X-Men - Apokalipszis

Bakancslistához adom
X-Men: Apocalypse
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 144 perc, 2016

Értékelés:

186 szavazatból
Szerinted?

Tíz évvel Az eljövendő múlt napjai rendkívüli eseményei után X professzor (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender) és Mistique (Jennifer Lawrence) még mindig kerülik egymást. De a sors újra úgy akarja, hogy útjaik keresztezzék egymást.
Apokalipszis felébred a sírjában, körülnéz a világban, és úgy dönt: hirtelen evolúciós ugrással alakítja át a '80-as éveket. Elindul, hogy összegyűjtse négy mutáns segédjét, a négy lovast: egyiküket Kairó utcáin, a másikat egy berlini pankrátorklubban, a harmadikat valahol Kelet-Európa mélyén találja meg. A negyedik lovas maga Magneto, aki Lengyelországban bujkálva, egy szeretett nő oldalán próbált normális életet élni.
X professzor iskolája sok tehetséges fiatal mutánst képez ki. Ám az átmeneti nyugalom véget ér, és senki sem maradhat semleges: hatalmas háború várható.
Bemutató dátuma: 2016. május 19. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Erik Lensherr / Magneto
Charles Xavier
En Sabah Nur / Apokalipszis hangja
Jean Grey
Raven / Mystique
Peter / Higanyszál
Moira MacTaggert
Betsy Braddock / Psylocke
Hank McCoy / Beast
Scott Summers / Küklopsz
William Stryker
Alex Summers / Plazma
Kurt Wagner / Árnyék

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Yodamest 2019 febr. 22. - 12:45:47 10/10 Előzmény Csumbi
Neked nem jött be a film ez látszik, de ne essünk már át a ló túloldalára azért... ez nem egy 2 pontos film akárhogyan is nézzük. A 2 pontos film az az ilyen ótvar gagyi Amerikai Pite 8 színvonal kb vagy a Sharknado 3. Én pont az ellenkező véleményen vagyok, nálam ez katartikus élmény volt, 10/10 NÁLAM a film, egész egyszerűen a színészi játék, a harcok, sokkal sokkal magasabb szinten vannak, mint pl. egy Thor vagy Amerika kapitány , Wonder Women stb. Megértem azt is ha valakinek nem jött be ennyire, de akkor is objektíven nézve ez egy 7-8 pontnál SEMMIKÉPP nem rosszabb film.
8/10
Bionika 2017 jún. 04. - 13:17:36 8/10
Én megnéztem 2x is. Nekem tetszett. Nem unalmas, sok szereplõ van benne, sok minden történik benne és sok helyszínen fordul meg. Két és fél óra gyorsan elpörgött vele és apszolút lekötött. Higany pedig lejátszotta a közepe táján a legviccesebb jelenetet, ami marha nagy volt. És még ha másért nem is, azért mindenképp megéri megnézni. Bár még nem nagyon láttam más X-men filmeket, na de hát mindegy. A lényeg, hogy bejött.
Hegyirabló 2017 márc. 12. - 14:59:20 Előzmény KurtWagner
"Érdekes, hogy bár õ a filmekben megmaradt Farkasnak, azóta, mindenhol máshol Rozsomáknak lett fordítva"

Nem mindenhol. A Távkapcsban Farkasnak van fordítva.
Gollam247 2017 márc. 09. - 11:54:55
Erõsen úgy érzem, hogy ez volt az utolsó X-Men filmem.
Ejj ez a film, most komolyan.
2/10
Csumbi 2017 jan. 14. - 17:24:32 2/10
A kritika spoileres lesz helyenként. Amikor anno új timeline-t indítottak az X-men szériában, már akkor tudtam, hogy ennek nem lesz túl jó vége (hát így is lett). Kezdem az egyetlen pozitívummal: az Easter egg-ek nagyon ötletesek voltak (itt gondolok pl. a Fõnix origami figurára Jean Grey szobájában). Ennyi volt a pozitívum, most jön a fekete leves: kezdeném a film logikátlan elemeivel. A film elején amikor Apokalipszis felébred egy világméretû rengést idéz egy robbanás keretein belül, mégis a CIA-s csaj karcolásokkal túléli az egészet, pedig méterekre volt a robbanástól. A következõ ami eléggé szembetûnõ volt, hogy Küklopsz az iskolai \"affér\" alatt (amikor a WC-ben volt) nem volt képes átvágni egy WC ajtót (és a srácot) a lézerrel, közben pedig ugyanabban a jelenetben (és a film folyamán többször is) épületeket vág ketté szintén a lézerrel. Tudom, hogy 12-es ez a film, és vér nem lehet benne, de azért erre figyelhettek volna a forgatókönyv írók. Nem akarom sokáig sorolni a logikátlan jeleneteket, de egyet még megemlítenék: amikor Stryker hadnagy bázisán kiszabadították Farkast, akkor egy kérdés merült fel bennem: miért nem vágta ki magát egyszerûen? Tudtommal az adamantium a legerõsebb fém ebben az univerzumban, tehát nem hiszem, hogy egy sima acél ketrec akadály lenne neki... És hamár itt tartunk: ez a jelenet (amikor Stryker elrabolta és fogva tartotta õket) olyan érzést keltett bennem, mintha egy Side Questet csinálnék egy játékban (tehát semmi köze az egész történethez). További hibák: a CGI nagyon gyenge volt (utoljára Erõ Krónikájában láttam ilyen minõségû CGI-t, de az egy kis költségvetésû film volt), a színészi játék egyszerûen szörnyû volt, és a párbeszédek/szövegek olyanok voltak mintha egy 5 éves írta volna õket (idézem: \"Az egész világ, a rohadt életbe.\"). Összességében 2/10-et adok erre a filmre, és akkor még jóindulatú voltam.
6/10
kobax 2017 jan. 10. - 13:36:36 6/10
Annak idején az "Eljövendõ múlt napjai" után úgy álltam fel, hogy "azta, na ez igen, ez rohadt jó és érdekes volt, még ilyet, még-még-még".
Na, ennek az érzésnek a közelében sem jártam ezután a rész után. Ez sokat elárul szerintem.
Teljes káosz a sztori, ki kicsoda, miért, és úgy mégis...?!?!
Jóindulattal 6 / 10.
5/10
sawyerx 2016 okt. 13. - 17:30:49 5/10
Tudoooom :DDD

Azért kérdezem, mert volt Az ellenállás vége, ahol a prof szétporladt, meghalt, majd a stáblista után volt egy bónusz, ahol feküdt egy kórházi ágyon, és élt, megszólalt, majd a Farkas c. film bónuszában szintén megjelent Logannek a reptéren, Az eljövendõ múlt napjaiban pedig már harcolt is velük. De magyarázatot egyik rész sem adott, hogy végül hogyan tért vissza a halálból. Az ellenállás végében van egy rész az elején, ahol azt oktatják a gyerekeknek, hogy vajon "áttelepíthetõ-e" egy ember tudata egy másikéba. Ez, és a neten olvasott teóriák alapján Xavier úgy "élte túl" a porlasztást, hogy a tudatát átrakták az agyhalott ikertesójába, noha erre utalást én a filmben nem hallottam. De most, hogy Apokalipszis is átrakosgatja az elméjét testbõl testbe, és a prof is megtapasztalta, akkor végülis ez lehet a magyarázat, nem? (amúgy miért mondod biztosra, hogy ezen az idõsíkon az biztos nem fog megtörténni? Charles és Magneto sorsa egyelõre ugyanúgy alakul, hogy a jövõben ellenségek lesznek, és Jane is megkergülhet.)

Magneto képességének visszatértét igazából rossz topicban kérdeztem, annak nincs köze ehhez a filmhez. Az ellenállás végében elvileg elveszíti az erejét, mégis a végén megmozdítja a sakkbábut, majd ugyanúgy nem magyarázzák meg, hogy tért vissza az ereje, ahogy Xavier "feltámadását" sem. És ez egyfajta ûrt hagy maga után, happy endként zárul a 3. rész, erre keresztbe sz*rják Charles halálát és Magneto legyõzését, és pikkpákk úgy kezdik a következõ részt, hogy X él, Magneto meg ugyanolyan erõs. Ezekre legalább valami kis utalást tehettek volna. (és Magneto kavarása sem biztos ,hogy nem fog összejönni ebben a síkban, lényeges változás nem történt vele kapcsolatban.)
Törolt Felhasznaló 2016 okt. 12. - 21:49:25
De akkor miért kérdezted, hogy:

"....tanulta el" a képességet, hogy a tudatát egy másik ember testébe vigye át, és ezt alkalmazta a 3. rész végén"

illetve

"Magneto képességének visszatérését"?

Ezek, ebben az idõsíkban nem történnek/nem fognak megtörténni.
5/10
sawyerx 2016 okt. 12. - 19:24:21 5/10 Előzmény Törolt Felhasznaló
***SPOILER***

Dehogynem, értem én, az "eredeti trilógiát" úgy értettem, hogy az elsõ 3 X-Men film.
De abból a síkból visszaküldték Logant, aki megváltoztatgatta' a dolgokat, azon fut tovább ez a szál, értem én. (akkor eszemben is volt, hogy ha Stryker nem kapta el Logant, hogyan lesz a jelenben adamantium karma, de ebben a filmben látom, hogy mégis elkapták.)

Viszont így, hogy Apokalipszis az egész világot majdnem lerombolta, valószínûleg eléggé megváltoztatta azt a jelent, amiben az elsõ 3 rész játszódik - biztosan nem olyan nyugodt az alapfelállás, mint A kívülállókban. Bár aztán ennek a résznek nagyon hülye vége lett, egy ilyen kaliberû fenyegetés után a kormányok hagyják, hogy a mutánsok éldegélhessenek csak úgy nyugiban?

Szóval értem, hogy ez egy új idõsík, de lassan már annyi minden megváltozik, hogy az események egyáltalán nem úgy fognak kifutni, ahogy az elsõ 3 részben láthattuk, vagyis én úgy érzem, hogy ezzel a sok CGI marháskodás elõzménnyel lassacskán eltörlik azoknak a részeknek az értelmét.
Törolt Felhasznaló 2016 okt. 12. - 18:12:35
Szerintem kevered az idõsíkokat.
"Az eljövendõ múlt napjai"-ban történtek után, egy teljesen másik idõsíkban fut tovább a sztori.
Itt, az "Apokalipszis"-ben ezt a verziót láthattuk.
5/10
sawyerx 2016 okt. 12. - 17:16:42 5/10
Imádom az X-Men filmeket, az egyetlen szuperhõsös film, ami igazán leköt. Az eredeti trilógia a legjobb, a Farkas-elõzmény szintén bejött, a sima Farkas nagyon nem (mintha nem is X-Men univerzumban játszódott volna), ennek az új trilógiának az elsõ két része pedig éppen még tetszett, de már kezdtek átesni a ló túloldalára. Számomra hatalmas visszaesés, hogy próbálnak az eredeti trilógia anyagából és szereplõibõl gazdálkodni, de ezekkel a fiatal ficsúrokkal egyre jobban süllyed le egy disney-maraton szintjére. Az eljövendõ múlt napjaiban nagyon tetszett, hogy összehozták a jelent-múltat, régi színészek, újak, de a végén volt egy olyan érzésem, hogy ez az idõbaszkurálás nem kellett volna, hiszen így értelme lényegében nem lesz az elõzõ filmeknek, ráadásul a sok bolygatásba könnyen bele is bakizhatnak.

***SPOILER***

Na, de ez a film semmi újat nem hozott, jött egy újabb szupergonosz (akirõl aztán kiderül, hogy a trailerben látottak ellenére egy teszefosza szájaló), lefutották a kötelezõ köröket a fiatalsággal, kötelezõ köröket a rosszakkal, és visszahoztak néhány régi arcot - fiatalon. Az egyetlen értelmes dolog, amit a film nyújtott, hogy végre megtudtuk a professzor kopaszságának okát, mást nem.
Az Apokalipszis-szál engem egy az egyben a Múmiára emlékeztetett, a CIA-s nõ felesleges volt, a drámainak szánt részek nem jöttek át (mert az elõzõ részekben ugyanígy sütötték el), a dialógusok gagyik voltak, de a legfájóbb, hogy mind közül az akciók voltak a legszarabbak. Kimentek ezek forgatni rendes helyszínekre, vagy felnyomták a zöld háttereket a stúdióban, és ott köteleztek? Nyilván az utóbbi, gondolom az elõzõ részekben sem a színészek repkedtek meg szórtak villámot maguktól, de ez annyira gagyi látványvilágot nyújtott. A kastély felrobbanásán kívül az egész film egy nagy unalom, Logan felbukkanásától sem dobtam hanyatt magam. Ötlettelenségben szenved ez a film, amit az elõzõ részek összeollózásával és utalásokkal próbáltak megoldani, de nem igazán jött össze. Magneto családi szála, az iskola, Apokalipszis, áááh... Ha nem hozzák vissza a régi színvonalat, akkor inkább hagyják abba, ez így ugyanúgy fog járni, mint sok franchise...

Amúgy Kurt Wagner azt mondta, hogy nem teleportál oda, ahová nem lát be, ahhoz képest itt eléggé felrúgta ezt a szabályát.

És két kérdés:
- Xavier eszerint Apokalipszistõl "tanulta el" a képességet, hogy a tudatát egy másik ember testébe vigye át, és ezt alkalmazta a 3. rész végén, miután Jane szétporlasztotta?
- Magneto képességének visszatérését a 3. rész után csak pikkpákk elfelejtették megmagyarázni, vagy erre is van valami utalás, hogy a szer nem volt hatásos?

A film 5/10, eddig a leggyengébb. :(
7/10
idõjós1010 2016 szept. 26. - 23:02:06 7/10
Nem volt ez rossz, mert tulajdonképpen megvolt benne minden, de most már végképp nagy katyvasz lett belõle. Csapongó ez a sorozat veszettül. Idõben-térben-történetben ugrál össze-vissza. Talán pont ezért van az, hogy minden látvány, és akció ellenére is untam helyenként. Az elsõ három rész nagyon egyben volt. Aztán jött farkasból egy, vagy talán két elõzményfilm is, amivel még mindig nem volt tulajdonképpen bajom, de a többi inkább elvesz, mint hozzátesz a történethez. Legalábbis én így érzem. Vitatkozni viszont nem akarok ezen senkivel.
KurtWagner 2016 szept. 25. - 19:13:10
Árnyék igazság szerint nem kimondottan rossz fordítás, bár nem fedi a valóságot, mivel az eredeti az Nightcrawler, amit elég nehéz. jól visszaadni. Az Árnyék név, egy pályázaton született, amikor elõször jelent meg Mo.-n X-men, még jóval a film elõtt, akkor az akkori Pókemberben megpályáztatták a fordítását, mivel elég nehéz jól lefordítani, és ott született az Árnyék, még hozzá azért mert bár ez a filmbõl nem derül ki, de Árnyék képességeihez tartozik az is, hogy sötétben pl. Árnyékban, majd hogy nem teljesen láthatatlannak tûnik, vagyis be tud olvadni a sötétbe. Mondjuk képregényben is ritkán aknázzák ki eme képességeit. A filmbe azért maradt ez a név, mert a képregényolvasok már megszokták és mondhatjuk azt meg is szerették a nevet (ne feledjük õk adták neki). Nem akartak úgy járni, mint Farkassal, aki ugyebár Wolverine, ami magyarra fordítva Rozsomák és a képregényekben is így szerepel, és a forgalmazó kapott érte hideget és meleget is. Persze még mindig jobb, mint a kisfarkas, a Pézsmapatkány, a harcos Soma stb. Csak a pár a megjelent fordításokból. Érdekes, hogy bár õ a filmekben megmaradt Farkasnak, azóta, mindenhol máshol Rozsomáknak lett fordítva: A Transformersben, az Agymenõkben stb.
Törolt Felhasznaló 2016 szept. 25. - 17:12:11
Az "Árnyék" csak egy újabb, rossz magyar fordítás.
10/10
beubhd 2016 szept. 25. - 17:05:22 10/10
Nem tudom! Sokan mondják hogy nem adott semmi újat a film az elõzõ részekhez képest. Én soha nem voltam X-men fan, mert kicsit gagyinak tûntek az elõzõ részekben a különbözõ színekben pompázó mutánsok. Ebbõl kifolyólag noha láttam azt hiszem egy X-men részt, de kb. semmire nem emlékszem belõle. Ezért nekem nagyon is adott újat ez a rész. Sõt, kifejezetten tetszett, pedig kicsit szkeptikusan állok hozzá a két óránál hosszabb filmekhez (legalábbis azokhoz amelyek ilyen jellegûek), mert általában vontatottak, de itt úgy elröppen a két és fél óra hogy az csak na. Én speciel ajánlom...spolier lehet .......................................amikor a suli felrobbant és kimentette a nem tudom már hogy hívják a bent lévõket azért elég vicces volt. Legalábbis voltak benne vicces pillanatok. Kár hogy a karakter nem hozta ezt a stílust a film késõbbi részeiben is. Azt viszont nem értem, hogy Árnyék színét miért kékben határozzák meg, amikor az árnyék általában fekete. :D
1/10
Findzs 2016 szept. 25. - 14:03:19 1/10 Előzmény main
Teljesen egyetértek veled!
Semmi újat nem mutatott, nem úgy mint az elõzõ részek.
Gyenge lett 5/10
8/10
stupek2 2016 szept. 18. - 09:28:19 8/10
Nekem a fantasztikus négyes és a Fáraó címû filmek jutottak eszembe a nézése közben. A film rendkívûl látványos (hát még 3D.ben) A zenéje is tökéletes. A Magyar szinkron és hangeffekt is tökéletes. Nekem a történet egy kicsit összetört és az idõugrások az elején sem nagyon tetszenek.Maga a film is eelég hosszú, nálam 2:25 perc. Talán az elejét nem kellett volna elhúzni.
6/10
main 2016 szept. 18. - 07:19:05 6/10
Nem is tudom. Szeretem az X-men filmeket, de ez most kevésbé jött be. Minden sablont hozott, amit el lehetett várni tõle, de semmi plusz ezen kívül nem volt az egészben. Valahogy hiányzott belõle valami. Többször azon kaptam magam filmnézés közben, hogy unatkozom. Ezért ez most csak 6/10-et érdemel nálam.
LanyUs 2016 szept. 18. - 06:52:10
Bosszúállók párhuzammal azért ne ess túlzásokba, mert sokan éppen fordítva gondolják pl. én is :) Nekem ez kicsit elnyújtott volt sok töltelék jelenettel, de mindent egybevéve tetszett.
Összes hozzászólás