Film

Pénzcsináló /Moneyball/

magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma, 133 perc, 2011 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

279 szavazatból
Szerinted?
Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

Bemutató dátuma: 2011. december 8. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2016. december 25. 13:17
nem vágom mi köze ennek a filmnek a sporthoz, amit többen felhoznak hogy jaj a baseball unalmas, és azér nem jött be nekik (vagy azért is).
ha a baseballrol szolt volna a film akkor senkinek nem tetszett volna akinek nem jön be a baseball (nekem se),
ahogy bagger vanceben sem a golf a lényeg...
látom sokaknak átjött ez:)

2016. április 2. 18:56
Én elhiszem neked, hogy nem unalmas a baseball, és tényleg nagyon jó sport az amerikai foci , és a jégkorong is.. de hogy a labdarúgó meccs 90 percnyi dögunalom, azt erősen vitatható kijelentés...

2015. március 10. 23:07
Szerinted. Szerintem meg mindegyik amerikai sport dögunalmas: kosárlabda, baseball, amerikai foci, jégkorong. Meg se közelítik a foci színvonalát. Azon is látszik hogy melyiket hányan, hány országban játsszák és hányan nézik.

Összes hozzászólás