Terápia

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 25 perc, 2012

Értékelés:

275 szavazatból
Szerinted?

A Terápia a Be Tipul (In Treatment) című izraeli sikerszéria hazai adaptációja. A magyar változatért Tasnádi István és forgatókönyvíró-csapata felelt. Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila által rendezett történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, Dargay András (Mácsai Pál) áll. Hétfőn régi páciense, Laura érkezik a rendelőjébe. Kedden egy üzletember, Máté ül a kanapén. Szerdán a 16 éves tornászlány, Zsófi jön terápiára. Csütörtökön egy pár, Petra és Tamás keresi a választ a kérdéseire. Pénteken András keresi fel tíz éve nem látott mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter), és hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a házassága (Für Anikó) is válságba jutott. Ennek a nyolc embernek a drámája bontakozik ki a Terápiában.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Dozer 2023 aug. 19. - 19:38:55 10/10
Az 5. résztől lett érdekes a sorozat. Nagyon jó film, igazán jól, lassan építik fel a történeteket. Mindenki magára ismerhet, a film valamelyik szituaciojaban. A hegyi doktor sorozathoz hasonlit, de ez magyar, igy közelebb áll hozzám.
10/10
Henry Chinaski 2022 nov. 03. - 18:17:38 10/10 Előzmény szimbol
Egyetértek! Nekem is ő volt az egyik, aki nagyon tetszett, illetve Kurta Niké, és Vilmányi Benett, a börtönbe került srác, is szenzációs volt! Érdemes megnézni a többi évadot is, mert mindegyikben vannak nagyon jó részek.
10/10
szimbol 2022 okt. 30. - 01:42:41 10/10
Végignéztem az első évadot. Szuper sorozat. Sztarenki Dóra elképesztően jó színész. Összességében véve a fiatal színészek klasszisokkal jobbak benne, mint a nagy öregek.
10/10
szimbol 2022 okt. 27. - 19:46:39 10/10
Megnéztem egy részt. Érdemes tovább nézni? Tragikusan gyenge. Mácsai Pál Mácsai Pál szerepét játsza. Marozsán Erika egész jó volt. Már a Rokonokban is felfigyeltem rá, hogy egy egész jó színésznő. Úgy éreztem, hogy nem az ő hibája, hogy a dialógusok mesterkéltek és életszerűtlenek. Sajnos megint azt láttam, hogy két színész színészkedik. Ahelyett, hogy két ember beszélget. Egyelőre nem értékelem, mert lehet, hogy tévedek. Az Office első részei is döcögtek, aztán meg zseniális lett.
10/10
Henry Chinaski 2022 okt. 10. - 09:55:26 10/10
Kapható ez DVD-n? sehol sem találom.
10/10
Zsomika 2022 ápr. 07. - 17:06:56 10/10 Előzmény Meowww
Már biztosan sikeres pszichoterapeuta lettél a bejegyzésed óta, amely bejegyzésből én most értettem meg igazán a terapeuta szerepét. Köszönöm! A sorozat nagyon tanulságos, épp csak annyira szakmai amennyitől még érthető marad nekem, laikusnak is. Inspiráló, számtalan gondolatot elindított bennem. Minden szempontból nagyon jó sorozat.
9/10
Ildchen 2022 febr. 13. - 09:22:15 9/10
Tényleg az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése. Mácsai fantasztikus. Az első és a harmadik évad szerintem világszínvonalú. A harmadik évadban Vilmányi Benett pedig döbbenetes. Micsoda tehetségek vannak ebben az országban! Udvarosnak is a kisujjában van az egész szakma!
10/10
Henry Chinaski 2022 jan. 01. - 17:33:48 10/10 Előzmény JonathanSeagull
Tökéletesen egyetértek minden szavaddal, zseniális alakítások, lebilincselő sorozat. Volt pár kedvenc részem, de igazából mind nagyon tetszett. Ha mégis ki kell emelnem valamit, akkor a börtönbe zárt srác története, valamint a tornász lány, és akit Kurta Niké alakított, ezek tetszettek legjobban. Péterfy Bori is elképesztő jó volt, na és persze Mácsai! Egyszerűen hibátlan az egész.
kareshu@citromail.hu 2020 dec. 22. - 01:28:31
Sok részt megnéztem. Ki kell emelnem Péterfy Borit a 2. évadból. Négy Oscart érdemelne, legalább!! Ilyen hipnotikusan jó játékot talán még soha nem láttam magyar kamera előtt. Letaglózott. Érdemes csak az ő epizódjait külön, láncban megnézni, rendkívüli élményt nyújt. Eddig csak énekesnőként ismertem és respektáltam. Mostantól színésznőként is Őt tartom a hazai legjobbnak.
9/10
nick név 2018 nov. 19. - 01:45:29 9/10
Létezik magyar sorozat, él és működik. Persze a sorozat alapvetően egy rimék, ez mégsem rí le róla és tud úgy magyar, hazai lenni, hogy nem másol kényszeredetten, nem ripacskodik, nem szenveleg, nem ócska és nem öncélú. Nem az a sorozat, ami megtagadva a saját lehetőségeit és értékeit olyan módon kopírozza a trendeket, hogy maga is egy rossz minőségű kópiává válik, vagy ami pont, hogy megrögzötten távol tartva magát mindentől üressé és befogadhatatlanná torzul.
Mindig is azt hittem, hogy a magyar mozgóképet majd a film fogja újra "megmenteni", naggyá tenni, de jelenleg az a helyzet, hogy ez a sorozat az, ami mindent képvisel, amivel szerintem egy alkotói igénnyel készített mozgóképnek rendelkeznie kell. Tény és való, hogy az utóbbi időkben javult a magyar film színvonala és néhol születtek jó filmek, de valahogy egyik sem éri el nálam azt a küszöbnek nevezett valamit, mint amit a Terápia elér és átlép. Persze a Terápia - akár 2008-ban A nyomozó - egyedül van és nincs semmiféle biztosíték, hogy akkor ezután minden szép és jó lesz, mégis egy bizonyíték arra, hogy létezik, hogy lehetséges igazán jó magyar mozgóképet készíteni. Nem csak jót - jobbat, mint a rendszerváltozás tájékán (már valamennyivel korábban) meghonosodó borzalom, egyfajta viszonylag jót -, hanem nagyon is, önmagában jót, érvényeset.
10/10
Fodor István83 2018 márc. 17. - 06:04:43 10/10
Az egyik legértékesebb sorozat amiből lehet tanulni pszichológiáról, emberi viselkedésekről, szerepekről és önmagunkról. A 3.évad számomra a legjobb. Nagyon jó tükröt állít a főszereplő, hogy máson könnyebb segíteni, észrevenni a teljesen világos dolgokat, viszont magunkon ez a belátás sok tagadáson és felismerések során vezet.
A színészi munka meg egyenesen fantasztikus. Bámulatos játék, beleélés az összes szereplő részéről!!!
10/10
luci87 2017 dec. 09. - 16:14:20 10/10
Nagyon jo ez a 3. Evad is.Kulonosen az erdelyi bacsi,es a fiatal srac bortonben torzenete tetszik.
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:45:01 Előzmény gladiolus
Nekem mások a tapasztalataim: én úgy látom mások problémáját sikeresebben lehet megoldani, mint a sajátjaidat. Azért, mert a saját problémáidat nem látod objektívan, hanem csak egy szûrõn keresztül. Ezért kell minden pszichológus, pszichiáter mellé egy segítõ. Mindenkinek kell valaki, akinek elmondhatja a problémáit, mert már az is segít. És ne feledjük el, egy pszichológus hordozza az összes páciense problémáit, ez kikészítheti annyira, hogy a saját problémáira nincs ideje, ezért attól még a saját élete romokban lehet, hogy másoknak segíteni tud. Az is igaz, hogy a saját magunk bajaira a legjobb gyógyír, ha másoknak segítünk, ez a pozitív élmény visszahat ránk és gyógyító hatása van. Szóval elég bonyolult kérdés ez ahhoz, hogy néhány sztereotípiával elintézzük. És azt se feledjük, nincs két egyforma probléma és két egyforma ember, bár ez most elég nagy közhelynek hat, de igaz.
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:37:17
Mégsem maradt le... :-))))
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:36:27
A vége lemaradt, hála a Port.hu-nak :-(((
De még egyszer már úgysem tudnám ugyanúgy megfogalmazni, úhygigy mindeki képzelje hozzá :-))
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:34:14
Sejtettem, hogy a 3. évad lesz a legjobb, és nem tévedtem. A pénteki rész Balsai Mónival tökéletes volt. A Terápia minden idõk legnagyobb magyar sorozata, nem tudok olyan színészt mondani, aki ne lett volna hibátlan: Szamosi Zsófia, Csákányi Eszter, Für Anikó, Kurta Niké, és a mostani sorozatból Udvaros Dorottya, Schell Judit és a legnagyobb pozitív meglepetés Czintos József. Elképesztõ és végtelenül szomorú, hogy a magyar színjátszás telis-tele van zseniális színészekkel és színésznõkkel, és a médiában a faszom vaóságshow-kat meg fõzõs mûsorokat, meg a Szomszédok milliomodik ismétlését adják, és közben a színészeink meg nem tudják megmutatni a képességeiket, csak ilyen kivételes esetekben. Köszönet érte az HBO-nak!!! És persze ne feledjük Mácsai Pált sem, aki a harmadik évadban még zseniálisabb és hitelesebb, felülmúlja még az elsõ két évadot is! Számomra a Terápia az év sorozata, pedig volt Trónok Harca is, és van Dexter is, de a humánum, a valódi emberi problémák hiteles ábrázolása sokkal nagyobb szellemi élvezetet nyújt bármilyen erõszakos filmnél. Legalábbis nekem, remélem egyre többen fogják felfedezni, hogy a baromságokon túl van egy igazi világ is, és hogy büszkék lehetünk a színészeinkre! Kívánok minél több ilyen sorozatot magunknak...
gladiolus 2017 márc. 08. - 19:17:23
Az is látszik, hogy nem tudsz figyelmesen olvasni. Éppen azt hangsúlyoztam ki, hogy nem kell tökéletesnek lennie. Tanultam is, olvastam is, és személyes tapasztalataim is vannak a pszichológiáról, úgyhogy ne minõsítsd az ez irányú képességeimet.
Senki sem várja el, hogy egy pszichológusnak tökéletesek legyenek az emberi kapcsolatai is, az viszont probléma, ha nem jók. Mert akkor saját magára nézve nem tudja alkalmazni a tudását, márpedig szerintem kellene tudnia. És ha valaki odáig juttatja a saját házasságát, hogy az már szinte nem is létezik, az mégis hogyan tud másoknak hiteles tanácsokat adni? Egyébként vannak olyan problémák, amiket egy pszichológus sem tud megoldani, akadnak ilyenek bõven. Azt gondolom, hogy az igazán nagy változásokat maguk az emberek és a sors írják, a pszichológus csak iránymutatásokat adhat, és az néha elég kevés.
sinell 2017 márc. 08. - 18:09:45 Előzmény gladiolus
Látszik, hogy fogalmad sincs a pszichológiáról. :) He úgy lenne, ahogyan te képzeled, elég lenne mindenkinek tanulnia pszichológiát, és már tökéletesen is mûködne minden kapcsolat.
gladiolus 2017 febr. 27. - 12:15:13
Az olyan terapeuta számomra nem tud igazán hiteles lenni, aki a saját életében is hibákat halmoz fel. Azt nem mondom, hogy tökéletesnek kell lennie, mert nem lehet az, és tragédiák is érhetik, amiket neki is ugyanúgy fel kell dolgoznia. De vajon miért nem képes arra, hogy a saját házasságát rendben tartsa? Hogyan juthat el a házassága egy ilyen mélypontig?
10/10
Meril 2016 nov. 19. - 12:28:53 10/10
Most láttam, hogy azt írod csak az elsõ részt láttad. Hát ez igen kevés. De nem akarlak rábeszélni a sorozat teljes végignézésére. :) Ha ennyire nem érdekes a számodra.
Összes hozzászólás