Vasárnapi programajánló

A pörgős szombat kifárasztotta a vasárnapot, de azért akad móka elég. Sőt! A skanzeni ünneplés átkúszik az ünnepnapra is! A családok ma Vízipókkal és barátaival találkozhatnak, hogy aztán a szülők valamilyen koncerten pihenjék ki a bogaras traumát, míg a fiatalok mondjuk otthon tévéznek.

MIAMOR PÜNKÖSD | A RÓMAI-PARTON!

Miamor Római, május 18-20.

Menj Te is a Római-partra a pünkösdi hétvégén, nem bánod meg! Kicsiket és nagyokat is várnak!

Budapesti Kölyök Fesztivál

Campona, május 18-19.

Kelet-Magyarország leglátogatottabb gyermek-élményhétvégéje 2024-ben már Budapesten is!

KoreaON 2024 | Koreai kulturális fesztivál

Hungexpo B pavilon, május 18-19.

Május 18-19. között idén is ingyenes és változatos programokkal vár KoreaON 2024 a Hungexpo B csarnokában. Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és Hanyou Alapítvány. Az ingyenes programokon a szervezők minden korosztályra gondoltak, így a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja majd a neki való szórakozást. Az egész napos nagyszínpadi produkciók mellett közel 1500 nm-en ismerkedhetnek meg a látogatók a távoli ország kulturális értékeivel.

Budapest Comic Con 2024

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, május 18-19.

Képregény őrültek, sorozat és film fanatikusok, Cosplay és anime mániások, ifjú jedi padawanok, valódi szuperhősök ne csináljatok más programot! A sikeres 2023-as rendezvény után, máris érkezik a 2024-es, egyben már a harmadik Budapest Comic Con! 2024-ben a szervezők ismét arra törekszenek, hogy minél színvonalasabb és sokszínűbb rendezvényt biztosítsanak a közönség számára. Céljuk, hogy minél több külföldi és magyar színészt, képregényalkotót, hazai és nemzetközi árust hozzanak el a rendezvényre.

Board Game Expo - A társasjáték kiállítás

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, május 18-19

Idei évben először nyitja meg kapuit a Board Game Expo, a Budapest Comic Con társrendezvénye. Célja, hogy a tárasjátékok szerelmesei ne csak szűk körben, hanem más rajongókkal együtt hódolhassanak szenvedélyüknek. A Board Game Expo-t együttműködésben a legnagyobb magyar kiadókkal szervezik, hogy biztosan jól érezzétek magatokat! A Board Game Expo, Budapest Comic Con jeggyel vagy bérlettel ingyenesen látogatható. 

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), május 19-20.

2024. május 19–20. között idén 13. alkalommal rendezik meg a Pünkösdi Örökség Ünnepez, a szellemi kulturális örökség közösségeinek találkozóját a szentendrei Skanzenben. Idén a kézműves hagyományokat gyakorló közösségek kerülnek fókuszba. A pünkösd két napján zajló rendezvény bepillantást enged a közösségek színes hagyományaiba. A program során a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben.

Családi vasárnap - Vízipók és barátai

Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Tér (volt Olof Palme Ház), május 19., 10:00

Május 19-én ismét interaktív családi vasárnap a Millennium Házában! Az programon kicsik és nagyok a vízi élővilággal és Vízipók barátaival ismerkedhetnek meg testközelből. Hazai tavaink, folyóink ízeltlábú-világát kevéssé ismerik az emberek. A vízi élővilág képviselői közül a halak, békák, a vízisikló még csak-csak ismertek, azonban a vízi gerinctelen állatok birodalma rejtve marad a szemek elől. Ezeket a vízi lényeket mutatja be nekünk a Vízipók-csodapók rajzfilm sorozat. Ezen az eseményen egy interaktív vízi élővilág bemutató során ismerhetjük meg Vízipók barátait: molnárkák, víziskorpiók, csiborok, csigák, kagylók és szitakötők is vannak köztük. Ezeknek az állatoknak kiemelten fontos a szerepük a vizeink természetességének megőrzésében!

Multikulti a 16-17. század zenéjében

Magyar Zene Háza (Koncertterem), május 19., 11:00

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Tóth Árpád ezúttal az évszázadokkal ezelőtti multikulturalizmust helyezi nagyító alá.

Rádió 1 Születésnapi Fesztivál

Budapest Park, május 19., 17:00

Újra Rádió 1 Születésnapi Fesztivál 2024. május 19-én, Pünkösd vasárnap a Budapest Parkban!
Ünnepelj velük és bulizzatokk együtt az igazi mai slágerekre!

Achelous [GR] | Evermind | Crash & Ride | Despair | The Fifth Page

S8 Underground Klub, május 19., 18:30

Program: 18:30 Kapunyitás, 19.00-19.40 Despair, 20.00-20.40 The Fifth Page, 21.00-21.40 Evermind, 22.00-22.40 Crash & Ride, 23.00-00.00 Achelous (GR)

Anneke van Giersbergen - Heavy Strings Tour

MOM Kulturális Központ - MOMKult, május 19., 19:00

űAnneke van Giersbergen holland énekesnő már nagyon korán megszerette a zenét. Fiatal lányként leginkább popzenét hallgatott, Barbra Streisand és Kate Bush-t, de mindez megváltozott, amikor bátyja megismertette vele a heavy rockot és a metált. A himnuszszerű dalok, az erőteljes ének és a sötét hangulat azonnal metalheaddé tette Anneket. 2021-ben egy holland talkshow felkérte Anneket, hogy adja elő a "Nothing Else Matters" című számot egy vonósnégyessel, hogy megünnepeljék a Metallica 40. évfordulóját. Ruud Peeters hangszerelő készített egy gyönyörű előadást, és megszületett az ötlet egy új együttműködésre.

Az Euro Protect bemutatja: Ladányi Gábor Trio

Budapest Jazz Club, május 19., 20:00

A trió kizárólag Gábor saját kompozícióit adja elő. Különböző zenekarok tagjaként szerzett tapasztalatait ötvözte triójában, melyben többféle stílus elemei felfedezhetőek, köztük a jazz, blues, funk, és balkáni zene hangzásai. Az improvizációt kamarazenének tekintik, ahol minden tag szerepe egyformán fontos.

Marco Mendoza

BackStage Pub, május 19., 20:00

Az amerikai rock muzsikus május 19-én, vasárnap este lép fel Budapesten, a korábban már számos alkalommal letesztelt BackStage Pub színpadán. Ezúttal angol zenésztársai, Drew Lowe gitáros és Chris Allan dobos társaságában érkezik fővárosunkba. Marco Mendoza 2007 óta szólólemezeket is megjelentet - legutóbb 2022-ben 'New Direction' címmel -, de olyan zenekarokban is játszott korábban, mint a Whitesnake, Thin Lizzy, Blue Murder, The Dead Daisies, Ted Nugent vagy akár a Journey. Szólóban már kilencedik alkalommal, 2022 ősze után tér vissza Budapestre a kiváló basszusgitáros.

Egri János jr Trio feat Duka Laci

IF Cafe, május 19., 20:00

Egri János junior triójában ezúttal a Roby Lakatos díjjal is kitüntetett virtuóz jazz hegedűst Duka Lacit hallhatjátok.