, hogy ilyen dolgokat nem vesznek észre, amiket mi - akik nem vagyunk hivatásos szakácsok, csak olvasók - észreveszünk...
Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez miért van...
omama2 2022 nov. 26. - 19:09:21 Előzmény nikato
Azelőtt néztem ezt a műsort, most nem tudom megnézni Járai Máté miatt. Ennél undorítóbb férfit ???? még nem láttam. Egyszerűen elviselhetetlen a látványa is azok után amiket előadott magától itt-ott. Nem csodálom, ha a főztét nem kóstolta meg Jenő séf.......
8/10
nikato 2022 nov. 25. - 18:30:55 8/10
Ez se a főzésről szól már, pedig nagyon szerettem régen. Egyik este olyan hátráltatás volt Sárközy séfnek, hogy hívogatták telefonon, az is teljesen megjátszott volt nyilván, Jenő csapatába pedig be kellett választani Járai Mátét akivel konfliktusa volt a Nyerő párosban (nem néztem), Járaira olyan minőségjelzőt tudnék rakni, mint amit a cserépkályhára... meg az elején mikor fel kellett venniük a fura ruhákat a séfeknek, el is tekertem. Neten szoktam visszanézni, de már ahhoz sincs túl sok kedvem.
kekval 2022 nov. 24. - 20:33:06
Most már azon gondolkozom, hogy ez most egy maratoni futóverseny vagy egy főzőverseny. Teljesen irreális feladatokat találnak ki. 3 főételt, közötte csirkepörkölt (egész csirkét bontani kell ) és hús gombócot (húst darálni kell), valamint köreteket, túrógombóc a pörkölthöz, paradicsom mártás a húsgombóchoz kell készíteni, aztán gőzgombócot, amihez a tésztát keleszteni kell! Mindezt 60 perc alatt?! Ez tiszta vicc, egy pörköltöt kb. el lehet készíteni körettel ennyi idő alatt normálisan. Az előkészítések után maradt időben esélytelen, hogy a húsok normálisan átsülnek/főnek és akkor hol a többi dolog. Ráadásul a többség nem is igazán tud főzni, teljes képtelenség, valami trükk van ebben, az biztos. Háziasszonyként mondom ezt 30 éves gyakorlattal.
kék szem 2022 nov. 22. - 11:47:52 Előzmény kekval
Igazad van. Most kibontott hajjal főztek. Évek óta a nézők kifogásolják a lobogó hajat. Ennek ellenére nem történik semmi. Kezdem azt hinni, hogy a versenyző nőknek akkora fülük van, mint Molnár Gusztávnak.
Bonitó 2022 nov. 21. - 21:36:37
Nem tudom eldönteni, hogy mától "A Hal a tortán" vagy a "Farm VIP," vagy a "Konyhafőnök VIP" c. műsort nézzem?! :)))
A Konyhafőnökben például nem szeretném kihagyni, ahogy Jenő séf elvágja a nyelvét a késsel.:)
De amilyen hiú fiú, bizonyára nem is engedné, hogy ez a jelenet benne maradjon az adásban?! :)

Egyébként a viccet félretéve, miért gondolják a szerkik, hogy a néző kiváncsi a Jenő-Máté féle afférra?! Néha olyan érzésem van, mintha ezt a "haragszom rádot", majd a "kibékülésre" határozott utasítást kapnának?! A "Nyerő párosban" kezdődő kettőjük közötti cirkuszokat már mindenki ismeri, tehát okafogyottá válhatna már ez a "megbocsátanak" vagy nem egymásnak cécót!"
Nem kell feszültséget generálni ebben a műsorban! Nem vevők erre a nézők én úgy gondolom. Főzzenek inkább! Elvégre, ez egy olyan műsor, nem igaz?!
(Ja, és ne pocsékoljanak, ami miatt már kimérgelődtem magam lentebb! Hajukat meg sapka alá!
Ezzel foglalkozzanak inkább és punktum! :))
kekval 2022 nov. 21. - 20:45:40 Előzmény kék szem
Ma például lobogó hajjal főz és nem csak ő, Kardos Eszter is.
Összes hozzászólás