A Jóbarátok egyik váratlan fordulata az alkotók számára is váratlan volt

Érdekes dolgokat mesélt egy új interjúban Kevin S. Bright, a legendás sorozat egykori executive producere és rendezője.

Nyilván minden Jóbarátok-rajongó emlékszik az 1994 és 2004 között futott széria egyik legfontosabb történésére: amikor Ross és Rachel szakítottak. Ekkor történt az a csúfság, hogy miután a szerelmesek összevesztek, Ross egy egyéjszakás kaland segítségével próbált búfelejteni, és amikor ezt Rachel megtudta, azzal az azóta halhatatlanná vált mondattal válaszolt, hogy

„de hát szakításban voltunk!”

– majd miután egy egész epizódot átveszekedtek, hőseink ezek után valóban szakítottak is (mint azt minden rajongó tudja, szerencsére nem örökre).

Most viszont kiderült, hogy az eredeti tervek szerint a két szerelmes a sorozat cselekménye folyamán egyáltalán nem is ment volna szét. Kevin S. Bright executive producer-rendező legalábbis erről mesélt a Metrónak adott exkluzív interjúban. Az ok pedig, amiért az alkotók megváltoztatták a döntésüket, az volt, hogy rá kellett jönniük: az örök szerelem bizony elég unalmas a képernyőn ábrázolva.

„Miután összehoztuk őket, és megvolt az első csók, észre vettük, hogy mintha kicsit kifogyott volna a szufla a sztoriból.

Eltűnt a szexuális feszültség. Amint mindenkinek teljesült a kívánsága, elmúlt a varázslat”

– magyarázta Bright.

Kevin S. Bright átveszi a Jóbarátokért járó díjat Jay Lenótól a 2002-es Emmy-gálán. Forrás: Michael Caulfield / WireImage

 

Az alkotóknak pedig teljes mértékben igazuk volt, hiszen bejött a számításuk: ezt követően ugyanis a tévétörténelem talán legőrjítőbb hét évada következett, amikor a nézők kész érzelmi hullámvasutat jártak be, amint azt találgatták, vajon összejönnek-e újra a felek, vagy sem. Ennek során pedig olyan zseniális fordulatokat láthattunk, mint mikor véletlenül összeházasodtak vagy hogy (tulajdonképpen szintén véletlenül) gyerekük született – hogy aztán a végén azért tényleg újra egymáséi legyenek, immár örökre. Vagy legalábbis addig, amíg egy reboot felül nem írja.


(via Uproxx)