Sherlock Holmes

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német-angol akciófilm, 128 perc, 2009

Értékelés:

1171 szavazatból
Szerinted?

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.
Bemutató dátuma: 2010. január 7. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Sherlock Holmes
Dr. John Watson
Irene Adler
Lord Blackwood
Mary Morstan
Lestrade felügyelő
Sir Thomas

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2010
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória: Robert Downey Jr.
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb látványtervezés jelölés: Sarah Greenwood
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb filmzene jelölés: Hans Zimmer

Hozzászólások

Szerinted?
SaZso 2022 dec. 30. - 12:35:34
Na tegnap este az RTL jól szétvágta. Nem is értem így miért adják le.
10/10
Sorozat Sherlock 2021 szept. 14. - 07:08:00 10/10
Sziasztok! Friss hírek szerint a készülő 3. rész gonoszát Robert Downey Jr. haverja Johnny Depp alakítja majd. A karakteréről és a film címéről még nincsenek hírek. - https://sherlock.blog.hu
10/10
Sorozat Sherlock 2021 szept. 11. - 05:27:15 10/10
Sziasztok! A hírek szerint nem csak Sherlock Holmes 3. várható, de Robert Downey Junior sorozatos folytatást tervez az HBO-nál. Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club - https://sherlock.blog.hu
7/10
Qqrrté 2021 márc. 16. - 20:22:09 7/10
Szerintem a BBC SOKKAL jobb, de ez is tetszett.
Saponatus 2020 dec. 26. - 17:31:07 Előzmény civil
Jeremy Brett a sorozat sok részében bunyózott.
Jó ez a film, élvezetes. Csak más irányból, nem az eddig megszokottból közelíti meg Holmes karakterét.
Zseniális feldolgozás még a 2010-es Sherlock sorozat. Az a régi csapásirány mentén halad, a klasszikus és különc mesterdetektív, de fantasztikusan adaptálva a 21. századba.
JónásBéla 2020 okt. 29. - 12:20:00
Nagyon jó szórakoztató, elgondolkodtató, magával ragadó film.
Minden percét élveztem az élő és a második részének is. Remélem minél előbb elkészül a harmadik rész!
Ajánlom azoknak akik szeretik krimi kaland stílusú filmeket....
Nagyon jó lett... Taps Guy Richynek.
4/10
sawyerx 2020 szept. 17. - 22:00:19 4/10
Guy Ritchie-t imádom, Robert Downey Jr.-t rühellem, így érdekes volt nekiállni a filmnek, sajnos csalódás volt. Utóbbi színész az eddig látott minden filmjében ugyanazt a gyökér macsót játssza, olyan fapoénokkal és béna helyzetkomikumokat, ami abszolút nem egy Guy Ritchie-filmbe való. Nem azt várom el, hogy káromkodjanak, mint az előzőekben, de lehet több korosztálynak szóló filmbe is minőségi poénokat tenni, nem ilyen buzis csipkelődéseket. A női karakterek irtó bénák, a nyomozás unalmas, és Jude Law remek színész, itt mégis a fejfogós kategóriába skatulyázták az ő karakterét is. A lassítások és elemzések ötletesek voltak, de nagyon nem jött be...
4/10
7/10
offtopic
sexykex 2019 máj. 08. - 11:35:26 7/10
Először is fel kell tenni a kérdést, vajon milyen ember Madonna? Az öccse szerint egyrészt „el tudnám még mesélni, mennyire szörnyű ember is, de nem írtam meg azt a könyvet” másrészt „parancsolgató, kegyetlen, folyton rosszkedvű és gonosz”. Ha Madonnát kérdezed, akkor ő azt mondja magáról, hogy: szókimondó és humanista; „egyszerre lázadó és deviáns, ugyanakkor erős és pozitív személyiség”; „Szeretném azt hinni, hogy az emberek példaképe vagyok, úgy általában”; „Hogy meddig hajszolom még a sikert? Majd akkor állok le, ha már olyan népszerű leszek, mint Isten”; „Szeretem sokkolni a testem”; „Nekem nem számít, hogy egy férfi mennyire fiatal. Ha le tud vetkőzni, és fel tud öltözni, felőlem jöhet!”
Ugye jól látható a különbség? Ha valaki életrajzi ihletésű művel szeretne jelentkezni, akkor független forrásokból, szabályos nyomozómunkával kell kideríteni az ismert ember személyiségét, ráadásul mindent dokumentálni kell, különben perek tömkelegére számíthat. Ha íróként, vagy rendezőként hozzáadja a saját látásmódját, akkor is. Tehát ismert, élő személyekről nem célszerű filmet készíteni. Ha viszont kitalálsz magadnak két karaktert, akkor az nem Madonna lesz, és nem Guy Ritchie, hanem egy szokványos regény vagy film még akkor is, ha az ő házasságuk adja az alapötletét.
Ilona Kiss 2019 máj. 07. - 08:57:38 Előzmény sexykex
Köszi a választ, amúgy a film jó volt, bár a téma szerintem elég nehezen megfilmesíthető, de úgy láttam, hogy Guy Ritchie elég jól oldotta meg a feladator. Egy film ötlet jutott eszembe, vajon milyen filmet lehetne forgatni M. és G. R. megismerkedésükről és korai házasságugról, ismerve a szenvedélyességüket.
7/10
offtopic
sexykex 2019 máj. 06. - 11:50:34 7/10 Előzmény Ilona Kiss
Guy Ritchie-t 1998-ban bemutatták Madonnának, amikor a Lock, Stock and Two Smoking Barrels filmzene kiadására került sor a Maverick Recordnál. Rövidesen, „2000. december 22-én feleségül vette a népszerű amerikai popénekesnő Madonnát. A szertartásra a skóciai Skibo Castle-ben került sor. 2000. augusztus 11-én, Los Angeles-ben született közös fiúk, Rocco John Ritchie. Nem sokkal ezután adoptálta David-et, egy malawi kisfiút. 2008. október 15-én a brit média beszámolt arról, hogy a pár válást fontolgat, majd később szóvivőjük ezt meg is erősítette. Válóperük elhúzódott Madonna követelései és a gyerekek elhelyezése miatt.”
Köszönöm a starity.hu-nak, és a Guglinak, hogy segíthettem. A Google a Te barátod is lehetne, kedves Ilona, ha használnád!
Ilona Kiss 2019 máj. 06. - 09:39:53 Előzmény sexykex
Ez a Guy Ritchi Madonna volt férje lenne?
7/10
sexykex 2018 jún. 20. - 13:27:05 7/10
Képtelen voltam esti adásban végignézni. Két, de lehet, hogy 3 alkalommal is elaludtam rajta. (Nekem már csak a matiné való.) Gyerekkoromban én is olvastam néhány Sir Arthur Conan Doyle történetet, de a Sátán kutyája kivételével, már akkor sem dobott fel igazán a nagy detektív. Most valahogy olyan érzésem van, hogy a film készítői sem veszik komolyan saját magukat. Egyszerűen elbohóckodják az egészet, ezért én sem tudom komolyan venni őket.
Guy Ritchi első két mozifilmje egyszerűen utánozhatatlan. Nem hiszem, hogy véletlen lenne a Blöff témához való visszanyúlása, valójában már nagyon régen elveszítette a vezérfonalat az angol úriember.
ferjoe63 2018 ápr. 08. - 11:40:05
Nem rossz film (7,5-8), ha mint egyedülálló filmként nézzük és nem kötjük a könyvhöz.
Máskülönben a 3 testőrt is "átdolgozták" néhányszor, mint sorozat vagy mint egyedülálló rész, és ott is az volt a lényeg: HELY, IDŐ, NEVEK.
9/10
tuvics13 2016 jan. 05. - 01:10:52 9/10
Határozottan tetszett Guy elképzelése egy modern Sherlock-kal kapcsolatosan. Csavaros észjárás, nem riad meg a saját árnyékától és elég keménykötésû. A forgatókönyvírók elõtt le a kalappal, hiszen sokáig kellene agyalnom azon, ha a hiányosságokat kellene keresnem. A látványtervezõk is megérdemelnek egy fõhajtást, hiszen remekül visszaköszönnek a vikoriánus idõk a vászonról. Maximumot azonban nem adok rá, mert volt egy kis hiányérzetem. Ettõl független szerintem évente egyszer megérdemli, hogy betegyük egy unalmas esõs hétvégi délután. (szigorúan csak lemezrõl, mert a reklám megöli a sötét hatást)

Nem rossz!
10/9

(annyit megjegyeznék a fanyalgóknak, hogy akármennyire is amerikáznak, minden képkockáról üvölt, hogy ez bizony Guy Ritchie film. legyen szó a Spílerrõl, Blöffrõl vagy épp Az U.N.C.L.E. embere irõl. A befektetõk, producerek lehetnek amcsik, de ez a rendezõ tett le annyit az asztalra, hogy ne vegyem Hollywooddal egy kalap alá)
robicsek2 2015 jan. 25. - 22:13:26
Azért nem nevezném trágyának. Ez véletlenül jól sikerült. Persze van aki a könyvet és a régi filmeket szereti én ezt is és azt is. És örülök hogy nem lett egy homár Holmes-bol. Bár néha mégis elfog az az érzés. SPOILER
PL mikor meg akarja gátolni hogy össze házasodjon a csajjal, és elhagyja. Na meg a 2. részben is volt egy két buzis rész.
Persze érezhetzö volt hogy erõsen rágyúrtak a látványra. De az amcsik már csak ilyenek.
1/10
offtopic
cellasto 2015 jan. 25. - 21:30:22 1/10
nem a foga volt a kérdés,hanem az,hogy robbantgatnak-e a könyvekben,vagy esetleg a Brett féle sorozatban..
ugye,hogy nem?
az amcsik mindenbõl képesek fost gyártani,még egy remekül megírt történetbõl is
csak látványos legyen,meg legyen kigyúrt a fõszereplõ..(lásd az új james bondok,meg ez a trágya)
6/10
doktormacko1 2015 jan. 25. - 21:24:06 6/10
6 / 10 Csatlakozom az elõttem szolóhoz.
Porker 2015 jan. 25. - 18:24:25 Előzmény cellasto
Az eredetiben (pontosabban a novellákban) az igazi Sherlock Holmesnak le van törve az egyik elülsõ fogából egy darab (ha nem az egész fog hiányzik, ezt most nem tudom pontosan, de mintha az lenne, hogy az egyik szemfoga teljes egészében hiányzik), mert egy verekedésben kiverték neki. Ezt senki nem merte bevállalni, innentõl kezdve nincs értelme azon filózni, hogy a brettes jobb-e, vagy ez.
1/10
cellasto 2014 dec. 09. - 20:08:53 1/10
és a könyvekben is felrobban minden,mint ebben a hányadék filmben?
Jeremy Brett féle Holmes-al egy lapon említeni ezt a bohócmutatványt meg nem jó ötlet
ég és föld
civil 2014 dec. 09. - 19:58:36
Komolyan mondom értetlenül állok az olyanok elõtt akik "menõznek" azzal, mennyire ismerik az eredeti novellákat és hogy ezt a filmet hogy merik S.H-nak nevezni, meg hogy köszönõviszonyban sincs az eredetivel stb stb..

Nos, nekem is volt szerencsém eredeti nyelven olvasni a Doyle féle Holmes mûveket (menõ mi)..

Csak felsorolásképpen Holmes néhány jellemzõje az eredeti mûvekbõl:
Kokainfügg; hegedûmûvész; HARCMÛVÉSZ; vívóbajnok; bivaly erõs karizmai vannak; jól bánik a fegyverekkel; ja és kedvenc bora a Tokai :)
Nem EZEKRE a tulajdonságaira helyezi a hangsúlyt Doyle, de ezek a tulajdonságai is mind OTT VANNAK. Ritchie csak jobban kiemelte ezeket a részeket mint az eddigi filmek/sorozatok, ennyi... A karakter nem tér el az eredetitõl, csupán a novellákban mindössze említva van itt ott az, ami ebben a filmben ki van hangsúlyozva.

Ja és Jermey Brett is bunyózott a sorozat egyik részében..:P
Összes hozzászólás