Személy

Szinetár Dóra

színész, szinkronhang, ének
Született: 1976. december 17. (47 éves) (Magyarország, Budapest)

Budapesten született, édesapja Szinetár Miklós rendező, édesanyja Hámori Ildikó színésznő. Gyermekkorában énekelni és táncolni is tanult, 1995-ben végzett a Táncművészeti Főiskolán. Pályafutása során tagja volt a szolnoki Szigligeti Színháznak, a Budapesti Operettszínháznak és a Thália Színháznak is, emellett rendszeresen szinkronizál. Háromszor ment férjhez, első férje Lőcsei Jenő balett-táncos, a második Bereczki Zoltán színész volt, jelenleg Makranczi Zalánnal él együtt. Három gyermek édesanyja.


Díjai:
EMeRTon-díj (1999)
Súgó Csiga díj (2005)
Jászai Mari-díj (2006)
Story Ötcsillag-díj (2008)
Cosmopolitan-díj (Az év musical-színésznője) (2007)

Hozzászólások

gladiolus 2017 okt. 18. - 20:02:43 Előzmény filoszemitabéluska
Igen, egyetértek.

Ha adódik egy ilyen életélmény, akkor ahhoz minden szülõ próbál viszonyulni valahogy, és azt láttam egy két ilyen embernél, hogy csak úgy tudják elfogadni a nem teljesen egészséges gyereküket, ha megpróbálják a pozitív tulajdonságait irreálisan felnagyítani, mert gondolom, más esetben összeroppannának.
Véleményem szerint õ most a kijelentéseivel inkább saját magát próbálja vigasztalni, mert õ is tisztában van vele, hogy ez nagyon nagy teher, és igazán nem vágyik erre senki sem.
Mindenesetre nem kellene mindezt az újságok hasábjain kiteregetni, ezeket a dolgokat el is lehet hallgatni, és csak egy szûk körrel megosztani, mert nem érdekli ez az egész világot. Ez egy megrendítõ esemény, amirõl nem kellene beszélni.

Mindenki kap a sorstól kereszteket, az övé úgy tûnik, most érkezett el. Talán mélyebb érzésû és értékesebb ember lesz ettõl a tapasztalástól, mint amilyen eddig volt.
filoszemitabéluska 2017 okt. 11. - 09:47:30
Beteg ez a celebvilág! Egy ilyen hír ott virít az újságosnál 2 példányban is. Lehet, hogy mégsem volt érdemes errõl a sajnálatos tényrõl hivatalos nyilatkozatot adni a sajtónak.
Sokan mindent megtennének az ismertségért, de értelmes ember irtózik tõle. A nyilvánosság leginkább a kiszeltündedonatellácskáknak való. Õk annak is örülnek, ha megjelenik nyomtatásban, hogy síkhülyék.
filoszemitabéluska 2017 okt. 09. - 20:02:35
Nem is igaz, hogy összeszûrte a levet egy mongollal!
offtopic
filoszemitabéluska 2017 okt. 08. - 12:22:05
Pedig a kedvenc töröködet nem is említettem! Azt hittem, csak a török topicját olvasod. Pedig török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja. Üsd a kontyost, ahol éred!
lizbell 2017 okt. 08. - 12:03:28
MODERÁTOR!!!!!!!

Kérem megfékezni ezt a legalja "lényt", mert embernek nem nevezhetõ!!!!!
hanguktaekwondoo 2017 szept. 20. - 18:44:39
Bevallom,különbözõ okokból kifolyólag nem kedvelem a hölgyet, amióta felnõttkorba lépett.
konkrétan irritál.
Az is ellenszenves, ahogyan szülei, mértéket nem ismerve, más, feltörekvõ tehetségek ellenében olyan kegyetlenül nyomták csemetéjüket.
Aztán meg már nyomult õ maga is :-)

De, talán több van benne, mint 3 beírás, amibõl az egyik salaktalanítóra utáló pikírt megjegyzés, a többi meg olyan amilyen.
Tehetséges ember, él, ahogyan tud és legjobbnak látja.
Van benne jószándék, ez a lényeg.

kamaszkorában alkotott egy nagyot, ettõl jobbat azóta se, hiába a glamour. de már ezért érdemes volt énekelni tanulni meg beszédtechnika órákat venni.

Engem annak idején szíven ütött, ahogy az ilyesmi szíven üti a kamaszfiút ha még dédelget magában vmi lelket vagy olyasmit.
https://www.youtube.com/watch?v=uc45wR871AE
kabodikriszta@g - mail.hu 2012 okt. 26. - 10:20:01
Szia Dóra hogy vagy mi újság hogy megy a színészet neked és a Színházi elõadások te vagy a egyik kedvenc színésznõm
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 24. - 00:53:28
wow, micsoda pletyi, bár már szakállas, olyan régi.
szóval, ha Ákos Új világ c. dalának soraiból összeolvassuk a kezdõbetûket, ezt kapjuk: "Én szép Dórám, ne hagyj el! Én élek! Ne dobj el! Dórám! Ne hagyj el!"
:) Na, ezek is megérik a pénzüket :)
A dalszöveg: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/436/akos/uj-vilag-zeneszoveg.html
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 18. - 11:11:52
Esetleg újból le lehet hozni azt a hallatlanul izgalmas cikket, ami arról szólt, hogy "Nóci MAJDNEM leejtette a telefonját".
Ez a cikk az egyik bulvárújság címlapján megjelent, kissé megrökönyödve olvastam, aztán Fábry is megemlítette egyik mûsorában.
De ezen nem szabad csodálkozni. Kell a hízóknak a moslék azaz a szellemi táplálék a reggeli 2kiló lecsókolbász mellé.
offtopic
umma 2012 aug. 18. - 01:30:52 Előzmény Gabriella54
Hát, már nem olvastam el, csak egy címlapon láttam, hogy bezzeg a Szinetár-család mennyire támogatta Bereczki karrierjét, meg anyagilag segítették, meg beleköltözhetett a készbe etc etc.... ha megindul a lavina, ki tudja hol áll meg... nem gondolom, hogy mindez a sajtó ármánykodása volna, csak hát a színészek olyan emberek, akik a közönségnek, pontosabban a látszatnak élnek. Ez sajnos elég feloldhatatlan dilemma. Ha nem lennének látszatnak élõ emberek, nem lennének színészek. Õk mindent kitesznek a kirakatba, de hát így kerek a világ, hogy mindannyian mások vagyunk.
offtopic
Gabriella54 2012 aug. 16. - 23:43:34
Ez azért elég sz@r ügy! Hogy valaki a sajtóból tudja meg, mi történik a testvérével, egyszerûen hallatlan.

Amúgy picit félreértettél, nem azt mondtam, hogy konkrétan az õ esetükben tett bármit is a bulvársajtó!
offtopic
umma 2012 aug. 16. - 18:36:43 Előzmény Gabriella54
Persze, biztos. De nekik is fontosabb volt elõbb a sajtót értesíteni, mint a családot. Dóra 50 éves bátyja az újságból tudta meg, hogy a húga válik; felhívta telefonon, és Dóra csak annyit mondott - majd dumálunk. A báty nem volt olyan fontos, mint a rajongók. Nem mondom, hogy ez baj, miért is lenne az; de a sajtót kár hibáztatni, senki nem fordította õket egymás ellen.
offtopic
Gabriella54 2012 aug. 14. - 18:11:50
Ez az "álompár" olyan hülye megfogalmazás! Szerintem csak plusz terheket raknak két emberre, akiknek ugyanúgy megvan a maga gondja-baja, mint egy "civil" kapcsolatban. Nagyon sokszor a bulvársajtó is hozzáteszi a magáét egy kapcsolat tönkremeneteléhez :(
mulao 2012 aug. 14. - 17:43:44
Meglepõdtem mikor olvastam, a sajtó velem is elhitette, hogy micsoda álompár õk. Bár Dóri és Zoli se szerette szerintem ha a riportokban álompárként konferálták fel õket.
Gabriella54 2012 aug. 14. - 17:24:22
ELVÁLIK SZINETÁR DÓRA ÉS BERECZKI ZOLTÁN - KÖZLEMÉNY
2012. augusztus 10. péntek, 19:35
Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán menedzsmentje pénteken hivatalos közleményt adott ki a mûvészek jövõjérõl. A hír szerint a fiatalok a magánéletben is külön utakon folytatják.

Közlemény
Három hónappal ezelõtt úgy döntöttünk, hogy a magánéletünk közös útjai szétválnak. Mindketten úgy gondoljuk, hogy tartozunk annyival a minket szeretõ, és támogató közönségnek, akik életünk boldog pillanatainak is tanúi voltak, hogy ezen tényrõl is tájékoztatjuk õket.
A döntésünket teljes egyetértésben hoztuk, kapcsolatunk továbbra is egymás tiszteletén, és megértésén alapul, gyermekeinkrõl közösen gondoskodunk.
Mindennek okán kérjük, tartsák tiszteletben azon döntésünket, hogy a továbbiakban a szétválás részleteirõl a saját és családunk magánéletének védelmében nem kívánunk nyilatkozni.
Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán

Jogi nyilatkozat:
Alulírott Dr. Mester Csaba, mint Szinetár Dóra, és Bereczki Zoltán jogi képviselõje nyomatékosan felhívom a média tisztelt képviselõinek figyelmét arra, hogy tartsák tiszeletben ügyfeleim személyiségi jogait, így a fentebb közölt tényeken túlmenõen magánéletük kapcsán valótlan tartalmú, avagy sértõ híradásokat ne tegyenek közzé.
Amennyiben ennek ellenére akár ügyfeleim jó hírnevét, emberi méltóságát, vagy magánszféráját sértõ közlemény kerülne megjelentetésre, úgy ügyfeleim készek arra, hogy a rendelkezésre álló valamennyi törvényes – polgári jogi, de szükség esetén bûntetõjogi – eszközzel megvédelmezzék jogaikat.
Dr. Mester Csaba
mulao 2011 jún. 03. - 14:51:57
Bár sokan kritizálják is Dórit (nem az itteni hozzászólások), és talán van amiben igazuk van, de én mégis úgy gondolom, hogy hozzá hasonló színésznõket kéne ennyire felkapni. Szerintem õ abszolult tekinthetõ példaképnek, intelligens, természetes, nem szállt el, szép énekhangja van, tehetséges és ahogy beszél a gyerekeirõl az is nagyon szerethetõ. Kicsit talán õ is egyfajta példakép a nõknek, hogy van olyan, hogy család és karrier együtt. Tényleg teljesen úgy néz ki, mint 14-15 évesen. Nagyon szerethetõ Zolival, többször is bizonyította már, hogy nem csak musical dalokat tud énekelni, hanem más mûfajban is megállja a helyét. Bár nekem Júliához nem illett, de még mindig õ volt a legjobb Szépség, és a két legjobb Constanze közt van nálam. Mindig olyat olvasok, hogy mindenki Vágó Zsuzsi "Én"-jétõl van oda, de szerintem Dóri sokkal jobb, nekem akkoris Dórival tetszett jobban. Valahogy mindig a Polyák-Homonnay párossal tudom összehasonlítani a Szinetár-Bereczki párost, szerintem Dóriékat eleinte tinibálványnak kapták fel és csak késõbb derült ki, hogy valójában több van bennük. Lilláék meg már kezdettõl fogva inkább a felnõttekhez szóltak, õk valahogy komolyabbnak, idõsebbnek, családiasabbnak hatnak és persze nagyon tehetségesek. Remélem a közeljövõben még mutatják itt-ott, mert most Zoli miatt háttérbe szorult.
10/10
mildi 2010 aug. 01. - 18:20:05 10/10
Tiniként nekem is az egyik példaképem volt, olyan kis természetes, aranyos, õszinte lány volt, annyi idõs, mint én. Széthallgattam a kazettáim, amik mintha rólam szóltak volna utólag kicsit rosszul érintett, hogy elmondása szerint utálta ezeket a dalokat, nem is szereti a pop zenét.
Valóban tehetséges, 14 évesen meglepõen érett alakításai voltak. Persze sokat számít az is, hogy neves mûvészcsalád sarja, de õ azok közé tartozik, aki örökölte is a tehetséget. A hangja nem átütõ, de kellemes, jellegzetes, most is hasonlóan néz ki, mint 15 évesen - nagyon kortalan, a a férjével nagyon szimpatikusak.
10/10
zsoffii 2010 aug. 01. - 00:27:46 10/10
példakép.
10/10
natie 2009 nov. 02. - 19:28:00 10/10
Tehetséges, aranyos, kedves és intelligens színésznõ, gyönyörû hangja van. Bereczkivel pedig a legaranyosabb párost alkotják szerintem, öröm rájuk nézni.
10/10
feeco 2009 szept. 30. - 09:42:36 10/10
Aranyos, kedves, intelligens, gyönyörû - csakúgy, mint a hangja! Hajrá, Dóri!
Összes hozzászólás