Mátrix – Forradalmak

Bakancslistához adom
The Matrix Revolutions
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-ausztrál akciófilm, 129 perc, 2003

Értékelés:

553 szavazatból
Szerinted?

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az immár öntudatra ébredt program kikerült a gépek ellenőrzése alól, és az a célja, hogy elpusztítsa a gépek birodalmát a való világgal és a Mátrix-szal együtt. Az Orákulum (Gloria Foster) végleges útmutatást ad Neónak (Keanu Reeves), de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja. Niobe (Jada Pinkett Smith) segítségével Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember. A gépek városának szívébe indulnak, ahol Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével.
Bemutató dátuma: 2003. november 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
gyereamozibabe 2023 dec. 27. - 07:09:23 7/10
A negyedik részből felhasználtam 2-3 percet, és ez alapján új lezárást csináltam a harmadik résznek:
https://www.youtube.com/watch?v=YVlIcsgwUKE

"Neo és Trinity életben van a Mátrixban. Idősebb korukban összefutnak, és megbeszélnek valamit, amit nem hallunk... csak a képzeletünkre van bízva."
És mellesleg magamnak megcsináltam az összevont 2-3 részt, a bárgyú marhaságokat kiszedve. Így kaptam egy háromórás, pörgős akciófilmet, és egy normális lezárást. (természetesen a negyedik részt nem tekintem a mátrix részének.. Nevetséges, kukába való fércmű)
Ahoj poplacsek 2023 nov. 18. - 20:25:19 Előzmény tóthlászló
"Egyáltalán nem világos, hogy a fekete szemüvegesek kicsodák, mit képviselnek, továbbá az sem érthető, hogy a gépek miért fordulnakaz emberek ellen, miközben nevelgetik őket. "

huh, akkor csak az alapok maradtak ki, nem figyeltél, vagy kognitív akadályba ütköztél, ezeket elég szépen kifejtették még az első részben

emberek nevelgetésének célja, a mátrix lényege: ha az egész film túl megterhelő, akkor első lépésnek ajánlom Morpheus néhány perces monológját a Construct-ban

Kovács ügynök személye: keresd az utcai jelenetet a piros ruhás nővel, ott szintén Morpheus pár mondatban elmagyarázza Mr. Anderson (Neo) számára, de úgy, hogy te is megértheted
2/10
Rainwalker 2023 nov. 18. - 20:07:23 2/10
Amikor eltalálnak egy témát, de mohóságukban már nem tudják befejezni és újra a lerágott csont... Csodálatos gépek, hajók, ismeretlen hajtással pl, de sima géppuskával lőnek, hevederes lőszerrel.
Ami nevetséges, a többihez képest /már rendelkezik hadsereg napjainkban is lézerfegyverrel/,
arról nem is beszélve, hogy minden robbanás /a lőszer kilövése/ oxigénelvonást és mérgező gázokat is okoz. 7,62-es, 9-es, vagy 14,5-ös sorozatban történő leadása után beszélgetnek... Heeeeeheheheheeeeeeeeeee
Ez már show és nem az elgondolkodtató alaptéma...
1/10
tóthlászló 2022 jan. 14. - 12:42:36 1/10
Rászántam magam és megnéztem a Mátrix mindhárom részét. Számomra ezek bombasztikus szólamoktól hemzsegő rendkívül látványos, de minden értelmet nélkülöző filmek. Egyáltalán nem világos, hogy a fekete szemüvegesek kicsodák, mit képviselnek, továbbá az sem érthető, hogy a gépek miért fordulnakaz emberek ellen, miközben nevelgetik őket. Vagy arról lenne szó, hogy az a világ, amiben élünk, egy számunkra kellemes virtuális szint, amit az MI generál és a küzdelem tétje a tényleges valósághoz (és a szabadsághoz) való eljutás? Javaslom, hogy olvassatok sok Asimovot. Ez így teljesen üres látványosság, ami éppen a gondolkodástól (a szabadságtól) foszt meg. Teljesen igaza volt Horkheimernek, amikor kikelt a mozgóképek, mint a butítás eszközei ellen.
zolee044 2022 jan. 09. - 20:58:52 Előzmény Andrew8
Az építész mondanivalójában mennyi igazság van. Én a számítástechnikai szakvizsgám végén találkoztam egy hasonló karakterrel. Színtén választás és döntések sorozata elé kerültem. Hatalmas forma! A negyedikről sok lehúzást írnak, de a saját véleményemre szoktam adni filmekkel kapcsolatban.
2/10
Révész István 2021 dec. 28. - 11:51:26 2/10
Ha megnézted az első részt, ne menj tovább. Ez a harmadik még a második résznék is nagyobb hulladék... :(
1/10
Tiberio 2021 ápr. 23. - 22:51:59 1/10
Tessék mondani, itt rendel a szemfelszedő?
5/10
sexykex 2020 febr. 26. - 10:54:03 5/10
Sok-sok elalvás után mégiscsak végignéztem a befejező részt. Lényegében kár volt. A mátrix addig jó, amíg akciófilmnek tekintjük. Menő dumával, menő cuccokban, menő akciók közepette harcol az emberiség megmentéséért egy szűk elit csapat.
Már az újratöltés során belecsöppenünk egy filozófia tankönyvbe illő bölcsességhalmazba, amit nem fejtenek ki, nem magyaráznak el, hanem két bunyó között feldobnak és az vagy leesik valamikor, vagy elfelejtődik.
Ez folytatódik a Forradalmakban is, ami látványosnak látványos, értelmesnek azonban nem mondanám. Neo pusztán a hitre alapozva letöri Smith szarvát és kiegyezik a gépekkel. A megmaradt emberiség tovább zabálhatja az űrhajós turmixot, kínlódhat az elcseszett Földön és akár a Mátrixot is elhagyhatja az egészen jól sikerült illúziókkal együtt. Az emberiség ujjong, én kevésbé.
10/10
Slayer_HUN 2019 aug. 22. - 20:01:04 10/10
Ma néztem meg a 2-3-mat, mert azok eddig valahogy kimaradtak az életemből, nem is értem miért. Gondoltam, ha már lesz 4. rész, legyek képben valamennyire. Sok embertől olvastam, hogy a 2-3 már nem lett olyan jó. Én pont fordítva gondolom, szerintem úgy lett egyre jobb, ahogy haladtunk a vége felé.   Nagyon jó film, látványos, akciódús, jó poénokkal pont ott, pont akkor, amikor kellenek, és a története is az egyik legjobb a filmek között. Egy pillanatra nem unatkoztam rajta. Nem is tudtam, hogy én ennyire szeretem a Mátrixot... :D
szookedorina 2018 aug. 30. - 20:46:19 Előzmény Findzs
Killermonkii
"Neo azért lát amikor megvakul, mert kiválasztott lévén magával a forrással van összeköttetésben. Nem véletlenül tudja az õrszemeket lekapcsolni, felrobbantani, ezért látja Bane-t(Smith-t), a 3 vezetéket ami egyenesen a forrásba vezet. "d

https://avilagtitkai.com/articles/view/letezik-a-szimulalt-univerzum-egy-szuperszamitogep-segitsegevel-leszimulaltak-az-egesz-univerzum-kialakulasat
offtopic
Blindmouse 2018 aug. 26. - 21:37:02
Az mire jó a viasatnál hogy ha valami többrészes film van műsoron, aminek 2-3 epizódját egymás után tolják le, akkor MINDIG FORDÍTOTT sorrendben teszik??? nem csak ennél, hanem sok más filmnél is ezt játsszák, iszonyatosan idegesítő.
szookedorina 2018 aug. 26. - 21:25:36 Előzmény szookedorina
Még a Holtpont volt a belépője oszt jónapot.
szookedorina 2018 aug. 26. - 21:23:17
Menő ez a Matrix! Jól megcsinálták.
Örülhet K Reeves , hogy eljátszhatta, dobott az ázsióján.
Komolyan mutat a portfóliójában.
1/10
Daniel Dekany 2018 jún. 26. - 18:39:13 1/10
Alulmúlta még az előző részt is.
Teddy Daniels 2017 szept. 28. - 03:02:04
Azért vannak ilyen képességei, mert Õ a kiválasztott, az egyetlen. The ONE, egyébként a NEO anagrammája.
10/10
Findzs 2017 szept. 26. - 10:13:57 10/10 Előzmény Killermonkii
Kiválóan összefoglaltad, grat.

Ugyanígy gondoltam én is.
Még a vakon "látást" felfoghatjuk úgy, hogy egyfajta megérzés volt.
De nekem még mindig nem tiszta, hogy tudta az õrszemeket lekapcsolni meg a repülõ bombákat.
8/10
csicso82 2017 máj. 14. - 22:37:08 8/10 Előzmény Killermonkii
Elöször is gratulálok és köszönöm!
SPOILER!!!! KÖVETKEZIK!!

Nagyon jól összefoglaltad, úgyanígy megértettem én is a történéseket, Seraph eljetett mondatát is értettem - az Orákulum mozgat mindent ez teljesen nyílvánvaló, és az is ami csak a legeslegvégén derül ki hogy veszélyesen játszott. DE az a rész amikor a csatornában áll Smith Neo-t legyõzve nem volt tiszta de most már ezt is értem - hiszen mikor kimondja azt az ominózus mondatot "aminek kezdete van az véget is ér" abban a pillanatban furcsán néz magára - akkor ez nem volt világos - de most már értem hogy érzi hogy ezt mintha nem is õ mondta volna. Zseniális film, rengeteg helyrõl építkezik de mégis az alapvetõ jó-rossz köré tudja felépíteni a történetet.
offtopic
toroltfelhasznalo 2016 nov. 16. - 20:59:54
A mátrix egy tökéletes film 3 részre bontva, Killermonkii nagyon jól értelmezte a filmet, ilyen egy jó agyalós film ami megosztja az embereket, aki meg simán lehuzza az nézzen egyszerûbb filmeket ahol nem kell/lehet gondolkodni a filmen, ebben ez is a jó.
illuminator 2016 júl. 30. - 19:24:26
ez a történet egy végtelen történet. úgy értem azt követõen, hogy helyreállt a béke az emberek és a robotok között, Neo, vagy egy másik fickó ugyanúgy ülhetne a gépe elõtt a valóságban azzal a sanda gyanúval az agyában, hogy valami nem kóser ezzel a világgal. és akkor a valóságról megint kiderülhetne, mondjuk valami fantáziadús módon, hogy mégsem valóság, ez is csak illúzió. merthogy ugyebár a valóságos világ eredetére, értelmére a film nem ad semmiféle választ.
a filmben csak az derül ki, hogy amit valóságnak hisznek az emberek az illúzió, a valóság pedig egy másik világ. de errõl a világról ez pontosan ugyanúgy kiderülhet, sõt jobban, mert még az illúziónál is nagyobb szívás élni benne, így sokkal elõbb felmerülnek azok a bizonyos kérdések...
szóval az odáig teljesen rendben van, hogy ez a világ nem a valóság, csak annak hisszük. de a filmben ábrázolt valóság igazi idiotizmus az illúzióhoz képest,(pedig az is szívás!!!) amit én sem szeretnék megtapasztalni, amiben én sem szeretnék élni. akkor már tényleg inkább a boldog tudatlanság. Cyphernél a pont.
régen imádtam a filmet. ma gyenge ökörségnek tartom.
1/10
trikaja 2016 júl. 30. - 10:52:15 1/10
Ezt 10 éve szerettem 14 évesen. Tegnap láttam ezt is és mit mondjak, nagyon vontatott és érdektelen. Nagy elszántság kell ahhoz, hogy Mátrix fanok legyenek.
Összes hozzászólás