Parfüm: Egy gyilkos története

Bakancslistához adom
Perfume: The Story of a Murderer
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-francia-spanyol-amerikai krimi, 147 perc, 2006

Értékelés:

635 szavazatból
Szerinted?

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.
Bemutató dátuma: 2007. január 11. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Szereplők

Jean-Baptiste Grenouille
Antoine Richis
Guiseppe Baldini
Grasse polgármestere

Díjak és jelölések

 • Európai Filmdíj

  2007
  Legjobb operatőr: Frank Griebe
 • Európai Filmdíj

  2007
  Legjobb filmzene jelölés: Tom Tykwer
 • Európai Filmdíj

  2007
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Ben Whishaw

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Péterrrrrr máj. 20. 01:59:37 10/10 Előzmény hanguktaekwondoo
El nem tudom képzeni, hogy mi neked a jó film, ha ez nem. Na de, tényleg az a helyzet, hogy meg kell érteni. Hát, nekem nem jött össze. De ez nem baj, minket nem gátolt az élvezetben. A könyv is nagyon jó. Még a filmnél is jobb.
10/10
Péterrrrrr máj. 20. 01:54:48 10/10
Nagyon jó film. És a könyv is tetszett annak idején. Az egyik kedvencem.
offtopic
Roberto DiCapribogyó márc. 13. 13:23:09 Előzmény tompili
A valóságra annyiszor sértődsz meg amennyiszer csak akarsz, én biztos nem foglak megakadályozni ebben :-).
8/10
tompili márc. 12. 22:24:38 8/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Köszönjük, ó, felsőbb rendű lény, hogy kinyilatkoztad, hol a helyünk a világban!
7/10
Dörflinger febr. 16. 16:33:04 7/10
Ezt a sztorit aki kitalálta, annak nem volt teljesen 100-as az elméje, vagy tudatmódosító hatása alatt állt. Persze ez egy film, és a filmekben minden megtörténhet, de ezt egyedül nem tudta volna megvalósítani és kivitelezni, a főszereplő fiatalember. A film túl hosszú, helyenként felesleges percek mennek el a vontatott eseményekkel. Összességében egy nézhető film, de a vége teljesen el van rontva szerintem. 7/10
10/10
Film_Mániás febr. 08. 11:11:59 10/10
Ez a film szerintem eléggé le van itt értékelve, pedig ez egy zseniális alkotás!
Érdemes elolvasni a könyvet is. :)
kornélia23 jan. 24. 16:22:55 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Az 547-es hozzászólásoddal nem értek egyet. Ha vkiben, akkor bennem túl is teng ez a két dolog! Hidd el!
Egészen egyszerűen másra számítottam és akkorát csalódtam, h kínomban kikapcsoltam.
Amúgy nem szeretem a kódolt filmeket, h mit üzen, meg mit nem.
A kész tényekre vagyok kíváncsi, élvezni azt amit nézek és nem akarok a dolgok mögötti dolgokon gondolkodni.
Az életben is ilyen vagyok a kész tényeket közlöm és nem szeretek mellé beszélni.
Elolvastam az 510-est és tökéletesen világos volt.
Ui: azért olyan sokat nem hánytam????

Roberto DiCapribogyó jan. 14. 19:56:40 Előzmény kornélia23
Sokszor előfordul, hogy azért nem teszik egy film nekünk, mert az üzenete "nem jött át".

Ha az 510-es hozzászólás elolvasása után is hányni fogsz ettől a filmtől, akkor nyitottan várom a meglátásaidat, érveidet, hogy pontosan miért is hánysz még mindig.

Ha viszont nem fogsz már hányni, akkor örülni fogok, hogy abbahagytad a hányást :-).
kornélia23 jan. 14. 09:18:37 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Pont fordítva van ez.. Aki az általad említett két dologgal magasan rendelkezik, pont az hány be ettől a filmtől.
9/10
sexykex jan. 07. 18:12:16 9/10
Nem mindig érezzük ugyanazt egy film kapcsán. Nekem az jött le, hogy jobban járna a világ, ha az emberek egy része meg sem születne. Különösen igaz ez a rögeszmés bűnözőkre. Sokkal kevésbé hiszem, hogyha összegyűjtjük a világ minden édes illatát, szépségét és jóságát, akkor azzal boldogabbá tehetjük az emberiséget.
A film maga, nagyon ott van a szeren. Elvont és mégis realista. Ocsmányan is gyönyörű. Biztosan benne lenne az én: „A világ 100 legjobb filmje” összeállításomban.
Roberto DiCapribogyó jan. 05. 04:20:30
Ez tipikusan az a film, amihez empatikus készség és magasabb érzelmi intelligencia szükséges. Ezek nélkül csak egy beteg, ocsmány izének fog hatni... aki nem érti, érzi át a filmet, az teljes joggal keresi magában a hibát.
cimbi2009 2019 nov. 25. - 09:55:15 Előzmény opalzoltan
Nagyon beteg.
cimbi2009 2019 nov. 25. - 09:54:26 Előzmény hanguktaekwondoo
Pont így van.
csabaga 2019 máj. 17. - 18:43:53
Ajánlom a regényt, sokkal jobb, mint a film.
1/10
opalzoltan 2019 máj. 17. - 02:51:44 1/10
Nincsenek szavak....beteg elme,beteg film úgy ahogy van pffff
hanguktaekwondoo 2018 okt. 29. - 17:21:24
ez egy jól megkomponált de mégiscsak sátáni szar. manipulatív, sugalmazó és minden szempontból ocsmány. aki bekajálja, annak jó étvágyat. szánalmas és szomorú, mennyi megvezetett áradozik róla. Csupán gondolkodni kéne. és nem úgy, ahogyan óvatosan meghúzták a tudatalattiban a vonalat..
10/10
Luxman 2018 okt. 29. - 15:31:23 10/10
Zseniális, magával ragadó film!!! Aki szereti a művészfilmeket, annak kifejezetten ajánlott!
Profin meg volt benne minden csinálva: a főszereplő gyilkos elképesztő szerepjátéka ( Oscart neki!! ); a helyszínek annyira élethűek voltak, hogy pl. szinte éreztem a bűzt a jeleneteknél; vagy az egyes jelenetek kidolgozottsága olyan hatással van az emberre, hogy ezt a filmet nem felejti el egyhamar! :)
Számomra többször megnézős! :)
4/10
szookedorina 2018 júl. 23. - 22:47:36 4/10
Azok az idősek, akik elvesztik a szaglásukat, nagyobb mértékben vannak kitéve a demencia kockázatának – foglalják össze vizsgálatuk tapasztalatait a Chicago Egyetem kutatói a Journal of the American Geriatrics Society című szaklapban megjelent tanulmányban.
A demencia egy szindróma, ami egy krónikus vagy egyre súlyosbodó agybetegség következménye. A magasabb kognitív funkciók károsodásával jár, így károsodik az emlékezet, a gondolkodás, tájékozódás, megértés, számolás, tanulás, nyelv, véleményalkotás, döntéshozatal.
Az öntudat tiszta.

A szakemberek közel háromezer 57 és 85 év közötti személyt kísértek figyelemmel, akiknek a szaglását öt különböző illatminta segítségével tesztelték. Az alanyok 78 százaléka legalább négy illatot beazonosított, további 14 százalék hármat, 5 százalék kettőt, 2 százalék pedig csupán egyet, míg volt egy százalék, akik egyetlen illatot sem tudtak felismerni. Öt év elteltével azoknál a személyeknél, akik az ötből nem voltak képesek legalább négy illatot beazonosítani, kétszer nagyobb arányban jelentkezett a demencia, mint azoknál, akiknek rendben volt a szaglása – azok közül pedig, akik egyetlen illatot sem ismertek fel, szinte mindenkinél megjelent a betegség. Amint azt a kutatást vezető dr. Jayant Pinto, a Chicago Egyetem fül-orr-gégésze kifejtette, a vizsgálatból jól látszik, hogy a szaglás szoros kapcsolatban áll az agyfunkciókkal és az egészséggel, így ha valakinél romlás jelentkezik a szaglás – vagy akár más érzékelő funkció – terén, az fontos előjele lehet annak, hogy az illetőnél fennáll a demencia veszélye.
4/10
szookedorina 2018 júl. 23. - 20:28:15 4/10
Akik nem gondolnak semmire "Kefélnek, mint a nyúlak és élnek, mint hal a vízben." Elemi ösztön
4/10
szookedorina 2018 júl. 23. - 20:25:23 4/10
A külső környezeti hatások genetikailag nem átörökíthetőek. Ami genetikailag öröklődik az a külső környezeti hatásokhoz való evolúciós alkalmazkodás ami több generáción keresztül rögzül.

Ez egy pszichokrimi és nem a Napsütötte Toscana

Magányos vadászok
A legegyszerűbb vadásztaktika a véletlen keresés. Az ilyen vadász tipikus példái a katicabogarak (Coccinellidae) között találhatók. A kifejlett katicabogár vagy a lárvája folyamatosan úton van, és amint egy új növényhez érkezik, megindul felfelé, és ha nem találja táplálékát, a levéltetveket, mindaddig megy tovább, amíg lehet. Ha a növény legtetején sem találja őket, bár ez a legvalószínűbb tartózkodási helyük, elindul lefelé, majd egy elágazásnál újra fel. Ha megint nincs szerencséje, újra lefelé indul és az egész ciklus elölről kezdődik. Még az is előfordul, hogy egy ágat többször is átkutat, másokat meg kihagy. Keresése teljesen véletlenszerű.
A bőség zavara lehetővé teszi a könnyű életben maradást, a harc nélküli küzdelmet.
Az evolúció lényege a fejlődés folyamata. Ha nem szükséges a cél elérése akkor áll a fejlődés nincs folyamat, nincs változás.
Állóvizek akkor maradnak fenn ha van befolyása kifolyása(szabályozás).

A klímaváltozás, élőhelyük elvesztése, betegségek és invazív (behatoló, élősködő, felhigító) fajok elszaporodása miatt az ismert növényfajok ötödét kipusztulás fenyegeti egy, a globális növényvilágról készült brit felmérés szerint.
A környezetvédők szerint ma majdnem ötezer invazív növényfajt ismerünk. Mivel nagyon nehéz megszabadulni tőlük, a világgazdaság közel öt százalékát emészti fel az ellenük való küzdelem.
A jelentés arra is kitér, hogy a Föld növényvilágának 10 százalékát nagyon érzékenyen érinti a klímaváltozás. A globális felmelegedés hosszú távú hatásai azonban még nem világosak. Vannak térségek, ahol a légkörbe jutott széndioxid jó hatással van egyes növényekre, az Északi-sark például kizöldül, egyes szavannás vidékek növényvilága is gazdagodik, és egyes fák magasabbra nőnek. a klímaváltozás miatt változik a növények eloszlása és virágzása. A felmelegedés közvetett módon hat a növények beporzására is, aminek komoly következményei lehetnek a növényekre nézve.
Tavaly 2034, addig ismeretlen növényfajt fedeztek fel – idézte a BBC News a brit Királyi Botanikus Kert (RBG) jelentését. A beszámoló ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a növényfajok 21 százalékát a kipusztulás fenyegeti. Ennek főbb okai között a klímaváltozást, az élőhely elvesztését, a különböző betegségeket és az invazív fajok elterjedését sorolták fel.
2x
Az ember érzékszervei a szem, a bőr, a fül, az orr és a nyelv. Fülünk a hallás érzékszerve.
Melyik az ember legerősebb érzékszerve? Mikor győzi le, írja felül egyik a másikat?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu