Ha fizetsz, személyesen üzen neked a Tinder-csaló

Hayut a Cameo nevű oldalon kínálja szolgáltatásait, de a másik netflixes csaló, Anna Szorokin is aktív a közösségi médiában.

Shimon Hayut, a Netflixen nagyot futó A Tinder-csaló szélhámosának egyelőre semmilyen hátránya nem származott abból, hogy a dokumentumfilmnek hála az egész világ értesülhetett róla, hogyan csalt ki több millió dollárt a társkereső applikációban megismert nőktől, sőt maximálisan kihasználja a népszerűségét. Miután a Tinderről kitiltották, az Instagramról pedig ő maga törölte le a profilját, új platformon kínálja szolgáltatásait.

A Cameo nevű oldalon hírességektől lehet személyre szabott videóüzeneteket kérni, és most már Hayuttól is.

A szélhámos 300 dollárt kér egy személyes üzenetért és 1400-at az üzleti tartalmú videókért.

Forrás: Cameo


Az Entertainment Tonight információi szerint emellett szerződést is kötött Gina Rodriguez menedzserrel, mert szeretne betörni a szórakoztatóiparba. A tervei közt egy podcast indítása, egy randiműsor vezetése és könyvírás szerepel. Hayut a Netflix-film premierje után egyébként azt ígérte, elmeséli a sztorit a saját szemszögéből is, mert állítása szerint igaztalanak a vádak, de erre még nem került sor. Mindeközben Cecilie Fjellhøy, Ayleen Koeleman és Pernilla Sjoholm, azaz a filmben bemutatott megtévesztett károsultak létrehoztak egy GoFundMe-oldalt,

hogy segítséget kérjenek a felvett kölcsönök visszafizetésére – eddig 150 ezer fontot (64 millió forintot) tudtak összegyűjteni.

Az örökösnő álarca mögött. Forrás: Netflix


A Netflix másik csalós sorozatának „sztárja” is aktív a közösségi médiában. Február 11-én került fel a platformra Az örökösnő álarca mögött című széria, amely fikciós formában mutatja be, hogy az orosz Anna Delvey (eredeti nevén Anna Szorokin) miként csalt ki több mint 200 ezer dollárt különféle bankoktól és egyéb pénzintézetektől, illetve azoktól, akik a barátainak hitték magukat. (Kritikánk itt olvasható.)

A szélhámosnő 2013 decembere óta dokumentálta fényűző életmódját az Instán (ekkoriban a Purple nevű divatmagazin gyakornoka volt Párizsban), egészen 2017 augusztusáig. Ekkor három év szünet következett, Delvey ugyanis már a börtön vendégszeretetét élvezte. Szabadulása után újra posztolni kezdett, a saját maga által készített illusztrációkat osztotta meg, a Twitteren pedig az egyik első posztja az volt, hogy „Barátot keresek.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anna Delvey2.0 (@theannadelvey) által megosztott bejegyzés


Egy hónappal később újra őrizetbe vették, ezúttal a bevándorlásügyi hivatal, mert lejárt a vízuma, de a fogságból is folyamatosan posztol. Írt azóta egy cikket is a Business Insidernek arról, milyen az élet a rácsok mögött, és kifejti benne azt is, hogy igazságtalannak tartja újabb őrizetbe vételét. A legutóbbi interjújában pedig, amely a The New York Timesban jelent meg, elnézést kért azokért bűnökért, amiket elkövetett. A sorozat jogai után kapott 320 ezer dollár egy részéből közben visszafizette azt a 200 ezer dollárt, amellyel a bankoknak tartozott, ezenkívül további 25 ezer dollárt fizetett New York állam bíróságának.

Via: Independent / NME