Isteni műszak

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar vígjáték, 106 perc, 2013

Értékelés:

228 szavazatból
Szerinted?

Milán, a húszéves, félig szerb, félig magyar srác két évvel a délszláv háború kirobbanása után dezertál a hadseregből, és Jugoszláviából Magyarországra menekül. Mint egykori orvostanhallgató, munkát kap a fővárosi mentőszolgálatnál, és mentősként kezd dolgozni. Hamarosan rájön, hogy a sofőr és az egyik orvos egyes betegeket átsegít a halálba. Ez az illegális eutanázia jól jövedelmez, és Milánnak döntenie kell. Végül győz a pénz, mert csak így mentheti ki a háborús Szarajevóban maradt menyasszonyát.
Bemutató dátuma: 2013. október 24. Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Arter 2017 okt. 08. - 11:30:22 6/10
Látom nagyon megosztott ez a film, de nem csodálkozom rajta. Szerintem egyszer mindenképp meglehet nézni, engem speciel végig lekötött. A filmben végig ott van a feszültség, megvan az alap történet, a karakterek, úgy ahogy jól meglettek írva, viszont azért van jó pár hibája a filmnek. Valóban minél olcsóbban akarták megrendezni, ez látszik. A színészek nem voltak olyan rosszak, de annyira nem is nyûgöztek le. Néha kissé tényleg életszerûtlen volt, hogy nincs ember az utcákon, igaz este játszódott a film, de azért az, hogy senki nincs Budapesten éjszaka kint azt azért nehéz elhinni. Az meg, hogy egy ilyen kissé elmebeteg mentõst alkalmazzon egy kórház is, az teljességgel kizárt. Na de összességében azért nem volt ez annyira rossz, egy laza mozinak elment, habár kiveszi a kedvet az emberbõl. Erõs 6 pontot azért megérdemel szerintem.
1/10
koosmiklos 2017 jan. 18. - 09:02:59 1/10
Nem hiszem hogy attól, hogy magyar film, el kellene ájulni. Ez se nem akciófilm, se nem vígjáték, egy rém erõltetett, szintiszta (rossz értelemben véve) amatõr film. Látszik a kétségbesett erõlködés, hogy valami igazi COOL film legyen, de nem ment.
Sehol sincsenek emberek, sehol az életnek bármilyen jele, tök légüres térben történik a semmi. a diskurzusok olyan vontatottak, annyira nincs dinamikájuk, hogy teljesen természetellenesen hatnak. Mintha csak ott éppen akkor kellett volna kitalálniuk, hogy mit is fognak mondani.

és ezek a szereplõk, hát azok nagyon egyediek és lazák ... de inkább nevetségesek, sõt röhejesek.

amikor pedig meglátom ugyanazt az összegraffitizett lepusztult aluljárót immáron sok századszor, akkor nyilvánvalóvá vált, hogy már megint pénz nélkül akartak filmet csinálni.

végül pedig a \"cselekménynek\" nevezett valami, mert azért forgatókönyvnek nem mondanám, no annak se mondanivalója, se komolyan vehetõ tartalma sincs. az eredeti, Lengyelországban megtörtént esetbõl egy valódi rendezõ valódi filmet tudott volna csinálni, de ezzel csak a magyar mentõsökrõl csináltak egy gusztustalan filmet.
csacskazsazsa 2016 dec. 04. - 00:57:47
Nagyon sokszor lattam mar,egyik kedvenc filmem. Szerintem nem kellene ennyire komolyan venni,fekete humorral atitatott,kivalo szineszekkel tarkitott film!
10/10!
HarleyQuinn 2016 dec. 04. - 00:27:05
A Kontroll nyomasztó, elgondolkodtató, de vannak benne nagy poénok.

De ez? Gusztustalan. Undorító. Primitív és ostoba. Biztos kemény a mentõsök élete, biztos régen is az volt, de ez túlzás. Az biztos, hogy hatásos, mert jóérzésû embernek az életkedve is elmegy, ha megnézi. Ennyire azért nem kéne rájátszani a kegyetlenkedésre.
Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy melyik rosszabb film, ez, vagy a Saul fia.
HarleyQuinn 2016 dec. 04. - 00:05:18
A valóságshowkban is kikockázzák, amikor beleszívnak a cigibe.
Engem a dohányzás éppen nem zavart a filmben, de nem is tetszett benne semmi. Ez abszolút nem vígjáték, morbid humornak meg iszonyúan erõltetett. Nem hasonlítanám a Kontrollhoz, a nyomába sem ér semmilyen tekintetben.
Akár voltak ilyenek abban az idõben, akár nem, számomra ez filmként nem szórakoztató, még csak nem is köt le. A sok csúnya beszéd meg a nyomasztó hangulat már kevés ahhoz, hogy érdekeljen. Csak azért nem aludtam el rajta, mert folyton le kellett halkítanom vagy hangot adnom, mert a beszéd halk volt, az ordítozásoktól meg felébredt az egész utca.
De legalább kivételesen sikerült pár olyan színészt találni, aki nem szerepel az összes magyar filmben.
gyereamozibabe 2016 dec. 03. - 18:46:46
Nagyon jó film. Youtube-on néztem sajnos, mert anno elriasztottak a vegyes vélemények. Jó nagy hülye voltam, hogy nem mentem moziba. A kettõvel alattam értetlenkedõnek jelzem, hogy vígjáték (oda is van írja a film címe mellé, vaksikám!) , és bizony 1990 környékén simán fizettettek NSZK márkában a seftelõ emberkék.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 06. - 00:34:06
Dohánytermék reklámozása tiltott, és nem csak ebben az országban, de asszem az egész bolygón.
Cigarettázni viszont lehet.
5/10
stupek2 2016 máj. 05. - 22:22:14 5/10
Megnéztem. Elég zagyva egy film. Végig dohányoznak a filmben, állítólag magyarországon nem lehet olyan filmet vetíteni, ahol dohányoznak. No de nem is ezért írtam, de a mentõben is, a kórházban is, az oxygen tartály mellet is. Vagy ez benne a vígjáték? Megaztán: hol játszódik a film? Állítólag Magyarországon, de mégse forintba fizetik ki a mentõsöket. Megaztán: mióta lehet idegbeteg mentõsofõr? A végére eldurvul a film, értelmetlenül. Megaztán: milyen szöveget nyom le a diszpécser a mentõsöknek? Persze ha vígjáték, akkor ok, de a sok hulla ezt kétségessé teszi.
10/10
goldfish 2016 márc. 06. - 21:04:25 10/10
Megnéztem.Nekem tetszett.Javaslom megnézni, aki még nem látta.
5/10
Pilinke01 2016 febr. 19. - 00:53:25 5/10
jav. az ordas hibát arra írtam, hogy nem értem, hogy nevezhetik vígjátéknak...
5/10
Pilinke01 2016 febr. 19. - 00:51:28 5/10
Váratlanul ért, hogy a magyarok is tudnak igazán jó filmet csinálni. Jól játszottak a színészek is. De hogy távol állt a vígjátéktól, az ordas hiba...

Akár van ilyen, vagy hasonló, pillanatnyilag nagyon nem szeretnék egy mentõvel menni sehová...:(

Megmarad emlékezetemben, akár akarom, akár nem. (inkább nem akarnám)
Blindmouse 2015 okt. 02. - 01:26:54
Viszont...

... elkezdett piszkálni a gondolat. nem lett volna ütõsebb az egész hangulata a filmnek feketefehérben?
Kipróbáltam, lecsaptam a színeket, és DE.
Mégkomorabb az egész így, megkockáztattam volna a készítõk helyében. :)
Blindmouse 2015 okt. 02. - 01:25:09 Előzmény lacap
1992-ben szerinted nem voltak szinte üresek az utcák éjfél után? óódehogynem.
Éjjel nem dolgoztak a mentõk? De. Nem lehettek csak éjjelre beosztva? De.
Egyébként nem dokumentumfilm, hanem feketekomédia, ennyi hiteltelenség belefér, a hangulat oltárán.
2/10
lacap 2015 máj. 10. - 01:19:10 2/10
Túl játszott szerepek sok apró hibákkal, üres utcák csak éjszakai jelenetek teszik teljesen hiteltelenné a filmet. Még szatírának is gyenge. Gondolom költség kímélés miatt mentõssel vagy eü. dolgozóval nem konzultáltak és remélem, hogy nem ilyen a kép a köztudatban a mentõsökrõl. Talán a politikai életre sokkal jobban illene ez a kép, de nem ilyen gyenge kivitelezésben.
AkkorMost 2015 jan. 24. - 22:26:03
A mentõsök munkájáról valahogy nem ilyen az általános gondolkodás. Kifigurázni nyilván bármit lehet, aztán vagy szerzünk vele barátot, cinkostársat, vagy harag lesz az ára. Ha ilyen a fekete komédia, akkor én alighanem nem szeretem ezt a mûfajt. Haragudni nem haragszom rá, magamra se, hogy megnéztem, de a figurák elég kínosak, ha azonosulást keresnék, itt nem találnék.

Szóval ez nem az én mozim. Bár láttam már hasonlót, talán jugoszláv(?) megjelöléssel, azon nevettem is, ott a történet egy szûkebb mezsgyén haladt. Ezen a mi filmünkön inkább feszengtem. A mûfajt attól és ettõl se szerettem meg, de volt a helyzetekben komikum, emberi gyarlóságunk itt-ott kidomborodott, szóval valamivel közelebb állt a számomra elfogadhatóhoz. Akinek kedve van kipróbálni a másikat: Lopják a koporsómat a címe.
Csonger 2015 jan. 04. - 09:11:07
Nem mindennapi film. Van néhány durva jelenet benne, meg jópár vicces is. Azért azt remélem, hogy a mentõsök a való életben nem így végzik a dolgukat.
8/10
Semprini 2014 dec. 15. - 17:03:11 8/10
Ami a metróellenõröknek Antal Nimród Kontrollja, a mentõsöknek alighanem az lesz az Isteni mûszak. Groteszk humorral átitatott fekete komédia a mentõsök életérõl, cselekménye igazából nem túl sok van, de nem is az a lényeg. A filmet elsõsorban Rába Roland alakítása viszi a vállán, elképesztõen passzol rá a figura, sztoikus nyugalommal, szinte folyamatosan félmosollyal az arcán játssza végig a szerepét, mintha csak neki írták volna. Jó választás a nindzsa-mániás sofõr szerepére Keresztes Tamás, a fõhõst játszó Ötvös András azonban náluk jóval halványabb. Sokkal emlékezetesebb figura a szerelmét játszó Stork Natasa, de neki nincs elég tere kibontakozni és szinte végig szerbül kénytelen beszélni, összesen egy magyar mondatot kapott, azt is tört magyarsággal. Még két szereplõt emelnék ki: Zsótér Sándort mint sunyi temetkezési vállalkozó, és a pár villanásban is emlékezetes karaktert formáló Pálos Hannát a narkós aluljáró-töltelék Terike szerepében.
Mindent összevetve nagyon jó film lett az Isteni mûszak, debütáló filmnek pedig egyenesen szenzációs, nem sok választja el a zseniálistól. Az elsõfilmes Bodzsár Márknak alighanem van jövõje a filmes szakmában, kíváncsian várom a következõ munkáját, remélem, legalább ilyen jó lesz az is.
8/10
7/10
Sadenal 2014 dec. 15. - 16:52:28 7/10
A groteszk poénok jól álltak neki, a szereplõk jók voltak, erõs bemutatkozás ez Bodzsár Márk-tól. Egyszer meg lehet nézni, én a jobb magyar filmek közé sorolnom így 2013 környékén.


7/10
György Kádár 2014 dec. 13. - 15:45:44
Nagyot csalódtam a filmben.
A szerelmi szál alkalmatlan arra, hogy másfél órán keresztül feszültségben tartson.
A morbid "poénok"-ból már a legelején elegem volt.
Rába Roland játéka fogta össze valamennyire az egészet, ha õ nincs, akkor szétesik az egész.
Tanulni kellene az amerikaiaktól, nem lopni.
Végig az volt az érzésem, hogy egy az átlagosnál is gyengébb Tarantino filmet nézek.
wiliwonka 2014 dec. 09. - 21:01:31
Én szeretem a fekete humort, de ez a film nekem nem volt vicces. Inkább durva, és visszataszító. Lehet hogy kell hozzá egy bizonyos hangulat hogy élvezhetõ legyen. Nem értem miért kapott ilyen magas pontszámot, de hát ízlések és pofonok. Úgy látszik a többségnek bejön. Mindegy, ha jó fekete humort akartok akkor nézzétek meg a Ronda ügy c. filmet. Béke!
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!