Új filmeket jelentett be a Marvel

Egy, a vásznon hányattatott sorsú szuperhőscsapat érkezését is belengették.

A Marvel fázisokra osztja filmes univerzumát. Eddig három futott le, de ez is egy nagyobb egységet képezett, ami a The Infinity Saga címet viseli, utalván az eddigiekben központi szerepet játszó végtelen kövekre, amelyek felbukkanása vezetett el Thanos nevezetes csettintéséig. Az epikus finálé (Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték) után a Pókember: Idegenben afféle epilógus és átkötés volt, hiszen abban már (spoiler: bár mint kiderült, kamu volt, mégis) meglebegtették a multiverzum létezését.

A negyedik fázis fő történetszáláról még semmit nem tudunk, de az biztos, hogy a multiverzum központi szerepet fog játszani benne. A korábbiaknál jóval több fejezetet kap ez a szakasz, most, hogy a filmek mellett tucatnyi sorozat is besorolt az MCU-ba (a Carter ügynök kánon maradt, de a SHIELD már hamar elvált attól, ahogy a Netflix sorozatait is elvileg kiszórták, habár pletykálják, hogy Jessica Jones, Fenegyerek és a Megtorló az őket alakító színészekkel tűnnek majd fel az MCU-ban), és ezek ugyanolyan fontos alkotóelemei ennek a gigászi történetnek, mint mozis társaik. Magyarán: aki képben akar maradni, annak bizony elő kell fizetnie a hazánkba várhatóan nyáron érkező Disney+-ra.

Néhány címről már eddig is tudtunk, ám most a Marvel újabb filmekről lebbentette fel a fátylat, és ehhez egy remek hangulatú videót is készítettek, amiben egyúttal összefoglalják az eddigieket. A videóban három jövendő filmből láthatunk részleteket, a legvégén pedig egy régóta várt címet lengetnek be:

 

Így néz ki a negyedik fázis:

 

Filmek:

Fekete Özvegy (2021. július 9.)

 

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021. július 9.)

 

Örökkévalók (2021. november 5.) – ezt a friss Oscar-díjas Chloé Zhao rendezte

 

Spider-Man: No Way Home (2021. december 17.) – John Watts harmadjára is beült a rendezői székbe

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022. március 25.) – Sam Raimi rendezi

Thor: Love and Thunder (2022. május 6.) – a Thor: Ragnarök után ezt is Taika Waititi rendezi

 

A frissen bejelentettek:

Black Panther: Wakanda Forever (2022. július 8.) – A Fekete Párduc után ezt is Ryan Coogler rendezi. Chadwick Boseman halála után a Marvel bejelentette, hogy nem castingolják újra T'Challát, helyette más ölti fel a hős jelmezét. A rajongók petíciót indítottak, hogy a színész örökségéhez méltóbb lenne, ha a karakter maradna, mert Boseman egy szimbolikus erővel bíró példaképet teremtett a vásznon T'Challa alakjával.

The Marvels (2022. november 11.) – a Marvel kapitány folytatása. A címszereplő Brie Larsen mellé a saját sorozatban bemutatkozó Ms. Marvel, és a film első részében kislányként, majd a WandaVisonben már felnőttként látott Monica Rambeau.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2022. február 17.) – Peyton Reed visszatér rendezőként. Az alcím alapján a két miniatűr szuperhős a rendkívül izgalmas, felfedezetlen kvantumtérben fog bolyongani.

A galaxis őrzői 3. – Twitteres balhéja után a Marvel kirúgta az előzőeket jegyző James Gunnt, ám a DC gyorsan lecsapott rá, hogy megrendezze az Öngyilkos osztag második részét. Ezután a Marvel mégiscsak visszafogadta Gunnt, így szerencsére ő vezényelheti le az s-fejek (plusz Thor) újabb bolond kalandját. Egy rövidfilm is készül The Guardians of the Galaxy Holiday Special címmel, ez szintén 2022-re van időzítve.

Fantasztikus Négyes (valamikor) – A hírek szerint Jon Watts rendezi.

 

Sorozatok a Disney+-on:

WandaVision (kritikánk itt olvasható)

A Sólyom és a Tél Katonája (kritikánk itt)

Loki (2021. június 11.)

 

What If...? (2021 közepe) – animációs sorozat alternatív történetekkel (Peggy Carter kapja meg a szuperkatona szérumot, majd Britannia kapitány lesz, Yondu T'Challát viszi el a Földről, Marvel zombik, és így tovább).

 

Ms. Marvel (2021. vége) 

Sólyomszem (2021 vége) – A sorozat egy része Budapesten forog, a címszereplő Oscar Isaac és Ethan Hawke áprilisban a Margit-szigeten futkároztak, jól le is fényképezték őket.

She-Hulk (2022)

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Secret Invasion – Skrullok minden mennyiségben! Samuel L. Jackson mellé Olivia Colman és Emilia Clarke csatlakozott, Ben Mendelsohn skrullként visszatér.

Ironheart

Armor Wars

és egy eddig cím nélküli, Wakandában játszódó sorozat.