Jön a „rendes” Amerikai pite 5.!

Évek óta hallani, hogy újabb mozifilmes folytatás készülhet a pikáns komédiafolyamhoz. Most úgy tűnik, tényleg megvalósul – már a forgatókönyvírója is megvan.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a régóta híresztelt Amerikai pite 5. munkálatai végre megkezdődtek a Universalnál, ahol

egy bizonyos Sujata Day már javában dolgozik a scripten, amit saját ötlete alapján ír, és ígérete szerint fel fogja frissíteni a franchise-t.

Amerikai pite. Forrás: InterCom


Dayt elsősorban színészként ismerhetjük (szerepelt például a Bizonytalan című szériában), de rövidfilmeket és sorozatepizódokat is írt és rendezett már, 2020-ban pedig kijött bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Definition Please is (amit szintén ő írt és rendezett).

„Megszállottan rajongok a pikáns vígjátékokért,

és az Amerikai pite az egyik legnagyobb kedvencem! Nagyon izgatott vagyok, hogy ezen a filmen dolgozhatok” – írta ki a Twitterre az alkotó, aki azonban azt nem pontosította, hogy csak forgatókönyvíróként vagy direktorként is részt vesz a projektben.


Az Amerikai pitéről egyébként folyamatosan lehetett hallani az elmúlt években, hiszen az első három mozifilm után, a negyedik mozifilm előtt rendszeresen érkeztek hozzá a rögtön DVD-re forgatott folytatások, a 2012-es Amerikai pite: A találkozót követően pedig 2020-ban streamingen mutatták be az American Pie Presents: Girls' Rule című, csak női szereplőkkel forgatott részt, ami már a kilencedik volt a franchise darabjai közül.

Idén nyáron Stifler mamája, azaz Jennifer Coolidge gondoskodott róla, hogy egy darabig megint beszédtéma legyen az Amerikai pite.


(via NME)