Evan Rachel Wood lesz Madonna

A Daniel Radcliffe főszereplésével készülő "Weird Al” Yankovic-életrajzi filmben játssza a popsztárt. De nem csak ő lesz Madonna a vásznon, ugyanis már keresik a főszereplőt az énekesnő pályafutását feldolgozó produkcióhoz is.

A dalparódiáiról ismert ötszörös Grammy-díjas „Weird Al” Yankovic 1989-es Az őrület hullámhosszán című filmje után megfogadta, hogy 33 évenként csinál egy filmet. Ígéretét betartotta, hiszen idén érkezik a Weird: The Al Yankovic Story, amelyben Daniel Radcliffe alakítja a zenész-humoristát, és rá sem lehet ismerni, olyannyira átváltozott.

Most Evan Rachel Wood is csatlakozott a produkcióhoz, méghozzá Madonna szerepében, mert az énekesnő 1984-es Like a Virgin című dalából Yankovic Like a Surgeon címmel készített paródiát, ami az eredetihez hasonlóan eszméletlenül sikeres lett. Wood nem járt úgy, mint Radcliffe, megőrizte saját magát, de a hasonlóság még így is imponáló.

 

 

A Rolling Stone szerint az Office Dwight Schrute-ja, Rainn Wilson is kapott egy szerepet a filmben: Dr. Dementót, a rádiós műsorvezető és lemezgyűjtőt játssza; Julianne Nicholson (Easttowni rejtélyek) és Toby Huss (Dickinson) pedig Yankovic szüleit, Maryt és Nicket alakítják. Az életrajzi film mozikba nem kerül: a Roku Channel ingyenes streaming szolgáltató kínálatában lesz majd elérhető. A forgatókönyvet Yankovic és Eric Appel írta, utóbbi alkotó jegyzi rendezőként a produkciót, ami Will Ferrell és Adam McKay cége, a Funny Or Die gyártásában készül.

Nem Wood lesz azonban a közeljövő egyetlen Madonnája: az énekesnőről is készül egy életrajzi film, amelynek maga Madonna a társírója és -rendezője. A főhős (azaz önmaga) szerepére még nem választottak ki senkit, de többen is igen esélyesek a szerepre. A listát több hónap alatt szűkítették le: jelenleg Julia Garner, Florence Pugh, Barbie Ferreira,  Alexa Demie és Sydney Sweeney (ők hárman az Eufória sztárjai), továbbá Odessa Young és az újonc Emma Laird vannak versenyben. A kiválasztási folyamatot Madonna felügyeli.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés

 

Források szerint a reménybeli jelöltek igen intenzív – akár napi 11 órás– koreográfiai tréningen vesznek részt előbb Madonna koreográfusával, majd magával az énekesnővel, emellett énekes  meghallgatások is várnak rájuk.

A film csúcspontja a mérföldkőnek számító, 1990-es Blonde Ambition turné lesz (bár ez még változhat), és nyilvánvalóan táncos és énekes jeleneteket is igényel.

Azért csinálom, mert egy csomó ember próbált már filmet írni rólam, de mindannyian férfiak voltak

– mondta Madonna októberben a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsorban. 2020-ban jelentették egyébként be, hogy az énekesnő életrajzi filmet rendez a Universal számára, amelynek az Oscar-díjas Diablo Codyval közösen írja a forgatókönyvét. Cody aztán kiszállt, helyét A titkárnőt és a Lány a vonatont jegyző Erin Cressida Wilson vette át.

(Források: NME, The Hollywood Reporter)