Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Folytassuk a tévézést a hét közepén is!

Kalandpark - Viasat3, május 22. szerda, 21h

James lába előtt hever a világ. Friss diplomával a zsebében a fiatalember arra készül, hogy valóra váltsa álmát, és átruccanjon Európába. Ám a szülei bejelentik, hogy nem tudják az utazás költségeit magukra vállalni. A csalódott ifjú így kénytelen munkát vállalni a helyi vidámparkban. Nemcsak keveset fizetnek, de a munka megalázó és unalmas: a hideg német sör és a csábos francia lányok helyett be kell érnie az állandóan zsibongó kölyökhaddal és a lefárasztott szülőkkel. A rémálomba illő nyár azonban élete nagy kalandját tartogatja James számára, amikor találkozik a csinos Emmel.

 

Az ördögűző: A kezdet - Viasat Film, május 22. szerda, 21h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.

 

Szellelmirtók - RTL HÁROM, május 22. szerda, 21h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egyetemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül, hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

Truman show - Paramount Network, május 22. szerda, 21h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Dredd - Mozi+, május 22. szerda, 21h

A disztópikus jövőben a New York és Boston közötti terület a Mega City néven ismert bûnözõ városi tömeggé vált. A békét összevont rendőrbírók tartják fenn, akik letartóztatják, megállapítják a bűnösséget és végrehajtják az ítéletet. Dredd bíró a legjobbak között van abban, amit csinál, és kijelölik neki egy újoncot, Cassandra Andersont. Hamarosan a Peach Treesben találják magukat, egy 200 emeletes épületben, amelyben Ma-Ma, egy kábítószer-gengszter található Mega Cityben. Ma-Ma bezárja az épületet, és elhatározta, hogy Dredd és Anderson soha többé nem lát majd napvilágot.

 

A Zöld Lovag - Film Mánia, május 22. szerda, 21h

Az Arthur-legendán alapuló páratlan kaland Sir Gawain, Artúr király önfejű unokaöccsének történetét meséli el, aki különös küldetésre indul, hogy szembeszálljon a furcsa, óriás zöld lovaggal, egy félig fa, félig ember lénnyel.

 

Egy igazán dühös ember - Film+, május 22. szerda, 21h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

A 23-as szám - Filmcafe, május 22. szerda, 22.55h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

AVA - Mozi+, május 22. szerda, 23h

A kételyekkel küszködő elit bérgyilkosnő igyekszik megvédeni magát _ és eltávolodott családját -, miután egy merénylet vészesen félresikerül.

 

Mindhalálig - AMC, május 22. szerda, 23h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, május 22. szerda, 23.10h

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...

 

Angyalok és démonok - Viasat Film, május 22. szerda, 23.20h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

Hippi túra - RTL HÁROM, május 22. szerda, 23.25h

A menő manhattani házaspár, George (Paul Rudd) és Linda Gergenblatt (Jennifer Aniston) hirtelen munka nélkül maradnak, és újra kell gondolniuk az életüket. Miután kénytelenek a lakásuktól is megválni, Atlantába indulnak. A boldog jövő azonban félúton várja őket. Egy pucéran elsuhanó férfinak köszönhetően az Elysiumban kötnek ki, ahol a hippi és vegán közösség szabadon élvezi a szerelmet. A házaspár úgy dönt, hogy kéthetes próbaidőre maradnak. Ám míg Linda kimondottan élvezi új barátai társaságát, addig George-nak alaposan meggyűlik a baja az Elysium szabályaival.

 

Az adósság - Film+, május 22. szerda, 23.30h

Rachel Singer (Helen Mirren) és Stephan Gold (Tom Wilkinson), a Moszad nyugalmazott titkos ügynökei megdöbbentő híreket kapnak egykori kollégájukról, David Peretzről (Ciarán Hinds). Mindhármukat évtizedek óta tisztelik hazájukban az 1965-ben vállalt küldetésük miatt, amikor a trió Kelet-Berlinben felkutatta a náci háborús bűnös Dieter Vogelt (Jesper Christensen). Azt hitték, hogy a kockázatos küldetés, ami komoly áldozatokat követelt, sikerrel járt. A múlt rémei azonban újra felbukkannak, és kezdetét veszi egy korszakokat átívelő hadművelet.

 

Get Carter (Az igazság fáj) - Film Mánia, május 22. szerda, 23.40h

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig távolságtartó volt mindenkivel. Ám amikor értesül róla, hogy bátyja, Ritchie meghalt egy balesetben, hazatér. A családhoz, melyet elhagyott, az adósságokhoz, melyeket soha nem fizetett ki, és egy rejtélyhez, ami a lelke mélyéig hatol. Azt mondják neki, hogy Ritchie egy részeg autóssal ütközött össze. Jack kérdezgeti bátyja családtagjait, ismerőseit, s végül rájön, hogy Ritchie-t valószínűleg meggyilkolták. Jack elmegy annak a klubnak a tulajdonosához, melyet bátyja igazgatott. Cliff Brumby (Michael Caine) nem hiszi, hogy bárkinek oka lett volna megölni Ritchie-t, de elmondja neki, hogy a férfinak viszonya volt egy helyi bártündérrel, aki Cyrus Paice pornófilm-producer (Mickey Rourke) barátnője.