Jön az élőszereplős Bambi – találd ki, ki rendezi!

Hivatalosan még nem jelentették be, de a Disney már javában tárgyal egy nemrégiben Oscar-díjat nyert alkotóval.

Hamarosan újabb darabbal gyarapszik az élőszereplős Disney-remake-ek sora. A Felix Salten regényén alapuló 1942-es rajzfilm új verziójának elkészítését egyébként már évek óta tervezi a cég: 2020-ban jelentették be, hogy Geneva Robertson-Dworet, a Marvel Kapitány és Lindsey Beer, a Sierrea Burgess egy lúzer forgatókönyvírója jegyzi a scriptet – ezt követően azonban semmit sem lehetett hallani a projektről.

Nem tudni, hogy a szóban forgó forgatókönyv ugyanaz maradt-e, most mindenesetre kiszivárgott a remake rendezőjének a személye: nem mással folytatnak tárgyalásokat, mint azzal a Sarah Polley-val, akit még gyerekszínészként ismerhettünk meg a Váratlan utazás című sorozatban, majd forgatókönyvíróként és direktorként kezdett tevékenykedni.

Sarah Polley az Oscarjával. Forrás: Lionel Hahn / Getty Images


Olyan filmeket jegyez, mint az Egyre távolabb, a Volt egy tánc és az Apáim története; legutóbbi munkája, a Women Talking pedig idén elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat. A tervek szerint a rendezésében készülő Bambi Az oroszlánkirály-remake-hez hasonlóan fotórealisztikus CGI-jal valósul meg, de ennél sokkal többet egyelőre nem tudni a projektről.

A Disney-féle mesét viszont minden bizonnyal beelőzi egy másik feldolgozás: állítólag még az idén megérkezik a Bambi: The Reckoning, a jól ismert történet horrorátirata, a Micimackó: Vér és méz mögött álló rendkívül tehetségtelen rendezőtől. Ami pedig az élőszereplős Disney-remake-eket illeti: legutóbb A kis hableányt láthattuk,

legközelebb pedig a Rachel Zegler és Gal Gadot főszereplésével készülő Hófehérkét, a Barry Jenkins által jegyzett Mufasa: The Lion Kinget, majd a Lilo és Stitchet nézhetjük meg,

amit a Marcel the Shell with Shoes On című Oscar-jelölt animációs film révén ismertté vált Dean Fleischer Camp rendez.

 

A legjobbak egyike

Ők korunk legjobb rendezőnői

Március eleje óta játsszák a magyar mozik a Marvel Kapitány című szuperhősfilmet, amelynek nemcsak a főhőse nő, hanem két rendezője közül az egyik szintén. De Anna Bodenen kívül is tevékenykednek nagyszerű női direktorok – mi épp egy tucatot találtunk. Íme az első hat!

Tovább



(via The Guardian)