Személy

Robbie Williams

előadó, szereplő, színész
Született: 1974. február 13. (44 éves) (Anglia, Stoke-on-Trent, Staffordshire)

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

  1995-ben mindössze 21 évesen hagyta ott a világhírű Take That fiúbandát, hogy két évvel később már első saját lemezével kerüljön az angol slágerlisták élére, köszönhetően az Angels és a Let Me Entertain You című kislemezeknek. Az azóta eltelt közel 20 évben összesen 11 nagylemeze jelent meg, az ezekhez kapcsolódó turnéival szépen fokozatosan az egész világot meghódította, nem mellékesen 17 BRIT Awards-ot is bezsebelve. 2006-ban – a mai napig rekordnak számító – 1,6 millió jegyet sikerült eladnia mindössze egy nap alatt, de az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 000 néző látta őt Knebworth-ben. A 2010-es Take That-újraegyesülés után két évvel indította újra szólókarrierjét, többek között a Candy kislemezdallal, de jelent meg azóta Dizzee Rascallal közös felvétele (Goin’ Crazy), szvinglemeze és különlegességeket tartalmazó válogatás albuma is.

  Lemezei:
  Life thru a Lens (1997)
  I've Been Expecting You (1998)
  Sing When You're Winning (2000)
  Swing When You're Winning (2001)
  Escapology (2002)
  Intensive Care (2005)
  Rudebox (2006)
  Reality Killed the Video Star (2009)
  Take the Crown (2012)
  Swings Both Ways (2013)
  Under the Radar Volume 1 (2014)


  Vélemény:


  2015. november 23. 19:44
  Nem tudom, hogy kell e, fontos e két ilyen nagy kaliberű embert összehasonlítgatni, mint Sinatra és Williams, és azt sem érzem igaznak, hogy meg sem közelíti tehetségben Sinatrát, azért ez erősen szubjektív. Sinatra talán művészileg interdiszciplinárisabb, a filmes múltja miatt, de a hangja jóval kisebb terjedelemben mozog, mint Williamsnek, aki az érzelmeit is erőteljesebben ki tudja fejezni.Ha Sinatrát hallgatom mondjuk 40 percen át, akkor azt érzem, hogy túl egysíkú a stílusa, rideg és távolságtartó. Persze jók a zenék, a Stranger in the night, a My way, az I have got you under my skin, de valahogy nekem az ő stílusa nem elég színes.

  Robbie Williams viszont nagyon sokrétű zenei palettát szólaltat meg, ettől az embertől én rosszat még nem hallottam, és úgy gondolom, értek a zenéhez.
  Ezt a Something stupid c. Sinatra feldolgozást nem is kellett volna megcsinálnia, mert egy ilyen langyi zenénél ő sokkal többre képes, sokkal jobbak az igazán zúzós, rockos, balladisztikus saját számai, mint a Me and my monkey, vagy a Love somebody, amiben aztán az összes rockos elem kevered...

  2013. március 28. 20:06
  Nagyon köszi. :-)

  2013. március 28. 13:18
  Aki ért a zenéhez, eleve nem mondhatja, hogy egy Robbie Williams-feldolgozás jobb mint Sinatra eredetije. Robbie Williams sem hangban, sem tehetségben még csak meg sem közelíti Frank Sinatrát! Véleményem szerint amit N. Kidmannel csináltak a Something stupidból, az nem érdemel egy szót se....

  Összes hozzászólás