Koszorúslányok

Bakancslistához adom
Bridesmaids
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 125 perc, 2011

Értékelés:

312 szavazatból
Szerinted?

A harmincas Annie-nek semmi sem jött össze az életben. Se pénze, se párja, a munkáját utálja. Amikor megtudja, hogy a legjobb barátnője, Lillian férjhez megy, természetesenek veszi, hogy csakis ő lehet az esküvői tanúja. Bár nagy igyekezettel igyekszik megfelelni a feladatnak, mindig becsúszik valami gikszer, miközben a riválisa, Helen maga a tökély e téren. Annie-t azonban kemény fából faragták, nem adja fel, mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa, mire képes azért, akit szeret.
Bemutató dátuma: 2011. június 9. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2012
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Annie Mumolo
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Melissa McCarthy
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Kristen Wiig
 • Golden Globe-díj

  2012
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Kristen Wiig
 • Oscar-díj

  2012
  Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Annie Mumolo
 • Oscar-díj

  2012
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Melissa McCarthy
 • Oscar-díj

  2012
  Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Kristen Wiig

Hozzászólások

Szerinted?
Roberto DiCapribogyó aug. 18. 14:19:07
Végül is ez csak egy film, ennyire ne told fel idegre :-).
sexykex ápr. 13. 08:20:56
Nem láttam az elejét és a végét. Nem tudom bármikor valaha akarom-e látni az egészet. A sok jelölés miatt akartam ránézni, de amit láttam, az teljesen lelombozott. Ki az isten gondolja azt, hogy a hányás egy vidám és nevetséges dolog? Ki az isten hiszi, hogy az út közepén beszarni, az nevetséges? Tízből egyszer talán igen, de a szarásból viccet kreálni akkor is egy kreténre vall. Márpedig hülyegyerekek hülye filmjét ritkán van kedvem nézegetni. Lehet itt bármilyen mondanivaló, aki képes bedőlni a manapság teret nyert agybajos divatnak, az nem bölcs ember, hanem népszerűséget hajhászó seggfej. Meg sem próbálom értékelni az értékelhetetlent. Kizárt dolog, hogy az egymással vetélkedő dinnyelányok, vagy a gyógyszerekre szeszelő bebaszott spiné valóban mulatságos lenne. Mégis mi ez? Díjra jelölt forgatókönyv? Ugyan már!
Roberto DiCapribogyó jan. 05. 05:01:00 Előzmény Filmgusztália
Jesszusom, ha önnek ebből a filmből az az egy db ~3 perces jelenet jött át, amiben valóban fosnak, meg hánynak, akkor talán nem a filmmel van a gond.... kb. olyan ez, mintha a Titanicot úgy állitaná be, hogy egy film ami arról szól, hogy egy szerelmespár egy hajón lévő Renault automobilban szerelmeskedik egyet...
9/10
Matthias 2018 ápr. 02. - 22:14:30 9/10
Jó film volt ez, a maga kategóriájában egy 9est is megérdemel.
Volt egy komment, amiben azt írták, ez a legdepresszívebb vígjáték. Bár a vége pozitív lett, de azért van ebben valami. Bár nevetünk sokmindenen, de az élet nem fenékig tejfel.
fosós-hányos "poénkodás" pedig egyetlen egyszer volt benne, és az se a gusztustalanságára volt kihegyezve.
Filmgusztália 2018 jan. 08. - 21:19:04
Fosós-hányos gusztustalanság, szociopatáknak.
perszepolisz 2018 jan. 08. - 20:56:38
De egyébként jó film.
perszepolisz 2018 jan. 08. - 20:51:38
Jobb színészekkel és egy másik címmel ez egy sokkal jobb film lehetne. Ez volt a legdepresszívebb vígjáték amit valaha láttam.
1/10
dandelion83 2017 aug. 27. - 18:31:26 1/10
Nekem sajnos ez az abszolút nézhetetlen kategória! A film feléig azért megnéztem, reméltem, hogy hátha valami kisül belõle, de sajnos csalódnom kellett!
fclariss 2016 szept. 04. - 00:56:45
Valóban förtelem volt, 1/3 ideig vártam, hogy kisüljön belõle valami, de katasztrófa!
julcsa9 2016 aug. 12. - 02:16:34
Ahogy megnéztem az elõzetesét, azt hittem, hogy jó film lesz, de engem annyira idegesített ennek az Annie-nek a karaktere, hogy legszívesebben leszúrnám. Az alaptörténet nem rossz, de az, hogy ez az Annie van beállítva középpontba és még kb. az, hogy szegény, mert nem jött neki össze az élet -.- . Gusztustalan egy embernek találom és szánalmasnak is. Hányok tõle. Nem tetszett a film. A fõszerepben, pedig egy igazi loty*t láthatunk, aki sajnáltatja magát. Nem szoktam véleményt írni sehova, de ez a film arra késztetett, hogy leírjam, hogy mekkora pocsék.
offtopic
Qksika 2016 ápr. 03. - 12:28:39 Előzmény comlo
Azért én a helyedben ezzel a helyesírással nem adnék elõ itt tudálékos filmkritikát színészi játékról, vágásról, stb., arról az apróságról nem is szólva, hogy ha már bele akarsz valakit döngölni a betonba a lesújtó véleményeddel, legalább tudd a nevét. A Fási az Fásy, a Zsülienn meg Zsüliett, a zsüliennek ejtett julien pedig a zöldségek pálcikára aprítását jelenti.
Roberto DiCapribogyó 2016 márc. 29. - 10:38:13
1-2 hete adta a Walter Mitty-t a tv és abban nagyon tetszik Kristen Wiig, a karaktere és maga a színésznõ is. Szóval kedvet kaptam hozzá, így hétvégén ismét megnéztem ezt a filmet tõle...és ugyanúgy tetszett, mint elsõre :). Az összes színésznõ remekül játszik, de most kifejezetten K.Wiig-re fókuszáltam. Nagyon más karaktert kell itt hoznia és szuperül megoldotta ezt is; élmény nézni a gesztusait, arcjátékát, ahogy lereagálja a helyzeteket. 10/9

Számomra az a kategória, mint Jonah Hill a férfiaknál...nincs olyan nagyra tartva, de ha komolyabb szerepet vállalna és odatenné magát..mindkettõjükben látom az Oscar lehetõségét.
comlo 2015 aug. 27. - 05:45:34
Sikerült!!

Ipari körülmények között sikerült elõállítani az abszolult nulla pontot! Anettkáék alatt is van még színvonal! De vigyázat, azokból a mélységekbõl ahol ez a film tartozkododik, visszajöni, már keszon kell!!

Undorító, humortalan, eröltetett, bugyuta, csapnivaló szinészekkel, csapnivaló rendezéssel, és vágással ... nem ebben a filmben erõszakkal sem lehet pozitívumot találni ... esetleg ha nem nézed meg, hanem helyette leviszed a kutyát sétálni, hasznosan tellik az idõ ...

Inkább egy bambuszketrecbe zárt kolerás 6 éves maláj prosti nyálát kenje szét a mellkasomon egy csoport skótszoknyába öltözött szörös törpe szöges bakancsokkal, miközben Fási Zsülienn énekli lengyelül a Kvantanamerát végtelenítve, minthogy még egy képkockát megnézzek ebbõl az ipari környzetszennyezésbõl ...
8/10
pneklara 2015 aug. 22. - 10:01:02 8/10
Úgy ültem le, hogy jobb híján megnézek egy ökörködést, s bírom, ameddig bírom. De 5 reklámblokkot átvészeltem, mert érdekelt a film, mert jó volt, érdekes volt.
Aki írta az alaptörténetet - maga is nõ - jól ismeri a 30+ korosztály lelki nyavalyáit. Felsorakoztatta a tipikus eseteket: a Miss Tökély - aki csillog mások elõtt, de ha nincs körülötte társaság, akinek játszhat, akkor egy csõd, egy nagy rakás szerencsétlenség. A jobb sorsra érdemes fõszereplõ, aki, hogy áltassa magát azzal, hogy van kapcsolata, megalázza magát, hagyja megalázni magát egy pehelysúlyú pasi által.. Az elõnytelen külsejû nõ, aki "csakazértis" alapon életrevaló, értelmes, önálló nõvé faragja magát. Az iskolapadból 3 gyerekes családanyává vált, elnyúzott kis nõ csak álmodozik arról, hogy a haramiákat, akik elszívják az életerejét,csak egyszer a háta mögé dobhatná. Ezt bírtam a filmben, hogy jól adagolja a napos és az árnyékos oldalt, a nevetés/kinevetés mellé bekapcsolhatjuk az empátiánkat is.
És az jár a fejünkben vágyakozva, hogy minden nõ,legalább egyszer az életben megérdemelne egy ilyen édes, aranyos kis rendõrt, aki meg tudja nevelni a jó dolgában "megveszett" szingli nõt, s tenyerén hordozza közben.
Voltak emlékezetes pillanatok: mikor a menyasszony megjelenik a Miss Tökély által kiválasztott fodor fodor hátán menyasszonyi ruhában:)) A csapba f.ó kövér nõ jelenete durva, de az, aki megélte már, hogy a szükség nagy úr, épp 3 méter/vagy 1 perc hiányzik a sikeres megkönnyebbüléshez,az nem tud válogatni a helyek között, ott, akkor, ami a legkézenfekvõbb.
A színészek komolyan vették a szerepüket, beleadtak mindent, így létre jött egy annál jobb alkotás, mint amit feltételezhettünk, vagy várhattunk tõle. Nekem 8 pontot megért.
Roberto DiCapribogyó 2015 aug. 22. - 00:02:23 Előzmény mushi
Nagyon egyetértek a leírtakkal!

Számomra nagyon nagy meglepetés ez a film!! Tudtam, hogy létezik, de nem terveztem, hogy megnézem. Azt gondoltam, hogy biztos egy csajos, édi-bédi poénokkal teli nyáltenger lehet.

Véletlenül pont akkor kapcsoltam oda, amikor elkezdõdött, eleinte csak félszemmel figyeltem. Igazából a fõszereplõ csaj, Kristen Wiig alakítása nagyon megtetszett a Walter Mitty...-ben, kíváncsi voltam itt mit fog csinálni. Az elsõ 20-30 per nem volt valami ígéretes, aztán ott kezdett gyanús lenni, hogy ez a film lehet jó lesz, amikor a vetélytársnõjével versengeni kezdenek ki mond ütõsebb köszöntõt a menyasszonynak..:).

Aztán beindult a történet, a film, hát én végig nevettem az egészet, rengeteg remek (szöveges) poén van benne!

A színész csajok mindegyike nagyon jól játszotta a szerepét(a bérlõtárs csajszi is mekkora figura már:)!), jól kitalált karakterek voltak. Kristenen kívül a Helent játszó Rose Byrne-t emelném még ki, én nem gondoltam volna, hogy ilyen jó színésznõ. A Trójában láttam elöszõr, nagyon megtetszett, mint nõ, nagyon helyes-kedves arcvonásai vannak. Ehhez képest itt az alapkisugárzásától nagyon eltérõ karaktert kellett hoznia... én mindíg az alapján szoktam egy alakítást lemérni, hogy mennyire gondolom azt, hogy az életben is olyan a színész, mint a filmben. Hát ha nem láttam volna korábban másban, akkor a film után meg lennék gyõzõdve róla, hogy az életben is egy ilyen hülye pi*sa :). Az apró részletekre is odafigyelt(ek), pl. azon nagyot nevettem, amikor az egyik jelenet végén az utcán egy kóbór kutya átrohan elõtte, õ meg sznoboskodóan ijedten-undorodva kerüli ki (az amúgy tök aranyos) kutyust :).

Nekem a böfögõs-fingós-hányós poénok is tetszettek, végre változatosságképp nem valami szõrõs csávó, hanem "kifinomult" csajok csinálták ezeket. Az is üdítõ volt, hogy végre nem kikent-kifent pláza jellegû nõk voltak a fõszereplõk, hanem emberközeli, jó értelemben átlagos külsejû csajok.

Megdöbbentõ, hogy 5,8 az átlaga...

Aki egy könnyed, vicces kikapcsolódásra vágyik (és nem karót nyelt fatökû/fapina stílusban éli az életét/, egy-két drámai-elgondolkodtató jelenettel megtoldva, annak ideális választás lehet.
10/9
2/10
m3246 2015 aug. 21. - 22:28:45 2/10
Ezt az erõltetett moslékot, szánalmas... A csapbafosás új volt és az egyetlen ami mosolyra fakasztott legyen 2/10
offtopic
Tibag05 2015 aug. 21. - 13:12:24 Előzmény mushi
"..nem rajongok az amerikai csajos filmekért, mert rém butának tartom kb az összeset,.."
akkor kb. az összeset megnézted ha így tudod!
leja 2014 dec. 29. - 13:59:33
Akinek nem tetszett a film, az valószínûleg nem a célcsoport tagja: többnyire nõ, akinek nincsenek igazán sínen a dolgai és a lelki társát hirtelen kivonják a forgalomból - persze rendesen kikarikírozva. Durvább változat a Pszichoszingli
9/10
mushi 2014 ápr. 23. - 16:55:47 9/10
adtam egy 9est inkább...
9/10
mushi 2014 ápr. 23. - 16:54:58 9/10
õszintén szólva véletlenül néztem meg ezt a filmet, mert összekevertem a lánybúcsú c. filmmel... de totálisan megérte. nem rajongok az amerikai csajos filmekért, mert rém butának tartom kb az összeset, de ez nagyon tetszett!! szerencsére nem olvastam el elõtte az itteni hozzászólásokat, mert valószínûleg elvette volna tõle a kedvem, egyébként meg nyilván mindenki schindler listáját meg híd a kwai folyón-t néz, rettentõ sok 'kifinomult' ízlésû ember jár ide.... kellett egy kis könnyed délutáni szórakozás, hát ettõl a filmtõl megkaptam. volt itt, akinek az egészbõl az maradt meg, hogy az elfertõzõdött tetkó nem vicces. egyébként tényleg nem poén, fõleg ha az illetõnek van, de direkt nem is írok hozzá spoilert, mert ez az 1 perces jelenet talán a legjelentéktelenebb az egész film számára. volt, aki az altesti humort említette, nyilván senkivel se történt még hasonló eset, mint a lányokkal abban a jelenetben. de nagy sznob itt mindenki.
persze voltak jelenetek, amik nem kellettek volna bele, de összességében aranyos, szerethetõ film. chris o'dowd pedig külön tetszett benne.

8 / 10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu