Ezektől a befektetésektől állt a bál a Cápák között stúdiójában

Vállalkozók, akik házhoz mentek a pofonért.

A már sokadik évadával jelentkező, szép nézettségi adatokat produkáló Cápák között bőven tartogatott olyan pillanatokat, amiket egy életre megemleget az ember, de cukiskodásból is akadt azért. A Cápák között eddigi legfiatalabb pitchelőjeként lépett a Cápák elé a 16 éves Nyikonyuk Balázs, a Csipcsiripp Plüssmanufaktúra megálmodója, és létrejött egy legendás, 300 milliós befektetés is.

300 millió forint – minden idők legnagyobb ajánlata a Cápák közöttben

Szinte mindegyik Cápa versenybe szállt a robotikával foglalkozó vállalkozásért. A tech vállalkozás mellett a húsleves, a hangoskép és egy munkaerőplatform is terítékre került.

Tovább

De most nem ezekről a sikertörténetekről lesz szó. Összeszedtünk 5 pitchet, amitől teljesen kiakadtak a cápák. 

Gábri Gabriella és Juhász Csaba a Cápák elé tárták saját fejlesztésű terméküket, az Organica FX-et, ami a sebgyógyítás elősegítését támogató spray, és ez eléggé megosztotta a befektetőket. Moldován András azon akadt ki, hogy egyáltalán van olyan Cápa, aki ebben lát fantáziát. Konkrétan hülyeségnek nevezte a terméket, amit a fejlesztője ki is kért magának. Akkor kelt ki teljesen magából, amikor Balogh Levente érdeklődött a termék működéséről.

"Én kimegyek. Ha te ezt elhiszed Levi, én kimegyek. Nem hihetjük el, hát felnőtt emberek vagyunk, akiknek gyerekeink vannak. Hát nem hihetjük el, hogy valami, amit a sebemre fújok, begyógyítja anélkül, hogy annak bármilyen hivatalos validációja lenne" - mondta Moldován András, majd kiment.

Cápák között: Nagyon megviselte a jelentkezőket, hogy az egyik Cápa nem hitt nekik

Egy tudományos munkát segítő szoftver mellett a luxus étel-házhozszállító cég, a sebgyógyítást elősegítő termék és a különleges sörök gyártói is bemutatkoztak a Cápáknak.

Tovább

 

Szabó János üdítős dobozokra "szerelhető" gumi fedőt talált ki, aminek köszönhetően újra hermetikusan zárhatók az alumínium dobozos italok. Ehhez kért volna 10 millió forintot 10 százalékos tulajdonrészért cserébe. Ismét Moldován András volt az, aki röviden és tömören véleményezte a terméket. Így szólt:

Ne már, Jancsi, feltaláltad a kupakot?

Moldován folyamatosan megakasztotta az előadást, megjegyzésein pedig több Cápa is nevetett. Egy ponton túl Szabó János nem bírta tovább, és sírva kérte a befektetőket, hogy adják meg neki a tiszteletet. Moldován András végül megjegyezte, hogy ez az egész egy becsapás, és igazából valakinek meg kellett végre mondania, hogy ezt ne csinálja, mert a gumi kupakokkal a vesztébe rohan.

A Memoring videós emlékkönyv volt az a befektetés, amin Moldován András ismét kiborult. Kopácsi Péter és felesége, Vadász Maja állt elő az antik telefonba szerelt kamera ötletével, amit egy felhőalapú szolgáltatással kapcsoltak össze. Az ötlettel nem is volt semmi gond, csak a cég értékével, amit 11 millió forintos bevétel mellett 400 millióra becsült a két vállalkozó.

Ez szemtelenség! 11 millió forint bevétellel idejönni, majd egy 400 milliós cégértéket bemondani... ez szemtelenség. Én ebben nem szívesen veszek részt egyébként” – mondta Moldován András, majd később így folytatta - "Idejössz, majd azt mondod nekem, hogy ez a semmi 400 milliót ér… Még ha a semminél pont ennyivel több is, amit átlátok az ujjam között... Tök kedves emberek vagytok, de valakinek egyszer nektek meg kell mondani, hogy ilyen öntelt, nagyképű, túlárazott, mindentől elszakadt módon – ez az én magánvéleményen – nem lehet ide jönni hozzám."

Volt egy egész jó ötlet, az Infoscreen, ami egy digitális faliújság. Itt nem a termék, nem a cég értéke volt a baj, hanem az, hogy Moldován András annyira belelkesült, hogy elkezdte megdumálni a többi Cápát is. A kissé erőszakos tukmálás azonban visszájára sült el. Lakatos István látványosan csendben volt, míg Moldován András győzködte a többieket. Végül maga közölte Cápa társával, hogy megelégelte a szóáradatot.

Nem azért vagyok csendben, hogy te tovább beszélj, hanem azért, hogy elhallgass.

Végül van itt olyan is, amire még Balogh Petya is azt mondta, hogy nem kér belőle. Szakály Andrea egy papír alapú partedlivel lépett a befektetők elé, amelyen 50 szám összemaszatolásával és a hozzájuk kapcsolódó kérdések megválaszolásával lendítene az otthoni beszélgetések dinamikáján. Erre a befektető egész egyszerűen azt mondta:

„Ez egy marhaság” - a legszelídebb Cápa sem volt elragadtatva az egyik jelentkező ötletétől

Új évadával jelentkezett a Cápák között az RTL-en vasárnap. Vizelettölcsér, társalkodó játék, gin tonik, füstölőfa és egy intimkozmetikai franchise is szerepelt a vállalkozók ajánlatai között.

Tovább