És azt láttad, hogy Jason Momoa valójában egy csoffadt kis nyüzüge?!?

Fergeteges reklámokkal tették emlékezetessé a világ vezető óriáscégi az idei Super Bowl-döntőt – mutatjuk a legjobbakat!

Vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) a Kansas City Chiefs 31-20-ra megverte a San Fransicso 49erst a NFL-döntőben, avagy a Super Bowl-on. Mivel az év legfontosabb amerikai sporteseményét milliók kísérik figyelemmel világszerte, a nagy cégeknek 30 másodpercenként 5 millió dollárt (kb. 1,5 milliárd forint) kell perkálnia azért, hogy bekerülhessenek a szpotjaikkal a közvetítés reklámszünetébe. Természetesen nem kérdés, hogy a Disney, az Amazon, a Marvel, a Doritos, a Facebook vagy az Audi ezt mellényzsebből kifizeti, hiszen ha odateszik magukat, a fél internet napokig az ő videóikról fog beszélni. A mozifilmes trailereket ebben a cikkben szedtük össze, a tévésorozatos szpotokat itt, most pedig következzenek a reklámok!

Rocket Mortgage

Erősen kétlem, hogy Magyarországon korábban bárki is hallott volna a Rocket Mortage nevű, ingatlanközvetítéssel és lakáshitellel foglalkozó vállalkozásról – a Trónok harca és a Warner-szuperhősfilmek sztárja, Jason Momoa viszont most tett arról, hogy a lenti, eszelősen vicces reklámnak hála, soha többé ne felejtsük el ezt a cégnevet!

Squarespace & Winona

Jason Momoa dilijéhez hasonlóan mókás videóval jelentkezett a nálunk annyira szintén nem ismert honlapépítő honlap, a Squarespace. Itt Winona Ryder a szülővárosa, Winona honlapját építgeti a település határában, egy laptoppal a hóban heverészve. A WelcomeToWinona.com amúgy tényleg létezik, és (nomen est omen) Winona mutatja meg benne Winonát.

Audi

A Trónok harca tévésorozat ifjú sztárja, Maisie Williams dugóba keveredik egy amerikai nagyvárosban, de nem hagyja magát felbosszantani a sok mazsolán, inkább a kietlen mellékutcákban gurul tovább az Audiával, miközben rázendít a Jégvarázs kultikus betétdalára, a Let it Góra.

Planters

Ha máshonnan nem, a filmekből (esetleg az ínyenc csemegeboltokból) mindenkinek ismerős lehet ez a cilinderes-cvikkeres amerikai mogyoróemberke, aki most Wesley Snipesszal kirándul a Grand Canyonba.

Walmart

Star Wars, Star Trek, Toy Story, Lego, Bill és Ted, Támad a Mars,  Flash Gordon, Men In Black - lehetetlenség felsorolni azt a temérdek popkulturális kikacsintást, amit a legismertebb amerikai ábécélánc belezsúfolt az idei reklámjába!

Jeep

Bill Murray szemmel láthatóan iszonyúan élvezte, hogy a világ legismertebb terepjáró márkáját a világ legjobb időhurkos filmjével, az Idétlen időkiggel promózhatta.

Pepsi Zero Sugar

Az üdítőcég Super Bowl-reklámjában Missy Elliot adja elő a Rolling Stonestól a Paint It Black című nótát. A szpot vége tisztára olyan, mintha még a rivális Coca Cola piros dobozát is feketére festenék.

Mountain Dew

A Breaking Bad sztárja, Bryan Cranston Stanley Kubrick Ragyogását idézte meg a cukormentes Mountain Dew reklámjában.

Doritos

A Doritos új chipsreklámjában a Grammy-díjas rapper, Lil Nas X és Sam Elliott idézték meg a Dollár-trilógia és a többi régi, kultikus westernfilm hangulatát.

Hyundai

A Hyundai reklámjában a Marvel-filmek közkedvelt sztárja, Chris Evans bolondozott, miközben bemutatta az autógyár legújabb, önvezető technológiáját, ami a parkolásban nyújt segítséget:

Prinlges

Rick és Morty rajzfilmsorozat ikonikus szereplői chipset reklámoztak.

Cheetos

MC Hammer nagyon viccesen promózta a Cheetost, és közben megmutatta, hogyan jutott eszébe 1989-ben a legismertebb slágere!

Genesis

Chrissy Teigen celebmodell és tévés házigazda a férjével, a tízszeres Grammy-díjas zenésszel, John Legenddel trollkodott szét egy puccos arisztokrata bulit a Genesis új autóreklámjában.

Az utolsó videóból egyébként kivágtak 2 másodpercet, mert feltűnt benne egy magánhelikopter. Csakhogy ez most sok ember érzékenységét sértheti az NBA-sztár Kobe Bryant halála miatt, aki pont egy helikopteres útján szenvedett végzetes balesetet, miközben nyolc másik emberrel (köztük az egyik lányával) együtt repült a saját kosárlabda-akadémiájára, a Mamba Academyre. (via)