Doktor House

Bakancslistához adom
House M.D. / Cursed
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai drámasorozat, I / 13. rész, 45 perc, 2005

Értékelés:

2765 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Négy kiskamasz srác egy elhagyatott házban szeánszot tartanak, amikor a szeánsz-tábla szerint az egyikük rövidesen meg fog halni. Alig telik el egy hét és Gabe-t súlyos állapotban szállítja kórházba az édesanyja. Az eset különlegessége miatt, és mert a kisfiú egykoron a légierőnél szolgáló édesapja az intézmény egyik fő támogatója, Dr. Cuddy rábeszéli House-t a kezelésére. A 12 éves páciens egyértelmű tüdőgyulladás jeleit mutatja, ám a röntgen és a CT nem utal a betegségre. Nem reagál a gyógyszerekre és kiütések borítják a karját. Az orvosi team számtalan betegség lehetőségét veti fel, ám a legvalószínűbbnek mégis az anthrax vírus tűnik... Eközben megjelenik Chase édesapja egyenesen Ausztráliából, és Doktor House nem tudja nem észrevenni, hogy apa és fia mennyire elhidegültek egymástól. Ezért kitalálja, hogy a szintén orvos és roppant híres szaktekintély idősebb Chase-t is beveszi a csapatba - a fiatalabb Chase legnagyobb "örömére".

A műsor ismertetése: Dr. Gregory House zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő. A különc orvos határozott elve ráadásul a következőképpen hangzik: a betegséget kell kezelni és nem a beteget, hiszen a betegeket csak arra "találták ki", hogy az orvosok munkáját nehezítsék. Öntörvényű, renitens alak, de kétségtelenül hatalmas szaktekintély. Kis csapata csupa lelkes és ígéretes fiatal orvosból áll, akiket ő maga válogatott ki - persze sajátságos kritériumok alapján. Számára egy dolog fontos igazán: hideg fejjel megoldani az ügyet, vagyis felfedni a betegség mivoltát és bizonyítást nyerni. S még egy fontos információ Doktor House-ról: Igyekezz őt nem megzavarni délután egy óra körül, kedvenc kórházsorozata közben.

Bemutató dátuma: 2004. november 16.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Dr. Gregory House
Dr. Lisa Cuddy
Dr. James Wilson
Dr. Eric Foreman
Dr. Robert Chase
Martha M. Masters
Dr. Allison Cameron
Kutner
Amber Volakis
Michael Tritter
Stacy Warner
Mark Warner
Edward Vogler
Brenda Previn
Rodney Foreman
Dr. Jessica Adams
Dr. Chi Park
Dr. Jeffrey Cole
Lucas Douglas
Dominika House
Blythe House
Dr. Darryl Nolan
Henry Dobson
Arlene Cuddy
Juan 'Alvie' Alvarez

Díjak és jelölések

  • Emmy-díj

    2006
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2010
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2009
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2008
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
offtopic
nick név márc. 24. 12:53:55 9/10 Előzmény krissy
Cat Stevens - Morning Has Broken

Egy olyan teljesen ártalmatlan linken, amit itt bizonyára szigorúan tilos megjeleníteni, látható minden évad minden epizódjának a zenei listája.
krissy jan. 16. 23:04:36
Nem tudja valaki, hogy milyen zene szól a 8 .évad 4. rész elején?
9/10
nick név 2023 júl. 30. - 02:44:33 9/10
Ez a sorozat egyáltalán nem öregedett rosszul, főleg az első pár évadot tekintekve. A fricskái ma élesebbek, mint korábban valaha, emellett meglehetősen humoros és drámai, nagyon jól van megírva és megvalósítva. Az első 3 évad 10/10, de a korábbi emlékeimmel ellentétben még a 4.-5. évad is alapvetően remek. A 6. elmegy, vannak abban is erős pillanatok, azonban már sűrűsödnek benne az üresjáratok is, és a 7. évadnál kezdődik el az a szétesés, leépülés, amit előzőleg sokkal korábbra datáltam.
Van a szériában egy megfigyelhető legelé tartó ív a minőséget tekintve, de amíg 10-ről 8-ra esik, nekem abszolút elfogadható a teljes kép függvényében. A 7. évad után sajnos már nem a 8-as a végállomás. Újabb és újabb felesleges karakterek - "gyerekorvosok" például -, House karaktere is túl furcsa fordulatokat vesz, amelyek nem igazán érdekesek és az egész történet úgy van csűrve és csavarva, hogy az már messziről sem emlékeztet az első 3 évad mértéktartó történetvezetésére. Karakteridegennek - és sorozatidegennek - mondható történetekkel húzták az írók az időt, mert ki kellett sajtolniuk még két évadot ebből a darabból. Ezért már mindenképpen kár volt.

9/10, mert az első 3 évad, mert House-esszencia, mert Plainsboro, mert mindenki hazudik. Ez a széria elég szépen állja ki az idő próbáját, pedig lassan 20 éves. A sorozatok aranykorában ilyen darabok születtek meg, azért az is elmond valamit, hogy például szemben ezzel ma mi számít igazán jó, erős sorozatnak, mondjuk ami 2020-ban, vagy után készült. Én egy hatalmas szakadékot érzek és nem csak az években.
Bobinan 2022 aug. 31. - 16:43:42
Két hét múlva indul a sorozat török változata, a Doktor Hekimoğlu a SuperTV2-n.
10/10
DUNAWÖLD 2022 aug. 25. - 22:57:46 10/10
Nem követem, ma véletlen volt, a sittes részek jók voltak.
10/10
csonakos 2021 júl. 09. - 00:08:38 10/10

Meg akarsz csókolni, igaz? Mindig is meg akartalak...Rossz a fordítás. Az eredeti így szól: You want to kiss me, don't you? I always want to kiss you...Meg akarsz csókolni, igaz? Mindig meg akarlak...


1/10
pecasroby 2021 jún. 25. - 12:56:54 1/10
Mikor hagyják már abba ezt a szar sorozatot.
Darkside66 2021 máj. 26. - 19:46:09 Előzmény Giulia81
Olyan magas lóról jött ez a hozzászólás, mintha csak House-t hallanám. Attól, hogy egy érzékenyebb, elemző néző (szia csini könyvmoly;) )lehúzza a kedvenc bumburnyákodat, még nem kell folynia a szarkazmusnak a monitorról. Persze értem én, így a negyedik X környékén már nem úgy karcol a cerka, de ne itt hegyezd, ha úgysem tudod leírni vele, amit gondolsz. Jó, azt meg kell hagyni, a párhuzam megállja a helyét, egy kaptafa mind a kettő. A pontszámkülönbség pusztán csak abból adódik, hogy Gregory House-t nemtől függetlenül lehet szívből gyűlölni, míg Meredith Grey-től minden jóérzésű faszi kiütést kap.
5/10
Giulia81 2021 máj. 25. - 17:51:57 5/10 Előzmény dandelion83
Mindenben egyetértek, bennem is pontosan ezek a gondolatok fogalmazódtak meg, de én nem tudtam volna ilyen jól összefoglalni. Köszönöm! Nem is értem az IMDB-n miért nagyobb több, mint 1 ponttal ennek a sorozatnak az értékelése, mint pl. a Grace Klinikáénak, holott abban az ember mindent megtalál, ami ebből hiányzik...
6/10
dandelion83 2021 máj. 24. - 14:27:50 6/10
Nem tudtam megszeretni ezt a sorozatot, pedig nagyon próbáltam. Valahogy olyan ridegen, érzelmek nélkül kezeltek majdnem minden beteget, hogy semmi empátiát nem tudtam érezni irántuk sem. Számomra az egész sorozatnak kissé dokumentumfilm jellege volt, bemutattak egy esetet, majd a megoldását, és jött a következő rész. Futószalagon. Szerencsére a sorozat előrehaladtával próbáltak egyre több érzelmet belecsempészni, több kevesebb sikerrel. Az első néhány évad után már egyre inkább volt az az érzésem, hogy kifulladt az egész, és kicsit sítust váltottak. Nekem ezek lettek a kedvenc évadaim, dacára annak, hogy ezek viszont nem illettek bele a sorozat adta keretbe. A karakterek elég kiforratlanok, és szinte semmilyen jellemfejlődést nem tapasztalunk náluk. Nincs kiindulópont, és valahova eljutás sincs. Csak sodródás. A főszereplő köré épült az egész sorozat, mégis közben az összes mellékszereplő magánéletét bemutatja, de csak mintavétel szerűen, mellőzve minden mélységet. Összességében ez egy végtelenül szomorú sorozat, ami talán fel sem tűnik elsőre, mert a bunkó beszólások elterelik az ember figyelmét. Azoknak ajánlom, akik egy sorozattól csak a kikapcsolódást várják, és a betegségek rejtelmeinek kutatása leköti a figyelmüket. Azoknak, akik mélységet és érzelmeket akarnak a vásznon látni, nem ez lesz a kedvenc alkotásuk.
joey l 2021 ápr. 22. - 13:37:39
IDIÓTA, BEKÉPZELT, AROGÁNS pöcs! Semmi szakmai alázat! Egy zseni nem viselkedik így!!
rövid 2020 dec. 01. - 13:06:08 Előzmény kriszta.g
Ez ahogy látom 2020-ban sem változott! A mentalistánál u.ez! A 3.után 6. aztán az első! Agyalágyult műsor szerkesztők!
bogarász 2020 okt. 12. - 20:19:24 Előzmény convar
Szia! Nem minden részben vannak ritka betegségek, már a második évadban is láthatunk viszonylag ismertebbeket. Olivia Wilde pedig a negyedik évadban csatlakozik, ettől függetlenül Cameron is a sorozatban marad.
convar 2020 jún. 18. - 17:51:10
Sziasztok! Én még csak az első évad derekán járok vele. És a kérdésem az lenne, hogy végig ilyen lesz az epizódok felépítése, tehát hogy minden részben vmi nagyon speciális esettel találják szembe magukat (tehát amikor a kór előfordulási gyakorisága kb. egymillió az egyhez), így aztán próbálják kitalálni hogy mi a baja a páciensnek, vagy ez később változni fog? Ha igen, melyik évadtól?

A másik meg, hogy Jennifer Morrison aka Allison Cameron meddig lesz látható benne? Csak mert azt tudom hogy idővel Olivia Wilde is csatlakozni fog a stábhoz, de gondolom nem Jennifer Morrison mellé, hanem helyett.
kékibéla 2020 jún. 10. - 11:41:48
Most ment az a rész, amiben Foreman Naegleria Fowlerii fertőzést kap. A diagnózis után kb. egy laza "kezeljék!" felszólítással intézi House az esetet. Jó, ez csak egy film, de betegségek terén általában viszonylag korrekt szokott lenni. Ez az amőbás fertőzés viszont alig kezelhető, a túlélés esélye úgy 10%, ha lehet hinni a netes infoknak.
kékibéla 2020 jún. 10. - 11:37:50 Előzmény joey l
Én ismertem olyan, zseni közeli fazont, aki House-nál is bunkóbb volt.
joey l 2020 ápr. 27. - 16:44:43
Alapból egy zagyvaság!!! Haus pedig idióta!!! Mert? Mert aki zeni az nem viselkedik bunkó módra!
10/10
Megmondokmindent 2019 nov. 01. - 20:59:41 10/10 Előzmény Zsul
Totál SPOILER-es kérdés...
Zsul 2019 júl. 01. - 00:11:33
House és Lisa hanyadik évad, hanyadik részében jönnek össze?
10/10
Amiel 2019 ápr. 16. - 14:41:01 10/10
Jó volt ez a sorozat, szerettem. Olyan, amit valamennyiszer képes vagyok újra és újra megnézni, és nem unom meg. Kár, hogy vége lett!

Ha valakinek megvan a teljes széria, minden évad minden része (szinkronosan), vagy ha valaki tud egy tuti helyet, ahonnét letölthető az összes rész vírusok stb. nélkül, légy szíves írjon nekem! Köszönöm!
Összes hozzászólás