Ezek lesznek a Netflix kiemelt tartalmai decemberben

A legfontosabb esemény természetesen az, hogy folytatódik A korona. De lesznek standup különkiadások és egyéb jóságok is.

May December (december 1.)

Todd Haynes (Távol a mennyországtól, Carol) új rendezése – amely az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be – egy olyan házaspárt mutat be, amelynek tagjai úgy jöttek össze, hogy a felnőtt nő, Gracie (Julianne Moore)

elcsábított egy kiskorú fiút.

A hatalmas botrányt keltett kapcsolat azonban húsz év után is tart, a feleknek több gyermeke is született, és boldog (?) házasságban élnek – egészen addig, amíg egy színésznő (Natalie Portman), aki egy közelgő filmben Gracie-t formálja meg, látogatóba nem érkezik hozzájuk, hogy a minél hitelesebb alakítás érdekében kutatást végezzen a múltjukról.


Kevin Hart és Chris Rock: Csak a sztárfellépők (december 12.)

Olyan komédiái révén, mint a Pofázunk és végünk, a Központi hírszerzés vagy az új Jumanjik, Kevin Hart nálunk is elég népszerű, a Will Smithtől kapott hírhedt pofonnal pedig Chris Rock ismét bekerült a köztudatba, szóval magyar nézőknek is bátran ajánlható ez a dokumentumfilm,

amelyben a két standupos példátlan betekintést nyújt a barátságuk és karrierjük színfalai mögé, a kezdetektől a sikereik csúcsáig.


A korona – 6. évad, 2. felvonás (december 14.)

Ahogy azt annak idején mi is megírtuk, a Netflix a brit királyi családról szóló széria esetében is előadja azt a húzást, ami a Stranger Things negyedik évadánál már bevált, és két részletben teszi csak elérhetővé az új évad epizódjait. Szerencsétlen rajongóknak így hatalmas lett a cliffhanger, hiszen a november 16-án bemutatott négy rész után egészen december 14-ig kell várniuk, hogy megtudják, hogy végződik a sztori (haha). A debütáló epizódokról szóló kritikánkból is kiderül, hogy

az új évad eseményeinek középpontjában Diana hercegné halála és a tragikus autóbalesetéig vezető út áll.

Az utolsó hat rész pedig várhatóan a tragédia utóhatásaira koncentrál majd. De Vilmos herceg és Kate Middleton bimbózó románcát is bemutatják, ami a St. Andrews Egyetemen szökkent szárba.

 

A 6. évad első négy epizódjáról írt kritikánk

Szem nem marad szárazon, úgy ellopja Diana a show-t A koronában

Ha Elizabeth Debicki a 6. évadért sem kapja meg a Golden Globe-ot, akkor egészen biztosan ki fog törni a forradalom!

Tovább

 

Maestro (december 20.)

Bradley Cooper már a Csillag születikkel bebizonyította, hogy nemcsak játszani, rendezni is tud, és új filmjében is magára vállalta a főszereplői mellett a direktori és a forgatókönyvírói feladatokat is. A Maestro az elsősorban a West Side Story zeneszerzőjeként ismert Leonard Bernstein életének és karrierjének három évtizedét mutatja be, középpontban a Carey Mulligan által alakított Felicia Montealegre színésznővel kötött házasságával, ami 1946-tól, egy partin történt megismerkedésüktől kezdve két eljegyzésen és három gyereken át több mint 25 évig tartott

– és keveset mondunk azzal, hogy meglehetősen bonyolult kapcsolat volt.

 


Rebel Moon: 1. rész – A tűz gyermeke (december 22.)

A kétrészes filmet Zack Snyder eredetileg a Star Wars-franchise részeként képzelte el, még mielőtt a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, de aztán a rendező a DC-hez igazolt, hogy olyan projekteket rendezzen, mint Az acélember és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala. Az űrfilmben – amelynek első felvonása érkezik most, a második, The Scargiver című 2024. április 19-re van betervezve – Sofia Boutella egy olyan titokzatos nőt alakít, aki segít megszervezni egy bolygó békés lakóinak harcát az elnyomó kormány ellen.

A film további szereplői közt olyan neveket találunk, mint Michiel Huisman, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou és Anthony Hopkins, aki egy Jimmy nevű robotot alakít.


Ricky Gervais: Armageddon (december 25.)

Szerencsére már a magyar rajongóknak sem kell Bécsig menniük, hogy megtudják, mivel borítja ki ismét a világot a brit humorista. A Netflixen szintén elérhető A természetfeletti és egyéb képtelenségek okozta felháborodást követően Gervais a transz témát ezúttal lekeverte,

de tabudöntögetésben így sem lesz hiány,

hiszen bekerült helyette a repertoárba az illegális bevándorlás, a pedofília, az AIDS, a kulturális kisajátítás, az N betűs szó, az éhínség és a gyerekhalandóság is. És hogy ezt mégis honnan tudjuk ilyen pontosan? Onnan, hogy kritikusunk elzarándokolt Bécsig, hogy élőben is láthassa kedvencét.

 

Ha le akarod lőni magadnak a poénokat...

Megnéztük Bécsben, miből lesz Ricky Gervais következő botránya

Nálunk nem, de a szomszédban fellépett a hírhedt komikus. Az Armageddon című új estjén is lesz min felháborodni.

Tovább

 

Az összes decemberi Netflix-tartalomról itt találtok egy teljes listát.


(via Uproxx)