10 sztár, akinek örökre megváltozott a karrierje, miután meztelen jelenetet vállalt

Habár meztelen színészeket már az olyan ősfilmesek is szerepeltettek, mint Georges Méliès, még mindig elég nagy dolognak számít a pucérkodás a vásznon. Az alábbi művészek például tudnának mesélni!

Dakota Johnson

Habár Dakota Johnson Don Johnson és Melanie Griffith lányaként nem mozgott idegenül a film világában, eleinte csak kisebb szerepeket kapott olyan produkciókban, mint a Social Network – A közösségi háló vagy a 21 Jump Street – A kopasz osztag. A szürke ötven árnyalata című szoftpornó adaptációja azonban egy csapásra sztárrá avatta – annak ellenére is, hogy a filmnek és folytatásainak nem volt egyértelműen kedvező a fogadtatása (a hatalmas bevételek ellenére sem). Ez azonban nem változtatott a tényen, hogy a „mamipornó” úgy beindította Johnson karrierjét, hogy ma már nemcsak olyan igényes alkotásokat tudhat maga mögött,

mint a Vakító napfényben, a Sóhajok, a Húzós éjszaka az El Royale-ban vagy Az elveszett lány, de saját produkciós cége is van.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Sydney Sweeney

Ha Sydney Sweeney szóba kerül egy társalgásban, azonnal a testére terelődik a szó, hiszen fiatal kora ellenére (szeptemberben lesz 27 éves) máris arra építette az egész karrierjét, hogy szinte minden fontosabb szerepében ledobja a ruháit. Sweeney pucérkodása az Eufória című HBO-sorozat Cassie-jeként kezdődött, amiért sokat kritizálták az alkotókat (mivel a sztori szerint a karakter még nincs 18 éves). A színésznőt azonban mindez cseppet sem zavarja, és az Eufóriát követően is nagy örömmel vállalt meztelen jeleneteket, például A kukkolók című Hátsó ablak-parafrázisban, aminek köszönhetően 2021 legemlékezetesebb filmes szexjelenetei című összeállításunkba is bekerült.

Forrás: HBO Max


De a legszebb az egészben, hogy

Sweeney egyáltalán nem csak a testének köszönheti a sikereit,

hiszen közben elképesztően tehetséges is, ahogy azt az Eufórián kívül egyebek mellett az Éles tárgyakban vagy A szolgálólány meséjében is bizonyította.

 

Itt is az övé az egyik

A 10 legemlékezetesebb meztelenkedés 2022-ből

Anya Taylor-Joy, Ana de Armas és Sydney Sweeney sem volt szemérmes.

Tovább

 

Emilia Clarke

A Trónok harca sztárját is egy csapásra világszerte ismertté tette a népszerű fantasyszéria első évadában vállalt meztelen jelenete, amelynek köszönhetően mindössze 23 évesen a legjobban fizetett tévés színészek közé is bekerült. Clarke-ot azonban épp fordítva határozta meg a pucérkodás, mint Dakota Johnsont vagy Sydney Sweeney-t, mivel ő nem feltétlenül érezte komfortosan magát ezeknek a képsoroknak a felvétele közben; ami egyrészt azt eredményezte, hogy miután idősebb és tapasztaltabb lett, már a Trónok harca munkálatai közben sem hagyta magát azzal zsarolni, hogy mindenképpen vállaljon el egy-egy meztelen jelenetet, különben csalódást okoz a rajongóknak, másrészt a színésznő eldöntötte, hogy nem hagyja, hogy beskatulyázzák,

így nemet mondott például A szürke ötven árnyalata főszerepére, és azóta sem jellemző, hogy pucérkodna a vásznon.
Forrás: HBO Max

 

Meg Ryan

A fenti színésznőktől eltérően az egykori romkomkirálynő karrierjére kifejezetten negatív hatással volt, hogy elvállalt egy meztelen jelenetet. Talán ott követte el a hibát, hogy addigra a közönség már annyira megszerette az olyan romantikus vígjátékok bűbájos naivájaként, mint a Harry és Sally, A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában vagy a Francia csók, hogy

a nézők egyenesen sokkot kaptak, amikor meglátták a Jane Campion által rendezett 2003-as erotikus thriller, a Nyílt seb merész ágyjelenetében.

Szóval talán nem volt túlzás Hová tűnt Meg Ryan? című korábbi cikkünkben a sztár hanyatlásának egyik okaként hivatkozni a Nyílt seb sokat vitatott képsora által kavart sz*rviharra – hiszen igaz, hogy a sztár azóta elbaltázott plasztikai műtéteivel még rátett pár lapáttal a dologra, de már ezután sem volt ugyanaz a karrierje, mint korábban.

Forrás: Film Café

 

Járj utána a többi oknak is!

Hová tűnt Meg Ryan?

Egykor a romantikus komédiák koronázatlan királynője volt – mára teljesen eltűnt a süllyesztőben. Öt pontban jártunk utána, mi lehet az oka annak, hogy a november 19-én kerek hatvanadik szülinapját ünneplő sztár gyakorlatilag kiírta magát Hollywoodból.

Tovább

 

Halle Berry

Halle Berry nem kevesebbet köszönhet egy meztelen jelenetnek, mint az Oscar-díját, mert bár igaz, hogy nem a Szörnyek keringőjében vállalta be először a meztelenséget, hanem a fél évvel korábbi Kardhalban, de innen vezetett egyenes útja a későbbi film kendőzetlen képsorához, hiszen saját bevallása szerint is azért vállalta el a hackermese toplessjelenetét, hogy legyőzze a pucér felvételekkel kapcsolatot félelmét. Ami szemmel láthatóan sikerült neki:

elképesztő figyelni, mennyire uralja a jelenetet, és hogy milyen jól érzi magát a bőrében – talán megkockáztathatjuk, hogy nemcsak a karaktere, hanem ő maga is.


Margot Robbie

Sokakhoz hasonlóan a Barbie sztárja is egy csapásra befutott, miután meztelen jelenetet vállalt: az ő sikerének titka abban rejlett, hogy

nagyon jól választotta ki, hogy melyik filmben dobja le a ruháit.

A szóban forgó alkotás ugyanis Martin Scorsese A Wall Street farkasa című életrajzi szatírája volt, amelyben Robbie alakította a(z anti)hős feleségét, és még a menedzsere is azt mondta neki, amikor egy kicsit elbizonytalanodott, hogy „ha valamikor muszáj meztelenkedni, akkor arra Scorsese a megfelelő rendező”.

Forrás: Pro Video


A direktor és az alkotás mellett persze a színésznő sokat köszönhet saját helyzetfelismerő képességének és józanságának is, hiszen a csábítási jelenetben Scorsese felajánlotta neki, hogy ha jobban szeretné, vegyen fel egy köntöst, de Robbie úgy érezte, az nagyon karakteridegen lenne. „Naominak pont az a lényege, hogy

a teste az egyetlen valutája ebben az anyagias világban,

szóval amikor Marty kedvezni akart nekem ezzel a köntösös lehetőséggel, úgy voltam vele, hogy »nem, meztelennek kell lennem, hiszen Naomi ezzel kiteríti az asztalra a lapjait«” – magyarázta a sztár.


Sharon Stone

Elég ambivalens módon Sharon Stone egy olyan jelenetnek köszönheti az egész karrierjét, amivel kapcsolatban csúnyán átverték – legalábbis saját bevallása szerint; az ügyben ugyanis eltérnek az emlékei Paul Verhoeven rendezőétől. Történt ugyanis, hogy az Elemi ösztön kihallgatási képsorának forgatásakor a direktor arra kérte a színésznőt, hogy vegye le a bugyiját, mivel amikor keresztbe teszi a lábát, túlságosan megcsillan a fényes anyagon a kamera. Szóval a színésznő csak annak tudatában ment bele a dologba, hogy a nemi szerve nem fog látszódni a filmben, és csak egy elővetítésen szembesült a végeredménnyel. Annak ellenére, hogy nagyon nem tetszett neki, hogy a direktor becsapta (állítása szerint fel is pofozta Verhoevent), úgy gondolta,

a dolog nagyon passzol Catherine Tramell karakteréhez, így nem vágatta ki a mozzanatot, ami azóta is minden idők egyik legtöbbször megállított filmjelenete.

Forrás: InterCom

 

Az egyiket már tudod - de mi lehet a többi 14?

15 dolog, amit nem tudtál az Elemi ösztönről

Tényleg a színészeket láthatjuk a szexjelenetekben? Hogy is volt a hírhedt kihallgatásos jelenettel? Íme minden, amit mindig is tudni akartál minden idők egyik legjobb (szombaton ismét adásba kerülő) erotikus thrilleréről, de sosem merted megkérdezni!

Tovább

 

Brooke Shields

Brooke Shields helyzete még Sharon Stone-énál is visszásabb, hiszen őt még az Elemi ösztön sztárjánál is sokkal jobban kihasználták a rendezők, mivel ikonikus meztelen jeleneteire egytől egyig gyerekkorában került sor. Mindössze 11 éves volt, amikor leforgatta a Csinos kislányt, amelyben egy 12 éves prostituáltat játszott, majd pár évvel később A kék lagúnában is voltak meztelen jelenetei (amelyek forgatásakor, ahogy arról nemrégiben saját podcastjében vallott, a stábból senki sem készítette fel férfi partnere nemi szervének látványára).

Ezt követően még mindig csak 16 évesen a Végtelen szerelemben alakított egy olyan karaktert, aki a sztori szerint szintén igen fiatalon él szexuális életet,

és az egyik szexjelenet forgatása közben Franco Zeffirelli rendező arra vetemedett, hogy fizikailag inzultálta az ifjú színésznőt, hogy minél hitelesebb legyen az arcán az eksztázis (konkrétan megcsavarta a lábujját).

A kék lagúna. Forrás: AMC

 

Így vallott minderről maga a színésznő

Rettenetes élmény volt Brooke Shieldsnek A kék lagúna forgatása

A Brooke Shields: Csinos kislány című dokumentumfilmben az egykori gyereksztár arról mesél, hogyan szexualizálták és tárgyiasították gyerek- és kamaszkorában a filmipar férfi szereplői.

Tovább

 

Eva Green

Eva Greennek hatalmas szerencséje, hogy nem jutott Maria Schneider sorsára, akinek sosem sikerült igazán feldolgoznia, hogy Bernardo Bertolucci rendező kihasználta Az utolsó tangó Párizsban szexjelenetei kedvéért. A francia színésznő ugyanennek a direktornak egy jóval későbbi, Álmodozók című filmjében vállalt szerepet abszolút kezdőként, és a játékidő nagy részében meztelenül kellett mutatkoznia, sőt, több merész szexjelenete is volt.

Green nem bánta meg a dolgot, mivel gyönyörűnek találta a szokatlan szerelmi történetet, ráadásul ennek köszönhetően került fel azonnal mindenki radarjára a film világában.

Később azonban nagyon vigyázott rá, hogy ne skatulyázzák be a meztelenkedő színésznők közé, és kifejezetten küzdött azért, hogy a 2006-os James Bond-filmből, a Casino Royale-ból kimaradjon egy indokolatlan pucérkodás.

Forrás: Budapest Film

 

Ewan McGregor

Habár ma már nem jellemző rá a meztelenkedés, a hollywoodi férfi színészek közül Ewan McGregor az, aki talán a legtöbb időt töltötte pucéran a vásznon, mivel fiatalon igen nagy kedvvel vált meg a ruháitól – akár a Peter Greenaway-féle Párnakönyv erotikus jeleneteit, akár a Trainspotting gatyaletolását, akár a Velvet Goldmine villantását vesszük. McGregornak semmi baja nem volt ezekkel a képsorokkal, mivel úgy véli, hogy a filmek valahol a valóságra reflektálnak, és az életünknek ugyanúgy a része a romantika és a szex is –

szóval miért is ne lehetne ezt is megmutatni?

Ez a szabadság és felszabadultság meglátszik a sztár szerepválasztásain is, és határozottan jót tett a karrierjének. Saját bevallása szerint egyébként ma már azért nem forgat annyi meztelen / szexjelenetet, mert nem akarja, hogy a partnernői kizsákmányolva érezzék magukat ezek felvétele közben.

Párnakönyv. Forrás: Budapest Film

 

(via Looper)

 

Ez is érdekelhet

6 sztár, aki bevállalta a teljes meztelenséget

Összeszedtünk fél tucat bátor színészt, akiknek volt merszük pucérra vetkőzni a kamerák előtt – és azt is kiderítettük, miért vállalták a sokak számára elrettentő feladatot.

Tovább