A Trónok harca nagy port kavart nemierőszak-jelenete a színészt is megviselte

„Karrierem legrosszabb napja volt” – mondta a pszichopata Ramsay Boltont alakító Iwan Rheon, akinek a karaktere a sztori szerint a nászéjszakán megerőszakolta a hozzákényszerített Sansa Starkot.

Rheon 2013 és 2016 között összesen húsz epizódban formálta meg Ramsay-t a népszerű fantasysorozatban, aki ennek során talán a széria leggyűlöltebb figurája lett. A Trónok harca ötödik évadának hatodik, Unbowed, Unbent, Unbroken (Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik) című részében azt láthattuk, hogy SPOILER! a pszichopata karakter a nászéjszakán megerőszakolja a hozzákényszerített Sansa Starkot, a lányhoz közelálló Theon Greyjoyt pedig arra kényszeríti, hogy mindezt végignézze.

A jelenet már 2015-ös bemutatásakor nagy port kavart a nők elleni erőszak képi megjelenítése és a szexuális visszaélés bemutatása miatt. Most a Ramsay-t alakító Iwan Rheon egy friss interjúban számolt be saját tapasztalatairól, azt állítva, a szóban forgó jelenet felvétele volt karrierje mélypontja.

„Borzalmas volt. Senki sem akart ott lenni. Senki sem akarta megcsinálni,

de ha egyszer elmesélsz egy történetet, hitelesen kell elmesélned. Nem csináltak belőle látványosságot vagy ilyesmi. Mégis nagyon-nagyon kemény volt végignézni. Ez sajnos egy borzasztó dolog volt, ami történt… Karrierem legrosszabb napja volt” – mondta Rheon.

„Ha levágod valakinek az ujját (a színész által megformált karakter ezt is megtette – a szerk.), akkor azt nem látod igazából, vagy ha mutatnak is róla közelit, az csak egy darab műanyag. Csak színészkedünk, nem valódi a dolog.

De amikor egy ilyet kell megcsinálnod, ahol tényleg benne vagy a helyzet realitásában, akkor azt nagyon nehéz kezelni. Szörnyű, szörnyű nap volt. És ez olyasmi, amivel kapcsolatban nem kéne aggódnunk, ha a valóságban nem történnének hasonló dolgok, de sajnos történnek”

– tette hozzá a színész.


(via IndieWire)