Szombati programajánló

Itt a nyárias tavasz, virágoznak a cseresznyefák, megint gurulnak az oldtimerek és a kisautó modellek, de beindult Etyeken is a gasztró! És ez csak pár, zeneiség nélküli program a hétvége szombati napjából!

Budapest Oldtimer Show 2024'

Magyar Vasúttörténeti Park, április 13-14.

Minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, díjmentes parkolás, családos programok, sok ajándék. 2024-ban az Oldtimer Show ismét április közepén kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Parkban: április 13-14. Az Oldtimer Show kiállítása és kiegészítő programjai mellett Európa legnagyobb vasúti múzeuma is megtekinthető. A fő látványosság a mozdony fűtőcsarnokokban lesz, tematikus szekciókban és szóló standokon elhelyezve: KGST korszak autói és motorjai, Nyugat-Európai autók és motorbiciklik, amerikai olasz és angol sportautók, törpe autók és különlegességek. Természetesen az Oldtimer Show-ra jellemző legfőbb látványosság a világháború előtti járművek lesznek, minden eddiginél több külföldi kiállító részvételével.

Tavaszi Etyeki Piknik

Etyek Gasztrosétány, április 13-14.

Ha tavasz, akkor Etyeki Piknik! Vidámság, házias ízek, jó borok és napsütés. Sétálj végig a Gasztrosétányon, és szakadj ki a hétköznapok szürkeségéből! Ami idén is biztosan várható: finom borok, zeneszó, virágillat, ínycsiklandó falatok, kézműves termékek és a környék legjobb pincészeteinek színe-java. Piknikezz és merülj el a hamisítatlan Etyek-életérzésben! 

Mr. Blister modell börze & retro trafik

Óbudai Kulturális Központ, április 13., 9:00

Egy kivételes rendezvény, amely a felnőtteknek híd a gyerekkorukhoz, a gyerekeknek egy izgalmas program az internet nélküli játékok világában. Keresd meg és vidd haza elveszett vagy megkopott régi játékaid! Havonta egy gyereknap mindenkinek jár, mert "Akit az Istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek" A belépés ingyenes.

Sakura ünnep

ELTE Füvészkert, április 13., 9:00

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Cseresznyevirágzás Budán

Budai Arborétum, április 13., 10:00

Tavaszi séta a Budai Arborétumban. Vajon mit jelent a titokzatos kifejezés: ,,hanami" ? És a ,,sakura-ünnep"? A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. A szélben szálló tengernyi virágszirom között "megfeledkezhetünk mindennapjainkról", miközben "elcsodálkozunk" a fajok és fajták különleges változatosságán.

Tavaszi zsongás a Várkert Bazárban - Családi nap

Várkert Bazár, április 13., 10:00

Egész napos tavaszköszöntő családi rendezvény zenével, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, interaktív játékokkal. A tavaszi kézműves foglalkozásaink és az interaktív játékok ingyenesen látogathatók, azonban előzetes regisztrációhoz kötöttek. Sokszínű kézműves foglalkozásainkon készített munkáikkal együtt a tavaszi hangulatot is hazavihetik a gyerekek. A program során különféle kézműves technikákat próbálhatnak ki az érdeklődők.

MEO Design vásár

Eötvös10 Művelődési Ház, április 13., 10:00

Ha szereted a különleges tárgyakat, ékszereket, kerámiákat, ruhákat, kiegészítőket, és érdekel minden, ami design, akkor ne maradj otthon, menj el a VI. kerületbe, az Eötvös utca 10-be! Kortárs magyar tervezők várnak egyedi alkotásaikkal ezen a napon 10 és 18 óra között. Itt igazán könnyű lesz különleges, sehol máshol nem kapható holmikat vásárolnod.

Koncz Zsuzsa: Jelbeszéd 2.0

Papp László Budapest Sportaréna, április 13., 17:00

A koncert címe „Jelbeszéd 2.0”. Ennek egyik apropója, hogy ötven éve, 1973-ban jelent meg az ötödik Koncz-nagylemez, a Jelbeszéd – melynek kivételes dalai, de „hányatott sorsa” (kevéssel megjelenése után betiltották) is kiemelt helyet biztosít az egyébként is igen sikeres életmű albumai között. Az 50. jubileumra a közelmúltban megjelent felújított kiadás, bónusz dalokkal kiegészítve látott újra napvilágot. A másik apropó tehát, hogy a bónusz dalok között ott van a koncert címét is adó, új Bródy János szerzemény, a Jelbeszéd 2.0, mely szándéka szerint az egykori, legendás albumot, tehát múltunkat, köti össze jelenünkkel.

Tavaszi Folk Ünnep @ DÜRER KERT // Kylfingar - Rumproof - Isatha - Mervom

Dürer Kert, április 13., 19:00

Újra dübörög folk-metal a Dürer Kertben! Egy igazi északi hangulatú buli, hazai folk és melodic death metal bandák közreműködésével! Azt est házigazdája ismét a Kylfingar zenekar, akik ezúttal egy speciális szettel állnak színpadra! Az északi epikus-folkmetal hazai képviselőinek első lemeze, a "Halhatatlanok" idén jubileumi korba lépett, így a buli gerincét a korai tételek fogják alkotni, a múlt évben megjelent "Vadak Útján" lemez dalai mellett! A Rumproof legénysége a visszatérésük óta mit sem veszített a lendületéből! Tavasszal újra vitorlát bontanak, hogy igazi őrült táncparketté varázsolják a Dürer kertet!

Vörös István Zenekaros koncert - főszerepben a 80-as évek dalai

MOM Kulturális Központ - MOMKult, április 13., 19:00

A hazai kultrock elsőszámú képviselőjének több mint négy évtizedes pályafutását huszonöt hanghordozó, három DVD-lemez, számtalan élő koncert és zajos közönségsiker fémjelzi. Ha azt mondjuk, Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom…,Kutya világ, Minden viharon át, Ne zavarjon senki, Magányos utazó, vagy a legújabb sikerdala, a Minden percért kár, a tinédzsertől a nagy generációig mindenki azonnal rávágja: Vörös István. A népszerű énekes, gitáros, dalszerző 17 évesen került Radics Béla helyére a Nevada zenekarba, majd a Hadirock, Prognózis, Vörös István és a Prognózis megalapítása után 1999-től saját nevén koncertezik, jelennek meg lemezei.

Gulu Gulu, PLUTÓ, Bufo Alvarius

Gödör, április 13., 19:30

Izgalmas post-punk parti, a maguk nemében páratlan budapesti gitár-zenekarokkal. Gulu Gulu (post-punkos shoegaze), Plutó (post-punkos rockandroll), Bufo Alvarius (post-punkos stoner). Dobok, basszusok, gitáokr, szinti, szaxofon, ének, vokál, dalszövegek, elszállás, tánc és zúzás.

Csinibaba Party – Koncert + Retro disco

Az Orfeum, április 13., 20:00

Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar egy igazán laza és pörgős Csinibaba bulival érkezik az  Orfeumba. Valódi retro életérzés a zenében, hangulatban és megjelenésben egyaránt. Idézzétek hát fel a beat- és tranzisztor kor, a Hungária és Dolly Roll korszak hangulatát most, a mikrocsip korszak végén, a mesterséges intelligencia korának küszöbén! A koncert után classic disco a 70-es, 80-as, 90-es évek slágereivel.

Az EP Security bemitatja: Bágyi Balázs New Quartet

Budapest Jazz Club, április 13., 20:00

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, aki húszas évei óta vezeti saját zenekarait. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élményt nyújt. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz-zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában is.

Jupiter szelleme köd és Holdunk óriásai

Svábhegyi Csillagvizsgáló, április 13., 20:30

A hűséges égi kísérő felfedi egyik legősibb és legnagyobb kráterének a titkait. Majd a Nektárok tengerének a partján lévő hatalmas krátert észlelhetik. Végül távcsőóriásukat egy közeli planetáris köd felé irányítják, melynek fehér törpe csillagát és annak ledobott gázrétegeit láthatják.

I love 2000's pres.: PEAT JR. & FERNANDO FEAT SHEELA JUBILEUM 20

Cinema Hall Budapest, április 13., 21:00

20 évvel ezelőtt született meg Peat Jr. & Fernando feat Sheela bombasztikus triója. Az elmúlt 2 évtizedben számtalan éjszakát buliztunk végig ikonikus slágereikre, mint a "Hiányzol", "Szerelem száll" vagy az "Itt a nyár". Április 13-án visszaköltözik Budapestre a hamisíthatatlan ezredfordulós disco hangulat!

Blackout Weekender: Black Sun Empire, Neonlight, Emperor, DLR, Imanu, Myselor, Rohaan

A38 Hajó, április 13., 21:00

A pénteki Dope D.O.D. koncert elmarad, ez érinti a Blackout Weekendert is. A Blackout csapattal úgy döntöttek, hogy mindkét nap korábban fog kezdődni a program, pénteken 22 órakor, szombaton 21 órakor. A pénteki lineuphoz csatlakozik Incident, a szombati napon a két Vision előadó Imanu és Rohaan egészíti ki a felhozatalt. A Blackout Weekender, Blackout M és Blackout L, valamint a szombati Imanu+Rohaan és Blackout április 13-ai jegyek érvényesek a teljes szombat estére 21 órától.

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot, április 13., 22:00

Minden péntek és szombat éjszaka! A belépés INGYENES!

Ingyenes Jam Session Estek: FREE BJC Jam Session - Gyárfás István Trio

Budapest Jazz Club, április 13., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.