Új filmeket jelentett be a Marvel

Egy, a vásznon hányattatott sorsú szuperhőscsapat érkezését is belengették.

A Marvel fázisokra osztja filmes univerzumát. Eddig három futott le, de ez is egy nagyobb egységet képezett, ami a The Infinity Saga címet viseli, utalván az eddigiekben központi szerepet játszó végtelen kövekre, amelyek felbukkanása vezetett el Thanos nevezetes csettintéséig. Az epikus finálé (Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték) után a Pókember: Idegenben afféle epilógus és átkötés volt, hiszen abban már (spoiler: bár mint kiderült, kamu volt, mégis) meglebegtették a multiverzum létezését.

A negyedik fázis fő történetszáláról még semmit nem tudunk, de az biztos, hogy a multiverzum központi szerepet fog játszani benne. A korábbiaknál jóval több fejezetet kap ez a szakasz, most, hogy a filmek mellett tucatnyi sorozat is besorolt az MCU-ba (a Carter ügynök kánon maradt, de a SHIELD már hamar elvált attól, ahogy a Netflix sorozatait is elvileg kiszórták, habár pletykálják, hogy Jessica Jones, Fenegyerek és a Megtorló az őket alakító színészekkel tűnnek majd fel az MCU-ban), és ezek ugyanolyan fontos alkotóelemei ennek a gigászi történetnek, mint mozis társaik. Magyarán: aki képben akar maradni, annak bizony elő kell fizetnie a hazánkba várhatóan nyáron érkező Disney+-ra.

Néhány címről már eddig is tudtunk, ám most a Marvel újabb filmekről lebbentette fel a fátylat, és ehhez egy remek hangulatú videót is készítettek, amiben egyúttal összefoglalják az eddigieket. A videóban három jövendő filmből láthatunk részleteket, a legvégén pedig egy régóta várt címet lengetnek be:

 

Így néz ki a negyedik fázis:

 

Filmek:

Fekete Özvegy (2021. július 9.)

 

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021. július 9.)

 

Örökkévalók (2021. november 5.) – ezt a friss Oscar-díjas Chloé Zhao rendezte

 

Spider-Man: No Way Home (2021. december 17.) – John Watts harmadjára is beült a rendezői székbe

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022. március 25.) – Sam Raimi rendezi

Thor: Love and Thunder (2022. május 6.) – a Thor: Ragnarök után ezt is Taika Waititi rendezi

 

A frissen bejelentettek:

Black Panther: Wakanda Forever (2022. július 8.) – A Fekete Párduc után ezt is Ryan Coogler rendezi. Chadwick Boseman halála után a Marvel bejelentette, hogy nem castingolják újra T'Challát, helyette más ölti fel a hős jelmezét. A rajongók petíciót indítottak, hogy a színész örökségéhez méltóbb lenne, ha a karakter maradna, mert Boseman egy szimbolikus erővel bíró példaképet teremtett a vásznon T'Challa alakjával.

The Marvels (2022. november 11.) – a Marvel kapitány folytatása. A címszereplő Brie Larsen mellé a saját sorozatban bemutatkozó Ms. Marvel, és a film első részében kislányként, majd a WandaVisonben már felnőttként látott Monica Rambeau.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2022. február 17.) – Peyton Reed visszatér rendezőként. Az alcím alapján a két miniatűr szuperhős a rendkívül izgalmas, felfedezetlen kvantumtérben fog bolyongani.

A galaxis őrzői 3. – Twitteres balhéja után a Marvel kirúgta az előzőeket jegyző James Gunnt, ám a DC gyorsan lecsapott rá, hogy megrendezze az Öngyilkos osztag második részét. Ezután a Marvel mégiscsak visszafogadta Gunnt, így szerencsére ő vezényelheti le az s-fejek (plusz Thor) újabb bolond kalandját. Egy rövidfilm is készül The Guardians of the Galaxy Holiday Special címmel, ez szintén 2022-re van időzítve.

Fantasztikus Négyes (valamikor) – A hírek szerint Jon Watts rendezi.

 

Sorozatok a Disney+-on:

WandaVision (kritikánk itt olvasható)

A Sólyom és a Tél Katonája (kritikánk itt)

Loki (2021. június 11.)

 

What If...? (2021 közepe) – animációs sorozat alternatív történetekkel (Peggy Carter kapja meg a szuperkatona szérumot, majd Britannia kapitány lesz, Yondu T'Challát viszi el a Földről, Marvel zombik, és így tovább).

 

Ms. Marvel (2021. vége) 

Sólyomszem (2021 vége) – A sorozat egy része Budapesten forog, a címszereplő Oscar Isaac és Ethan Hawke áprilisban a Margit-szigeten futkároztak, jól le is fényképezték őket.

She-Hulk (2022)

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Secret Invasion – Skrullok minden mennyiségben! Samuel L. Jackson mellé Olivia Colman és Emilia Clarke csatlakozott, Ben Mendelsohn skrullként visszatér.

Ironheart

Armor Wars

és egy eddig cím nélküli, Wakandában játszódó sorozat.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu