Zene az ünnepek idejére

A karácsonyi időszak sem telhet el koncertek és partik nélkül, ezért kiválogattunk néhányat Budapest zenei kínálatából 2020. január 1-ig.

A karácsonyi ünneplés kezdődjön három olyan koncerttel, ami akár elő-ajándéknak is kitűnő választás lehet. Az A38 Hajón december 23-án, este hét órakor az Európa Kiadó játssza el régi és új számait, vendégük Németh Robi lesz, aki új felállású zenekarával érkezik. A TRIP Hajón Petruska mutatja meg a Karácsonyi Éneket. Az Óbudai Danubia Zenekar és vendégei klasszikus karácsonyi programmal lépnek a Budapest Kongresszusi Központ színpadára.

A szenteste napján a Deák téri evangélikus templom hagyományos harangjátékát hallgathatjuk meg délben és délután fél négykor. Akik nem szűk családi körben szeretnének ünnepelni, az Auróra karácsonyi bulijában lehetnek a közösségi élmény részesei már délután öt órától. A Lámpásban este nyolctól szintén zenés táncos karácsony esti buli lesz.

Karácsony első napján, a TRIP hajón már hajnalban kezdődik az After Time, de akik este szeretnének bulizni, megtehetik az ELLÁTÓházban a Zuboly karácsonyi koncertjén vagy ismét a Lámpásban a Harakyru Band blues estjén.

December 26-án az Aurórában HanuKarácsony lesz a Butterfly Efecttel, a Toldi moziban pedig a Pure Lust vendége lesz Rodrigo Gallardo Muñoz, hogy a bejgliket letáncolhassuk.

Pénteken azaz 27-én az Űrhajó zenél az Edison Bárban, és Sub Bass Monsterrel mulathatunk az ELLÁTÓházban. Az Aurórában szintén hiphop vár minket az Összefonódás névre keresztelt buliban, a Beat On The Bratben pedig korai punkzenékkel lazíthatunk a karácsony őrület után.

Szombaton a Müpában a Muzsikás ad karácsonyi koncertet vendégeivel. Az Anna And The Barbies a Barba Negra Music Clubbal lép fel, vendége a Babel lesz. Az Akváriumban pedig Ed Rush zenél a Bladerunnaz 20. évének utolsó buliján.

Vasárnap az ELLÁTÓházban a Los Orangutanes szuper cumbia bulijában mulathatunk kifulladásig, vagy két nagy volumenű koncerten vehetünk részt: Halott Pénz 15 show-ján a Papp László Sportarénában és Péterfy Bori & Love Band Másfél Milliárd Másodperc című koncertjén a Müpában.

Az év utolsó hétfőjén a Dope Calypso és a Felső Tízezer buliján tényleg jól érezhetjük magunkat az Akváriumban, a Fogasházban pedig a colorStar évzáró koncertjén és az A38 Hajón a VII. Gold Old Days partiban előszilveszterezhetünk.

December 31-én a Tilos Szilveszteren hajnalig bulizhatunk a Mika Tivadarban, a Toldi Moziban a csillogó The Queer Pop New Years’s Eve buliban táncolhatunk hajnalig, és aki goa buliban akarja várni az új évet, megteheti a Dürer Kertben, a Stop The Time – Psylvestrance című buliban, az Ambientben Boomdadaboom Acid Szilveszter lesz és persze 2019 nem múlhat el a Tudósok nélkül.

2020 első napja sem telhet el a Korai Öröm hagyományos koncertje nélkül, ami most a TRIP hajón lesz este kilenckor, így a szilveszteri mulatság után simán odaérhetünk. A Müpában a Concentuss Musicus Wien és a Purcell Kórus ad újévi koncertet.

További koncerteket és partikat a folyamatosan frissülő Zenerovatban ide kattintva találhattok.