Tudhattad volna

Bakancslistához adom
The Undoing
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, thrillersorozat, 65 perc, 2020

Értékelés:

101 szavazatból
Szerinted?

A minisorozat középpontjában Grace és Jonathan Fraser (Kidman és Grant) áll, akik pontosan azt az életet élik, amiről mindig is álmodtak. Ám egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés nyomán egyik napról a másikra mindennek vége szakad. Grace ott áll egy egyre súlyosabb, a nyilvánosság előtt zajló katasztrófa közepén, és maga is megdöbben, hogy mennyire nem követte a saját tanácsait. Kénytelen búcsút inteni eddigi életének, és újat teremteni a gyermekének (Noah Jupe) és az egész családjának.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex febr. 08. 17:21:30 7/10
Nem vagyok sorozatrajongó. Témája (krimi, nyomozás, tárgyalás) és relatív rövidsége miatt végignéztem. Aki szereti az ehhez hasonló filmeket nyugodtan nekiláthat. Nincs török szappanopera méretűre nyújtva, jók a színészek, tűrhetően kidolgozottak a karakterek és csak a szükséges mértékig hazudnak nekünk.

A pszichopaták két fő típusa ismert: a primitív bevadulós és az okos, dörzsölt szemét. Nem tartottam valószínűnek, hogy egy orvos péppé verje szeretője fejét, ezért én az apósát gyanúsítottam, akiből bármit kinéztem volna. Figyelembe véve, hogy mi mindenre képes az emberi agy – a felindulásból elkövetett szükséges három helyett – a felesleges ütéseket is el tudtam volna fogadni, de azt nem, hogy megőrzi a gyilkos fegyvert. Egy okos fiú nem tett volna ilyet. Sajnos túl nagy funkciója lett a filmben a szobrászkalapácsnak.

10/10
offtopic
z-a-r-a febr. 07. 15:44:08 10/10
Nagyon jó!
9/10
Nooji febr. 03. 16:15:07 9/10
A film előtt elolvastam az alapjául szolgáló könyvet. Nos: a könyv inkább a nő szemszögéből írja le az eseményeket, az ő szemén keresztül láthatjuk a történteket, és a fejleményeket, Jonathan alig jelenik meg a könyvben.
A filmben lévő sok csavarnak a könyvben nyoma sincs,így a végén a katarzis is elmarad.
Annak ellenére, hogy a történet fő csapásvonala megegyezik mindkettőben, a filmadaptáció pörgősebb ,feszültséggel telibb volt.
Hugh Grant megöregedett, ami jól áll neki,s úgy néz ki, hogy így már nem csak a szépfiú szerepre szerződtetik, aminek szerintem örülhetünk.
4/10
Dawn88 febr. 01. 07:01:12 4/10
Borzasztó vontatott, folyamatosan unatkoztam miközben néztem, sokszor bele kellett tekernem. Nem értem miért kapott 8-ast. Attól hogy Nicole Kidman a főszereplő, még lehet rossz...és ez az is! Egy 90 perces filmben talán jobb lett volna
8/10
Megmondokmindent jan. 15. 21:01:43 8/10 Előzmény manutdfan
Ezek szerintem szimplán a nézők félrevezetésére szolgáltak, hogy többet agyaljunk rajta és ne tudjuk rögtön, ki a gyilkos, pedig tudhattuk volna :)
manutdfan jan. 13. 13:45:44
Tegnap néztem végig, valami nem világos. Azt valaki el tudja mondani, hogy amikor a rendőrök először beszélnek Grace-szel a gyilkosságról, és Jonathan még nem is gyanús, akkor Grace miért viselkedik olyan zavartan? Azt sem értettem, hogy szinte semmit nem mondott Elenáról, ami előző este furcsa volt neki. Emiatt sokáig az hittem, talán ő is lehet a gyilkos, vagy esetleg látott valamit. Illetve a furcsa kis bevágásokból is ezt vettem le, mintha Grace emlékezett volna a gyilkosságra. Amúgy nem rossz, bár tele van logikátlanságokkal, főleg a nyomozás meg a tárgyalás, és jó lett volna még néhány csavar, vagy másik gyanusított.
10/10
Sweet-But-Psycho jan. 11. 23:48:26 10/10
Nehéz eldönteni, hogy Kidman vagy Grant játszik jobban, mert mindketten zseniálisak. Szintén remekel a 85 éves Donald Sutherland, valamint a gyermekszínész Noah Jupe. Az eredeti regény (J. H. Korelitz "You should have known" - "Tudhattad volna" c. műve) is erős alapanyag, a filmes készítők pedig profi forgatókönyvvel és a lélektani drámát jól felépítő történetvezetéssel álltak elő. A betétdalt (Dream a little dream) maga Nicole Kidman énekli, nem is akárhogy.
Kivételesen jól sikerült a magyar szinkron is Pápai Erikával és Stohl Andrással (leszámítva a stáblistát felolvasó kretént), de eredeti nyelven is élmény a sorozat.
Persze nem mindenkinek. Őket nem minősítem...
8/10
Megmondokmindent jan. 07. 23:45:20 8/10
Nagyon bepromózták, de megvártam, hogy egyben tudjam megnézni, nem akartam heteket várni egy-egy részre. Viszont semmit, de semmit nem olvastam el előre, hogy miről is szól, elképzelésem sem volt, hogy mi fog történni, még kb-ra sem. És így volt jó, mert úgy vitt a történet, hogy nem vártam, hogy egyik, vagy másik esemény megtörténjen végre, mert nem tudtam, hogy mire számíthatok.
(amit mostanában így nézek meg, az mindig tetszik 🤔😅)

Nekem néha tetszettek a bevágások, vagy szokatlan kamera állások, néha kizökkentett a filmből, mert annyira erőltetetten művészinek hatott, hogy már zavart. Összességében a hangulat, a helyszínek, a díszlet tetszett.

Az igazi meglepetés nekem is Hugh Grant volt. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a pali erre is képes! Esküszöm, alig vártam, hogy ő legyen a képernyőn, mert zseniálisat játszott!

Kicsit túltolt, de a színészek miatt adtam magas pontokat. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
Lympha jan. 03. 19:39:46
A hangulata egész jó lett volna, de csalódtam. Kiszámítható volt, persze lehet, csak szerencsésen kitaláltam, vagy a készítők túl sokat láttattak. Lehetett volna bonyolultabb

pl. ha a férj kihívja a rendőrséget, és kevésbé lesz gyanús.


Ha a

nárcisztikus

személyiségzavarról szól, akkor talán jobb lett volna, ha nem annyira ellenszenves a tettes, pont az lenne a lényeg, hogy a környezete nem tudja/tudta bizonyos pontig - márpedig ezen részeknél még mindig hisznek neki, pedig átlátható a helyzet, a manipuláció.

A feleség miért állt mellé? Az érthető, hogy érintett és nem szakemberként gondolkodik, de amit bemutattak, az a lebukás fázisa, talán valami magyarázatféleség, vagyis logika kellett volna. Ha azt láttuk volna, hogy a nő maradék önbecsülését is elvette, érthető lenne, de így?6/10
Morten jan. 02. 23:54:15 6/10
Ez valami halálra futtatott borzalom volt. Tele üres járattal. Konkrétan untam...Nagyon nem vitt sehova. Borzalmas forgatókönyv....Nem tudom...Á hagyjuk is. Ha jót akarsz akkor ezerszer inkább ez minisorozatok közül hasonló témát boncolgat imdb 9.2!!! https://port.hu/adatlap/film/tv/aznap-ejjel-the-night-of/movie-176045 Letaglózóan jó sorozat !
1/10
szalmasdori 2020 dec. 30. - 23:03:42 1/10
Túlértékelt. Minden percet sajnálok, amit a megnézésére szántam. Erre tipikusan igaz, hogy nem feltétlenül szabad hinni annak, ha valami 8ast kap itt. ;(
Ha már Nicole Kidman és hasonló stílus sokkal inkább ez:
https://www.google.com/amp/s/port.hu/adatlap/film/tv/amnezia-before-i-go-to-sleep/movie-153628/amp
8/10
itsme1 2020 dec. 24. - 07:55:04 8/10
Megértem az előttem szólók indulatait, én is utálom, ha feleslegesen vontatott egy jelenet. Nicole-ba már nem szeretnék egy újabbat belerúgni, de való igaz, a múmiára műtött arca alkalmatlan a finom érzelmek kifejezésére. Márpedig ez a történet nem egy szokványos krimi. A vége felé jössz rá, hogy ez az emberi kapcsolatokról, jellemekről, érzelmekről szól. Meddig tartanak össze egy családot a szeretet kapcsai? Ha így nézed, megtalálod benne a mélységet.
4/10
Emmersson 2020 dec. 23. - 16:32:47 4/10 Előzmény beenge@gmail.com
Nézd meg a Jacob védelmébent, majd erre akkorát köpsz, mint a Niagara!
4/10
Emmersson 2020 dec. 23. - 16:31:33 4/10
Defending Jacob reloaded - csak épp gyenge koppintás!
9/10
macska78 2020 dec. 18. - 20:21:35 9/10
Jó,minőségi sorozat nem túl nagy csattanóval,de nem baj mert így életszerűbb az egész.Jó színészek,Nicole Kidman iszonyat jól tartja magát,irigylésre méltó.
2/10
tesz-vesz 2020 dec. 14. - 19:24:52 2/10 Előzmény Eszter.Sz
igen, mondjuk ki: undorító kidman felpüffedt, szétszabdalt arca, túl van már trancsírozva, az első részekből még annyira nem látszik, de idővel már bocsánat, de rosszul voltam, ha az ő arca volt a képernyőn, ha némely szögben mutatták a szétszabdalt arcát, amin nem volt semmi természetes. ha rendező lennék, biztos nem engedném soha képernyőre.
2/10
tesz-vesz 2020 dec. 14. - 19:18:10 2/10
borzalmasan szemét, olyan mint egy hatalmas szappanopera. el van húzva szándékosan mint a rétestészta, felesleges jelenetek, sallagok, redundáns elemek tömkelege, pocsék az operatőr, néha a kép a szomszédoknál is rosszabb minőségben, beállításban jelenik meg, és csókoltatom a castingolókat: két kék szemű szülőnek ritkán lesz mexikói/izraelita gyereke. ráadásul ne nézne már ki olyan irritálóan az a gyerek.
azért hatalmas pofon a főszereplő kidmannak,

hogy pszichológusként nem ismeri fel a férjében a nárcisztikus szociopatát...

ennyit is ér, csak tudnám, miért kéne együttéreznem a főszereplővel, ha buta mint a tök. már elnézést
10/10
beenge@gmail.com 2020 dec. 13. - 08:03:25 10/10
Évek óta a legjobb thiller amit láttam. Szinte még levegőt sem vettem míg néztem. Szenzációs rendezés, kiváló színész játék... én csak legekben tudok beszélni róla. Valóságos manna volt a thiller, krimi imádó lelkemnek! Hugh Grant sosem volt a kedvenc színészem, a filmjeit sem kedveltem, DE! amit ebben a minisorozatban alakított! Leveszem a kalapom! Sokan mondják, hogy ki lehetett találni a befejezést, hogy ütősebb végét vártak a filmnek... megjegyzem, nem ez volt a lényeg, hanem a színészi játék, a tökéletes rendezés, az, hogy a rendező érzékeltetni tudta, hogy Jonatha Fraser egy nárcisztikus pszichopata és örülök annak, hogy azt meg nem érzékeltette, biztos vagyok abban, hogy nem véletlenül, hogy a felesége mekkora agy! Számomra ez volt a fordulat, a végén, amikor megvezette a nárcisztikus pszichopata férjét, ugyanis őket rettenetesen nehéz kijátszani, az asszonynak hála Istennek sikerült. Számomra kevés a 10/10 pont, legszívesebben adnék rá 10/100-at! :)
8/10
amaro mela 2020 dec. 09. - 09:24:48 8/10
Bier kisasszonytól ütősebb befejezést vártam.
A történet is sok kérdést hagyott nyitottan.
Az alakításokkal semmi baj. Hugh Grant végre kibújt a bájgúnár szerepkörből.
10/10
cybelle 2020 dec. 08. - 08:56:23 10/10 Előzmény szkiser
Ez a lényeg,amit sajnos kevesen értenek .
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu