Mulatóssztárok (tyúk)szemet gyönyörködtető fellépőruhái

A hazai mulatóselőadók sok mindennel vádolhatók, ám azzal aligha, hogy színpadi megjelenés terén ne a „tartalomhoz a forma”-hozzáállást képviselnék. Következzék néhány mulatóskolosszus és zavarba ejtően illusztris fellépőruháik!

Bunyós Pityu

A profiboksz-karrierrel járó fejsérülések nem múlnak el nyomtalanul: ami Muhammad Ali esetében Parkinson-kórt, az Szikora Istvánnál mulatóskarriert eredményezett. Ám ezzel együtt a kidolgozott izomzat is megmaradt, ennek köszönhetően pedig a mai napig kistérségi háziasszonyok százai kérlelik a fogtündért, hogy egy reggel Bunyós Pityut találják a párnájuk alatt. Hősünk emellett ruházatával is igyekszik előcsalni hölgyrajongói lelki muskátliágyásból a megvadult trópusi ragadozó növényt: hajóskapitány-outfitjében pl. megszólalásig úgy fest, mint egy vadkeleti chippendale-fiú, aki az imént mászott ki egy születésnapi hústortából.

 

A jó Laci Betyár

Brit tudósok vélhetőleg jelen pillanatban is dolgoznak egy, a mértéktelen hagyományőrzés káros következményeit taglaló tanulmányon, melyhez Laci Betyár szolgáltatja majd az illusztrációt. Ha csupán színpadi imidzse alapján kellene megtippelnünk eredetmítoszát, azt mondanánk: kora kamaszkoráig túzokok között nevelkedett, ám amikor bajsza pelyhedzeni kezdett, kitaszították maguk közül. Továbbá Sobri Jóska és Rózsa Sándor mellett a Tenkes kapitányával is napi kapcsolatban volt, amíg össze nem vesztek egy tepsi hagymás disznóvéren. Laci Betyár ugyanakkor az egyetlen mulatóssztár, akiből „miskakancsó” fedőnéven tömegesen gyártottak mázas akciófigurát.

 

Mc Hawer és Tekknő

A legnépszerűbb hazai mulatósduó egyike volt azon formációknak, akik az elsők között házasították a tradicionális mulatóst az elektronikus alapokkal, megalkotva ezáltal a Mátrix-mintás lopótök zenei megfelelőjét. A rütyütyü-dancefloor úttörői ruházatukban is igyekeznek visszaadni az említett eklektikus élményt, így büszkén húznak sportcipőt a Regős Bendegúz-gúnyához, melyet a Magyar népmesék énekesmadara illusztrált gyomra tartalmával.

 

A Két Zsivány

A bűnözői imázs nem lehet a gengszterrap egyedüli privilégiuma! – csattant fel A Két Zsivány, és a teljes vételi árat leperkálta a jelmezkölcsönzőnek a Karib-tenger kalózai-hacuka után. És nagyon is jó meglátás volt ez részükről, még ha az általuk képviselt műfajban a bűnelkövetés nem is annyira jogi, mintsem kulturális síkon zajlik. Bár, ha megerőltetjük magunkat, azért lelki szemeinkkel látni véljük, amint a páros szomáliai kollégáikat meghazudtolva fosztogatja a tiszai ladikok disznósajt-készletét.

 

Pacsirták

Íme, egy újabb produkció, mely annyira tradicionális és magyar, mint egy gigászi Erős Pistás tégelyben cimbalmozó komondor. (A hasonlat már csak azért is megállja a helyét, mert épelméjű ember nem tart igényt hasonló performanszra.) Ennek megfelelően a duó nemes egyszerűséggel népnemzeti hűtőmágnesnek öltözik, fellépéseikhez pedig egy „az én uram csak a vizet issza…” feliratú falvédő jár bónuszként.

 

Piás Nővérkék

Ha létezik magyar ágazat, mely nem szorul rá semminemű imázsrombolásra, az a magyar egészségügy. A formáció szellemi atyja tehát hasonló munkát végzett, mint az a vegyipari szakmunkás, aki akkumulátorsav hozzáadásával próbálta feljavítani a WU2-sampont. A konyhásnéni és kórházi ápolói ruházat kombinációjának (had)üzenetét nehéz másként értelmezni, minthogy „így vagy úgy, de mehetsz a levesbe.”