Robbie Williams durván beszólt Damon Albarnnak

Az énekes a kollégája egyik korábbi, Taylor Swiftre tett kijelentésére reagált keresetlen szavakkal.

Robbie Williams nem kímélte honfitársát és kortársát, a Blur és a Gorillaz frontemberét, Damon Albarnt, aki még januárban azt állította Taylor Swiftről, hogy nem az énekesnő írja a saját dalait. Illetve egész pontosan úgy fogalmazott, hogy a társszerzést nem tekinti dalírásnak.

Robbie Williams és Damon Albarn, Fotó: Ollie Millington/Redferns; Joseph Okpako/WireImage

 

A rágalmakra természetesen akkor maga Swift is reagált, és kikérte magának az alaptalan vádaskodást:

Nagyon nagy rajongód voltam, amíg meg nem láttam ezt. Én írom az ÖSSZES dalom. Az állításod teljesen téves, és NAGYON káros. Nem kell, hogy szeresd a dalaimat, de az nagyon elb***ott, hogy megpróbálod hitelteleníteni az írásomat. WOW.”

Albarn később „fenntartás és feltétel nélkül” bocsánatot kért Swifttől, azt állítva, hogy szavait a több kattintás reményében kiforgatták.

A legutolsó dolog, amit szeretnék, az az, hogy lejárassam a dalszerzésed. Remélem, megérted.”

Ennek ellenére az ex-Take That tag egy az NME magazinnak adott új interjúban elővette, és mind a tíz körméről lekapta a Blur és a Gorillaz énekesét. Williams - aki maga is öt #1 slágerében társzerző – azt az ideológiát nehezményezte, miszerint az egyedüli dalszerzés több hitelt érdemlő volna, mint a kollaboratív munkamódszer.

Szerintem amikor valaki ezt mondja, akkor valójában csak saját magára élvezkedik. Így van! De akkor miért nem csinálja rendesen? Vetesd ki pár bordádat és sz**d le magad, te f**kalap! Mert ez semmi másról nem szól, mint arról, hogy „Én mennyire kib***ottul csodálatos vagyok!” Ebből pedig semmi jó nem származik, azon kívül, hogy egy kis dopamint ad magának azzal, hogy elmondhatja, hogy „Tudjátok, én igazi vagyok.” OK, jó neked. Ba**d meg.”

Ami az ő saját írói folyamatát illeti, Robbie a következőt mondta el:

Ha azt nézzük, hogy én tulajdonképpen mit is csinálok zeneileg egy dalban, akkor ugyanazt teszem, mint Morrissey. Egy szóval sem állítom, hogy vagyok olyan jó vagy akár jobb, mint ő, csak azt mondom, hogy ugyanazt csinálom. Ő is ráénekel egy dallamra és szöveget ír rá. Akárcsak Elton, csak ő fordítva teszi. Bosszantó, amikor tiszteletlenek ezzel kapcsolatban. Nem zavar, de ha azt állítják, hogy nem én írok, hanem a dalszerzőim, akkor annyit mondok: Ba***átok meg.”

Az énekes egyébként éppen

a mai napon dobta piacra legújabb, XXV című jubileumi stúdióalbumát,

amelyen a negyed évszázados szólókarrierje legnagyobb slágereinek újrahangszerelt változatai mellett vadonatúj dalok is helyet kaptak.