Személy

Őze Áron

színész, előadó, rendező
Született: 1970. szeptember 5. (49 éves) (Magyarország, Budapest)

Budapesten született 1970-ben, édesapja Őze Lajos színművész volt, bátyja Őze Gábor operatőr. Már az általános iskolában is tagja volt a színjátszókörnek, Újpesten érettségizett, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát Iglódi István osztályában végezte el 1993-ban. Hat évig játszott a Nemzeti Színházban, 2000-től a Pesti Magyar Színház tagja, 2010 és 2014 között igazgatója. 2015-ben a Játékszínhez szerződött, de az utóbbi években az ország számos helyen lépett fel vendégművészként és rendezett is. Játszott egyebek mellett A temetetlen halott és a Sorstalanság című filmekben. 1994 óta a Demoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, 2006 óta az Őze Lajos Művészeti Iskola kuratóriumi tagja és szakmai-művészeti vezetője. 2003-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki. Élettársa Auksz Éva színésznő, két gyermek édesapja.

Hozzászólások

lietta 2016 ápr. 25. - 15:11:03
*Május10/Eötvös10 Városnézõ körutazás. Utasok és típusok. Hegyi Barbara, Õze Áron.Színházalapító, író, SZÍNRE ÁLMODÓ , pszichológus BÁCSKAI JULI
Improvizáció csipetnyi pszichoterápiával. „Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk! Hangulat-és kapcsolatjavító Vándorszínház.
Johann 2011 jan. 03. - 02:48:44
Különös dolog ez. Tavaly, a Pécs Európa Kulturális Fõvárosa rendezvénysorozat keretén belül mutatták be A Föld szeretõje címû Pozsgai Zsolt-filmet. Õze Áron fõszereplésével. Ahogyan korábban is sokszor szerepelt a Pozsgai Zsolt által írt, rendezett vagy akár csak színpadra alkalmazott darabokban Õze Áron. Hosszú múltra (több mint tíz év) tekint tehát vissza a munkakapcsolatuk, barátságnak is lehetett gondolni. Aztán mégis, A Föld szeretõje pesti bemutatója napján Õze Áron elküldte a Magyar Színháztól Pozsgait, fegyelmit is indított ellene. Merthogy idõközben Õze Áron igazgató lett, Pozsgai Zsolt pedig "persona non grata". Különös dolog ez, én a magam részérõl nem is igazán értem. Kár, hogy így alakult.
Digitális Hold-ugrás két hét alatt - Mi lesz a startupokkal?
Digitális Hold-ugrás két hét alatt - Mi lesz a startupokkal?

Gondolatébresztő beszélgetés április 7-én, kedden 14 órától!