Született feleségek / Egy szép napon...

Bakancslistához adom
Desperate Housewives / One Wonderful Day
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjátéksorozat, I / 23. rész, 43 perc, 2005

Értékelés:

1698 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Minden rejtély mögött lappang egy indíték, minden bűntényre van bizonyíték és minden kérdésre létezik válasz, mindössze csak oda kell figyelni, és végül minden titokról lehull a lepel... Végre kiderül számunkra, hogy milyen ember is volt valójában Mary-Alice Young, azaz Angela Forest, válaszokat kapunk a Young-család titkaira és megbizonyosodhatunk a teherről, mely Paul Young vállát évek óta nyomja. Susan _ Mike holmijai között _ rátalál Mrs. Huber naplójára, melyből világosan kiderül, hogy az asszony zsarolta a barátnőjét. Carlos tárgyalásán Gabrielle a tanúskodásával próbálja menteni a menthetőt, miután komoly ultimátumot ad a férjének. Lynette igen furcsa körülmények között kénytelen szembesülni a ténnyel: férje egyik napról a másikra munkanélkülivé lett. Ráadásul erről kizárólag csakis ő tehet! Tom azonban úriember módjára kezeli a kissé megalázó helyzetet és diplomatikus megoldással áll elő... Zack, miután szembesül az életét övező szörnyű hazugságokkal és azzal, hogy az anyja után, az apja is elhagyta, teljesen kétségbeesik. S efelett érzett dühében rátámad Feliciára és csúnyán összeveri, majd pedig őrjöngve ejti túszul Susan-t _ fegyverrel a kezében... Rex orvosai közlik a férfival, hogy milyen következtetésre jutottak az állapotával kapcsolatban: szerintük Bree lehet a felelős az egészsége romlásáért. A hír hallatán bekövetkezik a tragédia... Mike végre beválthatja az ígéretét és bosszút állhat volt barátnőjéért, mégpedig Paul Young-on. A "békés" kis kertvárosi utcácskába, a Lila Akác közbe pedig mindez idő alatt különös és nem túl barátságos új lakók érkeznek!

A műsor ismertetése: Mesés hangulatú külvárosi környék, gyönyörű házak, csodás kertek, kedves és barátságos emberek. Ez nem más, mint a Lila Akác köz! Ebben az idilli, csupa boldogsággal átszőtt utcában élnek a "Született feleségek" férjeikkel vagy éppen férjeik nélkül.

Minden nő álma, hogy egyszer megtalálja élete párját, a férfit, aki mellett igazán az lehet, aki akar. Remek háziasszony, igazi családanya, odaadó szerető (talán ez nem is annyira fontos.) egyszóval: született feleség! Ám a Lila Akác közben mindez csak a látszat. A felszín alatt ezer titok lappang, de egy biztosan: vajon miért vetett véget az életének Mary Alice Young egy szokványosnak tűnő reggelen?

Vegyük hát sorra a "Született feleségeket"!

Itt van először is a már említett MARY ALICE YOUNG - Mindene a család, munkája pedig a háztartási teendők ellátása. Boldogan éldegél férjével, Paullal és kamasz fiával, Zackkel. Napjai csöndes egyhangúságban telnek, mígnem egy végzetes csütörtökön döbbenetes módon a boldog feleség egész egyszerűen fejbe lövi magát.

Aztán LYNETTE SCAVO - aki karrierje csúcsán első terhességekor feladta menedzseri állását, s ettől kezdve főállású anya lett belőle. Négy gyerek, egy férj, Tom, aki állandóan üzleti úton van és milliónyi feladat.

GABRIELLE SOLIS - Nos, neki aztán igazán nem lehet oka a panaszra! Egy elbűvölő hajdani modell, aki hozzáment a jóképű Carlos-hoz. Kitűnő anyagi körülmények között, gyermek híján csak egymásnak élhetnének. Ám Carlos-t csak és kizárólag az üzlet hatja meg, Gabrielle-t pedig a csinos, fiatal kertészfiú...
És íme a tökéletes, ám éppen ezért családja számára elviselhetetlen: BREE VAN DE KAMP. Messze földön híres egészséges főztjeiről, cukrásztudományáról, házi készítésű ruháiról, maga ültette kertjéről, saját kezűleg felújított bútorairól. Két gyermek, Andrew és Danielle édesanyja, s egy elnyomott férj, Rex felesége.

SUSAN MEYER, a gyermekét egyedül nevelő kétségbeesett édesanya megtestesítője. Mióta Karl, a férje egyik napról a másikra faképnél hagyta a titkárnője miatt, Susan nem találja a helyét a világban. Tanácsadója pedig saját tinédzserkorú lánya, Julie. Susan számára azonban felcsillan a remény, az új lakó, a vízvezeték-szerelő, Mike Delfino személyében. Ám van egy kis gond.

EDIE BRITT, a rettenthetetlen pasi-vadász, a vérbeli hódító, az elbűvölő szex-istennő.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Susan Mayer
Lynette Scavo
Bree Van De Kamp
Gabrielle Solis
Carlos Solis
Mike Delfino
Tom Scavo
Mary Alice Young
Julie Mayer
Andrew Van De Kamp
Danielle Van De Kamp
Rex Van De Kamp
Orson Hodge
Karl Mayer
Paul Young
Zach Young
Karen McCluskey
John Rowland
Kayla Scavo
Kaherine Mayfair
Dylan Mayfair
Dr. Adam Mayfair
Bob Hunter
Lee McDermott
Victor Lang
Ian Hainsworth
Betty Applewhite
Matthew Applewhite
George Williams

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2006
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória
  • Golden Globe-díj

    2005
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória
  • Golden Globe-díj

    2007
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
nick név 2023 szept. 28. - 23:40:15 3/10 Előzmény dandelion83
Jó megfogalmazás, egyetértek.
10/10
Kovacs Alexa 2022 nov. 06. - 13:06:48 10/10
Szerintem minden idők egyik legjobb sorozata ez. Már gyerekkoromoban is néztem bár annyira nem fogtam fel. Aztán pár év mulva végig neztem imadtam. Most feleségként ismét el kezdtem és imádom egyszerűen mesterien jó. Ajánlani tudom csak ☺️☺️☺️ 10/10
LuckyG 2022 szept. 28. - 13:25:30
10 év után újra nézem...nem emlékeztem, hogy Lynett Scavo ennyire idegesített volna anno, vagy csak én öregszem, de most nagyon nem bírom elviselni :)) és még mindig nagyon bosszant, hogy szegény Rexszel így elbántak....na mindegy...nálam 10/10
8/10
krisztike.b 2022 aug. 24. - 18:31:25 8/10
Tudja valaki Orson pontosan melyik évadtól meddig szerepel benne?
10/10
vernyikb 2022 ápr. 22. - 05:29:26 10/10
Imádom ezt a sorozatot! Huszadszor is szívesen nézem!
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 24. - 05:20:25 10/10
Egyetlen perce sem kiszàmítható.
Ha ezzel indul a napom, észrevétlenül, szinte eseménytelenül lezajlik.
10/10
DUNAWÖLD 2021 júl. 30. - 02:51:22 10/10
Ritka jó sorozat.
10/10
David Quency 2021 máj. 20. - 20:20:03 10/10
Nagyon nagy egy sorozat! Túlzás, túlzások hátán. Félmegoldások nincsenek benne! Lehet amcsi társadalomkritika, de a jó humor mellett a drámai mélység sem marad el! Aki ezt kieszelte nem csak az emberről tud mindent, de az egész életről.
Éva Vica Csaklós 2021 máj. 06. - 10:05:51 Előzmény Orpheus100
Imádom én is :)
Éva Vica Csaklós 2021 máj. 06. - 10:05:24
Imádom!
Rettentően jól szórakozom rajta, szeretem a szereplő karaktereket is ami számomra fontos egy nézhető sorozat esetén, valamint egyik szereplőben magamra is ismerek...
Valamint amellett, hogy elvileg egy szórakoztató sorozat, a végén nagyon tetszenek a mély és jól összefoglalt tulajdonképpen az élet nagy kérdéseire kérdező és megválaszolt tények, amik igencsak valósághűen tükrözik a mai életet. <3
blaze86 2021 márc. 24. - 13:25:09
Gyakorlatilag a SZF Amerika válasza a brazil szappanoperákra :D :D (Feleségem kezde most visszanézni, korábban nem ismertem, illetve a Szex és NYC-kal kevertem férfiként.)
Annyi még, hogy a híres magyar szinkronszínművészet itt számomra helyenként hallgathatatlan, rettentően affektálnak a legtöbben... (Für Anikó, Hegyi Barbara különösen)
7/10
nikato 2020 aug. 28. - 15:28:44 7/10
Larry Hagmant öröm volt látni a sorozatban, (igaz, sajnos csak 2 epizód erejéig), Láng József hangja zseniálisan állt neki!
7/10
nikato 2020 aug. 28. - 15:26:51 7/10
Bár sose tartozott a kedvenceim közé ez a sorozat, de megint leragadtam az utolsó évadoknál. Ezek kiemelkedtek. De egyébként azért nem szerettem, mert ebben szinte mindenki pszichopata, és sokszor a gonosz győz. Vanessa Williams karaktere volt az aki úgy jött a sorozatba, hogy nem volt gonosz, hanem inkább jópofa karakter, akárcsak az Ugly Bettyben, sajnos nem Spilák Klára hangját kapta, pedig az jobban passzol hozzá. Katherine karakterét utáltam a legjobban, na Ő még talán Felicia-nal is elmebetegebb volt!
MorningGlory 2020 máj. 25. - 19:01:33
Milyen aljas gyilkos volt ez a Mary-Alice. A többiek valahogy a stiklijeikkel is szerethetőek, de ez a nő hányinger. Zseniális, ahogy ezt a hazugságokkal, házasságtörésekkel, gyilkosságokkal teli sorozatot ilyen szerethetővé tudták tenni - még ha tudjuk is, hogy az összes sorozatbeli karaktert egészséges lelkű ember a való életben igyekszik messziről elkerülni.
Ngelina 2020 máj. 22. - 16:55:04
Újra fut az első évad de ez már annyira meg van vágva, hogy a kontinuitás sérült. Csak, hogy még több reklámidőt lehessen eladni, amit az értelmesebbek úgyis áttekernek (mert akinek két perc esze van az ma már élő tévét meg hülye reklámokat úgysem néz, mindent felvesz és áttekeri azt a töméntelen reklámjunkot...Megvágva félbemaradnak a jelenetek, egy mondat innen, egy reakció és slusszpoén onnan...vajon az ABC és a Cherry tudja, hogy ezt művelitek a tulajdonával?Nézhetetlen...pedig az egyik nagy kedvenc nálunk, mégis így inkább már nem nézzük.
MorningGlory 2020 máj. 11. - 14:06:22
Milyen fura, hogy Gabrielle /Eva Longoria/ egy nála 20 évvel idősebb színésznő hangján szólal meg itt magyarul - és mégis, milyen jól passzol a karakterhez.
1/10
csomolungma 2020 ápr. 30. - 10:11:06 1/10
Az egyetlen normalis karakter szerintem, Carlos Solis ....talan meg az egyik homokos urge aki atlatott susanon, es beszologatott neki. Orson meg elment volna csak valamiert elb-...tak a karaktert szandekosan, hisz tobb evadon at normalisan viselkedett.

Spoiler:

Susan egy borzalom!!! Ez lenne egy szeretheto karakter??? Undorito az egesz jelenseg! a 6. evadban majdnem megoli egy masik anya fiat, ahhoz persze joga van....holott a sracra nincs is kezzelfoghato bizonyitek hogy fojtogatta a horcsogfeju lanyat.Persze egy kis szemet szedessel el van intezve Ez beteg!!!
1/10
csomolungma 2020 ápr. 20. - 09:32:17 1/10
Ujraneztem az elso evadot...azert ha jol belegondol az ember milyen gusztustalan egy nemelyik. Pletykasak, erdekemberek, sunyik. Nem is ertem talan az ujdonsag varazsa miatt tetszhetett ez regen.
SPOILER:
Susan konkretan felgyujtja a hazat Idienek,maganlaksertest kovet el, es elsunnyogja...Gabi is egy penzehes, onzo patkany, . Brie meg egy erdekember kis alattomos kigyo mikor bemegy nyalizni M.Gibbosnsnak a bortonbe...hanyas komolyan!
Talan Lynettenek van a legtobb esze vagy intelligenciaja, ami meg eletszeru is....sokszor meg Idie is ertelmesebb, azok legalabb magukat hozzak oszinten.Idie tulajdonkeppen az aki levagja Susan patkany mivoltat. Mindketto hasonlo nem veletlen utaljak egymast.
Susan mikor osszevesz Mike-al erdekes mar nem szivesen targyaljak ki egyutt, de masok maganeletet meg nagyon szivesen pocskondiazzak. A halott baratnojuk csaladjanak eletebe is jogot formaltak belekontarkodni, holott semmi kozuk Mary A. Y. maganeletehez, akar titkahoz!!!
Az ilyen noket messzirol kerulnem az eletemben nemhogy baratnoknek!!!!
Orpheus100 2020 márc. 04. - 13:25:23
A TV4 egy ideje már sugározza. Nem vagyok sorozathívő. Tetézve azzal, hogy férfi vagyok. Mégis, kb. két-három hónapja jobb híján egy epizódnál ragadtam. És azóta nem tudok szabadulni tőle. A képernyő elé szegez. A Port besorolásával ellentétben ez nem vígjáték. Sokkal inkább dráma, iróniával alaposan megfűszerezve. A karakterek emberiek. Olyanok, akikkel nap mint nap találkozhatunk az életben is.
Külön gyöngyszem az epizódok végén hallható, monológ. Néha sokáig visszhangoznak ezek a kvintesszenciák a lelkemben.
10/10
Hellia 2020 febr. 01. - 21:14:39 10/10
Talán nem a legújabb, leglátványosabb alkotás, de ez a sorozat - többek között - számomra is mindig egy különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Fiatalabb koromban emlékszem, anyukám nagyon szerette ezt a sorozatot, és én is szívesen néztem bele egyszer-kétszer, de csak most, évekkel később kaptam kedvet hozzá, hogy az összes részt végignézzem. Hónapokig tartott, de minden percét élveztem. Néha érthető módon bosszantó volt, hogy amint megoldódott egy probléma, jött is a következő, de aztán rövidesen megkedveltem szinte az összes főszereplőt, és így már szívesen néztem végig ezt a nyolc, jó hosszú évadot. :)
A Született feleségek az a fajta sorozat, ami bemutatja, hogy kívülről milyen tökéletesnek tűnik mások élete, de a valóságban valójában milyen áldozatokat kell meghozniuk és milyen nehézségeken kell keresztül menniük. Valahol mindenki küzd valamivel az életében, és ez az első látásra butácska kis sorozat nagyon jól szemlélteti, hogy senki sem kivétel ez alól. Nem biztos, hogy elnyeri a tetszését azoknak, akik csak pár részt tudnak megnézni belőle, de aki időt szán rá és végignézi az egész sorozatot, a végén nagyon fogja hiányolni.
Összes hozzászólás