5 sztár, aki majdnem meghalt egy filmforgatáson

Tom Cruise elrontott egy ugrást, Arnoldot kis híján megölte egy kígyó, Stallone kórházba került Dolph Lundgren ütésétől. Rendhagyó tévéajánló.

A vasárnapi Super Bowl szünetében ment le a Mission Impossible 6 új előzetese is. Amibe legnagyobb meglepetésünkre berakták azt a jelenet is, amikor Tom Cruise eltörte a bokáját, miközben egyik toronyházról próbált nekifutásból átugrani a másikra. Eheti tévéajánlónkban hasonló baleseteket szedtünk össze – amelyeknél nem sok hiányzott, hogy az legyen egy-egy színész utolsó filmje.

Hétfő: Nyugi, Charlie!

Martin Sheen elég durva alkoholista és drogfüggő korszakát élte az Apokalipszis most forgatása idején. A film eleje, amikor randalírozik a hotelszobában, eredetileg nem is volt benne a forgatókönyvben, Sheen mondta Coppolának, hogy vegye fel, ahogy bepiál és elkezd törni-zúzni, meg karatézni, hátha használni tudja a filmben. Ez az önpusztító életmód azonban megbosszulta magát: épp a Fülöp-szigetek dzsungelében, a semmi közepén forgattak, amikor Sheen váratlanul szívrohamot kapott, és csak fél mérfölddel odébb tudtak neki orvosi segítséget nyújtani. Végül csak egy hónapnyi lábadozás után tudta folytatni a forgatást.

A fiatal Martin Sheen piálós, drogozós életvitelét a fia, Charlie Sheen is családi hagyományként vitte tovább: egy időben a csapból is az folyt, hogy kirúgták ki a Két pasi - meg egy kicsiből, miután bedrogozva egy rádióműsorban lezsidózta, letolvajozta, ostoba kis fingnak nevezte és kihívta egy verekedésre a sorozat producerét, Chuck Lorre-t. A médiában is felkapott balhéit azonban ügyesen átmentette egy saját sorozatba: ez lett a Nyugi, Charlie!, amiben Sheen egy Charlie nevű, dühkitörésekkel küszködő, egykori sztársportolót alakított, vagyis lényegében saját magát.

Kedd: Daylight - Alagút a halálba

Sylvester Stallone a Rocky 4 forgatásán arra kérte ellenfelét, az Ivan Dragót alakító Dolph Lundgrent, hogy ne színészkedjen, teljes erőből üsse meg a ringben. Lundgren így is tett – Sly pedig akkorát kapott tőle, hogy azonnal összeesett. Szívduzzanat és egyéb keringési rendellenességek jelentkeztek nála, 8 napig kórházban kellett feküdnie.

Stallone azóta is szívesen folytatja a Rocky-szériát (most épp a Creed 2 készül), és más akciófilmeket is nagy lelkesedéssel forgat. A héten az 1996-os Daylightot láthatjuk tőle, amiben beomlik a Manhattan és New Jersey közötti alagút, Sly pedig az élete árán is kimenti a bent rekedt civileket.

Szerda: Vészhelyzet

George Clooney majdnem meghalt a 2005-ös Sziriana forgatásán: rossz helyen állt egy rosszul előkészített robbantáskor, és a pirotechnika olyan súlyosan megégette a hátát, hogy hosszú időre kórházban kellett feküdnie. A lábadozás nagyon megviselte, mert nem tudott mozogni és állandó fájdalmak gyötörték – saját bevallása szerint még az öngyilkosság is megfordult a fejében!

Clooney azon kevés A-kategóriás hollywoodi sztárok egyike, aki nemcsak sikeresen cserélte le a sorozatok világát a filmekére, de saját erejéből kétszeres Oscar-díjas színész, producer és rendező lett. A népszerű kórházsorozat előtt ugyanis csak az ismerte őt, aki látta Bundesliga-séróval ökörködni A gyilkos paradicsomok támadásában. 

Csütörtök: Conan, a barbár 2. - A pusztító

Arnold Schwarzenegger a Conan 1980-as spanyolországi forgatásán került komoly életveszélybe. A Kígyótorony-jelenethez a trükkmesterek tényleg megcsináltak egy 10 méter hosszú, távirányítóval mozgatható boát – ami egy üzemzavar miatt nem hagyta abba a sztár körbe tekerését, sőt, a hidraulika elkezdte a falhoz csapdosni a segítségért kiabáló Arnoldot. A jelenet végül bekerült a filmbe is: érdemes megnézni, kedvenc akciófilmes ikonunk milyen fájdalmas arcot vág!

1977-ben Dino De Laurentiis producer öt Conan-filmre szerződtette le Schwarzeneggert. Az osztrák izomhegy az eredetileg Conan, a harcos címen futó első részért 250 ezer dollárt kapott volna, a folytatásért 1 milliót, és így tovább – összesen 10 milliót hozott volna neki a kimmériai barbár. Sajnos a folytatások közül csak a Conan, a pusztító készült el, amit a gyerekbarát korhatár-besorolás és a bugyuta, hercegnőt kísérgetős sztori miatt a kritikusok „Conan, a bébiszitter”-nek gúnyoltak. Nem is lett nagy kasszasiker (bár nálunk igen népszerű lett, miután az Alfa magazin kiadta a képregényváltozatát).

Péntek: Világok harca

Tavaly augusztusban járta be a világsajtót az a videó, amiben Tom Cruise a Mission Impossible 6 forgatásán elront egy veszélyes ugrást. A sztár „csak” bokatörést szenvedett, az viszont annyira súlyosnak bizonyult, hogy hónapokra leállt a forgatás. Cruise végül fél évvel később, idén januárban tudta felvenni a film összes akciójelenetét.

A 2005-ös Világok harca volt Spielberg nagy visszatérése a geek műfajokhoz, hiszen a Schindler listája után a Jurassic Park 2, az A.I. és a Különvélemény mellett nem sok sci-fit csinált. A film H. G. Wells 1898-ban írt fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja lett, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel.

(A fenti eseteket a Sliptalk, a List25 és a Cheatseat cikkeiből, illetve Schwarzenegger életrajzi könyvéből gyűjtöttük össze.)