Rekordot döntött a Csernobil

Az HBO sorozata olyan nagyágyúkat nyomott le az IMDb közönségszavazásán, mint a Breaking Bad, a Trónok harca vagy a Drót.

A Csernobil című HBO-sorozatot már május elejei premierje óta folyamatosan dicséri mind a közönség, mind a kritika – most pedig ez lett minden idők legjobb tévésorozata. Legalábbis a legismertebb filmes adatbázis, az IMDb felhasználóinak értékelése alapján.

A mindenki által jól ismert katasztrófát feldolgozó széria június 4-én zárult az ötödik epizóddal, és 10-ből jelenleg 9,7 pontos az eredménye, több mint 135 ezer felhasználó szavazata alapján. A többek közt Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson főszereplésével készült alkotás ráadásul igazi tévétörténeti mérföldköveket előzött meg.

A tízes toplista második helyén a Bolygónk, a Föld 2. című természetfilm-sorozatot találjuk (9,5 pont), a bronzérmet pedig Az elit alakulat című háborús széria szerezte meg (9,4). Utánuk következik a Bolygónk, a Föld és a Breaking Bad, mindkettő szintén 9,4 pontos eredménnyel.

A TOP10-nek érdekes módon csak a hatodik helyét sikerült megcsípnie a Trónok harcának (9,3 – biztos a sokakat kiábrándító utolsó évad húzta le az átlagát), majd jön a Drót (9,3), az Our Planet (9,2), a Kozmosz: Történetek a világegyetemről (9,2), végül A kék bolygó II. (9,2). A mindenkit lenyűgöző Csernobilról hamarosan a port.hu is jelentkezik kritikával.


(via Independent)